Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Maaş Kesintisi

haylan06

Eylül bu, illa ki yaprak dökecek. 🍂
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,363
6,639
113
Biliyorum hocam gelenden 35 bin fazla ödedim. Yazıyordu gelen yazıda tutar
O zaman yarın sen icra dairesine git belkide askıda kalmıştır. Yani güncelleme olmamıştır yada dosya kapatman için bir ücret çıkacaktır sistem güncelleme yapmamıştır ödedi isen fazlası çıkamaz bu mümkün değil öyle birşey olmuş olsa sen o paranın faizine yetişemezsin dünyada hiç kimsenin borcu bitmez.

smdd

Tanınmamış Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
729
387
63
IMG-20250702-WA0008.jpg
Uyap'ta böyle gözüküyor

Antandros

KONYASPOR
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
741
309
63
Maaş haczi için bankalar sıraya girer önce kim yazdıysa onunla başlar tüm bankalar aynı anda maaş haczi koyamaz. Biri kesilirken diğerini kapatabilirsen sıra diğer bankaya geçer 4/1 inden fazla kesinti yapamaz. Sonuçta senin de hayatta kalıp yaşama hakkın var 😀

Bernardo1

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,674
1,917
113
Uyapta görünen borç e-devlet UYAP üzerinden ödenmiyor mu

smdd

Tanınmamış Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
729
387
63
Maaş haczi için bankalar sıraya girer önce kim yazdıysa onunla başlar tüm bankalar aynı anda maaş haczi koyamaz. Biri kesilirken diğerini kapatabilirsen sıra diğer bankaya geçer 4/1 inden fazla kesinti yapamaz. Sonuçta senin de hayatta kalıp yaşama hakkın var 😀
Hocam sen olayı az yanlış anladın galiba :)

haylan06

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,363
6,639
113

snorkelx13

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,602
643
113
Çok faiz işlemiş abi baktım bende..

Golcümetin

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
18,497
7,796
113
🔹 Ana sorun nerede?

• Başlangıç borcun: 190.000 TL
  • Senin yatırdığın: 50.000 TL
  • Maaştan kesilen: ~120.000 TL
  • Toplam ödediğin: 170.000 TL civarı
  • Buna rağmen borç: 185.000 TL (hala)
  • Üstelik borç toplamı 360.000 TL’ye ulaşmış.

🔹 Neden böyle oluyor?

• İcra dosyalarında yasal faiz (genellikle yıllık %9 civarı ama bazı durumlarda daha yüksek olabilir) ve avukatlık ücreti, masraflar, harçlar gibi ek kalemler borcu sürekli artırır.
  • Özellikle faiz ana para üzerinden değil, çoğu zaman kalan bakiyeye eklenerek işler. Ana para ödenmediği sürece faiz katlanır.
  • Ödeme yapılsa da önce dosya masrafları ve ferileri (faiz, vekalet ücreti) tahsil edilir, ana paraya giden tutar çok az kalır. Bu nedenle ödediğin büyük meblağlar borcu neredeyse hiç azaltmıyor gibi görünür.
  • Özellikle UYAP’ta görünen bakiye faizleriyle birlikte toplam tahsilat hedefini gösterir; bu yüzden ana para ödense bile faiz eklenmeye devam ettiği için bakiyede kayda değer bir azalma gözükmeyebilir.

🔹 Bitmesi ne kadar sürer?

• Kesintilerin toplam tutarı aylık ne kadar olduğu ve icra dairesinin faiz uygulamasına göre değişir.
  • Ödediğin miktara rağmen bakiyenin düşmemesi, faiz ve masrafların kesintileri “yediğini” gösteriyor.
  • Kasım’da bitecek denmiş ama borç bu hızla azalmazsa kesinti uzayabilir.
  • Kesintinin ne zaman biteceğini net öğrenmek için dosyanın bağlı olduğu icra müdürlüğünegidip hesap özeti istemelisin. Burada:
    • Ana para,
    • Faiz,
    • Ödenen miktar,
    • Kalan borç detaylı şekilde listelenir.

🔹 Ne yapabilirsin?
✅ İcra dosyasının tam dökümünü al (icra müdürlüğü veya avukatlık bürosundan).
✅ Gerekirse bilirkişi/muhasebeci yardımıyla hangi kalemlerin borcu büyüttüğünü incele.
✅ Avukatla görüşüp borcun kapatılması için toplu ödeme pazarlığı yapabilirsin. Çoğu zaman toplu ödeme teklif edince faizlerin bir kısmı silinebiliyor.
✅ Borcun ve kesintilerin hukuka aykırı şekilde şişirilip şişirilmediğini anlamak için bir icra avukatına danışmanda fayda var.

🔹 Özetle:
Yasal faiz ve icra masrafları nedeniyle borcun katlanıyor gibi duruyor. UYAP’ta bakiye az görünmüyor çünkü kesintiler önce faiz ve masraflara gidiyor, ana para neredeyse ödenmiyor. Dosya dökümünü alıp detaylı inceleme yapmadan net süre söylemek mümkün değil, ama bu şekilde devam ederse yıllarca sürebilir.

İstersen borcun detayını paylaşırsan (ana para, toplam faiz, aylık kesinti tutarı vb.) kabaca bir süre hesaplayabilirim.

kral yapay zeka şöyle birşey dedi bi bak
Geçmiş olsun maaştan bir anda 120 bin kesinti yapamaması lazım. Maaşın 1/4 ünu alabilir. Avukat ile anlaşıp bu Borcu toptan icra dairesinden kapatmazsan kalan paraya faiz biner durur. Bende 115 binlik borca 3-4 yılda neredeyse 300k yada daha fazla ödedim.ona rağmen En son orispi 30-40k birşeyler borç çıkardı toptan ödedim 8-9 binde da icra harcı çıktı hepsini kapatıp kurtuldum.

Asezen01

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
555
264
63
Yuh 360 Hiç Mi Allah Korkunuz Yok Tefeciden Daha Beter Olmuş Bunlar Yasal Tefeci Tabi N'olacak

parsens

𝐀𝐘𝐘𝐀𝐒̧
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
11,435
9,983
113
Geçmiş olsun maaştan bir anda 120 bin kesinti yapamaması lazım. Maaşın 1/4 ünu alabilir. Avukat ile anlaşıp bu Borcu toptan icra dairesinden kapatmazsan kalan paraya faiz biner durur. Bende 115 binlik borca 3-4 yılda neredeyse 300k yada da fazla ödedim.ona rağmen En son orispi 30-40k birşeyler borç çıkardı toptan ödedim 8-9 binde da icra harcı çıktı hepsini kapatıp kurtuldum.
@smdd bak gmetin bilgi sahibi

smdd

Tanınmamış Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
729
387
63
Kanka bu sana en başta işe girdiğin zaman gelen tutar yani sonradan eklenme olmamış 348 bin maaşına haciz gelmiş şirket sana faizi söylememiş direk borcu söylemiş. Sanırım epeydir ödemiyordun baktığım zaman 3-4 yıllık bir borç gibi duruyor
Uyap'a ilk düştüğünde 190bin yazıyordu hocam. 3-4 yıllık değil borç, 1 senelik
ee çok

eee çok normal icraya düşürmüşün borcu napcaklardı yarıya mı indirselerdi ödül olarak
Ne alaka ben odemiyim mi ya da az mı ödeyeyim dedim?

Asezen01

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
555
264
63
Ben Fabrika da Çalışırken Kesiyorlardi Garanti Bitti Sıra Denizbank Gelmişti Bildiğin Okyanus Bank Oldu Çok Geç Bitmişti

smdd

Tanınmamış Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
729
387
63
Geçmiş olsun maaştan bir anda 120 bin kesinti yapamaması lazım. Maaşın 1/4 ünu alabilir. Avukat ile anlaşıp bu Borcu toptan icra dairesinden kapatmazsan kalan paraya faiz biner durur. Bende 115 binlik borca 3-4 yılda neredeyse 300k yada daha fazla ödedim.ona rağmen En son orispi 30-40k birşeyler borç çıkardı toptan ödedim 8-9 binde da icra harcı çıktı hepsini kapatıp kurtuldum.
Bi kerede değil hocam yaklaşık 1 senedir kesinti oluyor. O zaman para bulup yatırmak lazım 160bin liram boşa gitti resmen şaka gibi

haylan06

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,363
6,639
113
Uyap'a ilk düştüğünde 190bin yazıyordu hocam. 3-4 yıllık değil borç, 1 senelik

Ne alaka ben odemiyim mi ya da az mı ödeyeyim dedim?
İtiraz et çakallar hem taksiti alıp hem faizi işlemeye devam etmiş bu avukatın suçu. Senin maaşına haciz geldiği anda faiz mecbur duracak maaş tebligatında yazan borcu ödediysen fazlasını asla ödeme itiraz et