Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Yurtdışından Türkiye'ye kargo

BORDOMAVİ

TRABZONSPOR
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,186
8,177
113
Arkadaşlar bilgisi olan varsa acil lütfen dönüş bekliyorum. Londradan bir arkadaşım bugün uçak yoluyla uluslararsı hızlı teslimat kargo şirketi Upsim ile bana kargo çıkarttı ve bunlar elektronik ürünler bir kaç parçada hediye kendisi kargo şirketine 3000 dolar odeme yaptı ve benim de kargo teslimatı gerçekleştirirken 800 dolar bir ödeme yapmam gerektiğini bunu ödemek istediğini ama Türkiye gümrük vergisi olduğundan sebeb ödeyemediği ni benim ödemem gerektiğini söyledi. Ben kendisini kaç kez uyarmama rağmen kargoyu çıkardı her ne kadar uçak ile acenteyle yollamış olsa bile elektronik cihazlar olduğu için kargoya takılır mı ve 800 dolar vergi çıkması mumkunmu ?
Londra merkez camisinde tanıdık imam var 300 dolara çözeriz senin işi

yokdahaneler

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,113
1,679
113
Bu arada 800 doları ödemek isteyip orda ödeyemiyosa arkadaşın senın hesabına niye yollamıyomuş parayı yollasın ondan ödersin tezgah bu tezgah :D

Fterim1905

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
31,261
28,837
113
Kendisi Londra'da üst düzey bir yönetici ve İngiltere'nin koymuş olduğu bir sorun var işi gereği kullandığı karttan hiç bir şekilde tatil amaçlı bile o iş kartını kullanamıyor yani aldığı maaşını sadece İngiltere'de harcayabiliyor devletin vermiş olduğu bir kart olduğu için ülkemize elbette gelebiliyor ama cebinde örneğin 10 bin dolarla gelmesine izin verilmiyor
Bende Polonya'da üst düzey bir yöneticiyim bana öyle kısıtlama getirmediler. Söyleyin polonyaya taşınsın

Flex

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,586
9,905
113
Arkadaşlar bilgisi olan varsa acil lütfen dönüş bekliyorum. Londradan bir arkadaşım bugün uçak yoluyla uluslararsı hızlı teslimat kargo şirketi Upsim ile bana kargo çıkarttı ve bunlar elektronik ürünler bir kaç parçada hediye kendisi kargo şirketine 3000 dolar odeme yaptı ve benim de kargo teslimatı gerçekleştirirken 800 dolar bir ödeme yapmam gerektiğini bunu ödemek istediğini ama Türkiye gümrük vergisi olduğundan sebeb ödeyemediği ni benim ödemem gerektiğini söyledi. Ben kendisini kaç kez uyarmama rağmen kargoyu çıkardı her ne kadar uçak ile acenteyle yollamış olsa bile elektronik cihazlar olduğu için kargoya takılır mı ve 800 dolar vergi çıkması mumkunmu ?
3k dolar kargo etmez ne yapıyorsun sen üzerine sende 800 dolar kargo vereceksin imkansız bana Londra dan forma hediye geldi 20 forma ayrı ayrı toplu yollanmış royalmail ile oradan her kargo başına 12 sterlin vermişler buraya PTT ye gelmiş bende 170 tl vergi ödedim elektronikte biraz daha fazla çıkar ama 3k dolar falan olmaz

Ciko1453

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
210
75
28
Bende Polonya'da üst düzey bir yöneticiyim bana öyle kısıtlama getirmediler. Söyleyin polonyaya taşınsın
Neyse bu konuda tartışma yapmak istemiyorum arkadaşlar normalde tanıdığım biri tezgahlik bir durum söz konusu dahi değil

Ciko1453

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
210
75
28
3k dolar kargo etmez ne yapıyorsun sen üzerine sende 800 dolar kargo vereceksin imkansız bana Londra dan forma hediye geldi 20 forma ayrı ayrı toplu yollanmış royalmail ile oradan her kargo başına 12 sterlin vermişler buraya PTT ye gelmiş bende 170 tl vergi ödedim elektronikte biraz daha fazla çıkar ama 3k dolar falan olmaz
800 dolar çıkacağını söyledi içinde laptop iPhone ve bir kaç tane daha hediye var

Fterim1905

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
31,261
28,837
113
Neyse bu konuda tartışma yapmak istemiyorum arkadaşlar normalde tanıdığım biri tezgahlik bir durum söz konusu dahi değil
Yok cidden Polonya'da yaşıyorum ve üst düzey bir yöneticiyim bi yazılım şirketinde. Daha çok siber güvenlik alanında hizmet veriyoruz. Boş zamanlarımda çaya çıkıyorum

Gokhandgnc35

Kırmızısı Yoktur Aşkın Ya Sarıdır Ya Lacivert 💛💙
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
14,000
13,119
113

Calypso13

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
11,604
9,718
113
800 dolar çıkacağını söyledi içinde laptop iPhone ve bir kaç tane daha hediye var
Vergisi cikar zaten yukarida söyledik. Ama insanlar zora düşünce herkesi dolandirabiliyor temkinli olmani tavsiye ediyoruz. Kimsenin dalga gectigi yok. Alacagij butun cevaplqri aldin konu kilit