Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Kirayı Ödeyemedim Sonuçları Ne Olur

JoeQuanqa

Character
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
42,583
23,208
113
Reis sözleşmeyi sadece gösteriş için yaptiysa
Orasını bilemem ama şubatta yasa değişti

Yeni Tebliğ'in 3. maddesi uyarınca, konut ve işyeri kiralarında kira bedelinin elden ödenmesi durumunda, kiracı ve kiraya veren için ayrı ayrı özel usulsüzlük cezası uygulanmaktadır. Bu ceza, elden ödeme yapılan her bir kira bedeli için ayrı ayrı hesaplanacaktır.22 Şub 2025

Kira bedelinin %10 kadar ceza alırsın elden verirsen ve devlette tabi nasıl anlarsa.

Bob0666

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
295
140
43
Hocam çok yanlış yere açmışsınız konuyu burdakilerin %98 i 18 26 yaş aralığında arada işi bilen arkadaşlar yorum yaparlar ama görmen imkansız çünkü bu cahil arkadaşlar kendi aralarında tartışmaya başlarlar senin konum yorumsuz kalır o yüzden bir avukatla görüş

salvadore

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,220
623
113

bahyettin

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,439
686
113
Alakası yok kardeşim yeni yasada elden vermek yasak git bi bak.
Onu kim diyor bilader sözleşme detayında elden ödeme yazarsa elden verirsin adam ibana isterse oraya iban ibaresini eklersin öyle kural Felan da yok

Konut kirası için ödeme şekilleri, kira sözleşmesinde belirtilir ve taraflarca kabul edilir. Genellikle kira ödemeleri, nakit para, banka havalesi, EFT, otomatik ödeme talimatı veya posta yoluyla yapılabilir. Kiracı, kira bedelini elden veya ev sahibinin belirlediği bir yerde nakit olarak ödeyebilir.

FURY MAN

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,458
2,792
113
Reis yıllık peşin verdim desem o da hiç vermedi kirayı dese ne oluyor k.b doğrudur pek bilgim yok bu konularda hata benim onun için buradan görüş almak için açtım konuyu cevaplarıniz için hepinize tek tek teşekkür ederim
Elden aldıgı kıraya bide sözleşmemi yaptı salak lan bu millet illakı cıkartır ama mahkemeye giderse kendi zararlı cıkar bide kufur ettı dıyosun tehdide girer bu suan 6 ay seni cıkartma sansı yok zaten ortayolu bulucanız

bahyettin

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,439
686
113
Hadi canım ciddimisin muz cumhuriyetimi burası hs acıcan gönderen acıklamaya her ay kıra diye yazıcak
Ya kardeşim bilginiz yok fikriniz var sözleşme detayı önemli adam orda zaten ister ibandan alsın istersen nakit alsın vergisini seneden bir ödüyor

JoeQuanqa

Character
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
42,583
23,208
113
Onu kim diyor bilader sözleşme detayında elden ödeme yazarsa elden verirsin adam ibana isterse oraya iban ibaresini eklersin öyle kural Felan da yok

Konut kirası için ödeme şekilleri, kira sözleşmesinde belirtilir ve taraflarca kabul edilir. Genellikle kira ödemeleri, nakit para, banka havalesi, EFT, otomatik ödeme talimatı veya posta yoluyla yapılabilir. Kiracı, kira bedelini elden veya ev sahibinin belirlediği bir yerde nakit olarak ödeyebilir.
Bilader burası Türkiye öyle elden olmuyor o işler bu ülke vergi üzerine kurulu aynısını benim arkadaşım yaptı ama gitti kendinide ev sahibinide şikayet etti karşılıklı ceza yediler.

bahyettin

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,439
686
113
Bilader burası Türkiye öyle elden olmuyor o işler bu ülke vergi üzerine kurulu aynısını benim arkadaşım yaptı ama gitti kendinide ev sahibinide şikayet etti karşılıklı ceza yediler.
Kardeş bende 15 sene emlak işi yaptım orda ya sözleşme yoktur yada başka birşey vardır

dalgur

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,305
1,097
113
Odeme yavsagın evi cokmus zaten

JoeQuanqa

Character
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
42,583
23,208
113
Kardeş bende 15 sene emlak işi yaptım orda ya sözleşme yoktur yada başka birşey vardır
Orasını bilemem ama bizim eski ev sahibide kaçak elden alıyordu eski kiracılarından yeni kiracılara sözleşme ile banka yapıyordu düşün amaç ne olabilir vergi kaçırıyşrdu eski kiracıları tanıık elden alıyordu ortada sözleşme yoktu tabi bu arkadaşın ki biraz fsrklı bi durum anlam veremedim

FURY MAN

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,458
2,792
113
Ya kardeşim bilginiz yok fikriniz var sözleşme detayı önemli adam orda zaten ister ibandan alsın istersen nakit alsın vergisini seneden bir ödüyor
Yeni yasada elden ödeme diye bişey yok yasak kıracıya 50 bin ev sahibine 300 bin cezası var kıra sadece banka hesapları üzerinden ödenir ac oku yasayı burdan sallama kafana göre okuyun az biraz

AllanSaintMaximin

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
28,562
17,609
113
ya birader milletten 3 5 bısey koparmak ıcın yapmayın soyle seyler acmayın soyle konular ya uzulur yardım eder belkı bırılerı dıye konu acıyonuz sankı bılmıyoruz aq gıt aılenle konus yardımcı olsunlar allah allah ya

tolgabets

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,201
567
113
Elden aldıgı kıraya bide sözleşmemi yaptı salak lan bu millet illakı cıkartır ama mahkemeye giderse kendi zararlı cıkar bide kufur ettı dıyosun tehdide girer bu suan 6 ay seni cıkartma sansı yok zaten ortayolu bulucanız
Reis dediğim gibi ben ödemem demiyorum ama bir kısmınida veremedim evden çıksam sonra ödeme şeklinde anlaşma yapabilir miyiz küfür etti ama konuşurken ben kayıt almadim çünkü küfür edeceğini felan tahmin etmemiştim

FURY MAN

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,458
2,792
113
Ya arkadas siz anlamıyomusunuz elden ödeme diye bişey yok öyle bi ödeme sekli yok iki tarafada cezası var hiçmi bişey acık okumuyosununız siz

bahyettin

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,439
686
113
Reis dediğim gibi ben ödemem demiyorum ama bir kısmınida veremedim evden çıksam sonra ödeme şeklinde anlaşma yapabilir miyiz küfür etti ama konuşurken ben kayıt almadim çünkü küfür edeceğini felan tahmin etmemiştim
Kardeş küfür etse de kayıt alsan delil niteliği yok habersiz kayıt olduğu için WhatsApp normal sms gibi yerlerden küfür ederse o zaman şikayetçi olabilirsin