Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Mevlit Kandili 🔐

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

blackzero

Mutsuzluk pahasına gerçeklerle yaşayanlara selam
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,483
2,640
113
Müslüman ülkesi burası inanan var inanmayanada Allah yardım etsin en büyük nankörlük yaradana beni sen yaratmadin demek inanmamak Allah yardimcin olsun
Türkiyedeki çoğu müslüman inandığı dini bile bilmiyor aslında. Çoğu kimse en büyük günah kul hakkıdır diyorlar lakin kitapta kendisine şirk koşmayı en büyük günah olarak söylüyor ve bunun dışında diğer tüm günahları dilediğince affedebileceğini ama sadece kendisine eş koşulmasını affetmeyeceğini yazıyor.

Tüm evreni yaratan bir varlık var ama benim kendisinin tek olduğunu söylememi istiyor. Ben kimim ki. Neyim. Sadece bir hiçim. Şu ucu bucağı belli olmayan bir evrende kum tanesi bile değilim. Senin tek olduğunu söylesem ne olur söylemesem ne olur. Dinlerdeki çoğu öğreti çok tuhaf geliyor zaten bana. Benim tek olduğunu söyleyip söylememe takılan bir tanrı. Enteresan bir teklik takıntısı var ve insanların sürekli tek olduğunu tasdik etmelerini istiyor ve cennete gitmenin büyük oranda kapısını açan şey de bu. Affetmeyeceği tek şey çünkü

Son düzenleme:

nocomment

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,431
671
113
Hiç kandil mesajı da atan yok eskiden atılırdı haberim olurdu neyse forumdan öğrenmiş oldum

slkbu123

Ayrıcalıksız Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,254
699
113
Türkiyedeki çoğu müslüman inandığı dini bile bilmiyor aslında. Çoğu kimse en büyük günah kul hakkıdır diyorlar lakin kitapta kendisine şirk koşmayı en büyük günah olarak söylüyor ve bunun dışında diğer tüm günahları dilediğince affedebileceğini ama sadece kendisine eş koşulmasını affetmeyeceğini yazıyor.

Tüm evreni yaratan bir varlık var ama benim kendisinin tek olduğunu söylememi istiyor. Ben kimim ki. Neyim. Sadece bir hiçim. Şu ucu bucağı belli olmayan bir evrende kum tanesi bile değilim. Senin tek olduğunu söylesem ne olur söylemesem ne olur. Dinlerdeki çoğu öğreti çok tuhaf geliyor zaten bana. Benim tek olduğunu söyleyip söylememe takılan bir tanrı. Enteresan bir teklik takıntısı var ve insanların sürekli tek olduğunu tasdik etmelerini istiyor ve cennete gitmenin büyük oranda kapısını açan şey de bu. Affetmeyeceği tek şey çünkü
Ben müslümanım ama siyasetçiler bizim salak halk bunlar yüzünden islam çok yanlış gösteriyorlar mesela dedikodu yapıp namaz Kılan insanlar çember takıp sevap diye sonra kocasını aldatan insanlar biliyorum dünyada kula kulluk eden insanlar var tarikatcılar mesela ne derse yapıyorlar gram akılları var herkes istediği şeye inanır bunları söylemek geldi içimden

SonholiganTexas

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
2,144
595
113

O zamanın dünyasında bunlar gerekiyordu çünkü, çok tanrılı dinler vardı , dünyanın her tarafında farklı farklı şeylere tapanlar vardı, gene halen var , bundan dolayı belirtmiş olamaz mi

NoEscapE

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
12,288
7,496
113

Dostum şöyle bi okudum yazdıgını yazdıklarında tek bir doğru yok kafanda iyi kurmussun Tamam eyvallahda milletin kafasını Bulandırma bari

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,483
2,640
113
O zamanın dünyasında bunlar gerekiyordu çünkü, çok tanrılı dinler vardı , dünyanın her tarafında farklı farklı şeylere tapanlar vardı, gene halen var , bundan dolayı belirtmiş olamaz mi
Bana takıntı gibi geliyor. Ayrıca zamandan münezzeh, geçmişi geleceği ve herşeyi önceden bildiğini söyleyen, her şeyin başlangıcı olan bir varlığın öfkelenmesi de bana mantıksız geliyor. Kuranın neredeyse her sayfasında öfkeli bir tanrı profili var. En azından bana tuhaf geliyor

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,483
2,640
113
Dostum şöyle bi okudum yazdıgını yazdıklarında tek bir doğru yok kafanda iyi kurmussun Tamam eyvallahda milletin kafasını Bulandırma bari
Doğru olmayan nedir. Neresi kurguymuş.

İnsanlara her yerde din anlatmak propaganda olmuyorsa dinden kopmuş insanların neden inanmadıklarını karşısındaki müslümanın dinine hakaret etmeden söylemesi de sizi rahatsız etmemeli.

İnanan her yerde din anlatsın, ama inanmayan neden inanmadığını anlatmasın en azından sussun diye düşünmek çok çocukça dostum

Son düzenleme:

NoEscapE

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
12,288
7,496
113
Doğru olmayan nedir. Neresi kurguymuş.

İnsanlara her yerde din anlatmak propaganda olmuyorsa dinden kopmuş insanların neden inanmadıklarını karşısındaki müslümanın dinine hakaret etmeden söylemesi de sizi rahatsız etmemeli.

İnanan her yerde din anlatsın, ama inanmayan neden inanmadığını anlatmasın en azından sussun diye düşünmek çok çocukça dostum
Ne kurgusunda ahsediyorsun dostum ne teklik vurgusu cahil cahil konusma o zamanın kavimleri Cokca tanrıya injanjdıjları için bu vurgu yapılmış Daha cok saptanılmışlara cevap verilmiş allah doğmamış vge doğrulmamılştır senide buraya şeytan yolladı herhalde ki milleti yoldan cıkar diye 😂 adam inanlara seslenmiş sanja değil haddin olmayan yerlere girme böyle çok rahatsızdsan bi konu aç kendis

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,483
2,640
113
Ne kurgusunda ahsediyorsun dostum ne teklik vurgusu cahil cahil konusma o zamanın kavimleri Cokca tanrıya injanjdıjları için bu vurgu yapılmış Daha cok saptanılmışlara cevap verilmiş allah doğmamış vge doğrulmamılştır senide buraya şeytan yolladı herhalde ki milleti yoldan cıkar diye 😂 adam inanlara seslenmiş sanja değil haddin olmayan yerlere girme böyle çok rahatsızdsan bi konu aç kendis
Tamam ben de sana diyorum ki benim ne önemim var bu evrende. Yani islamın tanrısının tek olduğunu söylesem ne olur söylemesem ne olur diyorum. Bu teklik takıntısı ne. Bunlar sana normal geliyor olabilir ama bazılarına normal gelmiyor diye insana cahil diye hakaret edemezsin. Bu görüş farklılığıdır. Sen haddini bil bence biraz

Ben müslümanlara cahil mi dedim. Kafama mantığıma uyuşmayan şeylerden sadece çok azını söyledim. Tartışmak başka hakaret başka

Son düzenleme:

SonholiganTexas

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
2,144
595
113
Bana takıntı gibi geliyor. Ayrıca zamandan münezzeh, geçmişi geleceği ve herşeyi önceden bildiğini söyleyen, her şeyin başlangıcı olan bir varlığın öfkelenmesi de bana mantıksız geliyor. Kuranın neredeyse her sayfasında öfkeli bir tanrı profili var. En azından bana tuhaf geliyor
Birader kendi kafanda kurguluyorsun bazı seyleri .. ayetlerde takıldığın noktalarda ilmi derin kişilere danisabilirsin burada kendin üretmeye çalışman sana doğru yolu göstermez, insanlar hep kendi mantıklı ile yola çıkarak çoğu şeyi kendi karar verip doğru yu yanlışı cozdugunu sanıyor ve zakamizin çoğu insandan üstün olduğunu dusunyorz , ayet i yorumlamak için bir çok kaynağı hatta o dili de iyi bilmek gerkeir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...