Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Bu Köpeklerden Nasıl Korunacağız 🔐

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

blackzero

Mutsuzluk pahasına gerçeklerle yaşayanlara selam
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,494
2,649
113
Hayatımda bana daha hiçbir köpek saldırmadı, havlayan oldu ki köpek bu, kedi miyavlar, köpek havlar. Köpeklerin sevildiği, beslendiği yerlerde de hiçbir köpek saldırısı daha hayatımda duymadım. Bu köpekler durduk yere saldırgan olmuyor, aç bırakırsanız, şiddet uygularsanız hayvanlarda korku ve travma oluşup saldırganlaşır.

Bu tür durumlar da genel olarak ekonomik seviyesi daha düşük il veya ilçelerde yaşanıyor. Ne hikmetse Cihangir veya Kadıköy'deki sokak köpekleri saldırmıyor mesela, ya da İzmir'deki. Her yeri beton yap, hayvanların yaşam alanını işgal et, aç bırak, bir de yaşam hakkı tanıma bunları toplatın de. Umarım iki bacaklı yaratıklar toplanır.
Dostum o iş pek öyle değil. Türkiye'de hastane raporlarına göre her sene yaklaşık 50.000 kadar çocuk Acil'e kaldırılıyor. Bu istatistiğe yaşlıları da koymadım üstelik. Başlarda ben de başıboş dolaşan köpeklerin topluca uyutulmasını antipatik buluyordum fakat insan hayatı öncelenmelidir. İnsanlar, çocuklarını güvenle okuluna bile gönderemiyorsa burada çözülmesi gereken bir sorun var demektir. Başıboş sokak hayvanının her an ne yapacağı belli olmaz. Eldeki istatistik raporları hiç te azımsanacak, aman be boşver denecek cinsten değil

Bazı dangalak tipler de bunu söyleyince sokaklarda tecavüzcüler, hırsızlar, teröristler de var ona bakarsan diyor. Sanki biz onlar sokaklarda dolaşsınlar diyormuşuz gibi böyle dangalakça bir argümanla geliyorlar sürekli

Emin ol senin de bir yakınını köpekler parçaladığında aman be ne olacak dolaşsınlar dışarıda falan demeyeceksin. Tek çözüm ivedilikle toplatılmaları. Kısırlaştırıp salmak ta işe yaramıyor. Çözüm odaklı yaklaşılması gerekiyor. Köpekler tarafından parçalanarak ölen her bir çocuğun sorumlusu, köpeklere dokunmayın diye propaganda yapan insanlar

Son düzenleme:

Hayat1kumar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
103,072
58,219
113
Konuda ne kadar saçma muhabbetler var yahu şu yazdiklariniza bak özellikle son yıllarda kaç kişi köpek saldırısından öldu ve sokak köpeği bunlar o ölenlerden biri sizin yegeniniz yada kardesiniz olsaydı görürdüm o zaman sizin bı taraflarinizi bakalım bu yorumları yazabilcekmiydiniz.ben şahsen hiç anlamak olmayan bı köpek tarafından ısırilip 14 tane iğne vuruldum iğneler daha çok can yaktı başka bigun başka bı yerdede köpekleri çok seven eşime saldırdılar Allah'tan eşimin çantası yanindaydida onunla savusturdum ama yinede onuda isirdilar.umarim bigun sizinde başınıza gelir sizi isirirken siz kopegi seversiniz o sırada

hsunutur27

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,325
264
83
Kardeşim sen cani misin? Bu nasıl yaklaşım?

bolder

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,618
1,317
113
Bı paket mama almaz ama toplayın der. Doğanın zincirini bozmaya kalkmayın. İntikamını alır
Sokakta sokak köpeğinin olması doğal bir şey değil. Bizde hayvan seviyoruz ama ben sahsen sokakta sahipsiz köpek olmasını istemiyorum. Kedi olsun sorun yok ama sokak köpekleri cüssesinden yola çıkarak ve hırçınlığından ne yapacağını kestiremedigimizden bence çoğu tehlike oluşturuyor. Şimdi diyeceksin ki insanlar zarar veriyor onlara burda haklı olabilirsiniz bazı hayvandan aşağı olan insanlar bu canlara zarar veriyor. Onlar insan falan değil zaten.

Birde şöyle düşünün sokaktaki sokak köpekleri çok ve birçok hastalık taşıyorlar çünkü bakımsız ve ilgisiz oldukları için sokağın her yerinde dolaşıp hastalık taşıyorlar. Bu sahipsiz köpekler içlerindeki saldırı dürtüsü ile insanlara saldırıyorlar.

Haberlerde izleyip görüyoruz sokak köpekleri küçücük çocuklara ve kadınlara yaşlılara saldırıyor içlerinde uyuz,kuduz olanlar var. Açın youtubeyi izleyin. Empati yap sokaktaki köpekler birden annene babana çocuğuna hatta sana saldırsa zarar verse ne yaparsın önce bunu kendine sor. Ben sokaktaki başı boş köpeklerin toplatılması taraftarıyım.

Daha dün bizim mahallede 16 yaşındaki genç bir kıza 2 köpek saldırdı durduk yere yani kız yoluna giderken aniden. Allah'tan sokaktakiler koşup kurtarmış. Sokakta o anda kimse olmasaydı düşünemiyorum bile.

Hayvanları sevmeniz iyi birşey ama çok çok fazla sokak köpeği var.

denizgltsry

^^BİZİ BİLEN BİLİR BİLMEYEN KENDİ BİLİR ^^
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
11,169
6,444
113
Konuda ne kadar saçma muhabbetler var yahu şu yazdiklariniza bak özellikle son yıllarda kaç kişi köpek saldırısından öldu ve sokak köpeği bunlar o ölenlerden biri sizin yegeniniz yada kardesiniz olsaydı görürdüm o zaman sizin bı taraflarinizi bakalım bu yorumları yazabilcekmiydiniz.ben şahsen hiç anlamak olmayan bı köpek tarafından ısırilip 14 tane iğne vuruldum iğneler daha çok can yaktı başka bigun başka bı yerdede köpekleri çok seven eşime saldırdılar Allah'tan eşimin çantası yanindaydida onunla savusturdum ama yinede onuda isirdilar.umarim bigun sizinde başınıza gelir sizi isirirken siz kopegi seversiniz o sırada
tunaydın

Sisifos

.
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
15,915
5,999
113
saldıran köpeğe ateş etmek sıkıntılı ama tekmeyi koyabilirsin kimse bişey diyemez nefsi müdaafa var

blackzero

Mutsuzluk pahasına gerçeklerle yaşayanlara selam
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,494
2,649
113
Her sene ortalama 50.000 çocuk köpek saldırısndan Acil'e kaldırılıyor, bu köpektaparlar da hala köpeklere dokunmayın diyorlar. Bunların şımarıklıkları yetti artık. İstatistikleri de özellikle yayınlamak istemiyorlar başıboş köpeklere karşı toplumsal linç oluşmasın diye. Bu soruna karşı da hiçbir çözümleri yok ama. Umarım bir yakınlarını bir gün köpek parçalasın da gene böyle konuşmaya devam etsinler bakalım

İnsanların acısını da anlamıyorlar

bolder

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,618
1,317
113
Her sene ortalama 50.000 çocuk köpek saldırısndan Acil'e kaldırılıyor, bu köpektaparlar da hala köpeklere dokunmayın diyorlar. Bunların şımarıklıkları yetti artık. İstatistikleri de özellikle yayınlamak istemiyorlar başıboş köpeklere karşı toplumsal linç oluşmasın diye. Bu soruna karşı da hiçbir çözümleri yok
Yurtdışında sahipsiz köpekler uyutuluyor yani açıkça öldürülüyor. Ben insan hayatının hayvan hayatından önemli olduğunu düşünüyorum. Ve toplatılıp ya kapalı bir alanda kontrol edilerek tutulmalı ya da uyutulmalı.

Buna karşı gelenlere sorum şu sana, çocuğuna,annene babana, kardeşine saldırsa ciddi zararlar verse hatta öldürse ya da kuduz yapsa yine de uyutulması ya da toplatılmalarına karşı gelirler mi ?

DarkWager

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
374
397
63
Bir vatandaş olarak bu yazışmayı gördüğümde gerçekten üzüldüm. Elbette herkesin can güvenliği önemlidir ve sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanabilecek olumsuzluklar ciddiyetle ele alınmalıdır. Ama bu tarz bir dil, bu kadar öfke ve hakaretle dolu bir yaklaşım hiçbir şekilde çözümün parçası olamaz.

Sokak hayvanları da bu dünyanın bir parçası. Onlar da doğdukları andan itibaren yaşama hakkına sahip canlılar. Bir canlının sadece "it" denerek aşağılanması, "ne halta yararsınız" gibi ifadelerle insanlara hakaret edilmesi sadece nefret üretir, çözüm değil.

Kimse geceleri köpek saldırısı korkusuyla yaşamak zorunda değil, buna katılıyorum. Ama bu korkunun çözümü “toplayın, yok edin” gibi reflekslerde değil; kısırlaştırma, sahiplendirme, rehabilitasyon gibi insani yöntemlerde yatıyor. Belediyeler zaten bu işlemleri yapmakla yükümlü. Onları çalışmaları üzerinden eleştirebiliriz ama hakaret ederek değil. Aynı şehirde yaşadığımız, belki sabah karşılaştığımız bir görevliye bu şekilde yazmak bize ne kazandırır?

Hayvanlara düşman olmak yerine, yaşanan sorunu nasıl birlikte çözeriz diye düşünsek, belki çocuklarımız hem güvenle hem vicdanla büyür. Unutmayalım, sokak hayvanlarının varlığı bir sonuçtur, neden değil. Nedenlerini sorgulamazsak bu kısır döngü hiç bitmez.

Empati, bu ülkenin her yerinde en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerden biri. Biraz daha anlayış, biraz daha vicdan lütfen.

bolder

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,618
1,317
113
Sadece bazı örnekler buyrun izleyin sokak köpeklerinin toplatılmasına karşı çıkanlar

DarkWager

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
374
397
63
Sokaklar sadece bize değil, o sessiz canlara da ait. Aç, susuz, sahipsiz bırakılmış hayvanlar tehdit değil, bizim sorumluluğumuzdur. Çözüm; yok etmekte değil, yaşatmakta. Sevgiyle, bilinçle, empatiyle yaklaşarak hem kendimizi hem onları koruyabiliriz.

Biz, sokak hayvanlarının sesi olmaya, onların yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz. Çünkü merhamet sadece bir duygu değil, insan olmanın temelidir. 🐾

Osman1331

Saygılarımla...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,304
604
113
gecelerı hayvan kadar kopekler cıkıor beledıyenın watsabına yazdım bı beledıye nıye kopeklerı toplatmaz aw peder her aksam 2 kere camıye gıdıor adam kapıdan cıktıgı gıbı cama cıkıp pederı ızlıyom korku dolu. yolda kopekler saldırırmı ona gore kosarak yardıma gıderım dıye. 21.yuzyılda dusundugumuz seylere bak ulan en sonunda ruhsatlı sılah alacam gecelerı kopek korkumdan. saldıran kopegı vurarak oldursem ıcerı atarlar oda ayrı. bu kopeklerden nası koruyacaz varmı fıkrı olan mıke tyson olsan korkarsın sokaga cıkmaya ordu gıbı gezıolar

Ekli dosyayı görüntüle 773517
Uyutulsun

DoktorX

DOKTOR
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,033
4,610
113
Bu köpekler konusunda maalesef bana dokunmayan yılan bin yaşasın diye düşünüyor çoğu insan
Köpekler tarafından canı yanan sevdiği birini kaybeden insanların yerine kendinizi koyun
En sevdiğiniz çoğunuz eşiniz anneniz babanız köpekler tarafından öldürülse tepkiniz ne olurdu

Şimdi diceksiniz ki 3.5 köpek saldırıda bulundu diye tüm köpeklere bunu mâl etmek ne kadar doğru

O zaman bende size şunu sorarım
Türkiye neden hiç ülke sınırları içine dahi girmemiş teröristleri gidip Irak'ta Suriye'de öldürüyor
Cevap; muhtemel tehdit olduğu için
Köpekler de aynı maalesef. Bugün önlemi alınmazsa yarın sorun gittikçe büyüyecek

Tabi hepsini toplayıp öldürsünler demiyorum
Mesela yetki bende olsa hepsini toplatıp dişiler ve erkekleri ayrı ayrı barınaklara yerleştiririm
Ekipler kurarım. Her gün lokanta fabrika vs gibi günde tonlarca yemeğin israf edildiği yerlerden artıkları toplatırım zaten fazlasıyla yeterli olur
Bunların bir maliyeti de olacak tâbi
O kadar boş işlerle ne büyük paralar harcayan belediyeler için bu masraf devede kulak

bolder

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,618
1,317
113
Sokaklar sadece bize değil, o sessiz canlara da ait. Aç, susuz, sahipsiz bırakılmış hayvanlar tehdit değil, bizim sorumluluğumuzdur. Çözüm; yok etmekte değil, yaşatmakta. Sevgiyle, bilinçle, empatiyle yaklaşarak hem kendimizi hem onları koruyabiliriz.

Biz, sokak hayvanlarının sesi olmaya, onların yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz. Çünkü merhamet sadece bir duygu değil, insan olmanın temelidir. 🐾
Çocuğuna saldırsa ciddi zarar verse ya da kuduz olsa tepkin ne olurdu merak ediyorum

DarkWager

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
374
397
63
Bir canı “uyutalım” demek çözüm değil, vicdansızlıktır. Sorun hayvanlarda değil, onları sokağa atan, kısırlaştırmayan, yok sayan sistemde. Yaşam hakkı her canlının en temel hakkıdır. Biz yaşatmayı savunalım, öldürmeyi değil.

Haassab

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,209
2,309
113
Zengin semtlerde oturan tayfa başlamış yine köpekler çok tatlı demeye e gel bizim mahalleye de gör bakalım sevilmemiş köpekleri sev biraz

DarkWager

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
374
397
63
Çocuğuna saldırsa ciddi zarar verse ya da kuduz olsa tepkin ne olurdu merak ediyorum
ben sorununun sistemde olduğunu düşünüyorum

Bir canı “uyutalım” demek çözüm değil, vicdansızlıktır. Sorun hayvanlarda değil, onları sokağa atan, kısırlaştırmayan, yok sayan sistemde. Yaşam hakkı her canlının en temel hakkıdır. Biz yaşatmayı savunuyoruz, öldürmeyi değil.

Osman1331

Saygılarımla...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,304
604
113
Bir canı “uyutalım” demek çözüm değil, vicdansızlıktır. Sorun hayvanlarda değil, onları sokağa atan, kısırlaştırmayan, yok sayan sistemde. Yaşam hakkı her canlının en temel hakkıdır. Biz yaşatmayı savunalım, öldürmeyi değil.
Kral 19 yaşındayım üniversite öğrencisiyim dediğin doğru

bolder

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,618
1,317
113
ben sorununun sistemde olduğunu düşünüyorum

Bir canı “uyutalım” demek çözüm değil, vicdansızlıktır. Sorun hayvanlarda değil, onları sokağa atan, kısırlaştırmayan, yok sayan sistemde. Yaşam hakkı her canlının en temel hakkıdır. Biz yaşatmayı savunuyoruz, öldürmeyi değil.
Ülkede çok fazla sokak köpeği var bunlara hiç bir belediye çözüm bulamadı ve bulamazda. Sahipsiz sokak köpekleri uyutulmalı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...