Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet İş Kanunu Tazminat

ufuktur

sekiz dokuz senedir kendimi hiç iyi hissetmiyorum
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
579
435
63
dostum öyle bir yerde sormuşsun ki soruyu, Allah muhafaza bir tane yorumu ciddiye alıp uygulamaya kalksan bırak tazminat almayı üstüne borçlu çıkarsın.
iyilikle konuşarak ikna edip almaktan başka her yöntem şu durumda pişmanlığınla sonuçlanır benden demesi.

islemhatasi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
161
92
28
Kafanmı güzel arkadaşım sabah sabah yoksa makaramı yapiyosun sen bayramda çalıştığında nasıl ücret alıyorsun hem o günkü günlüğünü ekstra 1 günlük ücret daha almiyormusun yargıtayın verdiği kararda işçi ister 8 saat isterse 1 saat o gün işe gitsin bunun karşılığında 1 saat değil normal bayram mesaisi alır yani çift yevmiye alır
Bana laf söyleyene bak ne iş yaptığımı bilmeden 😁 cahilliğin yüzünden tazminat alamayacaksın. Git naparaan yap :)

eyalet32

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
7,750
2,681
113
Mahkeme sürecine girmeden almaya çalışıyorum ve haklı sebeplerim sadece bunlarda değil daha bir çok nedenler var 2 sene 3 sene mahkeme bekleyemem
Mahkeme süreci olmadan işveren neden versin direkt ? illa ki mahkeme ile uğraştırırlar seni.

Gokhandgnc35

Kırmızısı Yoktur Aşkın Ya Sarıdır Ya Lacivert 💛💙
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
13,951
13,085
113
Bende gece vardiyasinda çalışıyorum 19 Mayıs'ta gece 11 de vardiyaya gelince 1 saat yazıyorlar tam gün ucret odenecegine dair kanun nerde acaba varsa bizde hakkimizi arayalim

islemhatasi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
161
92
28
Bende gece vardiyasinda çalışıyorum 19 Mayıs'ta gece 11 de vardiyaya gelince 1 saat yazıyorlar tam gün ucret odenecegine dair kanun nerde acaba varsa bizde hakkimizi arayalim
Yok zaten söyleyince de hakaret ediyor😁 kanun bilmez dengesiz kendince tazminat alcak 😂

moonday06

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,248
495
83
bende birçok kez arıyorum yolunu ama bulamıyorum , 3700 güne yakın sigorta sürem var sigorta girişi 2011 olması lazım burdada önümezdki ayın 20 sinde tam 10 yılı dolduruyorum ama nasıl bir yol izliyeceğimi bilemiyorum soğudum iyice işten

Gokhandgnc35

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
13,951
13,085
113
Yok zaten söyleyince de hakaret ediyor😁 kanun bilmez dengesiz kendince tazminat alcak 😂
Cidden varsa puantajlari ceker mahkemeye veririm vermeden oncede derim boyle böyle gecmis donem dahil haklarimi almak istiyorum

Bjksamet74

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
518
256
63
'1 SAAT DAHİ ÇALIŞSA TAM YEVMİYEYE HAK KAZANIR'
Emsal nitelikte bir karara imza atan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, resmi tatil günlerinde bir saat dahi yapılan çalışmanın karşılığında tam yevmiye ödenmesi gerektiği hatırlatıldı.

Kararda şu ifadelere yer verildi:

"İş Kanunu’nun 47. maddesindeki açık düzenleme karşısında ulusal bayram genel tatillerde çalıştığı anlaşılan davacının çalıştığı her bir ulusal bayram genel tatil günü için ilave 1 yevmiyeye (aylık maktu ücret/30) daha hak kazandığı gözden kaçırılmıştır. Hesaplamanın çalışılan saat üzerinden yapılması hatalıdır. İşçi ulusal bayram-genel tatil günlerinde 1 saat dahi çalışsa tam yevmiyeye hak kazanır. Hüküm altına alınan alacakların net mi yoksa brüt mü olduğunun hükümde belirtilmemesinin infazda tereddüte yol açacağı düşünülmemesi de hatalı olup, bozmayı gerektirmiştir."

Bununla ilgili bir ton haber var

Gokhandgnc35

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
13,951
13,085
113
'1 SAAT DAHİ ÇALIŞSA TAM YEVMİYEYE HAK KAZANIR'
Emsal nitelikte bir karara imza atan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, resmi tatil günlerinde bir saat dahi yapılan çalışmanın karşılığında tam yevmiye ödenmesi gerektiği hatırlatıldı.

Kararda şu ifadelere yer verildi:

"İş Kanunu’nun 47. maddesindeki açık düzenleme karşısında ulusal bayram genel tatillerde çalıştığı anlaşılan davacının çalıştığı her bir ulusal bayram genel tatil günü için ilave 1 yevmiyeye (aylık maktu ücret/30) daha hak kazandığı gözden kaçırılmıştır. Hesaplamanın çalışılan saat üzerinden yapılması hatalıdır. İşçi ulusal bayram-genel tatil günlerinde 1 saat dahi çalışsa tam yevmiyeye hak kazanır. Hüküm altına alınan alacakların net mi yoksa brüt mü olduğunun hükümde belirtilmemesinin infazda tereddüte yol açacağı düşünülmemesi de hatalı olup, bozmayı gerektirmiştir."

Bununla ilgili bir ton haber var
Haber deil bana gercek kanun lazim dostum elimizdeki istende olmayalim