Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Bu Köpeklerden Nasıl Korunacağız 🔐

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

DarkWager

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
374
397
63
Bir gün biri çıkıp, “Sokaklarda başıboş insan çok, düzeni bozuyorlar, huzursuzluk yaratıyorlar, en iyisi hepsini topluca uyutalım” dese… Ne yapardınız? Tepki gösterirdiniz değil mi? Çünkü bir insanın yaşam hakkına bu şekilde müdahale etmek akıl almaz bir vicdansızlık olurdu.

Peki neden konu sokak hayvanları olunca, "uyutmak" bir çözüm gibi görülüyor?

O canlar da nefes alıyor, korkuyor, seviniyor, acıkıyor. Onlar da yaşamak istiyor. Sorun onları sokakta bırakanlarda, kısırlaştırma politikalarını uygulamayanlarda, eğitimsiz toplumda… Ama ceza hayvana kesiliyor, çünkü en savunmasız olan o.

"Uyutmak" bir tercih değil, bir katliamdır. Ve kimsenin, hele hele bir canlıya zarar verme niyetinde olanların bu dünyada vicdandan söz etmeye hakkı yoktur.

Biz yaşatmak için buradayız. Sizin o soğuk "uyutulsun" dediğiniz şey, bir canın son nefesi oluyor. Bunu unutmayın.

4YapraklıYonca

🍀🍀🍀
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
3,429
5,859
113
Köpekler insana sadıktır. eğer bir mahallenin toplumun kedi köpeği insana saldırıyorsa toplumda sıkıntı vardır.

Osman1331

Saygılarımla...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,304
604
113
Bir gün biri çıkıp, “Sokaklarda başıboş insan çok, düzeni bozuyorlar, huzursuzluk yaratıyorlar, en iyisi hepsini topluca uyutalım” dese… Ne yapardınız? Tepki gösterirdiniz değil mi? Çünkü bir insanın yaşam hakkına bu şekilde müdahale etmek akıl almaz bir vicdansızlık olurdu.

O canlar da nefes alıyor, korkuyor, seviniyor, acıkıyor. Onlar da yaşamak istiyor. Sorun onları sokakta bırakanlarda, kısırlaştırma politikalarını uygulamayanlarda, eğitimsiz toplumda… Ama ceza hayvana kesiliyor, çünkü en savunmasız olan o.

"Uyutmak" bir tercih değil, bir katliamdır. Ve kimsenin, hele hele bir canlıya zarar verme niyetinde olanların bu dünyada vicdandan söz etmeye hakkı yoktur.

Biz yaşatmak için buradayız. Sizin o soğuk "uyutulsun" dediğiniz şey, bir canın son nefesi oluyor. Bunu unutmayın.
Kral her soru cevapsız olmadığı gibi her sorunda çözümsüz değil işlerine gelmiyor

DarkWager

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
374
397
63
Bir canlının yaşama hakkını "rahatsız oluyorum" bahanesiyle elinden almak, ne insanlığa sığar ne vicdana. “Uyutulsun” demek; çaresizliğin, sevgisizliğin ve sorumsuzluğun üstünü örtmeye çalışmaktır. Sorun hayvanlarda değil, onları sistematik olarak sokakta bırakan zihniyettedir.

Sokak hayvanları tehdit değil; bu toplumun aynası, bizim vicdanımızın sınavıdır. Çözüm; öldürmekte değil, korumakta. Kısırlaştır, aşılat, sahiplen, sev… Bunlar bir arada yaşamanın anahtarıdır.

Sokaklar hepimizin. Onları yok ederek değil, birlikte var olarak yaşanabilir kılabiliriz.

blackzero

İyi niyetimi silkeyim
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,542
2,687
113
Yurtdışında sahipsiz köpekler uyutuluyor yani açıkça öldürülüyor. Ben insan hayatının hayvan hayatından önemli olduğunu düşünüyorum. Ve toplatılıp ya kapalı bir alanda kontrol edilerek tutulmalı ya da uyutulmalı.

Buna karşı gelenlere sorum şu sana, çocuğuna,annene babana, kardeşine saldırsa ciddi zararlar verse hatta öldürse ya da kuduz yapsa yine de uyutulması ya da toplatılmalarına karşı gelirler mi ?
Dünyada 250'yi aşın ülke var ve başıboş köpeklerle uğraşan sadece 3-5 tane ülke var. Birisi de biziz 😁

Türkiye'de her gün özellikle de çocuk ve yaşlılara birçok köpek saldırısı oluyor. Tarafsızız diye bas bas bağıran muhalif haber kanallarından tek bir tanesi bile bu haberleri yayınlıyorlar mı. Ben hiç görmedim. Sürekli köpeklere dokunmayın propagandası yapıyorlar.

Akp'ye destek verdiğim tek nokta da bu 😁 Yani çözüm odaklı yaklaşılmalı ve başıboş köpekler ivedilikle toplanıp uyutulmalıdır. Bunun başka bir çözümü yok. Yıllardır yapılan kısırlaştır sal metodu da sayılarının artmasını önlemiyor

bolder

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,637
1,330
113
Dünyada 250'yi aşın ülke var ve başıboş köpeklerle uğraşan sadece 3-5 tane ülke var. Birisi de biziz 😁

Türkiye'de her gün özellikle de çocuk ve yaşlılara birçok köpek saldırısı oluyor. Tarafsızız diye bas bas bağıran muhalif haber kanallarından tek bir tanesi bile bu haberleri yayınlıyorlar mı. Ben hiç görmedim. Sürekli köpeklere dokunmayın propagandası yapıyorlar.

Akp'ye destek verdiğim tek nokta da bu 😁 Yani çözüm odaklı yaklaşılmalı ve başıboş köpekler ivedilikle toplanıp uyutulmalıdır. Bunun başka bir çözümü yok. Yıllardır yapılan kısırlaştır sal metodu da sayılarının artmasını önlemiyor
Kısırlaştırılan köpekler bile zamanla hastalığa yakalanıp sokaklarda tehlikeli oluyorlar. Kısırlaştırmak çözüm değil bence.

blackzero

İyi niyetimi silkeyim
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,542
2,687
113
Bir canlının yaşama hakkını "rahatsız oluyorum" bahanesiyle elinden almak, ne insanlığa sığar ne vicdana. “Uyutulsun” demek; çaresizliğin, sevgisizliğin ve sorumsuzluğun üstünü örtmeye çalışmaktır. Sorun hayvanlarda değil, onları sistematik olarak sokakta bırakan zihniyettedir.

Sokak hayvanları tehdit değil; bu toplumun aynası, bizim vicdanımızın sınavıdır. Çözüm; öldürmekte değil, korumakta. Kısırlaştır, aşılat, sahiplen, sev… Bunlar bir arada yaşamanın anahtarıdır.

Sokaklar hepimizin. Onları yok ederek değil, birlikte var olarak yaşanabilir kılabiliriz.
Hacı her sene 50.000'e yakın çocuk köpek saldırından Acil servislerine kaldırılıyor. İnsanlar artık çocuklarını parka, okula gönderirken bile endişeleniyorsa burada devletin çözüm odaklı yaklaşıp insan hayatını öncelemesi ve başıboş sokak köpeklerini toplatıp itlaf etmesi gerekiyor.

Esas vicdansız sizlersiniz kusura bakma. Bana göre insan hayatı önceliklidir ve bu kadar çocuk ve yaşlı zarar görürken, bu istatistikleri görmezden gelip bir de vicdandan falan bahsetmeniz gerçekten hem çok ironik hem de komik

Evet rahatsız oluyoruz. İstatistiklere, hastane raporlarına bakarsan sen de anlarsın neden rahatsız olduğumuzu

duvar01

Mytical91 dolandırıcıdır
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,498
977
113
Sokaktakı bu masum canlardan ne ıstıorsunuz vıcdansızlar bu canın sıze ne zararı var kopsun artık kıyamet😭😭😭

9CD58C8A-FBA4-4635-9208-3DF112BA85E7.jpeg

blackzero

İyi niyetimi silkeyim
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,542
2,687
113
Kısırlaştırılan köpekler bile zamanla hastalığa yakalanıp sokaklarda tehlikeli oluyorlar. Kısırlaştırmak çözüm değil bence.
Kesinlikle değil. Yıllardır yapılıyor bu zaten ama sayıları o kadar çok ki gene de çoğalıyorlar. Tek bir çözüm var ve bu çözüm de uygulanmak zorunda

DarkWager

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
374
397
63
Hacı her sene 50.000'e yakın çocuk köpek saldırından Acil servislerine kaldırılıyor. İnsanlar artık çocuklarını parka, okula gönderirken bile endişeleniyorsa burada devletin çözüm odaklı yaklaşıp insan hayatını öncelemesi ve başıboş sokak köpeklerini toplatıp itlaf etmesi gerekiyor.

Esas vicdansız sizlersiniz kusura bakma. Bana göre insan hayatı önceliklidir ve bu kadar çocuk ve yaşlı zarar görürken, bu istatistikleri görmezden gelip bir de vicdandan falan bahsetmeniz gerçekten hem çok ironik hem de komik
Kimse çocukların, yaşlıların zarar görmesini savunmaz. Ama sorun hayvanlar değil, sistemsizliktir. Yıllardır yapılmayan kısırlaştırma, denetimsizlik ve sahipsizliğe göz yuman kurumlar asıl sorumludur. Çözüm, öldürmekte değil; planlı, bilimsel ve insani adımlardadır. Vicdansızlık hayvanları değil, görevi yapmayanları korumaktır .!!

narizcorva

Aktif Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
89
41
18
Ulan kopeklerın soyunu bıtırın butun kopeklerı oldurunmu dedık toplasınlar madem senın tarafından kopekler zararlı deıl dıorsun bu yıl kopek saldırısından olen cocukların resımlerıne bakın utanmaz herıfler ınsan deılsınız aw
Sende bu yıl insanlar tarafından boş yere öldürelen hayvanlara bak . Onların suçu neydi

DoktorX

DOKTOR
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,035
4,611
113

Ne uyutuslun ne sokaklarda bırakılsın
En iyi çözüm Barınaklar dişi ve erkekler ayrı ayrı

blackzero

İyi niyetimi silkeyim
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,542
2,687
113
Bir vatandaş olarak bu yazışmayı gördüğümde gerçekten üzüldüm. Elbette herkesin can güvenliği önemlidir ve sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanabilecek olumsuzluklar ciddiyetle ele alınmalıdır. Ama bu tarz bir dil, bu kadar öfke ve hakaretle dolu bir yaklaşım hiçbir şekilde çözümün parçası olamaz.

Sokak hayvanları da bu dünyanın bir parçası. Onlar da doğdukları andan itibaren yaşama hakkına sahip canlılar. Bir canlının sadece "it" denerek aşağılanması, "ne halta yararsınız" gibi ifadelerle insanlara hakaret edilmesi sadece nefret üretir, çözüm değil.

Kimse geceleri köpek saldırısı korkusuyla yaşamak zorunda değil, buna katılıyorum. Ama bu korkunun çözümü “toplayın, yok edin” gibi reflekslerde değil; kısırlaştırma, sahiplendirme, rehabilitasyon gibi insani yöntemlerde yatıyor. Belediyeler zaten bu işlemleri yapmakla yükümlü. Onları çalışmaları üzerinden eleştirebiliriz ama hakaret ederek değil. Aynı şehirde yaşadığımız, belki sabah karşılaştığımız bir görevliye bu şekilde yazmak bize ne kazandırır?

Hayvanlara düşman olmak yerine, yaşanan sorunu nasıl birlikte çözeriz diye düşünsek, belki çocuklarımız hem güvenle hem vicdanla büyür. Unutmayalım, sokak hayvanlarının varlığı bir sonuçtur, neden değil. Nedenlerini sorgulamazsak bu kısır döngü hiç bitmez.

Empati, bu ülkenin her yerinde en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerden biri. Biraz daha anlayış, biraz daha vicdan lütfen.
Evlatları başıboş köpek saldırısına uğrayıp parçalanmış bir aileye anlatamazsın dostum bunları. Esas empati kurmak istemeyenler, başı boş köpekler toplatılsın diyenler değil, toplatılmasın diyenler

Umarım senin bir yakının böyle birşey yaşamaz

G_0658

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
247
79
28

Bende senin gibi düşünüyorum🙏

bolder

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,637
1,330
113
Evlatları başıboş köpek saldırısına uğrayıp parçalanmış bir aileye anlatamazsın dostum bunları. Esas empati kurmak istemeyenler, başı boş köpekler toplatılsın diyenler değil, toplatılmasın diyenler
Bazıları da sokak hayvanlarına mama parası topluyoruz diye milleti sövüşlüyor. En çok da onlar karşı. Sokak hayvanlarına para toplayıp rant edip evler arabalar ve lüks içinde yaşayanlar var birde bu tipler var

blackzero

İyi niyetimi silkeyim
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,542
2,687
113
Kimse çocukların, yaşlıların zarar görmesini savunmaz. Ama sorun hayvanlar değil, sistemsizliktir. Yıllardır yapılmayan kısırlaştırma, denetimsizlik ve sahipsizliğe göz yuman kurumlar asıl sorumludur. Çözüm, öldürmekte değil; planlı, bilimsel ve insani adımlardadır. Vicdansızlık hayvanları değil, görevi yapmayanları korumaktır .!!
Ama sen az önce neden bu başıboş köpeklerden bu kadar rahatsız oluyorsunuz demedin mi dostum. Ben de sebebini söylüyorum neden böyle düşündüğümüzün. Her yıl bu kadar çocuk ve yaşlı başıboş köpekler tarafından zarar görürken, bu istatistikleri görmezden gelip köpekleri toplamayın diyen insanlar bizlere vicdandan veya empati kurmaktan falan bahsetmesinler

Bunun tek bir çözümü var ve o çözüm de uygulanmak zorunda

blackzero

İyi niyetimi silkeyim
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,542
2,687
113
Bazıları da sokak hayvanlarına mama parası topluyoruz diye milleti sövüşlüyor. En çok da onlar karşı. Sokak hayvanlarına para toplayıp rant edip evler arabalar ve lüks içinde yaşayanlar var birde bu tipler var
O işin ayrı boyutu zaten. Köpekler toplatılmasın diyenlerin bir bölümü de rant kapısı olarak gördüklerinden böyle konuşuyorlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...