http://www.bilimselyuzme.com/
Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Mahkeme ile İlgili

nocomment

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,571
997
113
Dost vallaha ilk cezam habg olmuştu 1 sene 8 ay bu RT olayindanda 10 ay almıştım toplam cezam 2 sene 6 olmuştu girdi çıktı bile yapmadım yırttım şu saatten sonra suç islememem lazm 😂
yani evet suç işlememen lazım suça meyilli değilsin anladığım kadarıyla bazı şeylerden uzak durmakta fayda var :) senin twietter adresin senin adınaydı galiba

cgslmali1903

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
321
122
43
beyler 2 tane dosya icin 1 ayrı mahkemem var
2 side ağır ceza mahkemesi ne ceza verirler iban kiralamadan gidecem
Bir hukuçu olarak ilk ve son kez cevaplıyorum kardeşim; hiç yalan söylemeden direkt olarak yoksulluktan dolayı bu işi yaptığını beyan et. Ağır ceza mahkemesi bir başkan iki üyeden oluşur ve mütalaa savcısı da can kulağıyla seni dinler. Dört hukukçuyu asla kandıramazsın dolayısıyla çakallık yapmadan anlat ve pişman olduğunu özellikle vurgula. Anlat ki iyi hal de dahil lehine uygulanacak tüm indirimlerden yararlan. İki dosyanın birleşmesi için talepte bulun. Çünkü ayrı ayrı ceza aldığını varsayarsak en alt sınırdan uzaklaşmadan 3 + 3 toplam 6 yıl ceza alırsın. Birleşirse tek suçtan ceza alır 1/4 oranında artırıma gidilir muhtemelen. Zincirleme suçlarda mevzuata göre 3/4 e kadar gidebilir bu artırım. Duruşmaları iyi idare et hep pişman olduğun intibasını bırak ki 1/4 oranında artırsınlar. Daha önce sabıkan yoksa en iyi halde 45 Ay ceza alırsın. 3 sene 9 ay eder. Lehine olarak değerlendirildiğinde tüm denetimli serbestlik vs. infaz süreci 1 ay kapalı infaz kurumu ve geri kalan 9 ay 15 gün ise açık infaz kurumu olmak kaydıyla toplam 10 ay 15 gün yatarsın. Bir de suç tarihin önemli infazın hesaplanmasında. Kriter suç tarihinin 30 Mart 2020 öncesi mi sonrası mı olduğuna göre değişir.

bekircantas

Cursed
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,464
1,025
113
Bir hukuçu olarak ilk ve son kez cevaplıyorum kardeşim; hiç yalan söylemeden direkt olarak yoksulluktan dolayı bu işi yaptığını beyan et. Ağır ceza mahkemesi bir başkan iki üyeden oluşur ve mütalaa savcısı da can kulağıyla seni dinler. Dört hukukçuyu asla kandıramazsın dolayısıyla çakallık yapmadan anlat ve pişman olduğunu özellikle vurgula. Anlat ki iyi hal de dahil lehine uygulanacak tüm indirimlerden yararlan. İki dosyanın birleşmesi için talepte bulun. Çünkü ayrı ayrı ceza aldığını varsayarsak en alt sınırdan uzaklaşmadan 3 + 3 toplam 6 yıl ceza alırsın. Birleşirse tek suçtan ceza alır 1/4 oranında artırıma gidilir muhtemelen. Zincirleme suçlarda mevzuata göre 3/4 e kadar gidebilir bu artırım. Duruşmaları iyi idare et hep pişman olduğun intibasını bırak ki 1/4 oranında artırsınlar. Daha önce sabıkan yoksa en iyi halde 45 Ay ceza alırsın. 3 sene 9 ay eder. Lehine olarak değerlendirildiğinde tüm denetimli serbestlik vs. infaz süreci 1 ay kapalı infaz kurumu ve geri kalan 9 ay 15 gün ise açık infaz kurumu olmak kaydıyla toplam 10 ay 15 gün yatarsın. Bir de suç tarihin önemli infazın hesaplanmasında. Kriter suç tarihinin 30 Mart 2020 öncesi mi sonrası mı olduğuna göre değişir.
dostum birleştirme olayı istinaf sürecinde oluyor mu

totem344

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,928
1,694
113
Kardes avukat savunmani iyi yapmalı eğer kiralamissan bı Hapis yersin oda 3 5 ay yatar çıkarsın bakma 10 sene diyenlere benim arkadasin kardeşi girdi içeri kiralamadan 6 ay yattı çıktı adam öldürenler ile 10 yıl yatmıyor memlekette ben olanı söylüyorum hapis yersin ama abartılı şekilde 10 20 yıl değil

sabri0235

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,328
1,403
113
4 yıl önce o kadar paraya ihtiyacım vardı ki hesap kiralamanın suç olduğunu dahi bilmiyordum. Instagram da reklamını gördüm iletişime geçtim. Bir hafta için 7500 lira karşılığında papara hesabı kiralayacaktım. Karşı taraf papara hesabımın içinde ki bütün bilgileri değiştirip beni oyalamaya başladılar ve ben hesap kullanılmadan direk müşteri hizmetlerini arayıp hesabı kapattırdım.

Şimdi şu konu altında yapılan yorumlara bakıyorum da gerçekten hiç gereği yok böyle şeylere. Ne kadar da zor durumda olsanız bile hayatınızı mahvedecek şeylere tamah etmeyin. 150 bin liraraya kiralanan hesap ve cezası 5-10-20 yıl?
Değer mi sizce?

nocomment

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,571
997
113
her şeyden önce mağdurların paralarını mahkemeden önce ödemesi ve onların şikayeti çekmesi lazım :) sonu kamu davası olacak onda da dediğin indirimler olursa olur mahkemeden önce mağdurların parası ödenmez ise hiç bir şekilde indirim söz konusu değil

nocomment

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,571
997
113
her şeyden önce mağdurların paralarını mahkemeden önce ödemesi ve onların şikayeti çekmesi lazım :) sonu kamu davası olacak onda da dediğin indirimler olursa olur mahkemeden önce mağdurların parası ödenmez ise hiç bir şekilde indirim söz konusu değil
bu dediklerin için hakim karşısında şikayetçi olmaması lazım yani ve mağdurların parası ödenmesi lazım

cgslmali1903

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
321
122
43
dostum birleştirme olayı istinaf sürecinde oluyor mu
Evet ancak bir kriteri var. İstinaf sürecinde de birleştirilme yapılabilmesi için iki davanın da aynı evrede olması gerekir. Bununla ilgili bölge istinaf mahkemesinin kararı bağlayıcıdır, inceleme süreci karar aşamasına gelmeden talep etmen gerekir. Bazı istianf mahkemeleri iki dosyayı birleştirip ikisinin de esas ve usulüne ilişkin karar verirken, bazı istinaf mahkemeleri ise birleştirilmesi istenen kararı usulden bozarak birleştirme kararı alınması için kararı veren yerel mahkemesine iade edebilir. Bunun için yine de aktif bir hukukçuya danışmanda fayda var.

burkon

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,832
1,204
113
150 k ise tamam karar verildi sanık 150k ya 150 sene iyi halden 50 ye kiralik hesabın hükmü olmadina 500k kefaletle tutuksuz yargilanmasina karar verilmistir sanik son sözün nedir çok pismanim hakime hanim der cıkar salondan geçmiş olsun dostum 😄

nocomment

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,571
997
113
konuyu açan üyenin tarihine bakayım dedim 2023 1 yılda öyle olsa 2022 üzüldüm bilinçli olmasıı lazım