- 4,097
- 2,130
- 113
Kaç kere girdin cezaevine?Ozaman ben niye girdi çıktı bile yapmadım hocam ? 2021 1 sene 8 ay verildi habg oldu 2023 tede suçtan dolayı 10 ay ceza verildi iki ceza toplamim 2 sene 6 ay girdi çıktı bile yapmadım ben avukatım ilgilendi hep
Sen resmen adamın aldığı cezanın hepsini yatar demişsin 😂 öyle bişey yok 3 yılın yatari bile yok rahat ol dost enfazla girdi çıktı yaparsın bak yukarda benim ceza toplamim yazıyor girdi çıktı bile yapmadım rahat ol
Avukata hukuk ögretiriz
Kendi ağzın ile söylüyorsun hagb aldım diye, suç tarihi ne? 3 yıl denetim 2020 Mart a kadar işlenen suçlarda. Sonrasında 1 yıl. Sen hagb almışsın ondan sonra 10 ay ceza almışsın, aldığın 10 ay ceza kasten işlenen bir suç değil ise hagb yi etkilemez, etkileyen bir suç ise 10 ay cezayı veren mahkeme o mahkemeye ihbarda bulunur, 10 aylık cezanın yatari yok direk ds, hagb bozulan mahkemen tekrar açılır hüküm verilir istinaf süresi vs karar kesinleşene kadar zaten ds süren bittiği için senin cezan 1 yıl 8 ay yani 1/2 10 ay, 1 yıl denetim olduğu için yine yatari yok. Cezanın hakederek tarihi dolmadan diğer dosyada aynı anda kesinleşseydi 'cerrahi içtima' yapılacaktı ve yatacaktin. Senin dosyaların cerrahi ictimaya yakalanmamış birisi bittikten sonra diğeri gelmiştir. Senin girmeme sebebin tamamen bu. Umarım anlamışsındır. Ben sağdan soldan duyma konuşmuyorum, yahu bu 158.madde den en az 200 mahkum uğurladım kapalıda yatarken, hepsi fix 3 yıl 4 ay zaten. 1 ay kapalıda 7 ay açıkta... Kapalidan açığa geçişte kurul onay veriyor, kolay kolay takmıyor ama dosyası kabariksa 3 ay veya 6 ay daha kapalıda kalacaksın diyebiliyor. Yahu işin özü her türlü 8 ay yatarı var net bilmiyorsanız susabilirsiniz, herşeyi bilmek zorunda değilsiniz, bizimde bildiğimiz için övündüğümüz şey değil zaten, keşke hiç bilmeseydik