- 4,419
- 1,992
- 113
Bakalım biraz daha düşünüp karar verecem artık. Hayırlısı artık.Marketler bakkaliyeler alır gezen tavuk yumurtası degerlidir satılır
Bakalım biraz daha düşünüp karar verecem artık. Hayırlısı artık.Marketler bakkaliyeler alır gezen tavuk yumurtası degerlidir satılır
Bilmiyorum valla. Çoğu kişi yapıyor bu işi farklı şehirlerde. Kararsızım. Yani diyorsun ki özelde köle olmak daha iyi. Resmi tatili yok bir pazarı var birde bayram tatili o kadarKüçük baş hayvancılık işi ile ugrasan birisi olarak söylüyorum, yem ve bakim masraflarının altından kalkamayabilirsin ki sadece sorunlar onunla bitmeyecek ve gezen tavuk işide o masraflari pek kaldirabilecek bir iş degil.
Değmez.
Yapma demiyorum, değmez diyorum.Bilmiyorum valla. Çoğu kişi yapıyor bu işi farklı şehirlerde. Kararsızım. Yani diyorsun ki özelde köle olmak daha iyi. Resmi tatili yok bir pazarı var birde bayram tatili o kadar
Bizde de 2 dönüm tarla var işte. Su tarlanın yanında. Bir tek tarla çevrilecek okadar. Bilmiyorum bakacam artık biraz daha araştırma yapayım daYapma demiyorum, değmez diyorum.
Veteriner teknikerim + olarak, kendimi bildim bileli küçük baş hayvancilik isiyle ugrasiriz, benden onceside var tabi dededen kalma. Arazi olmasina ragmen ben bile düşündüm, kaz bakacaktim su an 4k civari hatta tanesi. Yem masraflari yükü çoğaltıyor.. Yinede kendin bilirsin, kredi cekerek girmeyi düşünüyorum diyorsun onunda muhasebesini yap.
Babamı soruyosun ben nerden biliyim kardeşim kim evlenir senle kim evlenmez Esra erola sorGezen tavukta devlet desteği yok bildiğim kadarıyla. Zaten 999 A kadar hobi olarak geçiyor vergi falanda yok. Yumurta işi düşünüyorum ama işte evlenecek birini falan da bulabilir miyim köye gelecek.
Bilmedigin hiç bir işi yapma demek en doğrusuMadem yer var buyuk baş hayvan al hem cogaltip sermaye buyur hemde hemen hasta olmazlar koye gelecek kız mevzuna gelirsek seni seven kız dagda bile yaşar ...
Büyükbaş bakımı zor.Madem yer var buyuk baş hayvan al hem cogaltip sermaye buyur hemde hemen hasta olmazlar koye gelecek kız mevzuna gelirsek seni seven kız dagda bile yaşar ...
Yav ben 0 oranı olan maçtan yatan adamım 5 oran nerden bulayım terbiyesizim 😃600 bini 5 orana vur 3 milyon gelirse 1 ev al fethiye ya da dalamanda 1+1. yazları turistlere günlüğü 70 eurodan kirala airbnb de ekimden sonra da öğrencilere kirala 1 sene de vergiler-temizlik-komisyon düşünce yıllık elinde 750 bin TL kalsın
Bilmiyorsa yapamaz basitmi o kadar hayvancılıkla ugrasmakBüyükbaş bakımı zor.
İlk etapta tavuk çiftliklerinde çalışabilirsin bir süre işi öğrenmek için. Bazı şehirler de yatılı iş ilanları var araştır faydalı olurBeyler yaşım 30 bekarım babam sana gezen tavuk çiftliği açalım dedi. Köyde tarla var 2 dönüm. 1 dönümü yeter de artar bile. 500 tavukla başlamayı düşünüyorum. Otomatik yem ve fan sistemli. Bana maliyeti 500-600 bin olacak en az. Kredi çekip bu işe girilir mi acaba. Yoksa özelde asgari ücretle fabrika girip hafta 6 günü çalışacam. İnternette araştırdım. Yemi elektriği falan çıktı mı bana ortalama 500 tavukta 55-60 bin para kalıyor bunun 10 bini sgk gitse 45-50 bin bana kalacak. Sizce girsem batar miyim. Onu geçtim özele girsem evlenmeyi düşünüyordum. Ama köye yerleşsem evlenecek köye gelecek kız bulabilir miyim acaba. Su sıkıntısı yok tarlanın yanında su. Birde pazar sorunu var onu hadi saga sola duyurur istihdam sağlarız da yaşım 30 olduğu için sıkıntı ediyorum. Yoksa 25 lerde olsam bir gün düşünmem en kötü batar denedik deriz. Sizin düşünceniz nedir. Askerî ücretle özelde milletin kölesi olmak mı kendi işini yapıp köyde yaşamak mı? Bu arada yazmayı unuttum. Gezen tavukta yumurta işini yapacam kesim değil.
Kankam herşey gönlünce olsun bence güzel iş tavuk işinde para var bence değerBeyler yaşım 30 bekarım babam sana gezen tavuk çiftliği açalım dedi. Köyde tarla var 2 dönüm. 1 dönümü yeter de artar bile. 500 tavukla başlamayı düşünüyorum. Otomatik yem ve fan sistemli. Bana maliyeti 500-600 bin olacak en az. Kredi çekip bu işe girilir mi acaba. Yoksa özelde asgari ücretle fabrika girip hafta 6 günü çalışacam. İnternette araştırdım. Yemi elektriği falan çıktı mı bana ortalama 500 tavukta 55-60 bin para kalıyor bunun 10 bini sgk gitse 45-50 bin bana kalacak. Sizce girsem batar miyim. Onu geçtim özele girsem evlenmeyi düşünüyordum. Ama köye yerleşsem evlenecek köye gelecek kız bulabilir miyim acaba. Su sıkıntısı yok tarlanın yanında su. Birde pazar sorunu var onu hadi saga sola duyurur istihdam sağlarız da yaşım 30 olduğu için sıkıntı ediyorum. Yoksa 25 lerde olsam bir gün düşünmem en kötü batar denedik deriz. Sizin düşünceniz nedir. Askerî ücretle özelde milletin kölesi olmak mı kendi işini yapıp köyde yaşamak mı? Bu arada yazmayı unuttum. Gezen tavukta yumurta işini yapacam kesim değil.
Su sıkıntın da yok ne güzel bence girilirBizde de 2 dönüm tarla var işte. Su tarlanın yanında. Bir tek tarla çevrilecek okadar. Bilmiyorum bakacam artık biraz daha araştırma yapayım da
Bizim burda gezen tavuk çiftliği yok sanırım. Besi tavuğu var oda zaten herşey otomatik. O tavuk çiftliği çok büyükİlk etapta tavuk çiftliklerinde çalışabilirsin bir süre işi öğrenmek için. Bazı şehirler de yatılı iş ilanları var araştır faydalı olur
Büyükbaş bakımı zor dayimgil yapıyor. Anca besi yapman lazım onun maliyeti de bundan çok fazla.En iyisi o paralara 7 8 tane büyukbas süt yada keci tarzi sut daha iyi bence bunu arastir 3 sene sonra zenginsin 3 sene sabredeceksin
Bilmiyorum aklım çok karışık. Keşke 25 yaşlarında olsaydım bir dk durmazdim. Enazından derdim olmadı şimdi olmadı desek boşa zaman gitmiş olacak. Keşke okumaya verdiğim zamanı bunlara verseydimSu sıkıntın da yok ne güzel bence girilir
Kanka hiç bir şey için geç değilBilmiyorum aklım çok karışık. Keşke 25 yaşlarında olsaydım bir dk durmazdim. Enazından derdim olmadı şimdi olmadı desek boşa zaman gitmiş olacak. Keşke okumaya verdiğim zamanı bunlara verseydim