Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Maaş Kesintisi

smdd

Tanınmamış Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
734
393
63
Benim bir borcum 190bin lira ile avukata devredilmişti. 50bin lira kendim yatırdım 120bin lira civarı da maaştan kesilmiş. Ama hala kalan bakiye 185bin gözüküyor uyap'ta. Kasım ayında kesintinin bitmesi lazım normalde ama o kadar yatırdığım halde 5bin lira azalmış borcum. Bu nasıl işliyor bitene kadar kaç sene maaşım mi kesilecek anlamadım ki. 190binlik borç olmuş 360. Bilen eden var mıdır?

haylan06

Eylül bu, illa ki yaprak dökecek. 🍂
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,409
6,682
113
Benim bir borcum 190bin lira ile avukata devredilmişti. 50bin lira kendim yatırdım 120bin lira civarı da maaştan kesilmiş. Ama hala kalan bakiye 185bin gözüküyor uyap'ta. Kasım ayında kesintinin bitmesi lazım normalde ama o kadar yatırdığım halde 5bin lira azalmış borcum. Bu nasıl işliyor bitene kadar kaç sene maaşım mi kesilecek anlamadım ki. 190binlik borç olmuş 360. Bilen eden var mıdır?
Normalde maaş haczi gelince faiz durması lazım bu terste bir işlik var. Avukatın ile görüş bana saçma geldi.

Antandros

KONYASPOR
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
747
311
63
Avukat önce kendi alacağını tahsil etmiş olabilir mi

Asezen01

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
560
265
63
Kesildiğine Dair dekon yada Maaş Bordrosu Varsa önemli Değil Çözülür

parsens

𝐀𝐘𝐘𝐀𝐒̧
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
11,483
10,005
113
🔹 Ana sorun nerede?

• Başlangıç borcun: 190.000 TL
  • Senin yatırdığın: 50.000 TL
  • Maaştan kesilen: ~120.000 TL
  • Toplam ödediğin: 170.000 TL civarı
  • Buna rağmen borç: 185.000 TL (hala)
  • Üstelik borç toplamı 360.000 TL’ye ulaşmış.

🔹 Neden böyle oluyor?

• İcra dosyalarında yasal faiz (genellikle yıllık %9 civarı ama bazı durumlarda daha yüksek olabilir) ve avukatlık ücreti, masraflar, harçlar gibi ek kalemler borcu sürekli artırır.
  • Özellikle faiz ana para üzerinden değil, çoğu zaman kalan bakiyeye eklenerek işler. Ana para ödenmediği sürece faiz katlanır.
  • Ödeme yapılsa da önce dosya masrafları ve ferileri (faiz, vekalet ücreti) tahsil edilir, ana paraya giden tutar çok az kalır. Bu nedenle ödediğin büyük meblağlar borcu neredeyse hiç azaltmıyor gibi görünür.
  • Özellikle UYAP’ta görünen bakiye faizleriyle birlikte toplam tahsilat hedefini gösterir; bu yüzden ana para ödense bile faiz eklenmeye devam ettiği için bakiyede kayda değer bir azalma gözükmeyebilir.

🔹 Bitmesi ne kadar sürer?

• Kesintilerin toplam tutarı aylık ne kadar olduğu ve icra dairesinin faiz uygulamasına göre değişir.
  • Ödediğin miktara rağmen bakiyenin düşmemesi, faiz ve masrafların kesintileri “yediğini” gösteriyor.
  • Kasım’da bitecek denmiş ama borç bu hızla azalmazsa kesinti uzayabilir.
  • Kesintinin ne zaman biteceğini net öğrenmek için dosyanın bağlı olduğu icra müdürlüğüne gidip hesap özeti istemelisin. Burada:
    • Ana para,
    • Faiz,
    • Ödenen miktar,
    • Kalan borç detaylı şekilde listelenir.

🔹 Ne yapabilirsin?
✅ İcra dosyasının tam dökümünü al (icra müdürlüğü veya avukatlık bürosundan).
✅ Gerekirse bilirkişi/muhasebeci yardımıyla hangi kalemlerin borcu büyüttüğünü incele.
✅ Avukatla görüşüp borcun kapatılması için toplu ödeme pazarlığı yapabilirsin. Çoğu zaman toplu ödeme teklif edince faizlerin bir kısmı silinebiliyor.
✅ Borcun ve kesintilerin hukuka aykırı şekilde şişirilip şişirilmediğini anlamak için bir icra avukatına danışmanda fayda var.

🔹 Özetle:
Yasal faiz ve icra masrafları nedeniyle borcun katlanıyor gibi duruyor. UYAP’ta bakiye az görünmüyor çünkü kesintiler önce faiz ve masraflara gidiyor, ana para neredeyse ödenmiyor. Dosya dökümünü alıp detaylı inceleme yapmadan net süre söylemek mümkün değil, ama bu şekilde devam ederse yıllarca sürebilir.

İstersen borcun detayını paylaşırsan (ana para, toplam faiz, aylık kesinti tutarı vb.) kabaca bir süre hesaplayabilirim.

kral yapay zeka şöyle birşey dedi bi bak

mehmett31

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
887
207
43
Normalde maaş haczi gelince faiz durması lazım bu terste bir işlik var. Avukatın ile görüş bana saçma geldi.
İyi denk geldi hocam benim önceki dosyada maaş haczi gelince faiz devam etti. Normalde etmemesi lazım değil mi

haylan06

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,409
6,682
113
Aslında maaş tebligatı geldiği zaman orada yazan tutar esastır , yani maaşa haciz geldiği zaman şirkete borç olarak ne geldiyse onu ödeyecek onun daha üstü yada daha altı ödememesi lazım.
Daha önce bende haciz ödedim maaşımdan kesildi ilk geldiği tutar hangisi ise iki yıl boyunca o tutarı ödedim ve kapandı ekstra bir ücret ödemedim bunu en iyi şirketine çalıştığı işyerine sorup benim maaşıma ne kadar haciz tebligatı geldi diye sormalisin

Asezen01

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
560
265
63
Fazlasını Alamazlar Alsalar Bile Eşsek Gibi Geri Öderler Zaten İcra avukatları Doymuyolar Vicdansız Hepsi pireyi deve yapıyorlar

aslan17

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
323
204
43
🔹 Ana sorun nerede?

• Başlangıç borcun: 190.000 TL
  • Senin yatırdığın: 50.000 TL
  • Maaştan kesilen: ~120.000 TL
  • Toplam ödediğin: 170.000 TL civarı
  • Buna rağmen borç: 185.000 TL (hala)
  • Üstelik borç toplamı 360.000 TL’ye ulaşmış.

🔹 Neden böyle oluyor?

• İcra dosyalarında yasal faiz (genellikle yıllık %9 civarı ama bazı durumlarda daha yüksek olabilir) ve avukatlık ücreti, masraflar, harçlar gibi ek kalemler borcu sürekli artırır.
  • Özellikle faiz ana para üzerinden değil, çoğu zaman kalan bakiyeye eklenerek işler. Ana para ödenmediği sürece faiz katlanır.
  • Ödeme yapılsa da önce dosya masrafları ve ferileri (faiz, vekalet ücreti) tahsil edilir, ana paraya giden tutar çok az kalır. Bu nedenle ödediğin büyük meblağlar borcu neredeyse hiç azaltmıyor gibi görünür.
  • Özellikle UYAP’ta görünen bakiye faizleriyle birlikte toplam tahsilat hedefini gösterir; bu yüzden ana para ödense bile faiz eklenmeye devam ettiği için bakiyede kayda değer bir azalma gözükmeyebilir.

🔹 Bitmesi ne kadar sürer?

• Kesintilerin toplam tutarı aylık ne kadar olduğu ve icra dairesinin faiz uygulamasına göre değişir.
  • Ödediğin miktara rağmen bakiyenin düşmemesi, faiz ve masrafların kesintileri “yediğini” gösteriyor.
  • Kasım’da bitecek denmiş ama borç bu hızla azalmazsa kesinti uzayabilir.
  • Kesintinin ne zaman biteceğini net öğrenmek için dosyanın bağlı olduğu icra müdürlüğünegidip hesap özeti istemelisin. Burada:
    • Ana para,
    • Faiz,
    • Ödenen miktar,
    • Kalan borç detaylı şekilde listelenir.

🔹 Ne yapabilirsin?
✅ Gerekirse bilirkişi/muhasebeci yardımıyla hangi kalemlerin borcu büyüttüğünü incele.
✅ Avukatla görüşüp borcun kapatılması için toplu ödeme pazarlığı yapabilirsin. Çoğu zaman toplu ödeme teklif edince faizlerin bir kısmı silinebiliyor.
✅ Borcun ve kesintilerin hukuka aykırı şekilde şişirilip şişirilmediğini anlamak için bir icra avukatına danışmanda fayda var.

🔹 Özetle:
Yasal faiz ve icra masrafları nedeniyle borcun katlanıyor gibi duruyor. UYAP’ta bakiye az görünmüyor çünkü kesintiler önce faiz ve masraflara gidiyor, ana para neredeyse ödenmiyor. Dosya dökümünü alıp detaylı inceleme yapmadan net süre söylemek mümkün değil, ama bu şekilde devam ederse yıllarca sürebilir.

İstersen borcun detayını paylaşırsan (ana para, toplam faiz, aylık kesinti tutarı vb.) kabaca bir süre hesaplayabilirim.

kral yapay zeka şöyle birşey dedi bi bak

bunla alakası yok knka tek yapıocagı arkadasın hangı ıcra daıresınde ıse borcu ımkanı varsa hemen yarın sabahdan oraya gıdıcek o borc bıtmıstır sen verdıgın avukata para varya onun dekontunu umarım almıssındır ıcra daıresıne gıt borcunu hesaplattır kalan mıktar tekrar uyapta guncellenıcektır. ama sen once kımseyı dınlemeden ıcra daıresıne gıtmen lazm dostm

aslan17

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
323
204
43
burda kım ne dese bos olur sabahdan ıcra daıresıne gıtmeden hıcbıseye cvp bulamazsın orda guncelleyıp kalan borcu sana taktım edıceklerdır gıdemıyorsan ıcraya ara telefondan elınde sonunda acıyorlar ama gıtmenı tavsıye ederım

parsens

𝐀𝐘𝐘𝐀𝐒̧
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
11,483
10,005
113
bunla alakası yok knka tek yapıocagı arkadasın hangı ıcra daıresınde ıse borcu ımkanı varsa hemen yarın sabahdan oraya gıdıcek o borc bıtmıstır sen verdıgın avukata para varya onun dekontunu umarım almıssındır ıcra daıresıne gıt borcunu hesaplattır kalan mıktar tekrar uyapta guncellenıcektır. ama sen once kımseyı dınlemeden ıcra daıresıne gıtmen lazm dostm
🔹 Ne yapabilirsin?
zaten burada aynısını söylüyor kral alakası yok diyorsun :D

haylan06

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,409
6,682
113
İyi denk geldi hocam benim önceki dosyada maaş haczi gelince faiz devam etti. Normalde etmemesi lazım değil mi
Sen borcu o şekilde biliyorsun ama dediğim gibi şirkete maaş haczi olarak gelen tutar ne kadar bunu biliyor musun?

Antandros

KONYASPOR
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
747
311
63
Aslında maaş tebligatı geldiği zaman orada yazan tutar esastır , yani maaşa haciz geldiği zaman şirkete borç olarak ne geldiyse onu ödeyecek onun daha üstü yada daha altı ödememesi lazım.
Daha önce bende haciz ödedim maaşımdan kesildi ilk geldiği tutar hangisi ise iki yıl boyunca o tutarı ödedim ve kapandı ekstra bir ücret ödemedim bunu en iyi şirketine çalıştığı işyerine sorup benim maaşıma ne kadar haciz tebligatı geldi diye sormalisin
Ben değilim knk 😂

aslan17

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
323
204
43
🔹 Ne yapabilirsin?
zaten burada aynısını söylüyor kral alakası yok diyorsun :D

ben borc hesaplama kısmında alakası yok dedm knka yoksa bu robotları basımıza cıkardınız.d.d

smdd

Tanınmamış Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
734
393
63
Öncelik neye gidiyor bilmiyorum hocam valla.

Kesildiğine Dair dekon yada Maaş Bordrosu Varsa önemli Değil Çözülür
Var hocam bütün her şey uyap'ta kayıtlı. Ama faiz işler mi işlemez mi onu merak ediyorum.

Bana atadiklari avukat baya sıkıntı ya. Hiç iletişim kurulacak bir tip değil o yüzden sinirlenip maaş kesintisi yapın diye kavga etmiştim en son

Asezen01

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
560
265
63
Turkcell Vodafone Türk Telekom Hepsinden 3 Tane faturalı Hat Kullandım Vodefone Artı Bir Tane Telefon Aldım Fatura Üzerine Bir de Evkur Dan Telefon Almıştım Hiç Birini Ödemedim Ödemiyecemde Şu An da Hiç Birii Gözükmüyor İcra dosyalarının

haylan06

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,409
6,682
113
Öncelik neye gidiyor bilmiyorum hocam valla.

Var hocam bütün her şey uyap'ta kayıtlı. Ama faiz işler mi işlemez mi onu merak ediyorum.

Bana atadiklari avukat baya sıkıntı ya. Hiç iletişim kurulacak bir tip değil o yüzden sinirlenip maaş kesintisi yapın diye kavga etmiştim en son
Ya kanka sen çalıştığın iş yerine bana maaş haczi ne kadar geldi diye soramiyor musun patronuna yada müdürüne ben bunu soruyorum sana