Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet İş Kanunu Tazminat

TanerDark

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
123
34
28
Kardesim al heyet raporu iş görememezlik raporu gör bak nasil veriyorlar bende rapor icin ugrasiyorum

BINGO123

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
644
320
63
Herkese hayırlı sabahlar arkadaşlar içimizde konuyu bilen hakim olan ve fikir verebilecek daha önce bu durumu yaşamış varsa yazarsa sevinirim.

Şimdi sorum şu ben 8 yıldır bur yerde çalışıyorum ve tazminat almam lazım haklı çok sebep var aslında ama mahkemeyle uğraşamam bunlardan biri misal 19 mayıs resmi tatil günü ben o gün gece çalışmasına gitdim saat 23.00 iş başı 19 mayıs gününün çalışmasına gidiyorum ve 1 saatde olsa o gün resmi tatilde çalışıyorum resmi tatillerde 1 saatte çalışsan 8 saat mesai alman gerekirken bu ücret yatirilmiyor şimdi ben bununla ilgili ihtarname çeksem direk tazminat alma hakkım olurmu yada nasıl bir yol izlemem gerekiyor yada direk arabulucuya.gitsem benim süreç uzamadan daha başka haklı sebepleri gösterip tazminatımı almam lazım.
Boşuna uğraşma 8 yıllık tazminatından olursun

islemhatasi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
161
92
28
Herkese hayırlı sabahlar arkadaşlar içimizde konuyu bilen hakim olan ve fikir verebilecek daha önce bu durumu yaşamış varsa yazarsa sevinirim.

Şimdi sorum şu ben 8 yıldır bur yerde çalışıyorum ve tazminat almam lazım haklı çok sebep var aslında ama mahkemeyle uğraşamam bunlardan biri misal 19 mayıs resmi tatil günü ben o gün gece çalışmasına gitdim saat 23.00 iş başı 19 mayıs gününün çalışmasına gidiyorum ve 1 saatde olsa o gün resmi tatilde çalışıyorum resmi tatillerde 1 saatte çalışsan 8 saat mesai alman gerekirken bu ücret yatirilmiyor şimdi ben bununla ilgili ihtarname çeksem direk tazminat alma hakkım olurmu yada nasıl bir yol izlemem gerekiyor yada direk arabulucuya.gitsem benim süreç uzamadan daha başka haklı sebepleri gösterip tazminatımı almam lazım.
1 saatte çalılsan 8 saat mesai diye birşey yok. Her bir saat için 2 katı ücret alırsın iş kanununu baştan yazmayın. Davada açsan bu konu ile alakalı birşey alamazsın.

islemhatasi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
161
92
28
Kardesim al heyet raporu iş görememezlik raporu gör bak nasil veriyorlar bende rapor icin ugrasiyorum
Her heyet raporunu verilmez. Ne iş yapıyorsan sgk kodunda ki görevin neyse heyet raporunda artık o işi yapamayacağın yazmalı....

BLUE77

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
1,209
716
113

Yanlış anlama yada anla ama sen kendini norveç tabiyati koruma ve yaşatma kurumunda falanmi çalışıyorum sanıyorsun özel sektör maaşını ödememek için mazeret arıyor sen tazminat alacaksın sanmıyorum ama yinede şansını deneyebilirsin ama belli kodlar var çalıştığın yerden çıkışını verirken hangi kodu girdikleri önemli olacak işsizlik maaşı bile tehlikeye girer dikkatli davran

TanerDark

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
123
34
28
Her heyet raporunu verilmez. Ne iş yapıyorsan sgk kodunda ki görevin neyse heyet raporunda artık o işi yapamayacağın yazmalı....
Tehlikeli ve cok tehlikeli is kodu bu oluyor calistigim yerdeki gorevim stok kontrol hipertansiyon belde ve sirtta fitiklarim var alirim herhalde 😃

Tosaf41

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
681
311
63
Benim 2022 işten ayrilişim. 5 yillik taZminatim var. Arabulucuya gitmeden zaten direk mahkeme acamiyosun. Arabulucuya da hayir kardeşim ben zirnik ödemem derse mahkeme aciliyo tutanak tutuyor arabulucu. Mahkeme aciliyo 1.5 sene sonra yerel mahkemeyi kazaniyorum ona da itiraz ediyorlar istinafa gidiyor dosyam şuan hala dosya açık 2026 ya yaklaştik para pul oldu. Hala sonuçlanacak 2022 de bir BMW alabilecekken şimdi o da dava bugün biterse bir Tofaş aliriz heralde mk

islemhatasi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
161
92
28
Tehlikeli ve cok tehlikeli is kodu bu oluyor calistigim yerdeki gorevim stok kontrol hipertansiyon belde ve sirtta fitiklarim var alirim herhalde 😃
Alamazsın... Ağırve yük kaldırmama yazarlar işyeri hekimide işverene bildirir. Onlarda yük kaldırtmazlar kıdem vs alamazsın :)

decoy

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,721
1,196
113

uzamadan diye bişey yok kankacım sen ne kadar hızlı almak istiyorsan karşı tarafta o kadar hızlı vermemeye çalışıyor çek ihtarını sun sebeplerini bekle

Bjksamet74

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
518
256
63
1 saatte çalılsan 8 saat mesai diye birşey yok. Her bir saat için 2 katı ücret alırsın iş kanununu baştan yazmayın. Davada açsan bu konu ile alakalı birşey alamazsın.
1 saat cisirsan 1 günlük ekstra bayram.mesaisi alırsın karar orada yazıyor ac oku ben demiyorum bayram tatili ulusal tatillerde işçi 1 saat dahi çalışsa 1 günlük mesai hakki kazanır

milagroan

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,518
1,068
113

Maaşımı 9 ay eksik aldım, yıllık iznim verilmedi, biz sana fazla maaş veriyoduk diyip, kesintilere başladılar, 4 yıl sigortalı, 1.5 yıl da sigortasız çalıştım. Davam 9 yıl sürdü. 3 kere yargıtaydan döndü fln :) Kazandım da döndü, Yok bilirkişi şunu hesaplamamış, yok hakim bilmem ne hakkında kararı atlamış odur budur. Yok AYM şu kanunu iptal etmiş.
AYM'ye başvurdum dava uzun sürüryor diye :D dava sonuçlanmadan karar veremiyolar. Ulan zaten sorun sonuçlanmaması :D Neyse sonuçlanınca 25 bine layik gördüler...

AKP'liysen dava açta hayatın acı gerçeğiyle yüzleş uğraş dur, Türk hukuk sistemiyle, aklın başına gelsin...
Muhalifsen gerek yok, zaten nolduğunu biliyorsundur...

Neyseki Alman kekolar bizi kıskanıyor diyerekten hakkında hayırlısı diyorum :d

mertu99

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,962
955
113
İşi bırakmadan 2 hafta önce ihbar dilekçeni verdiğin taktirde işten çıkarken tazminatını ödemek zorundalar .

Onun harici hiçbir isitfa dilekçesini imzalama.

mertu99

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,962
955
113
Maaşımı 9 ay eksik aldım, yıllık iznim verilmedi, biz sana fazla maaş veriyoduk diyip, kesintilere başladılar, 4 yıl sigortalı, 1.5 yıl da sigortasız çalıştım. Davam 9 yıl sürdü. 3 kere yargıtaydan döndü fln :) Kazandım da döndü, Yok bilirkişi şunu hesaplamamış, yok hakim bilmem ne hakkında kararı atlamış odur budur. Yok AYM şu kanunu iptal etmiş.
AYM'ye başvurdum dava uzun sürüryor diye :D dava sonuçlanmadan karar veremiyolar. Ulan zaten sorun sonuçlanmaması :D Neyse sonuçlanınca 25 bine layik gördüler...

AKP'liysen dava açta hayatın acı gerçeğiyle yüzleş uğraş dur, Türk hukuk sistemiyle, aklın başına gelsin...

2 sene önce aynı fabrikada çalıştığım arkadaşım işten çıkarıldı tazminatını vermediler dava açtı

Ondan 3 ay sonra ben işi bıraktım o arkadaşıma şahitlik yaptım .

Mahkeme 200 bin tl tazminata hükmetti mahkemesi 1.5 sene filan sürdü şimdi iş istinafta.

Senin olayın baya uzun sürmüş.

Bjksamet74

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
518
256
63

Başka bir iş yerinde bu dava sürecini yaşadım bunların hepsini biliyorum

Bjksamet74

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
518
256
63
Hala aç oku diyor ok ben cahilim pardon
Kafanmı güzel arkadaşım sabah sabah yoksa makaramı yapiyosun sen bayramda çalıştığında nasıl ücret alıyorsun hem o günkü günlüğünü ekstra 1 günlük ücret daha almiyormusun yargıtayın verdiği kararda işçi ister 8 saat isterse 1 saat o gün işe gitsin bunun karşılığında 1 saat değil normal bayram mesaisi alır yani çift yevmiye alır