Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Mevlit Kandili 🔐

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

blackzero

Mutsuzluk pahasına gerçeklerle yaşayanlara selam
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,475
2,635
113
Birader kendi kafanda kurguluyorsun bazı seyleri .. ayetlerde takıldığın noktalarda ilmi derin kişilere danisabilirsin burada kendin üretmeye çalışman sana doğru yolu göstermez, insanlar hep kendi mantıklı ile yola çıkarak çoğu şeyi kendi karar verip doğru yu yanlışı cozdugunu sanıyor ve zakamizin çoğu insandan üstün olduğunu dusunyorz , ayet i yorumlamak için bir çok kaynağı hatta o dili de iyi bilmek gerkeir
İlmi derin kişiler dediğin bu din üzerinden para kazanan, insanların inançlarını kendisine gelir kapısı haline getirmiş kimseler dostum. Adam sana tabi ki yağlayıp ballayacak. Ne kadar dürüst olabilmesini bekliyorsun din adamının. Bir ürün satın alırken, satıcının o ürünü sürekli övmesini çok dikkate alıyor musun. Amacı sana onu bir şekilde satmak çünkü. Din dediğin şey çok büyük bir sektör ve bu sektör üzerinden milyonlarca insan ekmek yiyor. En küçük tarikatlardan biri olan Uşşaki tarikatı şeyhinin bile 500 milyon dolar serveti çıkıyor. Dönen paraları bilsen kafayı yersin o kadar deli paralar

Dinin ne olduğunu din adamından öğrenecek kadar saf değilim. Ayrıca eski Arapçayı bilen kişi sayısı bile neredeyse yok denecek kadar az. Bugünün modern Arapçası gibi değil. Bir tanrı beni buna mecbur ediyorsa bu işin mantığını veya mantıksızlığını da sen düşün artık. Günün sonunda neden aklımı başkasının söylediği lafın kölesi yapayım. Ayrıca dinlerde bu kadar fikir ayrılıkları ve mezhepler varken. Hepsi birbirini yiyip dururken. Birbirlerini sürekli mürted ilan ederken

Son düzenleme:

SonholiganTexas

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
2,144
595
113
İlmi derin kişiler dediğin bu din üzerinden para kazanan, insanların inançlarını kendisine gelir kapısı haline getirmiş kimseler dostum. Adam sana tabi ki yağlayıp ballayacak. Ne kadar dürüst olabilmesini bekliyorsun din adamının. Bir ürün satın alırken, satıcının o ürünü sürekli övmesini çok dikkate alıyor musun. Amacı sana onu bir şekilde satmak çünkü. Din dediğin şey çok büyük bir sektör ve bu sektör üzerinden milyonlarca insan ekmek yiyor. En küçük tarikatlardan biri olan Uşşaki tarikatı şeyhinin bile 500 milyon dolar serveti çıkıyor. Dönen paraları bilsen kafayı yersin o kadar deli paralar

Dinin ne olduğunu din adamından öğrenecek kadar saf değilim. Ayrıca eski Arapçayı bilen kişi sayısı bile neredeyse yok denecek kadar az. Bugünün modern Arapçası gibi değil. Bir tanrı beni buna mecbur ediyorsa bu işin mantığını veya mantıksızlığını da sen düşün artık. Günün sonunda neden aklımı başkasının söylediği lafın kölesi yapayım. Ayrıca dinlerde bu kadar fikir ayrılıkları ve mezhepler varken. Hepsi birbirini yiyip dururken. Birbirlerini sürekli mürted ilan ederken
Kardeşim sen hayatında birsey görmedin mi ? Sadece televizyon dan , internetten falan gördüğün gibi mi din adamları sanıyorsun? Boş koy, bir kişide gördüğünüz hatayı tüm herkese yikiyorsunuz ya acayip uyuz oluyorum

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,475
2,635
113
Kardeşim sen hayatında birsey görmedin mi ? Sadece televizyon dan , internetten falan gördüğün gibi mi din adamları sanıyorsun? Boş koy, bir kişide gördüğünüz hatayı tüm herkese yikiyorsunuz ya acayip uyuz oluyorum
Benim gözümde hiçbirisinin bir saygınlığı falan yok. Pazarlamacıdan farkları da yok. Tartışmaya açık o kadar fazla konu var ki ama hepsi halı altına süpürülüyor

Fakat aslında insanlar bu tartışmalara aç. Yani bu tip seviyeli, iki tarafında birbirine hakaret etmeden tartışabildiği açık oturum tartışmaları çok fazla izleniyor dindar ve dini inancı olmayan insanlar tarafından. En son Diamond Tema ile şeriati savunan arkadaşın videosu rekor izlendi. Gerçi adam da yurt dışına gitmek zorunda kaldı tehditlerden dolayı :)

Özetle insanlar seviyor böyle seviyeli, medeni din tartışmalarını

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,475
2,635
113
Şerefi olmayan insanın karısı herkese helaldir
Peki senin ataların islamdan önce şerefsiz miydi. Ben demiyorum kendin söylüyorsun. Dinin hoşgörü tarafını da çok iyi yansıtıyorsun bu arada. İnsanlar senin gibileri gördükçe hızla dinden kopuyorlar zaten böyle devam et

Bin tane ateistin yapamadığını senin gibi 1 kişi yapar :)

Son düzenleme:

SonholiganTexas

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
2,144
595
113
Benim gözümde hiçbirisinin bir saygınlığı falan yok. Pazarlamacıdan farkları da yok. Tartışmaya açık o kadar fazla konu var ki ama hepsi halı altına süpürülüyor

Fakat aslında insanlar bu tartışmalara aç. Yani bu tip seviyeli, iki tarafında birbirine hakaret etmeden tartışabildiği açık oturum tartışmaları çok fazla izleniyor dindar ve dini inancı olmayan insanlar tarafından. En son Diamond Tema ile şeriati savunan arkadaşın videosu rekor izlendi. Gerçi adam da yurt dışına gitmek zorunda kaldı tehditlerden dolayı :)

Özetle insanlar seviyor böyle seviyeli, medeni din tartışmalarını
Anlattığın şey ile ne alakası var bu yazdıklarının? Hiçbir din bilgisi almamissin ateistlerden biseyler görüp burada yorum yapıyorsun ve belli bir grup var kendini aydın gören onlarda bir yerde hacı hoca birilerine taciz falan yapmış diye veya para pul kul hakkı yemiş diye tüm hocalara bu şekilde yaklaşım yapılıyor ve burada şuan sende yapıyorsun. Tüm bu olaylar her meslek dalından her inançtan insanlardan çıkabilir, bunu tamamen o gruba yıkamazsın. Biz ne hocalar gördük bir kuruş para almazlar , kimsenin hakkına girmezler adam gibi işini yapar , her gelene de yardımcı olurlar . Sizin ki tamamen cahillikten başka birsey değil.

makina123

Marka Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
9,504
9,384
113
dünde aynı muhabbetten konu kapandı herkesin dini kendine nıye boyle aptal saptal konular acılıyor ben a derım baskası b der birbirimize gireriz @Shellac neden bu konulara izin veriliyor adamın biri burası musluman ulkesı olmayana da allah yardım etsın dıyor bunun gibi aptal heriflere argo kullanıp ban mı yıyelım herkes inanmak zorunda mi terbiyesizlikten baska bisey degil bu yazılanlar

Curcuna

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,671
2,587
113
Müslüman ülkesi burası inanan var inanmayanada Allah yardım etsin en büyük nankörlük yaradana beni sen yaratmadin demek inanmamak Allah yardimcin olsun
Herkes kendi kendinden sorumlu ben iyi bir şey yapıp inananların kandilini kutladim kendime yakistirdigim herkesin dusuncesine saygı gostermek çünkü. inanmadigim halde nezaketen kutluyorum ben inanmiyorsam da zaten senin gibiler yüzünden inanmıyorum .Millete kendi fikirlerinizi empoze etmeye calışıp,dayatmaktan bı bıkmadınız ben şimdi çıkıp madem Çok dindarsın çok inanıyosun kumar forumunda ne işin var desem ne diyeceksin.boyle bişey demiyorum yinede ama herkes haddini bilecek .inananlara biz saygı gosteriyorsak sizde bize saygı duyacaksınız.

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,475
2,635
113
Anlattığın şey ile ne alakası var bu yazdıklarının? Hiçbir din bilgisi almamissin ateistlerden biseyler görüp burada yorum yapıyorsun ve belli bir grup var kendini aydın gören onlarda bir yerde hacı hoca birilerine taciz falan yapmış diye veya para pul kul hakkı yemiş diye tüm hocalara bu şekilde yaklaşım yapılıyor ve burada şuan sende yapıyorsun. Tüm bu olaylar her meslek dalından her inançtan insanlardan çıkabilir, bunu tamamen o gruba yıkamazsın. Biz ne hocalar gördük bir kuruş para almazlar , kimsenin hakkına girmezler adam gibi işini yapar , her gelene de yardımcı olurlar . Sizin ki tamamen cahillikten başka birsey değil.
Ateistten öğrenecem tabi. Din pazarlaması yapan ulemalardan mı öğrenecem dini. Sürekli her haltı halı altına süpürüp duruyorlar. Alayı hokkabaz fırıldak. Yok onu öyle anlama, şu kelimenin 16. manasını al, orada mecaz var, eskiden öyleydi şu şöyleydi bu böyleydi diye habire fırıldaklık yapıyorlar

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,475
2,635
113
Allah i kitabı tanimayan adama ne saygı duycam benim yüzümden mis inanmiyomus ne alaka AMK ölünce anlarsin Allah varmi yokmu
Sen öldün de gördün mü. Ben de Cumhuriyet düşmanı şeriatçılara saygı duymuyorum. Senin şeriatinde senin düşündüğün gibi yaşamak zorunda değil insanlar. Bu dine inanmak zorunda da değil. Ama şeriat gelirse herkese yapılan yaptırım aynı olacak

Curcuna

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,671
2,587
113
Allah i kitabı tanimayan adama ne saygı duycam benim yüzümden mis inanmiyomus ne alaka AMK ölünce anlarsin Allah varmi yokmu
.sana insan gibi konuşmak suç.
Kardeş sen insan olmayı ogren önce insanlara saygılı olmayı ogren senin gibi olupta ben Müslümanın diyen kim varsa ben onun muskumanligina turp sikayim .güya saygı dini hoşgoru diniydi senin gibiler oldukça 2050 de bi tane musluman bulamazsiniz bu kafayla gidersin hekime gelirsin .s

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...