Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Votka Meze Nedir ve Nasıl İçilir

Gallipoli

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,718
675
113
Neden düşürdüğünü ben değil meyve suyu bilir reis
Asıl öğrenmek istediğim votka ile meyve suyunu karıştırdığımda kafam güzel olmuyor, ama sek shot atıyorum ve yanında meyve suyu veya soda içiyorum kafam güzel oluyor. Demek istediğim votkaya birşey katınca alko mü düşürüyor, ben de sanmıyorum ama daha önce asitli içeceklerin alkolü öldürdüğünü duymuştum

Tunca54

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,094
2,166
113
Asıl öğrenmek istediğim votka ile meyve suyunu karıştırdığımda kafam güzel olmuyor, ama sek shot atıyorum ve yanında meyve suyu veya soda içiyorum kafam güzel oluyor. Demek istediğim votkaya birşey katınca alko mü düşürüyor, ben de sanmıyorum ama daha önce asitli içeceklerin alkolü öldürdüğünü duymuştum
Canımı istettin şimdi 😁 desteklerin bekleniyor 😁😁

Gokhandgnc35

Kırmızısı Yoktur Aşkın Ya Sarıdır Ya Lacivert 💛💙
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
14,022
13,144
113
Derin dondurucuya koy votkayi Çelik gibi olsun donmaz ayrıca yanina lime limon kes sat bardağına az bir miktar damlat yanina varsa yeşil elma karpuz ananas gibi meyveler dogru shot seklinde tuket afiyet olsun

SagopaKJ

𝓥𝓸𝓵𝓴𝔂
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,457
2,610
113
Merhaba arkadaşlar, tecrübesi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa sevinirim
“Votka meze” diye ayrı bir içki kültürü aslında yoktur ama halk arasında, özellikle Türkiye’de, rakı mezesi mantığıyla söylenir. Yani votka içerken yanında tüketilen atıştırmalıklar, soğuk ve sıcak yemekler için kullanılan bir tabirdir.

Votka Mezesi Nedir?

Votka, yüksek alkollü ve sert bir içkidir. Tek başına içildiğinde boğazı yakabilir ve mideye ağır gelebilir.

Bu yüzden yanında tüketilen mezeler hem içimi yumuşatmak hem de sohbeti keyifli hale getirmek için hazırlanır.

Rusya’da votka yanında genellikle tuzlu, yağlı ve doyurucu yiyecekler tercih edilir (tuzlu salatalık, ringa balığı, ekmek, salamura sebze).

Türkiye’de ise daha çok rakı mezelerine benzer şekilde, peynir, turşu, meze tabakları, deniz ürünleri, etli atıştırmalıklar votka ile servis edilir.

Votka ile Uyumlu Meze Örnekleri

Soğuk mezeler: Beyaz peynir, zeytin, turşu, haydari, acılı ezme, patates salatası

Deniz ürünleri: Hamsi, somon füme, kalamar, karides

Et ürünleri: Pastırma, sucuk, füme et

Sebzeler: Salatalık turşusu, közlenmiş biber, mantar sote

Votka Nasıl İçilir?

1. Soğuk servis: Votka mutlaka soğuk içilir. Şişe önceden buzdolabında ya da derin dondurucuda bekletilir.

2. Tek shot veya yavaş yudum: İsteyenler tek dikişte “shot” şeklinde içer, isteyenler ise küçük yudumlarla sohbet eşliğinde tüketir.

3. Yanında meze ile: Sertliğini dengelemek ve daha keyifli hale getirmek için meze ile birlikte tüketilir.

4. Karışık kokteyl olarak: İsteyenler votkayı meyve suları (portakal, elma, domates) ya da tonik ile karıştırarak daha hafif içebilir.

corvettez

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
170
58
28
Votka sek içilir (50 ml çaybardağının yarısı) Fondip.Yanına ayrı bir bardak domates suyu..Hıyar turşusu.. Dene baba muazzam..

Curcuna

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,732
2,616
113
Yeşil elma güzel hocam, ben de seviyorum
Erik ve yeşil elma,enerji içecekleri,meyve suları ile karıştırarak icebilirsin .vodka serttir çok enerji ya da meyve suyu karışım koymazsan çabuk kafa yapar.bi de çok alışık değilsen birayla karıştırma kusturur

Gallipoli

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,718
675
113
“Votka meze” diye ayrı bir içki kültürü aslında yoktur ama halk arasında, özellikle Türkiye’de, rakı mezesi mantığıyla söylenir. Yani votka içerken yanında tüketilen atıştırmalıklar, soğuk ve sıcak yemekler için kullanılan bir tabirdir.

Votka Mezesi Nedir?

Votka, yüksek alkollü ve sert bir içkidir. Tek başına içildiğinde boğazı yakabilir ve mideye ağır gelebilir.

Bu yüzden yanında tüketilen mezeler hem içimi yumuşatmak hem de sohbeti keyifli hale getirmek için hazırlanır.

Rusya’da votka yanında genellikle tuzlu, yağlı ve doyurucu yiyecekler tercih edilir (tuzlu salatalık, ringa balığı, ekmek, salamura sebze).

Türkiye’de ise daha çok rakı mezelerine benzer şekilde, peynir, turşu, meze tabakları, deniz ürünleri, etli atıştırmalıklar votka ile servis edilir.

Votka ile Uyumlu Meze Örnekleri

Soğuk mezeler: Beyaz peynir, zeytin, turşu, haydari, acılı ezme, patates salatası

Deniz ürünleri: Hamsi, somon füme, kalamar, karides

Et ürünleri: Pastırma, sucuk, füme et

Sebzeler: Salatalık turşusu, közlenmiş biber, mantar sote

Votka Nasıl İçilir?

1. Soğuk servis: Votka mutlaka soğuk içilir. Şişe önceden buzdolabında ya da derin dondurucuda bekletilir.

2. Tek shot veya yavaş yudum: İsteyenler tek dikişte “shot” şeklinde içer, isteyenler ise küçük yudumlarla sohbet eşliğinde tüketir.

3. Yanında meze ile: Sertliğini dengelemek ve daha keyifli hale getirmek için meze ile birlikte tüketilir.

4. Karışık kokteyl olarak: İsteyenler votkayı meyve suları (portakal, elma, domates) ya da tonik ile karıştırarak daha hafif içebilir.
Seni hiç ciddiye almıyorum dostum, çünkü gevşeksin ve komik değilsin. Aynı zamanda soytarısın

Mayko78

Duran emmi geldi diyi verin kızım...😎😎
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
21,421
14,803
113
Merhaba arkadaşlar, tecrübesi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa sevinirim
Kardeşim yılların alkoligi olarak benim sistemim bardağın yarısı votka gerisi vişne suyu bide leblebi gerisi fiss