Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Miras Haciz

RaymondReddington

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,527
1,415
113
Hiç bı s.... Yapamaz hisseli tapuyu y... Satar satis olur şerh düşerlr haciz kesilir satışta diğer malikler onay vermeden Cumhurbaşkanı gelsin satamaz
  1. İtiraz Süresi: Alacaklı, icra takibi başlatmak için öncelikle icra mahkemesine başvurur. Borçlu, kendisine tebliğ edilen icra takibine karşı itiraz edebilir ancak bu itiraz süresi genellikle 7 gündür.
  2. Haciz İşlemleri: Eğer borçlu itiraz etmezse, icra memurları hisseli tapuya el koyma işlemlerini başlatır. Bu aşamada, borçluya ait hisseler üzerinde haciz işlemleri uygulanır.
  3. Satış Talebi: Haciz işlemi tamamlandıktan sonra, alacaklı tarafından icra müdürlüğüne başvurarak satış talep edilebilir. Bu süreç ise genellikle icra memurları tarafından yürütülmektedir.
  4. Hisseli Tapu Üzerinde İcra Süreci: Hisseli tapuya icra gelirse ne olur? Öncelikle, tapudaki hisseler diğer ortaklarla paylaşılarak, alacak miktarına orantılı olarak satışa çıkarılır.

Fuat32

Aktif Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
57
16
8
Dostlar 150 binlira toplamda icra borcum var bugün avukat aradı beni hisseniz olduğu daire gözüküyor onu satacaz dedi ama şöyle bir durum var benim pay sahibi yani hissem olduğu evin tapusu annemin üstüne senelerdir annemde hayatta cok şükür bende hariç 1 kardeşim daha var şimdi avukat satabilirmi bu daireyi ?
Satar maalesef

tarko11

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,506
454
83
  1. İtiraz Süresi: Alacaklı, icra takibi başlatmak için öncelikle icra mahkemesine başvurur. Borçlu, kendisine tebliğ edilen icra takibine karşı itiraz edebilir ancak bu itiraz süresi genellikle 7 gündür.
  2. Haciz İşlemleri: Eğer borçlu itiraz etmezse, icra memurları hisseli tapuya el koyma işlemlerini başlatır. Bu aşamada, borçluya ait hisseler üzerinde haciz işlemleri uygulanır.
  3. Satış Talebi: Haciz işlemi tamamlandıktan sonra, alacaklı tarafından icra müdürlüğüne başvurarak satış talep edilebilir. Bu süreç ise genellikle icra memurları tarafından yürütülmektedir.
  4. Hisseli Tapu Üzerinde İcra Süreci: Hisseli tapuya icra gelirse ne olur? Öncelikle, tapudaki hisseler diğer ortaklarla paylaşılarak, alacak miktarına orantılı olarak satışa çıkarılır.
Yav satılmaz diger maliklerin onayı olacak

tarko11

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,506
454
83
Hisseli tapu, haciz işlemine herhangi bir engel oluşturmaz. Alacaklı, borcunu tahsil etmek amacıyla borçluya ait hissenin icra yoluyla satılmasını talep edebilir. Ancak bu durumda, taşınmazın tamamı değil, yalnızca borçlunun sahip olduğu hisse oranında bir satış işlemi gerçekleştirilir.7 Şub 2025

tarko11

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,506
454
83
Hisseli tapu, haciz işlemine herhangi bir engel oluşturmaz. Alacaklı, borcunu tahsil etmek amacıyla borçluya ait hissenin icra yoluyla satılmasını talep edebilir. Ancak bu durumda, taşınmazın tamamı değil, yalnızca borçlunun sahip olduğu hisse oranında bir satış işlemi gerçekleştirilir.7 Şub 2025
Bu şekilde satış imkansiz satış olmuyor başımıza geldi biliyozda konuşuyoruz

RaymondReddington

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,527
1,415
113
Bu şekilde satış imkansiz satış olmuyor başımıza geldi biliyozda konuşuyoruz
Valla diğer bir paragrafta açık artırma usulü ile satış yapılır borç düştükten sonra paranın kalanı hissedarlara hissesi oranında pay edilir yazıyordu da üşendim yazmaya herkes bir şey diyor valla.seninki doğru ise ne mutlu.bir iddiam yok duyduğumu söyledim

rioletta

hep 2007 kalsaydım
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
5,638
3,398
113
Reis o çocuğu avukat sürekli arıyor tehditler vesayre şikayet edecem en sonunda gavati yok satarız siz bekleyin laflar
Çok tahrik ediyorlar kardeşim,hiç gereksiz yere bu aktif banka benim 2013de kredi borcum vardı benim akrabaları, eşimin ailesini aramadıkları kimse kalmadı,şişlide bi plazada bunların yeri o dönem cahillik gençlik gittim,salaklık ettim darptan bana dava açtılar,daha geçen sene sonuçlandın 2 yıl 1 ay ceza ama avukata vs bi dünya para verdim bile bile kışkırtıyolar,sakince yaklaşman lazım,biran önce ver paralarını kurtul diyaloğa girme

nocomment

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,431
671
113
Çok tahrik ediyorlar kardeşim,hiç gereksiz yere bu aktif banka benim 2013de kredi borcum vardı benim akrabaları, eşimin ailesini aramadıkları kimse kalmadı,şişlide bi plazada bunların yeri o dönem cahillik gençlik gittim,salaklık ettim darptan bana dava açtılar,daha geçen sene sonuçlandın 2 yıl 1 ay ceza ama avukata vs bi dünya para verdim bile bile kışkırtıyolar,sakince yaklaşman lazım,biran önce ver paralarını kurtul diyaloğa girme
Gitmeyip , akrabalarını eşini ve ailesini aradığına dair sen şikayet etseydin hoplatırdın her türlü suç çünkü

clovers1995

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,034
1,768
113
Hocam haklısınız ama şuanda elimde yok oduyemiyorum yani serefz olmuşlar

yolcu0707

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
845
293
63
Dostlar 150 binlira toplamda icra borcum var bugün avukat aradı beni hisseniz olduğu daire gözüküyor onu satacaz dedi ama şöyle bir durum var benim pay sahibi yani hissem olduğu evin tapusu annemin üstüne senelerdir annemde hayatta cok şükür bende hariç 1 kardeşim daha var şimdi avukat satabilirmi bu daireyi ?
Kim sana bunu söyledi ise yüksek Mebla dava aç kazanırsın. Annen hayatta iken haciz gelecek gibi laflar tehdit sayılır kulak ardı etme

orre25

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
433
132
43
Ben babam rahmetli olunca reddi miras yaptım kardeşlerim arasında bölündü araba ev falan ben onlardan aldım hakkımı. Ama kardeşlerinr annene güveniyor isen bu yolu dene

Karaelmas

Jackpot ! Bir gün mutlaka...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,849
4,817
113
Dairede oturuyorsan hiçbir şey yapamaz, ayrıca bu hukuk bürosu adı altindakilerin gelmisini geçmişini... Şerefsiz mahluklar, uğraşıp dururlar