blackzero
Mutsuzluk pahasına gerçeklerle yaşayanlara selam
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
- 4,494
- 2,649
- 113
Dostum o iş pek öyle değil. Türkiye'de hastane raporlarına göre her sene yaklaşık 50.000 kadar çocuk Acil'e kaldırılıyor. Bu istatistiğe yaşlıları da koymadım üstelik. Başlarda ben de başıboş dolaşan köpeklerin topluca uyutulmasını antipatik buluyordum fakat insan hayatı öncelenmelidir. İnsanlar, çocuklarını güvenle okuluna bile gönderemiyorsa burada çözülmesi gereken bir sorun var demektir. Başıboş sokak hayvanının her an ne yapacağı belli olmaz. Eldeki istatistik raporları hiç te azımsanacak, aman be boşver denecek cinsten değilHayatımda bana daha hiçbir köpek saldırmadı, havlayan oldu ki köpek bu, kedi miyavlar, köpek havlar. Köpeklerin sevildiği, beslendiği yerlerde de hiçbir köpek saldırısı daha hayatımda duymadım. Bu köpekler durduk yere saldırgan olmuyor, aç bırakırsanız, şiddet uygularsanız hayvanlarda korku ve travma oluşup saldırganlaşır.
Bu tür durumlar da genel olarak ekonomik seviyesi daha düşük il veya ilçelerde yaşanıyor. Ne hikmetse Cihangir veya Kadıköy'deki sokak köpekleri saldırmıyor mesela, ya da İzmir'deki. Her yeri beton yap, hayvanların yaşam alanını işgal et, aç bırak, bir de yaşam hakkı tanıma bunları toplatın de. Umarım iki bacaklı yaratıklar toplanır.
Bazı dangalak tipler de bunu söyleyince sokaklarda tecavüzcüler, hırsızlar, teröristler de var ona bakarsan diyor. Sanki biz onlar sokaklarda dolaşsınlar diyormuşuz gibi böyle dangalakça bir argümanla geliyorlar sürekli
Emin ol senin de bir yakınını köpekler parçaladığında aman be ne olacak dolaşsınlar dışarıda falan demeyeceksin. Tek çözüm ivedilikle toplatılmaları. Kısırlaştırıp salmak ta işe yaramıyor. Çözüm odaklı yaklaşılması gerekiyor. Köpekler tarafından parçalanarak ölen her bir çocuğun sorumlusu, köpeklere dokunmayın diye propaganda yapan insanlar
Son düzenleme: