- 5,094
- 2,166
- 113
Neden düşürdüğünü ben değil meyve suyu bilir reisBunu merak ediyordum aslında , soda düşürmüyor mu hocam. peki meyve suyu neden düşürüyor
Neden düşürdüğünü ben değil meyve suyu bilir reisBunu merak ediyordum aslında , soda düşürmüyor mu hocam. peki meyve suyu neden düşürüyor
Asıl öğrenmek istediğim votka ile meyve suyunu karıştırdığımda kafam güzel olmuyor, ama sek shot atıyorum ve yanında meyve suyu veya soda içiyorum kafam güzel oluyor. Demek istediğim votkaya birşey katınca alko mü düşürüyor, ben de sanmıyorum ama daha önce asitli içeceklerin alkolü öldürdüğünü duymuştumNeden düşürdüğünü ben değil meyve suyu bilir reis
Bazen arkamla içiyorum yalan yok 😆ağzınla içtiğin sürece nasıl içtiğin önemsiz
Canımı istettin şimdi 😁 desteklerin bekleniyor 😁😁Asıl öğrenmek istediğim votka ile meyve suyunu karıştırdığımda kafam güzel olmuyor, ama sek shot atıyorum ve yanında meyve suyu veya soda içiyorum kafam güzel oluyor. Demek istediğim votkaya birşey katınca alko mü düşürüyor, ben de sanmıyorum ama daha önce asitli içeceklerin alkolü öldürdüğünü duymuştum
Absolut içilir üstüne 1 limon sıkılır 15cl kadarınaVotka absolut şaşmam arada simirnof başka içmem
Yanına enerji içeceği veya elma suyuMerhaba arkadaşlar, tecrübesi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa sevinirim
“Votka meze” diye ayrı bir içki kültürü aslında yoktur ama halk arasında, özellikle Türkiye’de, rakı mezesi mantığıyla söylenir. Yani votka içerken yanında tüketilen atıştırmalıklar, soğuk ve sıcak yemekler için kullanılan bir tabirdir.Merhaba arkadaşlar, tecrübesi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa sevinirim
Votka yeşil elma suyu ile güzel oluyor meze olarak jelibon nektari muz alabilirsin cerez kuruyemis yeterli bunlarin üstüne ekstra olarak sizin seveceğiniz şeyler de eklenebilirMerhaba arkadaşlar, tecrübesi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa sevinirim
Erik ve yeşil elma,enerji içecekleri,meyve suları ile karıştırarak icebilirsin .vodka serttir çok enerji ya da meyve suyu karışım koymazsan çabuk kafa yapar.bi de çok alışık değilsen birayla karıştırma kustururYeşil elma güzel hocam, ben de seviyorum
Seni hiç ciddiye almıyorum dostum, çünkü gevşeksin ve komik değilsin. Aynı zamanda soytarısın“Votka meze” diye ayrı bir içki kültürü aslında yoktur ama halk arasında, özellikle Türkiye’de, rakı mezesi mantığıyla söylenir. Yani votka içerken yanında tüketilen atıştırmalıklar, soğuk ve sıcak yemekler için kullanılan bir tabirdir.
Votka Mezesi Nedir?
Votka, yüksek alkollü ve sert bir içkidir. Tek başına içildiğinde boğazı yakabilir ve mideye ağır gelebilir.
Bu yüzden yanında tüketilen mezeler hem içimi yumuşatmak hem de sohbeti keyifli hale getirmek için hazırlanır.
Rusya’da votka yanında genellikle tuzlu, yağlı ve doyurucu yiyecekler tercih edilir (tuzlu salatalık, ringa balığı, ekmek, salamura sebze).
Türkiye’de ise daha çok rakı mezelerine benzer şekilde, peynir, turşu, meze tabakları, deniz ürünleri, etli atıştırmalıklar votka ile servis edilir.
Votka ile Uyumlu Meze Örnekleri
Soğuk mezeler: Beyaz peynir, zeytin, turşu, haydari, acılı ezme, patates salatası
Deniz ürünleri: Hamsi, somon füme, kalamar, karides
Et ürünleri: Pastırma, sucuk, füme et
Sebzeler: Salatalık turşusu, közlenmiş biber, mantar sote
Votka Nasıl İçilir?
1. Soğuk servis: Votka mutlaka soğuk içilir. Şişe önceden buzdolabında ya da derin dondurucuda bekletilir.
2. Tek shot veya yavaş yudum: İsteyenler tek dikişte “shot” şeklinde içer, isteyenler ise küçük yudumlarla sohbet eşliğinde tüketir.
3. Yanında meze ile: Sertliğini dengelemek ve daha keyifli hale getirmek için meze ile birlikte tüketilir.
4. Karışık kokteyl olarak: İsteyenler votkayı meyve suları (portakal, elma, domates) ya da tonik ile karıştırarak daha hafif içebilir.
Teşekkür ederimVotka sek içilir (50 ml çaybardağının yarısı) Fondip.Yanına ayrı bir bardak domates suyu..Hıyar turşusu.. Dene baba muazzam..
Kardeşim yılların alkoligi olarak benim sistemim bardağın yarısı votka gerisi vişne suyu bide leblebi gerisi fissMerhaba arkadaşlar, tecrübesi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa sevinirim