Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Beynin Uykunun Gizemi

kara23

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,471
1,357
113
Kanka onların kitabında da güzel şeylerden bahseder fakat sende onlarda biliyor ki o kitap hükmünü kaybetti, nasıl ki İslamin gelişiyle diğer dinler geçerliliğini yitirdiyse. Kısacasi ben hristiyan ailede doğdum paçayı kurtarırim benim ne suçum var demek yok, Allah sana akıl verdim, sana mucizeler gösterdim araştırıp beni bul diye sana akıl gibi nimet verdim diyor
Kanka iyi hoş diyorsun da çocuğun anası babası da bak Allah sana akıl vermiş git bul demiyor ki çocuğuna senin dinin bu senin kitabın bu diyor olay bitiyor adamın dini var zaten niye Müslümanlığı bulmak için uğraşsın sen hiristiyanligi bulmak için ugrasirmisin 😄

Kadir2810

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,005
6,376
113
Uykuya yarı ölüm dıyolar yani ruya gormemızın sebebı beynın calısması. Olunce beyın calısmıcak o zaman ne gorcez uykunun anlamı 1 cesıt yarı ozgurlukse zıhnın derın yolculuguysa beyın ne kdar ozel yaratılmıs olursa olsun sonucta ölüm bıtmek olmuyomu eger ruh varsa ruh beyın olmadan ne ıse yararkı ölum anında beynımız ruhamı aktarılcak. Bunun cevabını olmeden ne kdr arastırırsak arastıralım bulamıcaz. Oluncede anlamıcaz fırsat olmucak sorgu suale. Sızce nası olcak
Cacık Tarifi İçin Malzemeler
4 adet büyükçe salatalık
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 su bardağı soğuk su
Bir tutam dereotu (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane

kara23

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,471
1,357
113
Şimdi sorarım size herkes muslumaniz diyor ya herkes te cumaya gidiyordur hoca cuma namazını bitirir bitirmez herkes camiden kaçmak için birbirini ezmiyor mu hiç mi goreniniz olmadı o camiden çıkmak için ne bu acele din böyle mi yaşanılır

Kartal1818

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,073
438
83
Şimdi sorarım size herkes muslumaniz diyor ya herkes te cumaya gidiyordur hoca cuma namazını bitirir bitirmez herkes camiden kaçmak için birbirini ezmiyor mu hiç mi goreniniz olmadı o camiden çıkmak için ne bu acele din böyle mi yaşanılır
Camide slot oynayan bile var haberini görmüştüm hatta😅

Kartal1818

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,073
438
83
Burda var videosu camide hutbe sırasında kumar oynuyolar şeytan yapmaz bunların yaptığını

kara23

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,471
1,357
113
Diyanet para vermiyomu bu camilere hocalara devletin diyanete ayırdığı bütçe kim bilir nerelere gidiyodur
Nerelere gidecek bankalara git görürsün çuvalla para çekiyorlar en çok para din de dönüyor zaten sen hiç fakir olan şeyh gördün mü din adamı gördün mü hepsi lux içinde

kara23

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,471
1,357
113
O şeyh olacak insanlar ve din adamları gerçek müslüman ligi yasasalardi kendileri lux içinde olmazdı fakir fukara kim varsa elindekini paylasirdi ama onlar sadece akıl verir fakirliği över peygamberin hayatından hemde düşünün işte neyse

rioletta

hep 2007 kalsaydım
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
5,776
3,483
113
Sorunun cevabı çok açık dostum, Allahu Teala varlığını her şekilde bize gösteriyor, ateistler hariç Allah yoktur, din yoktur diye kimse diyemiyor. Bu durumda geriye sahih dini bulmak kişinin aklı ve hür iradesine kalıyor, Allah akıl vermiş ve doğru yolu doğru dini bulmak içinde yaratıcı bize arayıp herşeyi bulabileceğimiz
bir kitap indirmiş. Gerçek İslam dinini araştırıp da diğer dinlerden onu ayırmayan insanın aklından şüphe ederim.
👏👏 bende bunu anlamıyorum araştırmdan,söylemle eylemle varsayımla kendi doğrusuna,yada yakınlarının inandırdığı doğruya biat eden insanları.16-17 yaşımda takribi 25 sene önce araştırdım din konularını Tevrat, Zebur, İncil ve Kur'an-ı Kerim' hepsini mealleriyle okudum,hitap edilen kesim dinlerin var olduğu kesim hep aynıydı, dedim aga burada bi yanlış var,sonra dinimiz üzerinden araştırdım kuranı kerimdekisureleri tektek mealleriyle okudum,aynı coğrafyada benzer inanışlar biri yazmış diğerleri de kopyalamış,ilginç tarafı ayrışan noktalar aynı tek düze anlatım devam ediyor ama bi süre sonra o dinin kutsal gördüğü kişinin özel hayatına giriliyor,amca oğlu şunu demiş, diğeri bunu demiş gibi gerçek kesitten hisse,herkes istediğiinanca göre yaşayabilir ama beni delirten, hiçbir şeyi sorgulamadan araştırmadan karşıt görüşe rest çekmesi.

melo52

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,298
1,699
113
Güzel kardeşim benim kusursuz olan İslamdır İslam dinidir insanlar yada müslümanlar değil ALLAH CC bile söylemis Kur'an-ı Kerim'de (Eğer siz günah işlemeseydiniz, ALLAH sizi helak eder ve yerinize, günah işleyip, peşinden tövbe eden kullar yaratırdı.” (Müslim, Tevbe, 9, 10, 11) velhasıl zor devirdeyiz mesela benim devasa günahlarım var ama inancımız var Ümit kesmek yok sen insanlara bakma güzel dost dini yasa öğren gerisi tevekkül Deniz köpüğü kadar gunahlarinda olsa elbet bir gün düzeliriz

kara23

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,471
1,357
113
Güzel kardeşim benim kusursuz olan İslamdır İslam dinidir insanlar yada müslümanlar değil ALLAH CC bile söylemis Kur'an-ı Kerim'de (Eğer siz günah işlemeseydiniz, ALLAH sizi helak eder ve yerinize, günah işleyip, peşinden tövbe eden kullar yaratırdı.” (Müslim, Tevbe, 9, 10, 11) velhasıl zor devirdeyiz mesela benim devasa günahlarım var ama inancımız var Ümit kesmek yok sen insanlara bakma güzel dost dini yasa öğren gerisi tevekkül Deniz köpüğü kadar gunahlarinda olsa elbet bir gün düzeliriz
Zoruma gidiyor dostum dine yönelmek istedikçe insanların dini böyle kullanmalarını görüyorum hevesimizde kaçıyor benim dinim böyle olamaz diye utanıyorum düşün koca koca yaşlı başlı insanlar çoğu da esnaf iş olsun diye cuma ya geliyorlar gösteriş için dislanmamak için namaz biter bitmez kapıda izdiham oluyor ben kendimden utanıyorum insan Allah in evinden öyle kaçar mı kacacaksan niye geldin

melo52

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,298
1,699
113
Zoruma gidiyor dostum dine yönelmek istedikçe insanların dini böyle kullanmalarını görüyorum hevesimizde kaçıyor benim dinim böyle olamaz diye utanıyorum düşün koca koca yaşlı başlı insanlar çoğu da esnaf iş olsun diye cuma ya geliyorlar gösteriş için dislanmamak için namaz biter bitmez kapıda izdiham oluyor ben kendimden utanıyorum insan Allah in evinden öyle kaçar mı kacacaksan niye geldin
Doğru ama dedigim gibi İSLAM dini kusursuzdur biz aciz ve kusurluyuz günahkariz bu devirde iki yüzlü düzenbaz fitne fesatci çok ama dinimiz hak ve tertemiz onu düsün bizler kusurluyuz ağam

Redkit1990

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
22,537
14,765
113
Uykuya yarı ölüm dıyolar yani ruya gormemızın sebebı beynın calısması. Olunce beyın calısmıcak o zaman ne gorcez uykunun anlamı 1 cesıt yarı ozgurlukse zıhnın derın yolculuguysa beyın ne kdar ozel yaratılmıs olursa olsun sonucta ölüm bıtmek olmuyomu eger ruh varsa ruh beyın olmadan ne ıse yararkı ölum anında beynımız ruhamı aktarılcak. Bunun cevabını olmeden ne kdr arastırırsak arastıralım bulamıcaz. Oluncede anlamıcaz fırsat olmucak sorgu suale. Sızce nası olcak
Sen git posta gazetesinde makale yaz burası iddaa forumu

Redkit1990

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
22,537
14,765
113
Benim zoruma giden 20 şehit e ne yas ilan edildi nede anıldı sonumuz iyi değil ayrıca bu camilerde camilere yardıma karşıyım her camide SMA hastalarına toplansa şimdiye hasta kalmazdı

Fener211996

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
893
400
63
Birşeyi daha merak ediyorum mesela herkesin dini kendine göre doğrudur örneğin bir hiristiyan olarak doğan adamın ne suçu var ona gerçek din İslam deseler inanirmi tıpkı senin hiristiyan gerçek din deseler inanmayacagin gibi bu işten bişey anlamadım
Şimdi sen müslüman bir ülkede doğdun büyüdün oranın öf adetleri ören din kabullendinn bu arada evletlık verilmişşin fakat bunu yeni öğrendin almanyadan öz annen babam geldi seni aldı onlar var sayalımki Hıristiyan çünkü oranın dini bu sen asla ve asla bir Hıristiyan olmayacaksın çünkü müslüman bir ülkede yetiştin büyüdün işte o rada doğan bebekte öyle büyüyünce asla dinini bırakmaz şimdi cevap şurada madem müslümanlık dünyada tek din o masum bebeğin ne günahı var

Redkit1990

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
22,537
14,765
113
Şimdi sen müslüman bir ülkede doğdun büyüdün oranın öf adetleri ören din kabullendinn bu arada evletlık verilmişşin fakat bunu yeni öğrendin almanyadan öz annen babam geldi seni aldı onlar var sayalımki Hıristiyan çünkü oranın dini bu sen asla ve asla bir Hıristiyan olmayacaksın çünkü müslüman bir ülkede yetiştin büyüdün işte o rada doğan bebekte öyle büyüyünce asla dinini bırakmaz şimdi cevap şurada madem müslümanlık dünyada tek din o masum bebeğin ne günahı var
Ben şunu anlamıyorum yunan veya alman neyse yabancı diyelim bunlar ölünce nereye gidiyor