- 6,544
- 2,030
- 113
Emekli olabiliyor msn. Veya kaç yıl SGK şu olman lazım emeklilik içinMalesef 7 bin günüm yok sigorta girişim 30 Nisan 2008 5 bin günüm var
Emekli olabiliyor msn. Veya kaç yıl SGK şu olman lazım emeklilik içinMalesef 7 bin günüm yok sigorta girişim 30 Nisan 2008 5 bin günüm var
Boşuna uğraşma 8 yıllık tazminatından olursunHerkese hayırlı sabahlar arkadaşlar içimizde konuyu bilen hakim olan ve fikir verebilecek daha önce bu durumu yaşamış varsa yazarsa sevinirim.
Şimdi sorum şu ben 8 yıldır bur yerde çalışıyorum ve tazminat almam lazım haklı çok sebep var aslında ama mahkemeyle uğraşamam bunlardan biri misal 19 mayıs resmi tatil günü ben o gün gece çalışmasına gitdim saat 23.00 iş başı 19 mayıs gününün çalışmasına gidiyorum ve 1 saatde olsa o gün resmi tatilde çalışıyorum resmi tatillerde 1 saatte çalışsan 8 saat mesai alman gerekirken bu ücret yatirilmiyor şimdi ben bununla ilgili ihtarname çeksem direk tazminat alma hakkım olurmu yada nasıl bir yol izlemem gerekiyor yada direk arabulucuya.gitsem benim süreç uzamadan daha başka haklı sebepleri gösterip tazminatımı almam lazım.
1 saatte çalılsan 8 saat mesai diye birşey yok. Her bir saat için 2 katı ücret alırsın iş kanununu baştan yazmayın. Davada açsan bu konu ile alakalı birşey alamazsın.Herkese hayırlı sabahlar arkadaşlar içimizde konuyu bilen hakim olan ve fikir verebilecek daha önce bu durumu yaşamış varsa yazarsa sevinirim.
Şimdi sorum şu ben 8 yıldır bur yerde çalışıyorum ve tazminat almam lazım haklı çok sebep var aslında ama mahkemeyle uğraşamam bunlardan biri misal 19 mayıs resmi tatil günü ben o gün gece çalışmasına gitdim saat 23.00 iş başı 19 mayıs gününün çalışmasına gidiyorum ve 1 saatde olsa o gün resmi tatilde çalışıyorum resmi tatillerde 1 saatte çalışsan 8 saat mesai alman gerekirken bu ücret yatirilmiyor şimdi ben bununla ilgili ihtarname çeksem direk tazminat alma hakkım olurmu yada nasıl bir yol izlemem gerekiyor yada direk arabulucuya.gitsem benim süreç uzamadan daha başka haklı sebepleri gösterip tazminatımı almam lazım.
Her heyet raporunu verilmez. Ne iş yapıyorsan sgk kodunda ki görevin neyse heyet raporunda artık o işi yapamayacağın yazmalı....Kardesim al heyet raporu iş görememezlik raporu gör bak nasil veriyorlar bende rapor icin ugrasiyorum
Yanlış anlama yada anla ama sen kendini norveç tabiyati koruma ve yaşatma kurumunda falanmi çalışıyorum sanıyorsun özel sektör maaşını ödememek için mazeret arıyor sen tazminat alacaksın sanmıyorum ama yinede şansını deneyebilirsin ama belli kodlar var çalıştığın yerden çıkışını verirken hangi kodu girdikleri önemli olacak işsizlik maaşı bile tehlikeye girer dikkatli davranHerkese hayırlı sabahlar arkadaşlar içimizde konuyu bilen hakim olan ve fikir verebilecek daha önce bu durumu yaşamış varsa yazarsa sevinirim.
Tehlikeli ve cok tehlikeli is kodu bu oluyor calistigim yerdeki gorevim stok kontrol hipertansiyon belde ve sirtta fitiklarim var alirim herhalde 😃Her heyet raporunu verilmez. Ne iş yapıyorsan sgk kodunda ki görevin neyse heyet raporunda artık o işi yapamayacağın yazmalı....
Alamazsın... Ağırve yük kaldırmama yazarlar işyeri hekimide işverene bildirir. Onlarda yük kaldırtmazlar kıdem vs alamazsınTehlikeli ve cok tehlikeli is kodu bu oluyor calistigim yerdeki gorevim stok kontrol hipertansiyon belde ve sirtta fitiklarim var alirim herhalde 😃
Valla kardesim is yerimde cogu aldi herturlu alirizAlamazsın... Ağırve yük kaldırmama yazarlar işyeri hekimide işverene bildirir. Onlarda yük kaldırtmazlar kıdem vs alamazsın![]()
uzamadan diye bişey yok kankacım sen ne kadar hızlı almak istiyorsan karşı tarafta o kadar hızlı vermemeye çalışıyor çek ihtarını sun sebeplerini bekleHerkese hayırlı sabahlar arkadaşlar içimizde konuyu bilen hakim olan ve fikir verebilecek daha önce bu durumu yaşamış varsa yazarsa sevinirim.
1 saat cisirsan 1 günlük ekstra bayram.mesaisi alırsın karar orada yazıyor ac oku ben demiyorum bayram tatili ulusal tatillerde işçi 1 saat dahi çalışsa 1 günlük mesai hakki kazanır1 saatte çalılsan 8 saat mesai diye birşey yok. Her bir saat için 2 katı ücret alırsın iş kanununu baştan yazmayın. Davada açsan bu konu ile alakalı birşey alamazsın.
Maaşımı 9 ay eksik aldım, yıllık iznim verilmedi, biz sana fazla maaş veriyoduk diyip, kesintilere başladılar, 4 yıl sigortalı, 1.5 yıl da sigortasız çalıştım. Davam 9 yıl sürdü. 3 kere yargıtaydan döndü flnHerkese hayırlı sabahlar arkadaşlar içimizde konuyu bilen hakim olan ve fikir verebilecek daha önce bu durumu yaşamış varsa yazarsa sevinirim.
2 sene önce aynı fabrikada çalıştığım arkadaşım işten çıkarıldı tazminatını vermediler dava açtıMaaşımı 9 ay eksik aldım, yıllık iznim verilmedi, biz sana fazla maaş veriyoduk diyip, kesintilere başladılar, 4 yıl sigortalı, 1.5 yıl da sigortasız çalıştım. Davam 9 yıl sürdü. 3 kere yargıtaydan döndü flnKazandım da döndü, Yok bilirkişi şunu hesaplamamış, yok hakim bilmem ne hakkında kararı atlamış odur budur. Yok AYM şu kanunu iptal etmiş.
AYM'ye başvurdum dava uzun sürüryor diyedava sonuçlanmadan karar veremiyolar. Ulan zaten sorun sonuçlanmaması
Neyse sonuçlanınca 25 bine layik gördüler...
AKP'liysen dava açta hayatın acı gerçeğiyle yüzleş uğraş dur, Türk hukuk sistemiyle, aklın başına gelsin...
Muhalifsen gerek yok, zaten nolduğunu biliyorsundur...
Neyseki Alman kekolar bizi kıskanıyor diyerekten hakkında hayırlısı diyorum :d
Hala aç oku diyor ok ben cahilim pardon1 saat cisirsan 1 günlük ekstra bayram.mesaisi alırsın karar orada yazıyor ac oku ben demiyorum bayram tatili ulusal tatillerde işçi 1 saat dahi çalışsa 1 günlük mesai hakki kazanır
Başka bir iş yerinde bu dava sürecini yaşadım bunların hepsini biliyorumMaaşımı 9 ay eksik aldım, yıllık iznim verilmedi, biz sana fazla maaş veriyoduk diyip, kesintilere başladılar, 4 yıl sigortalı, 1.5 yıl da sigortasız çalıştım. Davam 9 yıl sürdü. 3 kere yargıtaydan döndü flnKazandım da döndü, Yok bilirkişi şunu hesaplamamış, yok hakim bilmem ne hakkında kararı atlamış odur budur. Yok AYM şu kanunu iptal etmiş.
AYM'ye başvurdum dava uzun sürüryor diyedava sonuçlanmadan karar veremiyolar. Ulan zaten sorun sonuçlanmaması
Neyse sonuçlanınca 25 bine layik gördüler...
AKP'liysen dava açta hayatın acı gerçeğiyle yüzleş uğraş dur, Türk hukuk sistemiyle, aklın başına gelsin...
Muhalifsen gerek yok, zaten nolduğunu biliyorsundur...
Neyseki Alman kekolar bizi kıskanıyor diyerekten hakkında hayırlısı diyorum :d
Kafanmı güzel arkadaşım sabah sabah yoksa makaramı yapiyosun sen bayramda çalıştığında nasıl ücret alıyorsun hem o günkü günlüğünü ekstra 1 günlük ücret daha almiyormusun yargıtayın verdiği kararda işçi ister 8 saat isterse 1 saat o gün işe gitsin bunun karşılığında 1 saat değil normal bayram mesaisi alır yani çift yevmiye alırHala aç oku diyor ok ben cahilim pardon