- 8,998
- 4,915
- 113
50 yaşında biri olarak söylüyorum; hayatta bu tür girişimlerden hiçbir zaman korkma !! Bu korkulardan dolayı vazgectigin her girişim ileride tek tek içinde pişmanlık, keder olacak.Asla hiçbir şey kaybetmeyeceksin, iflas etsen bile kaybetmiş olmayacaksın, ucunda ölüm yoksa aklında, gönlünde nasıl bir proje varsa hemen tatbikata başla, ama her zaman fizibilite yapmayı es geçme.Beyler yaşım 30 bekarım babam sana gezen tavuk çiftliği açalım dedi. Köyde tarla var 2 dönüm. 1 dönümü yeter de artar bile. 500 tavukla başlamayı düşünüyorum. Otomatik yem ve fan sistemli. Bana maliyeti 500-600 bin olacak en az. Kredi çekip bu işe girilir mi acaba. Yoksa özelde asgari ücretle fabrika girip hafta 6 günü çalışacam. İnternette araştırdım. Yemi elektriği falan çıktı mı bana ortalama 500 tavukta 55-60 bin para kalıyor bunun 10 bini sgk gitse 45-50 bin bana kalacak. Sizce girsem batar miyim. Onu geçtim özele girsem evlenmeyi düşünüyordum. Ama köye yerleşsem evlenecek köye gelecek kız bulabilir miyim acaba. Su sıkıntısı yok tarlanın yanında su. Birde pazar sorunu var onu hadi saga sola duyurur istihdam sağlarız da yaşım 30 olduğu için sıkıntı ediyorum. Yoksa 25 lerde olsam bir gün düşünmem en kötü batar denedik deriz. Sizin düşünceniz nedir. Askerî ücretle özelde milletin kölesi olmak mı kendi işini yapıp köyde yaşamak mı? Bu arada yazmayı unuttum. Gezen tavukta yumurta işini yapacam kesim değil.