Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Sırbistan'da 6.Ay

Fterim1905

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
31,261
28,837
113
Bu parayi kuryeler tr zaten kazanmiyorlarmi?
Kazanıyor ama mevzu ne kadar kazandığın değil abi. Mevzu kazanabildiğin para ile ne alabildiğin. Mesela arkadaş demiş kuryelikte sıkı çalışırsan eline net 2k Euro kalabiliyor. Türkiye'de 85k lira yapar diyelim. Senin güzel bir araba alabilmen için en az 7-8 ay biriktirmen lazım tabi 7-8 ay sonra arabanın fiyatı tekrar ucmamış olursa. Ama orda adam 2-3 aylık birikimle güzel bir araba alabilir ve o 2-3 ayda fiyat %10-15 bile artmaz çünkü enflasyon denen şey apk tarafından yönetilmezsen uzun bir süre zarfında artan bişey. Türkiye'deki gibi günden güne değişmez yani

BigRick

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
275
273
63
Kazanıyor ama mevzu ne kadar kazandığın değil abi. Mevzu kazanabildiğin para ile ne alabildiğin. Mesela arkadaş demiş kuryelikte sıkı çalışırsan eline net 2k Euro kalabiliyor. Türkiye'de 85k lira yapar diyelim. Senin güzel bir araba alabilmen için en az 7-8 ay biriktirmen lazım tabi 7-8 ay sonra arabanın fiyatı tekrar ucmamış olursa. Ama orda adam 2-3 aylık birikimle güzel bir araba alabilir ve o 2-3 ayda fiyat %10-15 bile artmaz çünkü enflasyon denen şey apk tarafından yönetilmezsen uzun bir süre zarfında artan bişey. Türkiye'deki gibi günden güne değişmez yani
Güzel özetlemişssin teşekkürler . 6 ayda 1 adet zam görmedim diyebiliirm aksine sürekli indirimler kampanyalar oluyor. 1400 Euro'ya 2005 model temiz bir arabaya biniyorum . 7 günün 5 günü rahatça et veya etli yemek yiyebiliyorum. Canım her istediğinde bi barda oturabiliyorum. Müstakil yeni yapılmış sıfır eşyalı evde oturuyorum. En önemlisi kendimi güvende hissediyorum.

Hayat1kumar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
103,072
58,219
113
Bro mevzu sadece araba deilki ev alcam desen tmm diycemde araba luks sıradan bişey deil.yani geçen burda konu açıldı 90 120k arası kazançları var dendi ayda ne kdr masrafın olabilirki? Arkadaşın arttırdığı parayı her türlü arttirirsin ve orda gurbetcisin her hangi bi sikintida 2. Sınıf muamele goruceksin bı kavga çıksa kendini savunamiycaksin seni anlamaları için tercüman gerekicek falan oranın vatandaşı ile aynı haklara sahip olmiycaksin ayrıca yanında senin dilinden anlayan kimse yok ailen yok arkadaşların yok ne demişler bülbülü altın kafese koymuslar ah vatanım ahh demiş, falan filan hiç değecek bı para deil.150k+ kazansa o zaman buranın yaklaşık 2 katına çıkıyor ona değer bak.ayrica benim bildiğim Sırplar bize kinli insanlar arkadaşa iyi olanları denk gelmis heralde 😁 bide seviyorlar demiş onlar duyguları zayıf insanlar bizim memleketimiz gibi duygusal ve canayakin ülke dünya üzerine sayilidir

Hayat1kumar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
103,072
58,219
113
Güzel özetlemişssin teşekkürler . 6 ayda 1 adet zam görmedim diyebiliirm aksine sürekli indirimler kampanyalar oluyor. 1400 Euro'ya 2005 model temiz bir arabaya biniyorum . 7 günün 5 günü rahatça et veya etli yemek yiyebiliyorum. Canım her istediğinde bi barda oturabiliyorum. Müstakil yeni yapılmış sıfır eşyalı evde oturuyorum. En önemlisi kendimi güvende hissediyorum.
Burda senin evinimi basiyorlardi kardeş?orada ne güvenin olabilir burda olmayan güven orda nasıl oldu?bı ırkçı sana kafayı takarsa o zaman görürsün güveni 😁 trde kendini güvende hissedememis adam orda hissetmiş sanki burda mafyalar evini basıyordu lafa bak hammina burda kendimi güvende hissediyorum diyo la adam

Fterim1905

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
31,261
28,837
113
Bro mevzu sadece araba deilki ev alcam desen tmm diycemde araba luks sıradan bişey deil.yani geçen burda konu açıldı 90 120k arası kazançları var dendi ayda ne kdr masrafın olabilirki? Arkadaşın arttırdığı parayı her türlü arttirirsin ve orda gurbetcisin her hangi bi sikintida 2. Sınıf muamele goruceksin bı kavga çıksa kendini savunamiycaksin seni anlamaları için tercüman gerekicek falan oranın vatandaşı ile aynı haklara sahip olmiycaksin ayrıca yanında senin dilinden anlayan kimse yok ailen yok arkadaşların yok ne demişler bülbülü altın kafese koymuslar ah vatanım ahh demiş, falan filan hiç değecek bı para deil.150k+ kazansa o zaman buranın yaklaşık 2 katına çıkıyor ona değer bak.ayrica benim bildiğim Sırplar bize kinli insanlar arkadaşa iyi olanları denk gelmis heralde 😁 bide seviyorlar demiş onlar duyguları zayıf insanlar bizim memleketimiz gibi duygusal ve canayakin ülke dünya üzerine sayilidir
Ama es geçtiğin bişey var abi. Adam yaşam giderlerini çıkınca 2k Euro kalio. Aynı hayatı Türkiye'de yaşa 20-30k kalırsa öp başına koy. Bide emin ol şuan Türkiye kadar güvensiz yer yok ve bence Türkiyede şuan biz Türkler ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyoruz çünkü apklı bir tanıdığın yoksa işe giremiosun, birini dava etsen adam zenginse veya siyasi bağlantısı varsa üstüne dava ettin diye ceza bile yiyebilirsin. Sokakta kadınlar her an öldürülme korkusuyla yürüyor ki olmamış şey değil yani adam kadina kılıçla saldırdı eski sevgilime benzettim dedi. Bana göre para mühim değil az veya çok kazanmanın. Eğer insan kendini güvende hissediyorsa, herhangi bir şey alırken 3 ürün fiyatına 1 ürün almıyorsa gerisi teferruat.

BigRick

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
275
273
63
Burda senin evinimi basiyorlardi kardeş?orada ne güvenin olabilir burda olmayan güven orda nasıl oldu?bı ırkçı sana kafayı takarsa o zaman görürsün güveni 😁 trde kendini güvende hissedememis adam orda hissetmiş sanki burda mafyalar evini basıyordu lafa bak hammina burda kendimi güvende hissediyorum diyo la adam
Senin gibi zihniyet de biri ile daha fazla bişey konuşmaya gerek yok zaten. Hayatta başarılar saygılar

Hayat1kumar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
103,072
58,219
113
Ama es geçtiğin bişey var abi. Adam yaşam giderlerini çıkınca 2k Euro kalio. Aynı hayatı Türkiye'de yaşa 20-30k kalırsa öp başına koy. Bide emin ol şuan Türkiye kadar güvensiz yer yok ve bence Türkiyede şuan biz Türkler ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyoruz çünkü apklı bir tanıdığın yoksa işe giremiosun, birini dava etsen adam zenginse veya siyasi bağlantısı varsa üstüne dava ettin diye ceza bile yiyebilirsin. Sokakta kadınlar her an öldürülme korkusuyla yürüyor ki olmamış şey değil yani adam kadina kılıçla saldırdı eski sevgilime benzettim dedi. Bana göre para mühim değil az veya çok kazanmanın. Eğer insan kendini güvende hissediyorsa, herhangi bir şey alırken 3 ürün fiyatına 1 ürün almıyorsa gerisi teferruat.
Bro senin taraflı olduğun çok net ülkeyi kotulemekten başka bişey yapmıyorsunuz iş siyasete döndü o yüzden susayım ben bu siyaset çok arkadaşlığı bitirdi ben bizzat şahit oldum.ben kendimi gayet güvende hissediyorum senin orda burada yaşayan Suriyeli sen hiç bı farkın yok aynı şekilde bu arkadasta öyle, bı ise girecegim zaman herhangi bi partide tanidigimin olmasına falan gerek yok 41 yaşındayım bu zamana kadar böyle bişey yaşamadım.gurbetde kendini güvende hissediyor trde guvenmiyorum diyen insana 1 kelime edilir ama ben onu etmiyecegim.neyse bro geçen güzel olsun.

Hayat1kumar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
103,072
58,219
113
Senin gibi zihniyet de biri ile daha fazla bişey konuşmaya gerek yok zaten. Hayatta başarılar saygılar
Seni zihniyet katıksız belli zaten adam kendini orada güvende hissediyormus hadi ordan be kardeşim.neyse iyi geceler Allah carsina göre pazar versin senin.bidaha benim ülkemi kotulersen o zaman farklı konusurum

Fterim1905

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
31,261
28,837
113
Bro senin taraflı olduğun çok net ülkeyi kotulemekten başka bişey yapmıyorsunuz iş siyasete döndü o yüzden susayım ben bu siyaset çok arkadaşlığı bitirdi ben bizzat şahit oldum.ben kendimi gayet güvende hissediyorum senin orda burada yaşayan Suriyeli sen hiç bı farkın yok aynı şekilde bu arkadasta öyle, bı ise girecegim zaman herhangi bi partide tanidigimin olmasına falan gerek yok 41 yaşındayım bu zamana kadar böyle bişey yaşamadım.gurbetde kendini güvende hissediyor trde guvenmiyorum diyen insana 1 kelime edilir ama ben onu etmiyecegim.neyse bro geçen güzel olsun.
Kotulemedim ki abi insanların başına gelen şeyi yazıyorum. Farzı misal ben lisede gittim kendi paramı ödeyerek yurtta kaldım. O sıralar siyasilerin yurtçularla arası iyiydi gel bitsin bu hasret vs diyorlardı. Unide bir daha gitmedim. Mezun oldum öğretmen olarak atandım ve atamam iptal edildi yurtta kalmışım diye. O adamlarla boy boy fotoğrafları olanlar, o adamların ellerini openler hâlâ ülke yönetiminde. Şimdi bu durumda ben ülkeyi mi kötülemis olurum yoksa haksızlıkları mı

BigRick

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
275
273
63
Seni zihniyet katıksız belli zaten adam kendini orada güvende hissediyormus hadi ordan be kardeşim.neyse iyi geceler Allah carsina göre pazar versin senin.bidaha benim ülkemi kotulersen o zaman farklı konusurum
Ben rütbeli asker torunu ev asker çocuğuyum . Vatan millet sevgisini senden öğrenecek değilim seninde haddine değil . Güncel şartlara isyan etmemek ülkenin sorunlarını görmezden gelmek asıl bu ülkeye ihanet . Güvenlik sorunu da tam olarak bu işte. Yolda yürürken bile bu zihniyet sayesinde hayatını kaybedebileceğin bir sosyal yapı oluştu . İnsanlar geçim derdinde hayatta kalma stresinde. Gencecik eğitimli insanlar yurtdışında hayat kurma peşinde . Ülke de senin değil hepimizin. Kimse de ülkeyi kötülemiyor burada .

Hayat1kumar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
103,072
58,219
113
Ben rütbeli asker torunu ev asker çocuğuyum . Vatan millet sevgisini senden öğrenecek değilim seninde haddine değil . Güncel şartlara isyan etmemek ülkenin sorunlarını görmezden gelmek asıl bu ülkeye ihanet . Güvenlik sorunu da tam olarak bu işte. Yolda yürürken bile bu zihniyet sayesinde hayatını kaybedebileceğin bir sosyal yapı oluştu . İnsanlar geçim derdinde hayatta kalma stresinde. Gencecik eğitimli insanlar yurtdışında hayat kurma peşinde . Ülke de senin değil hepimizin. Kimse de ülkeyi kötülemiyor burada .
Uzatmayacagim kardeş yazsak sabaha kadar gider bu konu.burda kendimi güvende hissediyorum demek farklı bı mevzu da neyse dedim ya Allah carsina göre pazar versin.iyi geceler.

Tosaf41

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
681
311
63
Kardeş Adam niyeti ulkeyi kötülemek değilm Olası gerçeklerden adaletsizliklerden vesaire bahsediyor. Şahsen bende saldırıya uğradım ağır bir şekilde yaralandım ölümden döndüm normalde herifin en az 10 yıl üzeri ceza alması gerekirken 6 ay tutuklu kalıp adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İnsanın başına gelmeyince anlamıyor. Şahsen ben arkadaşın soylediklerine katılıyorum. Bazı şeylerin en kısa zamanda ivedi olarak değişmesi gerekiyor aksi taktirde ilerleyen zamanlarda naçizane herkes kendi adaletini kendi sağlamaya baslicak ve bu durum oldunca Riskli.. Herkeze iyi geceleer

DESTURSUZ

BilirkiŞi
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
5,745
3,778
113
Açlıktan zor koşullardan birbirimizi yiyecek hale geldik , kim Türkiye de güvenden bahsediyor ? Her gün suikast haberleri var ? 150 bine adam vuruyorlar üstelik cezası da yok

Tosaf41

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
681
311
63
Açlıktan zor koşullardan birbirimizi yiyecek hale geldik , kim Türkiye de güvenden bahsediyor ? Her gün suikast haberleri var ? 150 bine adam vuruyorlar üstelik cezası da yok
Daha bugün Çocuğun birini öldürmüşler. Metruk bir yere salmislar. Çocuklar oyun oynama maksadıyla içeri girdiklerinde kemikleri görüp korkup polis ekiplerine haber vermişler artık kaç zaman evvel olmuşsa vakaaa kemikleri kalmış sadece. bir kaç güne adli tipdan kim olduğu ve nasıl ölümün vuku buldugu aciklanir

Cepni

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
359
149
43
Evet beyler daha önce ilk geldiğimde de konu açmıştım belki hatırlayanlar vardır. Sırbistan da kurye olarak 6.ayı bugün itibari ile tamamladım. Merak eden sorusu olan ilgilenen varsa konuşalım :)

Genel gelen sorulardan kısa bir derleme yapayım

1. Kazanç masraflar çıkınca aylık 2000 Euro civarı
2. Vize istemiyor.
3. Türklere karşı bir ırkçılık yok aksine seviyorlar
4. Yaşam Türkiye den ucuz
5 . Araba fiyatları komedi. Resmen öpülüyoruz Türkiye de.
6. Oturum almak kolay
7. Pasaport gerekli kimlik ile gelinmiyor
8. Oturum almadan maksimum 6 ay kalabilirsiniz.
9. Alkol ve temel gıda çok ucuz. Özellikle de kırmızı et bira vodka ve cin
Tam bana göre birşey çok üzülüyorum ülke ne hale geldi.

morgana

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
433
279
63
sırplar hakkında bir laf vardır yarın savaş çıksa ilk önce sevdiklerini öldürürler diye :)

Victorosimhen

SAMSUN55
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
12,280
4,845
113
2025 de düzelecek dedik herseye zam geldi maaşa zam yok serfzler ac karnimizi doyuramiyoruz ülkede hergun zam zam ,maaşa gelincede üç kuruş alırsın kirami oducen ac karnimi doyur yoksa kıyafet mi alcan yoksa eşya mi böyle ülkenin Allah belasını verir sözde turkiyeyiy muslumanz çavurlar bizden merhametli

Victorosimhen

SAMSUN55
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
12,280
4,845
113
Millet bu güzel ülkeden gidip gurbete boşuna çıkmıyor Allah yardımcın olsun 10 yıldır gurbetteyim yalovada çalışıyorum pansiyonda kalıyorum seni iyi anlıyorum kimseden kimseye hayır olmaz akrabadan bile ,tanımadığın insanlar daha fedakar oluyor ,nerde hakkını alıyorsan kafan rahatsa yasamina orda devam etmeli insan ,turkiyede hergun kaç cinayet oluyor Esrar alkol bilmem ne turkiyenin savunur Bi yönü yok sadece karnı tok olanlar ankarada dayısı olanların sesi çıkmıyor,