http://www.bilimselyuzme.com/
Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Gezen Tavuk İşi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz

Aqua90

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
5,371
3,161
113
Güvercin de var zaten onları da götürecem. Bizim burda cins güvercin rağbet görüyor. Tam kan tutmadı ama şuan bir damızlık var ona çifte 10 bin veriyorlar. İkisi bir uğraşacam. Güvercin de de kan tutturursam para ediyor.
Kanka bak işte güvercin de para var çok ugrastırmazda güvercin den her türlü para kazanırsın

tusubana33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,419
1,992
113
Adam aklı bir iş yapacak srnin dediğin şeye bak lanet olsun kumara hayatımızı mahvetti hiç olmasa helalinden bir iş yapacak
Valla sanki zenginim. Zengin olsam zaten bu kadar stres olmam. İş yok güç yok adamlar alacak gibi yaptı şimdi biri çıkacakta ben girecem onu bekliyorum iş yok. Her işi de yapamam ben vücudum kaldırmaz.

tusubana33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,419
1,992
113
Dostum ben bu işi aylarca araştırdım, gezen tavuk işi kazancı yüksek ama riski de bir o kadar yüksek bir iş, bu işi yapan kişilerle yüz yüze görüşüp öğrenmen gerekiyor. Tavukların viral hastaligi var ve tek gecede 200.000 tavuğu ölen birsürü çiftlik var.
Araştırma yapıyorum bende babam soktu aklıma terbiyesizim durduk yere ikilem de kaldık daha mı iyi olur diye

tusubana33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,419
1,992
113
1250000 tavukla bu işi yapan tanıdık firma vardı gezen tavuk değil tabiki.Tavuk işinde çok kısa sürede üzerine koyup binlerce tavuğun olabilir bu dediğim firma günlük yaklaşık 1 milyon yumurta üretiyor aklına gelen bütün büyük firmalara veriyorlar bu işte asıl önemli olan tesis güvenliği.7 24 izleme yapman lazım hastalanan tavuğu anında ayırman lazım sürekli testler yapılması ilaç uygulaman lazım.sadece tavuklara değil çalışanlar bile sürekli ilaçlı suya girip çıkıyor çalışma ortamına gelecek olursak sürekli bok içindesin.pazar sorunu yok hiç bir şekilde.düşündüğün kadar yüksek kar bırakmıyor sürekli ilaç yem veteriner lojistik masrafın oluyor
Bizim burda yapan yok yakınlarda yani çiftlik kesim tavuğu yapıyorlar genelde. Yumurta da gezen tavuk değil

tusubana33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,419
1,992
113
Bir de özel sektörde haftada 1 Pazar iznin oluyor deyip beğenmemişsin kendi işinde öyle bir şansın olmayacak tabi tavukları güzel bir dille eğitip hafta sonları yumurta vermesini engellemezsen
Beğenmeme yapmadım sadece onu belirttim. Babam ben ölene kadar yardımcı olurum diyor zaten. Evlenene kadar yardımcı olur sonra zaten emekli şehre gelir bende eşimle devam ederim. Nasıl olur ben işim oldu mu o yapar onun işi oldu mu ben yaparım

tusubana33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,419
1,992
113
Önce evlenme hususunda yazayım, kendini hiçbir zaman büyük görme, köye gelecek kız diye hesap yapma, köyde yaşayan kız da olabilir. Senin okuduğun okul nedir bilmiyorum ancak atama sorunu olan basit bir univ bitirmise benziyorsun. Şimdi herkes üniv mezunu, bunu büyütme. Okumuş köy kızı dolu Türkiye.
İş konusuna gelince sen bu tavuk işini yapamazsın, tesis, tutturma vs derken 3 yıl cebinden calisacaksin. Bunu kaldıramayan olursun. Önce sigortalı işe gir. Hayatı öğren. İş yaşamını tecrübe et. Yasin henüz 30. Öyle 50 gibi davranıyorsun. Yolun ortasında bile değilsin. Basındasin. Köyde hayvancılık yap ama bu tavukçuluk olmasın. Büyükbaş olabilir. Kesim, ya da süt inekciligi üzerine olabilir. Ekilecek yeriniz varsa daha güzel olur. İşi kurup sigortalı çalışırsın. Çalışan tutarsın. Yok ben bizzat yapacağım diyorsan evleneceğin kız da bu işe yatkın seninle bu işi yapacak biri olmalı.
Haklısın ama işte iş olmazsa elde bu dursun diyor babamda. Çünkü ilcedeyim iş yok. Büyükbaş dediğim gibi daha zor dayim yapıyor ve koyuna keçiye ineğe bakmak çok daha zor ve daha çok masraflı. Babamda diyor 300 le başla sonra 500 diye artırırsin diye bilememedim her kafadan ses çıkıyor. Kanatlı hayvanlari severim 5 yıldır güvercin besliyoruz. Güvercin de de kan tutturursan alan var. Bir yandan tavuk bir yandan da güvercin ilerletebilirim. En kötü güvercin de adam şehirde sokemez ben sokerim köyde parasına yani. Bilemiyorum

tusubana33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,419
1,992
113
Kanka bak işte güvercin de para var çok ugrastırmazda güvercin den her türlü para kazanırsın
Valla araştırma yapıyoruz. Babam soktu aklıma ben yanarım yanarım bu işe 5 yıl önce niye girmedim ona yanarım terbiyesizim 😃

RaymondReddington

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,651
1,483
113
Bizim burda yapan yok yakınlarda yani çiftlik kesim tavuğu yapıyorlar genelde. Yumurta da gezen tavuk değil
Gezen tavuk yumurtası normalden pahalı satışı daha düşük yani pazar payı kısıtlı diğerine göre.iyi araştır düşün üstesinden gelebileceğinden eminsen hiç durma ilerde keşke yapsaydım dememek için.

tusubana33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,419
1,992
113
Gezen tavuk yumurtası normalden pahalı satışı daha düşük yani pazar payı kısıtlı diğerine göre.iyi araştır düşün üstesinden gelebileceğinden eminsen hiç durma ilerde keşke yapsaydım dememek için.
Bakacam. Aslında koli 250 falan gider normalde 300 falan diyorlar da. Bu zamanda da 250 değeri yok. Araştırma yapıyorum bakalım. Tavuk yapacam güvercin de de ne tutturursam.

Sisifos

.
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
16,724
6,247
113
Gezen tavukta devlet desteği yok bildiğim kadarıyla. Zaten 999 A kadar hobi olarak geçiyor vergi falanda yok. Yumurta işi düşünüyorum ama işte evlenecek birini falan da bulabilir miyim köye gelecek.
şu zamanda kızlar evlenmeyi istemiyorlar çok eşli takılıyorlar evlenmeden ha evlencek kız bulursunda onlarda 500bin başlık parası isterler en az

@Orhanhisar70

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,738
1,094
113
Beyler yaşım 30 bekarım babam sana gezen tavuk çiftliği açalım dedi. Köyde tarla var 2 dönüm. 1 dönümü yeter de artar bile. 500 tavukla başlamayı düşünüyorum. Otomatik yem ve fan sistemli. Bana maliyeti 500-600 bin olacak en az. Kredi çekip bu işe girilir mi acaba. Yoksa özelde asgari ücretle fabrika girip hafta 6 günü çalışacam. İnternette araştırdım. Yemi elektriği falan çıktı mı bana ortalama 500 tavukta 55-60 bin para kalıyor bunun 10 bini sgk gitse 45-50 bin bana kalacak. Sizce girsem batar miyim. Onu geçtim özele girsem evlenmeyi düşünüyordum. Ama köye yerleşsem evlenecek köye gelecek kız bulabilir miyim acaba. Su sıkıntısı yok tarlanın yanında su. Birde pazar sorunu var onu hadi saga sola duyurur istihdam sağlarız da yaşım 30 olduğu için sıkıntı ediyorum. Yoksa 25 lerde olsam bir gün düşünmem en kötü batar denedik deriz. Sizin düşünceniz nedir. Askerî ücretle özelde milletin kölesi olmak mı kendi işini yapıp köyde yaşamak mı? Bu arada yazmayı unuttum. Gezen tavukta yumurta işini yapacam kesim değil.
Kültür mantarı yetiştir

Karaelmas

Jackpot ! Bir gün mutlaka...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
9,001
4,918
113
Beyler yaşım 30 bekarım babam sana gezen tavuk çiftliği açalım dedi. Köyde tarla var 2 dönüm. 1 dönümü yeter de artar bile. 500 tavukla başlamayı düşünüyorum. Otomatik yem ve fan sistemli. Bana maliyeti 500-600 bin olacak en az. Kredi çekip bu işe girilir mi acaba. Yoksa özelde asgari ücretle fabrika girip hafta 6 günü çalışacam. İnternette araştırdım. Yemi elektriği falan çıktı mı bana ortalama 500 tavukta 55-60 bin para kalıyor bunun 10 bini sgk gitse 45-50 bin bana kalacak. Sizce girsem batar miyim. Onu geçtim özele girsem evlenmeyi düşünüyordum. Ama köye yerleşsem evlenecek köye gelecek kız bulabilir miyim acaba. Su sıkıntısı yok tarlanın yanında su. Birde pazar sorunu var onu hadi saga sola duyurur istihdam sağlarız da yaşım 30 olduğu için sıkıntı ediyorum. Yoksa 25 lerde olsam bir gün düşünmem en kötü batar denedik deriz. Sizin düşünceniz nedir. Askerî ücretle özelde milletin kölesi olmak mı kendi işini yapıp köyde yaşamak mı? Bu arada yazmayı unuttum. Gezen tavukta yumurta işini yapacam kesim değil.
Tavukların hepsi gezer, gezmeyen tavuk görmedim, yerlerinde durmuyorlar hayret, o kadar enerjiyi nereden buluyor bunlar.Bunlar da Amerika'nın bir oyunu olabilir

BORDOMAVİ

TRABZONSPOR
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,263
8,240
113
Kanatlılarda hastalık olayı çok olur riskli bir iş ama ben olsaydım elalemin işinde köle olmak yerine kendi işimde 500 600k batırmayı tercih ederdim

Wiskas

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
7,125
2,296
113
Gezen tavuk nedir la 🙃😂