Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Beynin Uykunun Gizemi

Enişte

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
86,635
94,691
113
herkes banka havalesiyle mi çekti yani bir de bunun forumda bir sayfası vardı bulamıyorum bu freebetin bana biri atab,lir mi ltdf
Çekim paylaş sayfalarını dolaş dost bankahavalesinden başka yöntem çok nadir görürsün

fregty07

Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
39
2
8
Sıyah gıyen adamlar fılmının son sahnesı. Evren cok gızemlı valla. Tanrı ılkokulumdakı kantıncı hasan amca cıksa bıle sasırmam artık sasırma yetımı kaybettım. Olaya en dıs pencereden bakarsak bu dunyada kımse suclu deıl herkez dogdugu yere gore serpılıyo ıyılık kotuluk dıye bısı yok seytanın kotuluk yapması ıcın yaratılması bıle dengeyı bozuyo gulluk gulıstanlık sade 1 dunya duzenı yaratılıp herkez mutlu dogup olse geceler kımse ac yatmasa savasta sıvıller olmese kotuluk dıye bısey en bastan olmasa hanı ne gerek vardı. Kuranda sehıtlıkten bahsedıyo sehıt olmaktan. Demekkı savas kaos kurandada yazıyomus bıze gore bız ıyıyız karsı taraf kotu. Karsı tarafta bızı yok edılmesı gereken bısı olarak goruyo kımse kotu deılkı burda sen duzenı oyle olsun ıstemıssın bu pıs yasamanın bıle ızdırap oldugu dunyadan bız nası sag cıkalım
süperdi bu açıklaman kardeş

blackzero

Hayat Boştur Lo
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,336
3,092
113
Milyonlarca yıl önce yaşamış insanların kalıntılarını insandan saymıyorlar. Geleneksel İslam'a göre Evrim küfürdür, ama Kur'an bile bir çok yerde evrime kanıt olacak bir çok ayet vardır, bu insanı bir damla sudan yarattık der ama geleneksel zihniyet bunu spermle sınırlı kılar, halbu ki Evrimin temeli de su ile başlar. Kısaca şunu demek isterim, din işin içine girince geleneksel İslam da akıl ve mantık dışarı çıkar, bilim dışarı çıkar yerine hadis denen, tarikat denen ne olduğu belirsiz oluşumlar girer.Koca İslam dünyasında kaç tane bilim adamı var, hangi İslam ülkesi kendi telefonunu, arabasını, uçağını üretiyor, mesela biz, çevrenize bakın, bilimin neresindeyiz güya bizi kıskanıyorlar, Geçen Alman yanlışım yoksa ZDF kanalinda nasıl dalga geçiyorlar. Bir tane müslüman markası araba, telefon, bilgisayar, mikroçip örneği koca dünya gezegeninde var mı, ama kullanmaya gelince ayıpsın, dibini deler geçerler, en kalitelisini, en pahalısını kullanmayı da ihmal etmez bu tayfa
Dostum bunlar ekseriyette evrimi bile kabül etmiyorlar ki. Halbuki evrim incile ters gelir fakat kurana o kadar da ters gelmez. Biz sizi çamurdan balçıktan yarattık gibi ayetler vardır mesela kuranda. Gerçi Ademle Havva kıssası da evrimle çelişir ama kuranda evrimi destekleyen türden ayetler de var. Müslümanların evrime neden bu kadar kafayı taktığını anlayamıyorum. Ben dinlerin insan icadı olduğunu düşünenlerdenim ama müslümanların bu tutumunu anlamak biraz zor. Hele içinde bulunduğumuz çağda evrimi reddetmek çok aşırı komik bir durumken. İslam profesörlerinin bile önemli bir bölümü evrim gerçekliğini artık inkar edemeyeceklerinden ötürü evrim dinimize ters değildir gibi açıklamalar yapıyorlar

gokce25

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,065
886
113
Kanka forum için çok gereksiz konular açıyon.Bir kumar forumu için gereksiz bir felsefe. Burda millet yüz liraya birbirini vuruyor. Ekmek aslanın ağzında. Kimse bu topa girmez burda. Özelde yakınındakilerle tartış bu konuları.
Konusxak kimsesi yok buraya açmış

blackzero

Hayat Boştur Lo
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,336
3,092
113
👏👏 bende bunu anlamıyorum araştırmdan,söylemle eylemle varsayımla kendi doğrusuna,yada yakınlarının inandırdığı doğruya biat eden insanları.16-17 yaşımda takribi 25 sene önce araştırdım din konularını Tevrat, Zebur, İncil ve Kur'an-ı Kerim' hepsini mealleriyle okudum,hitap edilen kesim dinlerin var olduğu kesim hep aynıydı, dedim aga burada bi yanlış var,sonra dinimiz üzerinden araştırdım kuranı kerimdekisureleri tektek mealleriyle okudum,aynı coğrafyada benzer inanışlar biri yazmış diğerleri de kopyalamış,ilginç tarafı ayrışan noktalar aynı tek düze anlatım devam ediyor ama bi süre sonra o dinin kutsal gördüğü kişinin özel hayatına giriliyor,amca oğlu şunu demiş, diğeri bunu demiş gibi gerçek kesitten hisse,herkes istediğiinanca göre yaşayabilir ama beni delirten, hiçbir şeyi sorgulamadan araştırmadan karşıt görüşe rest çekmesi.
Benim dini inancı olmayan bir insan olarak aslında islamla bir derdim yok. Fakat sıkıntı şu ki islamın benimle derdi var. Yani aslında islama göre ''ben dine inanmıyorum ve insan icadı olarak görüyorum'' demem bile o dine savaş açmış olmam olarak algılanır. Kuran bizleri kafir olarak sıfatlandırır ve haram aylar çıkınca kafirleri bulduğunuz yerde öldürün der. Belki Türkiyedeki pekçok müslüman öyle birşey yok dese bile islamın böyle bir yüzü vardır. İslama inanmayan birisinin başına gelebilecek herşeyi islamcılar kendilerine helal olarak görür. Karılarını, kızlarını, yurtlarını ve hatta canlarını bile kendilerine helal olarak görürler. Ondan sonra da dini eleştiren birisine dönüp, yahu sen neden bizim dinimizle bu kadar uğraşıyorsun derler :)

O yüzden bence hiçkimse, dini inancı olmayan birisine sen neden bu kadar islamla uğraşıyorsun demesin. Kaynaklar belli, yazılanlar da belli, uygulamalar da belli. Heryerde hoşgörü dini diye savundukları dinin şeriatinde tek bir kişi bile çıkıp yahu ben aslında dinlerin insan uydurması olduğunu düşünüyorum diyemez. Bunu derse katli vaciptir. İslam şeriatiyle yönetilen her ülkede durum budur.

Laik sistemde düşünce özgürlüğü yok derler fakat esas islam şeriatinde hiçbir şekilde düşünce özgürlüğü yoktur. Sadece düşünceler o dini destekliyorsa düşünce özgürlüğü vardır.

İslam hoşgörü dinidir diyenler, bence bunu dine inanmayanlara değil de Işid zihniyetindeki selefi tiplere anlatmayı bir denesinler. Adam kelleyi kestikten sonra kurandaki ilgili ayeti açıp aha da bu yüzden kestim diyor. Dinsizlerle uğraşıp, dalga geçip te bir de üstüne alaycı bir üslupla yok öyle birşey, yanlış yorumluyorsun demek kolay

Son düzenleme:

lakelos

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,402
5,689
113
İşte bunlar anlamıyor coca cola almayın diyor iyi tamam almadık diyelim meysu nun sahibine para kazandırdık diyelim sahibinin gidip Mercedes almayacağını iPhone almayacağını falan filan nerden biliyorsun 🤣
1 kişinin almasıyla milyonların almasını aynı şey olarak goruyosun işte klasik turk biz bu yuzden kaybediyoruz 😁

Erhan2121

Kaybediyoruz..
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
31,778
32,175
113
Kabir azabı diye bir şey yoktur, Kur'an'da tek bir ayette geçmez, hadis denen uydurma kataloglarda geçer sadece, bunun açıklamasını yapan bir çok prof. Hocalar var. Ayrıca teravih namazı, kandil geceleri Türk İslam sentezi , tasavvuf ve sufizm ile öncelikle Ahmet Yesevi, Yunus Emre Mevlana gibi şahıslar vasıtasıyla İslam'a sokulmuştur, bunların sonucu olarak tarikatlar ve cemaat denen olusumlar ortaya çıkmıştır.Ayrica mezhepler de Emevi ve Abbasi döneminde ortaya çıkan Kur'an ve İslam'la hiçbir alakası olmayan, peygamber zamanında özellikle yasaklanmış, uzak durulması emredilmiş, uydurma oluşumlardır.Daha da ayrıca Evliya, gavs kutup, Allah dostu diye tanıtılan kavram ve kişiler de hayal ürünüdür.Gerçek İslam'a göre , Kur'an'da ki İslam'a göre, peygamberin örnekligini yaşadığı İslam'a göre Allah'ı sevmek, ona kul olmak onun rızasını kazanmak insanlara zarar vermemekten, faydalı işler yapmaktan, yardımsever, ahlaklı bir hayat sürmekten geçer.Bunu yapan herkes Allah dostudur.Bize anlatılan İslam değil, İslam'ı çıkarları için kullanan her kişi ve grubun, anlayışın, zihniyetin dayattığı masallardır.Vicdanli bir kalp ile akıl ve mantık çerçevesinde şöyle bir günümüz İslam dünyası denilen topluluklara baktığınız zaman zaten gerçeği bütün çıplaklığıyla anlayacaksınız.
Aynen hadisler uydurmadir olemi bak işine kardeşim gelmis bide akıldan bahsediyor utanmadan senin zihnini ole bir şekilde yikamislar ki benim doğru sözüm bile sana çok ağır gelir o yuzden senin dinin sana benim dinim bana Allah a emanet ol ins bir gün hidayete erersin

Mayko78

Duran emmi geldi diyi verin kızım...😎😎
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
21,884
15,049
113
Beyler Rabbimiz Zümer süresi 42.ayetde uyku ve ruhla ilgili net bir şekilde belirtmiştir

Mayko78

Duran emmi geldi diyi verin kızım...😎😎
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
21,884
15,049
113
Uykuya yarı ölüm dıyolar yani ruya gormemızın sebebı beynın calısması. Olunce beyın calısmıcak o zaman ne gorcez uykunun anlamı 1 cesıt yarı ozgurlukse zıhnın derın yolculuguysa beyın ne kdar ozel yaratılmıs olursa olsun sonucta ölüm bıtmek olmuyomu eger ruh varsa ruh beyın olmadan ne ıse yararkı ölum anında beynımız ruhamı aktarılcak. Bunun cevabını olmeden ne kdr arastırırsak arastıralım bulamıcaz. Oluncede anlamıcaz fırsat olmucak sorgu suale. Sızce nası olcak
Zümer süresi 42 ayet net bir şekilde belirtiyor bakabilirsin kardeşim

duvar01

https://youtu.be/8eFR9lRIyEE?si=Exwx47UaK7GyBpQO
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,851
1,320
113
Sıyah gıyen adamlar fılmının son sahnesı. Evren cok gızemlı valla. Tanrı ılkokulumdakı kantıncı hasan amca cıksa bıle sasırmam artık sasırma yetımı kaybettım. Olaya en dıs pencereden bakarsak bu dunyada kımse suclu deıl herkez dogdugu yere gore serpılıyo ıyılık kotuluk dıye bısı yok seytanın kotuluk yapması ıcın yaratılması bıle dengeyı bozuyo gulluk gulıstanlık sade 1 dunya duzenı yaratılıp herkez mutlu dogup olse geceler kımse ac yatmasa savasta sıvıller olmese kotuluk dıye bısey en bastan olmasa hanı ne gerek vardı. Kuranda sehıtlıkten bahsedıyo sehıt olmaktan. Demekkı savas kaos kurandada yazıyomus bıze gore bız ıyıyız karsı taraf kotu. Karsı tarafta bızı yok edılmesı gereken bısı olarak goruyo kımse kotu deılkı burda sen duzenı oyle olsun ıstemıssın bu pıs yasamanın bıle ızdırap oldugu dunyadan bız nası sag cıkalım
Sıyah gıyen adamların son sahnesı yazıp vıdyoyu atmayı unutmusuz dunyanın en mal ınsanıyız aw

Sanane41

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
526
243
43
Uykuya yarı ölüm dıyolar yani ruya gormemızın sebebı beynın calısması. Olunce beyın calısmıcak o zaman ne gorcez uykunun anlamı 1 cesıt yarı ozgurlukse zıhnın derın yolculuguysa beyın ne kdar ozel yaratılmıs olursa olsun sonucta ölüm bıtmek olmuyomu eger ruh varsa ruh beyın olmadan ne ıse yararkı ölum anında beynımız ruhamı aktarılcak. Bunun cevabını olmeden ne kdr arastırırsak arastıralım bulamıcaz. Oluncede anlamıcaz fırsat olmucak sorgu suale. Sızce nası olcak
*etmi İçiyorsun Kardeş?

Karaelmas

Jackpot ! Bir gün mutlaka...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
9,341
5,101
113
Aynen hadisler uydurmadir olemi bak işine kardeşim gelmis bide akıldan bahsediyor utanmadan senin zihnini ole bir şekilde yikamislar ki benim doğru sözüm bile sana çok ağır gelir o yuzden senin dinin sana benim dinim bana Allah a emanet ol ins bir gün hidayete erersin
Burası müsaade etse çok sözüm var ama böyle kestirip atmakla olmuyor, neyse yeri değil, zaten sözüm akıl sahiplerine, sorgulayan , düşünen beyinlere...

gangplank

Huzur ancak Allah'ı anmakla olur..
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,112
2,836
113
Benim dini inancı olmayan bir insan olarak aslında islamla bir derdim yok. Fakat sıkıntı şu ki islamın benimle derdi var. Yani aslında islama göre ''ben dine inanmıyorum ve insan icadı olarak görüyorum'' demem bile o dine savaş açmış olmam olarak algılanır. Kuran bizleri kafir olarak sıfatlandırır ve haram aylar çıkınca kafirleri bulduğunuz yerde öldürün der. Belki Türkiyedeki pekçok müslüman öyle birşey yok dese bile islamın böyle bir yüzü vardır. İslama inanmayan birisinin başına gelebilecek herşeyi islamcılar kendilerine helal olarak görür. Karılarını, kızlarını, yurtlarını ve hatta canlarını bile kendilerine helal olarak görürler. Ondan sonra da dini eleştiren birisine dönüp, yahu sen neden bizim dinimizle bu kadar uğraşıyorsun derler :)

O yüzden bence hiçkimse, dini inancı olmayan birisine sen neden bu kadar islamla uğraşıyorsun demesin. Kaynaklar belli, yazılanlar da belli, uygulamalar da belli. Heryerde hoşgörü dini diye savundukları dinin şeriatinde tek bir kişi bile çıkıp yahu ben aslında dinlerin insan uydurması olduğunu düşünüyorum diyemez. Bunu derse katli vaciptir. İslam şeriatiyle yönetilen her ülkede durum budur.

Laik sistemde düşünce özgürlüğü yok derler fakat esas islam şeriatinde hiçbir şekilde düşünce özgürlüğü yoktur. Sadece düşünceler o dini destekliyorsa düşünce özgürlüğü vardır.

İslam hoşgörü dinidir diyenler, bence bunu dine inanmayanlara değil de Işid zihniyetindeki selefi tiplere anlatmayı bir denesinler. Adam kelleyi kestikten sonra kurandaki ilgili ayeti açıp aha da bu yüzden kestim diyor. Dinsizlerle uğraşıp, dalga geçip te bir de üstüne alaycı bir üslupla yok öyle birşey, yanlış yorumluyorsun demek kolay
İslam hiç bir haksız insanı 'Kafir' dahi olsa gördüğünüz yerde öldürün demez. Madem diyorsa bana açıkça kaynak sun Ateist olacağım madem bu kadar yazmaya cesaretin var bu kadar büyük konuşuyorum. Birazcık bile araştırma yapmadan kendi kafana göre nasıl bu kadar rahat ileri geri konuşabiliyorsun Ne ayeti okumuşsun Ne ne demek istediğini anlamaya çalışmışmışsın gelmiş kâfirleri gördüğünüz yerde öldürün diyorsun dümdüz ve diğer yazdığın şeyler de hatalı en çok gözüme çarpan bu olduğu için buna cevap verdim.

Son düzenleme:

milagroan

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,717
1,165
113
İslamcılara göre, gerçi doğru tabir olmadı, ciddi İslamcılara göre :d (bir ömür 4 ayet okumamış sadece x partiye oy verip, müslümanım diye gezne kekolar var) uyku ölümün kardeşidir, çünkü uykuda da ruh gidiyor. İlgili ayette de belirtiyor.

Zümer / 42. Ayet

Allah, ölümleri anında ruhları bedenlerden çekip alır. Henüz ölüm vakti gelmemiş olanların ruhlarını ise uyudukları sırada alır; sonra ölümüne hükmettiği kimselerin ruhlarını berzah âleminde tutar; diğerlerini de belirlenmiş bir süreye kadar yaşamaları için serbest bırakır. Elbette bunda, etraflıca ve sistemlice düşünen bir toplum için nice dersler ve ibretler vardır.

Öte taraftan ruh işi bilinmiyor....

İsrâ / 85. Ayet

Rasûlüm! Sana rûhun ne olduğunu soruyorlar. De ki: “Rûh Rabbimin bir emrinden, sadece O’nun bileceği işlerdendir. Bu hususta size pek sınırlı bilgi edinme imkânı verilmiştir.

Tabi mezheplerde de konu ile ilgili tartışmalı hadiseler var. Malum bizdeki mezheplere ayet fayda etmiyor. O efendi böyle buyurdu, şu şöyle dedi.... Ayette öyle demiş ama.... öyle demek istemedi gibi çılgınca hadiseler var beni aşar....

Neyse hayırlısı....