Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Herşeyin Anlamsız Gelmesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kranlkadm

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
491
135
43
Tekrar söylüyorum. Yaratıcı vardır veya yokturu tartışmıyorum. Sana deist olduğunu söyleyene gene bu örneklerle mi geliyorsun. Yani bir yaratıcının var olabileceğini düşünmenin, dünya üzerindeki herhangi bir dinin gerçek olduğunu ispatlamaya yeteceğini düşünmüyorum tabi ki
Daha kötüsünü söyleyeyim ki bu fikiri verdiğine göre kendisi uygulamıyordur inşAllah
aga kendisi yüreyen eroin bence ahahaha

Karaelmas

Jackpot ! Bir gün mutlaka...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,849
4,816
113
Herkese merhaba. İçine düştüğüm psikolojik durumu paylaşmak istedim. Niye paylaştığımı da bilmiyorum.

Epey süredir yaşayan zombi gibiyim. Hayatta hiçbir maddi ve sağlık sorunum yok. Lakin birşeyler için çabalama azmim de hiç yok. Hayat çok anlamsız geliyor. İnsanları pek sevmiyorum. Bazen kendimi bile sevmiyorum.

İnsanlara uzaktan baktığım zaman milyonlarca köleden başka birşey göremiyorum. Hayata köle olmak için gelmiş milyonlara insan seli

23 yaşımdan sonra dinden de koptum. Yaşım 31. Burada kimseyle tartışmak istemiyorum fakat dinlerin insan icadı ve insanların avuntuları olduklarını düşünüyorum. Kimsenin inancına ters laf söylemek istemem ama düşüncem bu şekilde. Dolayısıyla dinden kopunca benim için hayatın ve çabalamanın da bir anlamı kalmadı

Çok büyük bosluktayım. Hiçbir maddi ve sağlık sorunum olmadığı halde. Hiçbir derdim olmadığı halde

Belki benim gibi insanlar da vardır diye paylaşmak istedim
Aynı ruh halini yaşıyorum, maalesef bütün dünya insanlığını, kafayı yemiş zerre kadar iyi ve güzel için çabası olmayan, boş beleş, çıkarcı, umarsız, dolayısıyla yaşamasıyla bile bu dünyaya yük oldugunu düşünüyorum.Dinli dinsiz herkes bir köşe başını tutmuş veya tutmaya çalışıyor , asgari insanlık değeri sınırlarının çok altında bir yaşam tarzını benimsemiş topluluklar halindeyiz.Guzel günler için çırpınanlar var ama ya ortadan yok ediliyor, ya da linç yiyorlar.Katiline, tecavuzcusune aşık , yedikçe daha çok isteyen mazoşist bir geyşa gibi insanlık.Su yaşıma kadar insanlara hep vicdani , uzlaşmacı, hoşgörülü ve elimden geldiği kadar yardımsever yaklaştım, ama artık kendimi, duruşumu bozma halindeyim. Şunu kesin olarak biliyorum ki; eğer insanlığın mutluluğu, huzuru için çalışan insanlar varsa demek ki, diğer insanlar aşağılık yaşantılarına ekleyerek devam ediyor, nemalanmaya devam ediyorsa canları cehenneme, böylelerine hiç mi hiç acımıyorum, ilgilenmiyorum, görmezden geliyorum, dikkate almıyorum, önemsemiyorum hatta dalga geçiyor, aşağılıyor, hakir görüyorum.Hakediyorlar.Bizim gibiler için en hayal edilebilir hayat , dağ başında kırlar içinde ahşap bir kulübede sakin, bir hayat yaşamak, kalabalıklar enerjimizi , hayat sevincimizi afedersiniz amiyane konuşmak istemiyorum ama hunharca emiyor, hunharca zikiyor.Artik toplum içinde yasamak , imkansıza doğru gidiyor.Dusuncelerim bu yönde

Kranlkadm

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
491
135
43
O zaman bende sana sorarım milyontane menzil şeyhi bir araya gelse dua etse kolsuz birine kol çıkartabilir mi
dostum nasıl bir kafa bu yapamaz tabi çünkü maneviyat ile bu durum aynı şey değil mesela bu arkadaşa ağrı kesici versek arkadaş düzelir mi hayır tabiki ama maneviyat ile düzelebilir zaten arkadaş da onu arıyor

makina123

Marka Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
9,504
9,384
113
konu sahibini tanımamakla beraber bazı yerlere hak verdım, tanrının olduğuna inancım tam olmasına rağmen Muhammed İsa ve kalan diğer peygamberlere ben inanmıyorum arkadaşlar. Hatta bazı kaynaklarda detaylı araştırma yaptığınızda şöyle şeyler okuyabilirsiniz

“Muhammed gerçekten de vardı ancak gerçek bir şizofreniydi ve gördüğü rüyaları topluma anlatarak cahil arap halkını kandırdı”

aliilter1993

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
106
30
28
dostum nasıl bir kafa bu yapamaz tabi çünkü maneviyat ile bu durum aynı şey değil mesela bu arkadaşa ağrı kesici versek arkadaş düzelir mi hayır tabiki ama maneviyat ile düzelebilir zaten arkadaş da onu arıyor
Maneviyatla düzelmez öyle olsaydı Bakırköy Ruh ve sinir hastanesinde imam sıra beklemezdi

dridvan527

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
394
109
43
Allah kalbine sıkıntı vermiş sen daha Co böyle yaşarsın Allah a inanmayan adammi olur kafanın kopmadigina dua et
Sen Allah a inanmıyorsun öyleyse bunlar daha iyi günlerin değilse inancliysan dua okuda kendine gel
Doğrudur bunu destekleyen bir ayet var Allah'a inanmayan yönelmeyenin kalbi daralır Allah inananların kalbine genişlik verir Allah.

Kranlkadm

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
491
135
43
Duanın fiziksel bir etkisi asla olamayacağını anlatmak istedim
dostum duanın temeli böyle değil senin üstüne araba geliyor allahım beni kurtar mı dersin yoksa hızlı bir şekilde arabanın önünden çekilir misin çekilirsin değil mi sonrada şükür diyip yoluna devam edersin sana daha açık konuşabilmem için temel düzey mantık bilmen gerekir enisdoku youtube kanalında genel böyle soruların temel mantık düzeyinde anlatımlarını yapıyor tavsiye ederim

blackzero

Mutsuzluk pahasına gerçeklerle yaşayanlara selam
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,475
2,635
113
Paran varsa hersey anlamlasiyor extra olarak kanka
Öyle değil dostum gerçekten. Para her zaman saadet getirmiyor. Zengin birisi değilim ama birçok kişiden baya iyi durumdayım diyebilirim fakat dinden kopunca herşey çok anlamsızlaştı gözümde

blackzero

Mutsuzluk pahasına gerçeklerle yaşayanlara selam
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,475
2,635
113
tamam o kopma nedir yani onu anlamadım seni düşünceye iten şey ne onu neden çözmeyi denemiyorsun inançsızlık kişinin bilgisizliği ile başlar ve ego ile devam eder öğrenmeye açık olamassın sana egolusun demiyorum ama inançsız kişilerin durumları böyle genelde
Şimdi beni zorla ayetlere sokacan sonra da konu kapanacak :)

lakelos

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,508
5,098
113
Herkese merhaba. İçine düştüğüm psikolojik durumu paylaşmak istedim. Niye paylaştığımı da bilmiyorum.

Epey süredir yaşayan zombi gibiyim. Hayatta hiçbir maddi ve sağlık sorunum yok. Lakin birşeyler için çabalama azmim de hiç yok. Hayat çok anlamsız geliyor. İnsanları pek sevmiyorum. Bazen kendimi bile sevmiyorum.

İnsanlara uzaktan baktığım zaman milyonlarca köleden başka birşey göremiyorum. Hayata köle olmak için gelmiş milyonlara insan seli

23 yaşımdan sonra dinden de koptum. Yaşım 31. Burada kimseyle tartışmak istemiyorum fakat dinlerin insan icadı ve insanların avuntuları olduklarını düşünüyorum. Kimsenin inancına ters laf söylemek istemem ama düşüncem bu şekilde. Dolayısıyla dinden kopunca benim için hayatın ve çabalamanın da bir anlamı kalmadı

Çok büyük bosluktayım. Hiçbir maddi ve sağlık sorunum olmadığı halde. Hiçbir derdim olmadığı halde

Belki benim gibi insanlar da vardır diye paylaşmak istedim
Banada herşey anlamsız boş geliyo fakat din konusunda oyle düşünemiyorum Kuranda ne yazıyo dıye merak edip aldıgım gunden beri inanç hariç şuan senle aynı konumdayım kuranıda ınsan yazmış dersen katılmıyorum açıp okudugumda günümüzdeki olaylar yuzume çarpılıyor hatta birebir aynısı ama inan rahat 10 kere okuman lazım yoksa beyin algılamıyo demek ıstedıgı seylerı bu arada sana saygım var benım ınancımada laf soylemessenız sevınırım kardeslerım

gangplank

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,406
2,176
113
Tekrar söylüyorum. Yaratıcı vardır veya yokturu tartışmıyorum. Sana deist olduğunu söyleyene gene bu örneklerle mi geliyorsun. Yani bir yaratıcının var olabileceğini düşünmenin, dünya üzerindeki herhangi bir dinin gerçek olduğunu ispatlamaya yeteceğini düşünmüyorum tabi ki
Dostum hadi diyelim ki yaratıcı var ya da yok (haşa) o şuursuz hücrelere bu kadar yük ağır değil mi 1 saniye bile durmaksızın çalışmaya vücüda fayda sağlamaya devam ediyorlar. Biraz mantık oku dostum tek yönden bakıyorsun bu da bakış açını değiştirmene engel oluyor mantığa uymayan şeyler söylüyorsunuz ağzınız da bir tesadüf lafı şu güzelim kainat nasıl tesadüfen oluşabilir. O zaman Allah neden öyle yapmıyor neden böyle yapmıyorlar diyorlar (inanmayanlar) Allah insan aklı, seviyesi ile düşünmez çünkü bize göre O en iyisini bilir. İnsanlar uydurur çıkarır adına din der olaya öyle bakarsak sende insanların çıkardığı bir inanca sahipsin ne kadar inkar etsen de sen olaya mantığın ile gideceksin dinlerin amacı nedir ne istiyorlar ne için varlar bunları araştıracaksın ki görünüşe göre araştırmışsın ve insanların çıkardığı kuruntu olarak görüyorsun

dridvan527

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
394
109
43
ayetlere inanmayan adama ayetler ile örnek verirsen sana güler hocam
Peygamberlere yapılmamış bir şey mi onlar her ayet okuduklarında inanmayanlar alay ederek bunlar hanginizin imanını arttırdı diyip alay ediyorlardı inananlar ve peygamberle Kuran'da geçiyor varsın bir peygamberin başına gelen benimde başıma gelsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...