Aga şöyle diyecem neden yaptın dese diyecem hakim bey arkadaş benden para talep etti para kazandırma vaadiyle bende dolandırıcı olduğunu zannettiğim için küfür ettim başka bir niyetim yoktu dersem yırtar mıyım
"Sayın Hakim,
Olay günü karşı tarafla aramızda yaşanan bir tartışma sonucunda, öfkeyle ve tamamen anlık bir tepkiyle uygunsuz bir ifade kullandım. Bu sözlerimi kastî bir aşağılama veya küçük düşürme amacıyla değil, duygusal bir anın etkisiyle söyledim.
Karşı tarafla uzun zamandır süregelen kişisel bir gerginliğimiz vardı ve bu olay da onun bir sonucudur.
Yaptığımın yanlış olduğunu kabul ediyorum, pişmanım. Bu tarz bir sözlü ifadeye tekrar başvurmayacağımı da belirtmek isterim. Mahkemenin takdirine saygı duyuyorum."
---
Dikkat Etmen Gerekenler:
Pişmanlık belirtmek her zaman lehinedir.
Eğer karşı taraf da sana hakaret ettiyse, bunu belirtebilir ve “karşılıklı hakaret” hükümlerine girilmesini talep edebilirsin. (Bu durumda ceza hafifleyebilir.)
Mesajların tek taraflı mı yoksa karşılıklı hakaret içerikli mi olduğunu ispat edebilecek ekran görüntüleri veya delillerin varsa, yanında bulundur.
Alternatif Talep:
Eğer ilk kez böyle bir durumla karşılaştıysan ve suçlamayı kabul ediyorsan, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını (HAGB) talep edebilirsin. Bu durumda belli bir denetim süresince sabıka oluşmaz ve dava düşer.