avlayabilirse engel olmam, şuanki sokak kedileri (tekir sarman)haricindeki hiçbir kedi, yani ev kedileri british vs ırkların çoğu böcek bile avlayamaz çünkü adaptasyona uğradılar ve hazıra da alıştılar. fakat mevzuyu yanlış anlıyorsunuz ben polyannacılıktan demiyorum tabiki besin zincirine karşı değilim, hayvan çok severim hatta aktif sahaya çıkan çiftlik hayvanları hekimiyim ve hepsine aynı sevgiyle yaklaşıyorum ama vegan vejetaryen değilim et tüketiyorum mesela, yani derdim avlanmasın ya da avlanamasın değil. derdim şuan artık doğal alan kalmadığı için her yer şehirleştiği ve araba bina olduğu için sokaktaki kedinin kuş avlamaya çalışırken peşinden koştururken arabanın altında ezilecek olması, veya zaten şehrin içinde ne kadar kuş bulabilir ağaç kalmış mı ki doğru düzgün? aynı mart ayında dişi peşinde içgüdüsel koşturan erkek kedilerşn de arabanın önüne atlıyor olması gibi, veya yaz aylarında sıcaktan sersemleyip yine karşıdan karşıya geçerken bi anda yola atlayıp ölüyor olmaları vs gibi bir çok şey kısacası YAŞAM ALANLARININ OLMAYIŞI, insanlar olarak fazla yayılmış ve elimizi attığımız her doğal şeyi bozup sonunu getirmiş olmamız; ne su kaynağı kaldı ne orman yeşillik kaldı