Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

İş Kurma Fikri Hakkında

Ordulukübra

Aktif Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
89
66
18
Açacağın yerde ki insanların ekonomik durumları da önemli bu tarz işletmelerde bizim burda steakhouse açtılar 1 ay sonra kapandı tavuk alırken insanlar zorlanıyor steakhouse açıyolar araştırmanı iyi yap derim

baba12345

Aktif Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
64
31
18
Faiz düşünmediğine göre sen muhafazakar bir arkadaşsın sanırım ancak faize bulasmazsan bugünkü dünyada ne ticarete nede başka bir platformda ayakta kalma şansın yok elindeki para zaten küçük bir para para kazanacak derken ondanda olursun gir Bi işe maaşla çalış önümüzdeki bir iki sene içinde çok işletme batacak benden sana Bi tavsiye küçük balık büyük balığa yem olur
Yani bilemiyorum faizi düşünmüyorum ama çok muhafazakar olduğumu söyleyemem çeşitli işlerde de çalıştım dostum ama paranı faize yatırmadan sıcak para girdi çıktısı ile de iş döndürülebilir 1-1.5 yıl dişini sıkman gerekiyor sadece diye düşünüyorum ticaret zaten risk dostum batma riskini göze alıyorum zaten işe girerken ama bakarsın bizde büyük balık oluruz zaten herkesin tutunduğu şey değil mi umut ?

Sansalo

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,453
1,294
113
Yani bilemiyorum faizi düşünmüyorum ama çok muhafazakar olduğumu söyleyemem çeşitli işlerde de çalıştım dostum ama paranı faize yatırmadan sıcak para girdi çıktısı ile de iş döndürülebilir 1-1.5 yıl dişini sıkman gerekiyor sadece diye düşünüyorum ticaret zaten risk dostum batma riskini göze alıyorum zaten işe girerken ama bakarsın bizde büyük balık oluruz zaten herkesin tutunduğu şey değil mi umut ?
Peki dostum sen karar vermişsin sana şans diliyorum rastgele

bromer

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,009
952
113
Merhaba arkadaşlar forumda genelde aktifim ancak mesaj yazma alışkanlığım yok ama bir iş kurma fikrim var sizlere de danışmak istedim cajun corner için franchise bayilik almak istiyorum ortak ile birlikte ve maliyeti 3.450.000 tl yi buluyor sizde mantıklı bir girişim mi ? Yoksa kafe 101 tarzı bir yer açmayı düşünüyorum onun maliyeti daha uygun ama cajun un yetkilisi yatırdığım parayı 15 ayda amorti edeceğine emin sizin fikirleriniz nelerdir ?
Dost franchise için çok fazla değil mi bu para ? Bunun yerine ufaktan e ticaret deneyebilirsin PTT AVM n11 Hepsiburada vs bir sürü platform var internet sitesi odur budur açmana gerek bile kalmaz. Komagene bayilik ücretleri nasıldır bilmem ama onu da araştırmanı öneririm. Arkadaşlar zaten bahsetmiş mekanın konumu da çok önemli. Ankara'da illaki ekmek yersin ama verdiğin parayı kısa sürede amorti etmek önemli. Birde bu enflasyonda pahalılıkta 15 ayda amorti etmesi çok Cazip değil. Herşey anlık pahalanıyor. Çok uzattım özür dilerim ama son birşey daha eklemek isterim. işlek bir bölgede tost çay vs yapabilirsin. Tost ucuz olduğu için genelde insanlar tercih ediyor.

baba12345

Aktif Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
64
31
18
Açacağın yerde ki insanların ekonomik durumları da önemli bu tarz işletmelerde bizim burda steakhouse açtılar 1 ay sonra kapandı tavuk alırken insanlar zorlanıyor steakhouse açıyolar araştırmanı iyi yap derim
Aynen haklısın ama burdaki insanlar para harcamayı sevmez pek ama boğazlarına da düşkünler öğrencilerin de faydası olur diye düşünüyorum

Ordulukübra

Aktif Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
89
66
18
Aynen haklısın ama burdaki insanlar para harcamayı sevmez pek ama boğazlarına da düşkünler öğrencilerin de faydası olur diye düşünüyorum
Ben de bir öğrenci olarak yorum yapayım ben dışardan yemek yerken genelde böyle zincir restaurantlar yerine butik işletmeleri tercih ediyorum herkesin tercihi farklıdır ama gençlerin çoğunun da benim gibi düşündüğümü düşünüyorum illa gıda sektörüne giricem diyosan butik bir işletme de düşünebilirsin

bromer

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,009
952
113
Dost birşey daha var, parayı faize göm, havale eftye kapa hesabı faizi çek devam et, az para vermez o paraya faiz.

baba12345

Aktif Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
64
31
18
Dost franchise için çok fazla değil mi bu para ? Bunun yerine ufaktan e ticaret deneyebilirsin PTT AVM n11 Hepsiburada vs bir sürü platform var internet sitesi odur budur açmana gerek bile kalmaz. Komagene bayilik ücretleri nasıldır bilmem ama onu da araştırmanı öneririm. Arkadaşlar zaten bahsetmiş mekanın konumu da çok önemli. Ankara'da illaki ekmek yersin ama verdiğin parayı kısa sürede amorti etmek önemli. Birde bu enflasyonda pahalılıkta 15 ayda amorti etmesi çok Cazip değil. Herşey anlık pahalanıyor. Çok uzattım özür dilerim ama son birşey daha eklemek isterim. işlek bir bölgede tost çay vs yapabilirsin. Tost ucuz olduğu için genelde insanlar tercih ediyor.
Yok dost estağfirullah ne uzatması önemeyip yazmışsın saolasın komagene dediğin gibi 400 500 bin arası açabilirsin ancak zaten burda çok fazla çiğköfteci ve komagene de var ve bayadır işi tutturdular yani bence 15 ayda amorti etmesi cazip gibi geldi ama ülkede dediğiniz gibi ne olacağı belli olmuyor günden güne değişiyor gıda sektörü bu değişkenlikte bi şekilde ayakta kalıyor mesela cajun pandemi de o zaman a kadar bulunduğu bayilik kadar bayilik vermiş

baba12345

Aktif Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
64
31
18
Ben de bir öğrenci olarak yorum yapayım ben dışardan yemek yerken genelde böyle zincir restaurantlar yerine butik işletmeleri tercih ediyorum herkesin tercihi farklıdır ama gençlerin çoğunun da benim gibi düşündüğümü düşünüyorum illa gıda sektörüne giricem diyosan butik bir işletme de düşünebilirsin
Evet bende öğrenci oldum ve o yüzden mesela bi popeyes a göre cajun fiyatları daha uygun daha doyurucu olduğunu düşünüyorum ben öğrenciyken de öğrenci arkadaşlar genelde daha uyguna doymak öncelikleriydi

21savage

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
206
108
43
cajun fikrini kafadan sil bence bi tane seven insan cajun yiyelim diyen insan tanimadim bazen basit dusunmek gerekiyor

Emr1990bjk

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
666
575
93
Merhaba arkadaşlar forumda genelde aktifim ancak mesaj yazma alışkanlığım yok ama bir iş kurma fikrim var sizlere de danışmak istedim cajun corner için franchise bayilik almak istiyorum ortak ile birlikte ve maliyeti 3.450.000 tl yi buluyor sizde mantıklı bir girişim mi ? Yoksa kafe 101 tarzı bir yer açmayı düşünüyorum onun maliyeti daha uygun ama cajun un yetkilisi yatırdığım parayı 15 ayda amorti edeceğine emin sizin fikirleriniz nelerdir ?
Hiç bir fikir yok.
En sağlıklısı o kadar bütçen var ise kendine deneyimli işletmeci ve genel müdürlük deneyimi olan birini bul bi işyeri nasıl kazanır nasıl kazandırır bu işin kitabını yazmışlar.

lakelos

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,524
5,104
113
Cajunun yetkilisi senin paranı kullanacagina az kafani calistir kendi parani kullan onada benden selam soyle o beni tanır bu kadar saf olmayin arkadaslar 😁

baba12345

Aktif Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
64
31
18
Hiç bir fikir yok.
En sağlıklısı o kadar bütçen var ise kendine deneyimli işletmeci ve genel müdürlük deneyimi olan birini bul bi işyeri nasıl kazanır nasıl kazandırır bu işin kitabını yazmışlar.
nasıl yani dostum hiçbir firik yok derken anlamadım