- 2,892
- 1,312
- 113
Barınağa ver
canı sıkılıyordur kedilerin davranıslarına hiç bir zaman anlam veremedim.Arkadaslar 8 aylik blue point kedim var dun aldigim koltuga kafayi takti surekli gelip tirnak takiyor ayni sekilde yatak odasinada zarar veriyor nasil bi çozum bulabilirim?varmi fikiri yada tecrubesi olan.tirmalama tahtasida var ama onu kullanmiyor
Bizimki erkekBunun kızanla alakası yok tırmalama refleksi dişiler erkeklere oranla%60 %80 daha fazla yapar
Yaşı gençtir gelişme çağındadır o zaman%99 belli bir yaştan sonra erkek kedi yapmaz o işleri nadirenBizimki erkek
Kenarlarını bantla ben öyle yapıyorumArkadaslar 8 aylik blue point kedim var dun aldigim koltuga kafayi takti surekli gelip tirnak takiyor ayni sekilde yatak odasinada zarar veriyor nasil bi çozum bulabilirim?varmi fikiri yada tecrubesi olan.tirmalama tahtasida var ama onu kullanmiyor
pati dostu kumaşlar çıktı da allahtan ben o zamana denk geldim kendi evimin bütün mobilyasını öyle seçmeye çalıştım, çünkü dediğiniz gibi deri mahvoluyor, annemlerin kol-sırt deri koltukları vardı salonda ki salon kapalı duruyor genelde, nadiren kullanılan koltukların kolları birkaç senede tiftik tiftik oldu tırnağının değdiği yer delik kalıyor kumaş gibi esnemediği içinBenimki tırmalama ipleri var ona alışto ama alışmadan önce bir başa başlığı ve bir koltuk çöp oldu özellikle deri kısımlarını mahvettiler
Bro her yerine yapıyor belli bı yer olsa öyle yapicakdim.komple koltuğu banlayamamki.tirmalama tahtası gibi bişey var kartondan ondan sparis ettim bayağı etkili dediler fiyatida uygun 2 tane söyledik bı yatak odasına bide oturma odasin koyacağım onu tirmalar dediler.ise yaramazsa senin bahsettigin gibi bı şeffaf bant var ondan alicam üst kısım hariç her yerini kapliycam oda bayağı payaliymis beKenarlarını bantla ben öyle yapıyorum
Koltuk komple deri mi genelde koltık kenarlarına yaparlar kolluklsrınaBro her yerine yapıyor belli bı yer olsa öyle yapicakdim.komple koltuğu banlayamamki.tirmalama tahtası gibi bişey var kartondan ondan sparis ettim bayağı etkili dediler fiyatida uygun 2 tane söyledik bı yatak odasına bide oturma odasin koyacağım onu tirmalar dediler.ise yaramazsa senin bahsettigin gibi bı şeffaf bant var ondan alicam üst kısım hariç her yerini kapliycam oda bayağı payaliymis be
Aynı bizde öyle tıpkısıpati dostu kumaşlar çıktı da allahtan ben o zamana denk geldim kendi evimin bütün mobilyasını öyle seçmeye çalıştım, çünkü dediğiniz gibi deri mahvoluyor, annemlerin kol-sırt deri koltukları vardı salonda ki salon kapalı duruyor genelde, nadiren kullanılan koltukların kolları birkaç senede tiftik tiftik oldu tırnağının değdiği yer delik kalıyor kumaş gibi esnemediği için
catnipli tırmalama tahtası alırsanız başka kartonlara gerek kalmaz, çünkü tahtaya kolay kolay zarar veremez ömürlük olur, ve iplerin arasında kedi otu olduğu için ondan başka birşeyi tırmalama refleksi göstermiyorlar genelde; ama o oluklu kartonlar 1 haftada parçalanıp eve dökülmeye başlıyor yenisini alma derdi faln da çıkıyor. bir de koltuğu tırmaladığında yüksek sesle tepki gösteriyorsanız uzaklaştırmak için, genelde coşku olarak algılıyorlar takdir gördüm zannedip tırmalamaya devam ediyorlar ya da her seferinde tepki gördüğü için inatlaşıp hep ona yönelebiliyorlar bilginiz olsunBro her yerine yapıyor belli bı yer olsa öyle yapicakdim.komple koltuğu banlayamamki.tirmalama tahtası gibi bişey var kartondan ondan sparis ettim bayağı etkili dediler fiyatida uygun 2 tane söyledik bı yatak odasına bide oturma odasin koyacağım onu tirmalar dediler.ise yaramazsa senin bahsettigin gibi bı şeffaf bant var ondan alicam üst kısım hariç her yerini kapliycam oda bayağı payaliymis be
Paradoks degıl doğru genetık yapılarımız farklı hayvan insana zarar verir aynı ortamda cıgerlere bolca kıl tüy gider yerı dogadır sokaklardır hayvanlarınDayı niye paradoks yarattın ki sen şimdi?
Psikoloğa götür ya da eş istiyordur valla bizde de vardı bir tane ablamın en son mahalleden biriyle beraber olmuş gebe kaldı ne ses ne seda yavrular doğunca da pısırık bir seye dönüştü 😁😁🤣🤣Arkadaslar 8 aylik blue point kedim var dun aldigim koltuga kafayi takti surekli gelip tirnak takiyor ayni sekilde yatak odasinada zarar veriyor nasil bi çozum bulabilirim?varmi fikiri yada tecrubesi olan.tirmalama tahtasida var ama onu kullanmiyor
kaynağı nedir bu bilgilerin? bilimsel olarak kedilerin hiçbir hastalığı insana bulaşmaz, aşılı olan köpeklerin de aynı şekilde, tüy de ciğere yapışmaz yutulan tüy kısmen sindirilir sonrasında sindirim sisteminden atılıp gider; ciğerde oluşan kisttir o da hayvan aşısız ve hastalık taşıyor ise olur. dini olarak da hz. nuh varken, peygamber efendimizin kedisi müezza varken kedi babası ebu hureyhe varken nasıl hayvanlar insanlardan ayrı olabilir, inancımıza bile aykırı. insanlar olarak beton yığını şehirleri genişleterek doğalarında yani dışarda bile yaşayacak yer bırakmadık hayvanlara, sokakta olan kedi köpek yüzyıllar öncesindeki gibi avlanıp yaşayamıyor maalesef artık onların doğası evcilleşmeye mecbur kaldı o yüzden şehrin ortasında avlanmak yerine çöp karıştırıyor, kışın donmamak için bi kap yemeğe yazın bir kap suya muhtaç kalıyor tabi araba çarpmaz veya bi yasa ile uyutulup öldürülmez de şans eseri hayatta kalırlarsa.Paradoks degıl doğru genetık yapılarımız farklı hayvan insana zarar verir aynı ortamda cıgerlere bolca kıl tüy gider yerı dogadır sokaklardır hayvanların
kedi kopek dnası insanla ayni degil ufak bi ısırık sonucu kol bacak tamamen ampute olan ınsanlar var herkesde olcak dıye bisey yok ama o rısk var ben tabiatta biraz ırkcıyım kendı turum olan prımatları beslerım he kedi kopege yemek at tamam ayrı ama yasadıgın yerde onların olması insan dnasına psıkojisine ters tek o degil kus beslemek dahi sıkıntı akcıger kisti bırak alerjısı olanı anında oldurur akcıgerın atamadıgı durumlarda oluyor bizzat tanıdıkta bırıktı verdi kopegı kurtuldu duzeldı hayvan insanın yasam alanında olamaz cok ılkel caglarda belkı ama sımdı gelıstıkkaynağı nedir bu bilgilerin? bilimsel olarak kedilerin hiçbir hastalığı insana bulaşmaz, aşılı olan köpeklerin de aynı şekilde, tüy de ciğere yapışmaz yutulan tüy kısmen sindirilir sonrasında sindirim sisteminden atılıp gider; ciğerde oluşan kisttir o da hayvan aşısız ve hastalık taşıyor ise olur. dini olarak da hz. nuh varken, peygamber efendimizin kedisi müezza varken kedi babası ebu hureyhe varken nasıl hayvanlar insanlardan ayrı olabilir, inancımıza bile aykırı. insanlar olarak beton yığını şehirleri genişleterek doğalarında yani dışarda bile yaşayacak yer bırakmadık hayvanlara, sokakta olan kedi köpek yüzyıllar öncesindeki gibi avlanıp yaşayamıyor maalesef artık onların doğası evcilleşmeye mecbur kaldı o yüzden şehrin ortasında avlanmak yerine çöp karıştırıyor, kışın donmamak için bi kap yemeğe yazın bir kap suya muhtaç kalıyor tabi araba çarpmaz veya bi yasa ile uyutulup öldürülmez de şans eseri hayatta kalırlarsa.
dostum koku sık kedinin hoşlanmadıgı koku faydası olabilirArkadaslar 8 aylik blue point kedim var dun aldigim koltuga kafayi takti surekli gelip tirnak takiyor ayni sekilde yatak odasinada zarar veriyor nasil bi çozum bulabilirim?varmi fikiri yada tecrubesi olan.tirmalama tahtasida var ama onu kullanmiyor
Haydaa bu insanlar için de geçerli sanırımBunun kızanla alakası yok tırmalama refleksi dişiler erkeklere oranla%60 %80 daha fazla yapar
dediğiniz gibi geliştik ve bir arada yaşamak için çok yolumuz var, hayvan ıslahı ve genetik bilimi diye bir şey var, ilk çağlarda bir arada yaşanıyorsa şuan hayli hayli yaşanabilir her şeyin bir çözümü kolaylığı var uzay çağındayız. dediğiniz örnek binde bir olacak bir şey, sokakta kapabileceğimiz herhangi bir virüs parazit de bizi öldürebilir veya basit bir süt ürünlerinden kapılacak salmonellanın öldürmesi gibi. pet alerjisi ve astıma bile çare bulunabiliyor ki tabi mecburi değil. ama hayvanların doğal yaşam alanlarının kalmadığı konusunda hemfikirizdir bence, türkiyede bile bir çok yerde şehre inen yaban domuzunun ayının tilkinin başka bir açıklaması olamaz, kaldı ki kedi köpek nasıl yaşasın.kedi kopek dnası insanla ayni degil ufak bi ısırık sonucu kol bacak tamamen ampute olan ınsanlar var herkesde olcak dıye bisey yok ama o rısk var ben tabiatta biraz ırkcıyım kendı turum olan prımatları beslerım he kedi kopege yemek at tamam ayrı ama yasadıgın yerde onların olması insan dnasına psıkojisine ters tek o degil kus beslemek dahi sıkıntı akcıger kisti bırak alerjısı olanı anında oldurur akcıgerın atamadıgı durumlarda oluyor bizzat tanıdıkta bırıktı verdi kopegı kurtuldu duzeldı hayvan insanın yasam alanında olamaz cok ılkel caglarda belkı ama sımdı gelıstık
![]()