Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Beynin Uykunun Gizemi

liberte

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,271
2,398
113
Uykuya yarı ölüm dıyolar yani ruya gormemızın sebebı beynın calısması. Olunce beyın calısmıcak o zaman ne gorcez uykunun anlamı 1 cesıt yarı ozgurlukse zıhnın derın yolculuguysa beyın ne kdar ozel yaratılmıs olursa olsun sonucta ölüm bıtmek olmuyomu eger ruh varsa ruh beyın olmadan ne ıse yararkı ölum anında beynımız ruhamı aktarılcak. Bunun cevabını olmeden ne kdr arastırırsak arastıralım bulamıcaz. Oluncede anlamıcaz fırsat olmucak sorgu suale. Sızce nası olcak
Uykuda ruh bir sinyal gibi vücuttan çıkar. Zaman, mekan sınırı yoktur ruhta. Çocukluğuna gider, relax takılır. Vücuda dönmesi bazı sebeplerden biraz gecikince , tam dönme saniyeleri esnasında bazıları karabasan gördüm der, konuşamaz, bagiramaz. İşte o yarı uyku, uyanıklık aşaması, ruhun geri dönme anı. Sanki üzerimizde bir şey var sanırız, kipirdatamayiz elimizi, yüzümüzü. Çünkü ruh donememistir. Tam dönünce hemen irkilir kendimize geliriz, neydi o ya ustumuzdeki diye düşünürüz. Cin vs derler aslında olan ruhun tam bedene giremeyisi, bunun nedenleri var ama o bilgiler sır. Ne desek spekülasyon olur. Zira ruh için Allah ; (sana ruhtan soruyorlar. Deki ruh rabbimin emrindedir. Ve ilim adına size bu mevzuda az sey verilmistir). Beyin fonksiyonlarini yitirir ölünce. Ruh ölümsüzdür. Öldüğünde hafıza kartını çekmeceye koyar gibi ruhun tanrının yanına alınıyor. Diriltilme günü gelince insanoğlu uykudan uyanır gibi biz yatiyorduk kim bizi kaldırdı, nereye sevkediliyoruz der. Ölüm uyku gibi bir şey. Uyanınca, ya da diriltilince kendimize geleceğiz. Sorgu sual ise kabirde yok. Diriltilince hesap verilecek. Herkesi bir yetkili Melek diyelim hesap yerine götürecek. Boynunda asılı amel defteri. Bir disk gibi, hafıza kartı gibi düşün. Tuşa basılınca yaşantımız bir sinema sahnesi gibi olacak. Tevbe vs pismanliklarla bazı sahneler Tanrı tatafindan silinecegi vaat ediliyor. Velhasıl, herkesin yapıp ettiği ortada olacak. Ruh hardisk gibi bir şey. Her şey geri gelecek yani..

Passion90

Bıkmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
17,971
12,351
113
Var mı yok mu ölünce görürsün takma kafaya. Ya herro ya merro hesabı

gökmen67

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,170
449
83
Uykuya yarı ölüm dıyolar yani ruya gormemızın sebebı beynın calısması. Olunce beyın calısmıcak o zaman ne gorcez uykunun anlamı 1 cesıt yarı ozgurlukse zıhnın derın yolculuguysa beyın ne kdar ozel yaratılmıs olursa olsun sonucta ölüm bıtmek olmuyomu eger ruh varsa ruh beyın olmadan ne ıse yararkı ölum anında beynımız ruhamı aktarılcak. Bunun cevabını olmeden ne kdr arastırırsak arastıralım bulamıcaz. Oluncede anlamıcaz fırsat olmucak sorgu suale. Sızce nası olcak
beynini fsdkfjgkjdfngvkjfdngvbdf

Fener211996

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
894
400
63
Kanka gelirken hiçlikten geldin gideceğin yer de hiçlik ruh muh fasa fiso bir eşya gibi olacakssın sonsuz bir hiçlik

Fener211996

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
894
400
63
Hele bi tesadüfen geldiğini bi acikla kardesim olmayan birsey tesadüfen nasil var oluyor he ornek araba yoktu degilmi biri araba yapti ve oldu tesadufen bi araba olmuyorsa o arabanin bi yapicisi varsa demekki tesaduf diye birsey olamaz bugun gunumuzde olan herseyin bi yapicisi var demekki insaninda bu dunyaninda bi yapicisi var yokluktan var eden bi yaratici var bunun aksi idda edilemez bi durum
Kanka bu iş çok uzun sürer arkadaşa katılıyorum ince bir cevap göbekli Tepe o çağlarda yaşayanlarda din yok iman yok kafalarına göre takılıyolardı bilmem kaç bin yıl sonra din icad edildi edilmek zorundaydı çünkü insanlar dayatmak gerekiyor du dediğim gibi kafanı da karıştıtmak istemem bu konuda saygım var fakat buradan anlatılacak bir şey değil seviliyorsun

Fener211996

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
894
400
63
Söylede bir durum var uzaylılar bizi kölelik için üretmiş ve daha sonra bırakmış gitmiş de olabilir ler biz nasıl bir hayvan genetiğiyle oynaya biliyor sak bu teknoloji ile onların bizi üretmesi çok basit dediğim gibi ya doğal evrim yada üretim ikisinden biri fakat din bir dayatma sadece

duvar01

https://youtu.be/8eFR9lRIyEE?si=Exwx47UaK7GyBpQO
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,851
1,320
113
Söylede bir durum var uzaylılar bizi kölelik için üretmiş ve daha sonra bırakmış gitmiş de olabilir ler biz nasıl bir hayvan genetiğiyle oynaya biliyor sak bu teknoloji ile onların bizi üretmesi çok basit dediğim gibi ya doğal evrim yada üretim ikisinden biri fakat din bir dayatma sadece
Sıyah gıyen adamlar fılmının son sahnesı. Evren cok gızemlı valla. Tanrı ılkokulumdakı kantıncı hasan amca cıksa bıle sasırmam artık sasırma yetımı kaybettım. Olaya en dıs pencereden bakarsak bu dunyada kımse suclu deıl herkez dogdugu yere gore serpılıyo ıyılık kotuluk dıye bısı yok seytanın kotuluk yapması ıcın yaratılması bıle dengeyı bozuyo gulluk gulıstanlık sade 1 dunya duzenı yaratılıp herkez mutlu dogup olse geceler kımse ac yatmasa savasta sıvıller olmese kotuluk dıye bısey en bastan olmasa hanı ne gerek vardı. Kuranda sehıtlıkten bahsedıyo sehıt olmaktan. Demekkı savas kaos kurandada yazıyomus bıze gore bız ıyıyız karsı taraf kotu. Karsı tarafta bızı yok edılmesı gereken bısı olarak goruyo kımse kotu deılkı burda sen duzenı oyle olsun ıstemıssın bu pıs yasamanın bıle ızdırap oldugu dunyadan bız nası sag cıkalım

kara23

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,471
1,357
113
haaa bide yarın israil amerika turkıyeye savaş actıgı zaman aglamayacaksın çünkü sen bugun nıke ayakkabı gıydın ıphone telefon kullandın vodafona hat kullandın shellden benzın aldın anlıyomusun
Kardeş niye savaş acsinlar Türkiye ye niye füze atsınlar zaten toprakların yarısini satın almışlar her yerde onların fabrikaları mağazaları adamlar kendi yerlerine niye saldirsin tövbe yarabbi niye bize kimse savaş açmıyor sanıyorsun 🤣

Fener211996

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
894
400
63
Kardeş niye savaş acsinlar Türkiye ye niye füze atsınlar zaten toprakların yarısini satın almışlar her yerde onların fabrikaları mağazaları adamlar kendi yerlerine niye saldirsin tövbe yarabbi niye bize kimse savaş açmıyor sanıyorsun 🤣
Sarıyer de adres sordum 8 esnaf fa hepsi yabancı bıtane çöpçü gördüm Türk çıktı adam sarılasım geldi adama sarıyer ufak bir özet

kara23

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,471
1,357
113
Sarıyer de adres sordum 8 esnaf fa hepsi yabancı bıtane çöpçü gördüm Türk çıktı adam sarılasım geldi adama sarıyer ufak bir özet
İşte bunlar anlamıyor coca cola almayın diyor iyi tamam almadık diyelim meysu nun sahibine para kazandırdık diyelim sahibinin gidip Mercedes almayacağını iPhone almayacağını falan filan nerden biliyorsun 🤣

Fener211996

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
894
400
63
İşte bunlar anlamıyor coca cola almayın diyor iyi tamam almadık diyelim meysu nun sahibine para kazandırdık diyelim sahibinin gidip Mercedes almayacağını iPhone almayacağını falan filan nerden biliyorsun 🤣
Aga a101 Bim şok raflara bak% 80 İsrail malı onu diyen adam kola 100 veriyır ama öbür taraftan İsrail 10 bin veriyor bu zihniyet olduğu sürece olmazzzzzzzz

Fener211996

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
894
400
63
La zengin umrunda bile değil o konular istediğini alır yer İsrail protesto etmez kesinlikle ama farkir öğüt verir nasihat verir kendi iphone kullanır

Malatyali44

Arif Efendi
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
18,732
13,675
113
Bütün paragrafı okudum. Kıırall kelimesi bulamadım. Helal olsun dost sende gelişme var.

Barrios

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
17,037
18,449
113
Hayvan olarak hayata gelenler ahırette nası 1 hayat surcek kıral mesela ayı sureklı balmı yıcek yada ona 1 nehır yaratılcak balıkmı avlıcak mesela bocek olarak geldın dunyaya. Ahırette ışte sen adına cennet de. Cennette bocek neyle odullendırılcek onlarda bot deıl sonucta canları var herkez bılıyo. Yer yuzune gelen her canlıya ozel 1 dunya yaratılcakta ıstedıgınımı yapcak yani
Hayvanlar için cehennem diye bişey yoktur lakin bazı rivayetlere göre de sadece bir kaç hayvan cennete girecektir.
İsmail aleyhisselamın yerine kesilen koç
İbrahim aleyhisselamın buzağısı gibi bir kav hayvan daha olacaktır. Bu durumdan yola çıkarsak hayvanlar, ruh olarak insanlar gibi ebedidirler fakat, ceset,beden olarak dirilmeyecekler tekrardan (bir kaçı hariç)

kara23

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,471
1,357
113
Hayvanlar için cehennem diye bişey yoktur lakin bazı rivayetlere göre de sadece bir kaç hayvan cennete girecektir.
İsmail aleyhisselamın yerine kesilen koç
İbrahim aleyhisselamın buzağısı gibi bir kav hayvan daha olacaktır. Bu durumdan yola çıkarsak hayvanlar, ruh olarak insanlar gibi ebedidirler fakat, ceset,beden olarak dirilmeyecekler tekrardan (bir kaçı hariç)
Birşeyi daha merak ediyorum mesela herkesin dini kendine göre doğrudur örneğin bir hiristiyan olarak doğan adamın ne suçu var ona gerçek din İslam deseler inanirmi tıpkı senin hiristiyan gerçek din deseler inanmayacagin gibi bu işten bişey anlamadım

Barrios

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
17,037
18,449
113
Birşeyi daha merak ediyorum mesela herkesin dini kendine göre doğrudur örneğin bir hiristiyan olarak doğan adamın ne suçu var ona gerçek din İslam deseler inanirmi tıpkı senin hiristiyan gerçek din deseler inanmayacagin gibi bu işten bişey anlamadım
Sorunun cevabı çok açık dostum, Allahu Teala varlığını her şekilde bize gösteriyor, ateistler hariç Allah yoktur, din yoktur diye kimse diyemiyor. Bu durumda geriye sahih dini bulmak kişinin aklı ve hür iradesine kalıyor, Allah akıl vermiş ve doğru yolu doğru dini bulmak içinde yaratıcı bize arayıp herşeyi bulabileceğimiz
bir kitap indirmiş. Gerçek İslam dinini araştırıp da diğer dinlerden onu ayırmayan insanın aklından şüphe ederim.

kara23

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,471
1,357
113
Sorunun cevabı çok açık dostum, Allahu Teala varlığını her şekilde bize gösteriyor, ateistler hariç Allah yoktur, din yoktur diye kimse diyemiyor. Bu durumda geriye sahih dini bulmak kişinin aklı ve hür iradesine kalıyor, Allah akıl vermiş ve doğru yolu doğru dini bulmak içinde yaratıcı bize arayıp herşeyi bulabileceğimiz
bir kitap indirmiş. Gerçek İslam dinini araştırıp da diğer dinlerden onu ayırmayan insanın aklından şüphe ederim.
Tamam bizim kitabimiz var doğru fakat onların da kitabı var onlara göre ve mucizeleri var onlara göre neyse boşver beynimizi yakmayalim 😄

Barrios

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
17,037
18,449
113
Tamam bizim kitabimiz var doğru fakat onların da kitabı var onlara göre ve mucizeleri var onlara göre neyse boşver beynimizi yakmayalim 😄
Kanka onların kitabında da güzel şeylerden bahseder fakat sende onlarda biliyor ki o kitap hükmünü kaybetti, nasıl ki İslamin gelişiyle diğer dinler geçerliliğini yitirdiyse. Kısacasi ben hristiyan ailede doğdum paçayı kurtarırim benim ne suçum var demek yok, Allah sana akıl verdim, sana mucizeler gösterdim araştırıp beni bul diye sana akıl gibi nimet verdim diyor