Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet İş Kanunu Tazminat

Bjksamet74

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
518
256
63
Herkese hayırlı sabahlar arkadaşlar içimizde konuyu bilen hakim olan ve fikir verebilecek daha önce bu durumu yaşamış varsa yazarsa sevinirim.

Şimdi sorum şu ben 8 yıldır bur yerde çalışıyorum ve tazminat almam lazım haklı çok sebep var aslında ama mahkemeyle uğraşamam bunlardan biri misal 19 mayıs resmi tatil günü ben o gün gece çalışmasına gitdim saat 23.00 iş başı 19 mayıs gününün çalışmasına gidiyorum ve 1 saatde olsa o gün resmi tatilde çalışıyorum resmi tatillerde 1 saatte çalışsan 8 saat mesai alman gerekirken bu ücret yatirilmiyor şimdi ben bununla ilgili ihtarname çeksem direk tazminat alma hakkım olurmu yada nasıl bir yol izlemem gerekiyor yada direk arabulucuya.gitsem benim süreç uzamadan daha başka haklı sebepleri gösterip tazminatımı almam lazım.

yilmaz1111

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,012
855
113
Herkese hayırlı sabahlar arkadaşlar içimizde konuyu bilen hakim olan ve fikir verebilecek daha önce bu durumu yaşamış varsa yazarsa sevinirim.

Şimdi sorum şu ben 8 yıldır bur yerde çalışıyorum ve tazminat almam lazım haklı çok sebep var aslında ama mahkemeyle uğraşamam bunlardan biri misal 19 mayıs resmi tatil günü ben o gün gece çalışmasına gitdim saat 23.00 iş başı 19 mayıs gününün çalışmasına gidiyorum ve 1 saatde olsa o gün resmi tatilde çalışıyorum resmi tatillerde 1 saatte çalışsan 8 saat mesai alman gerekirken bu ücret yatirilmiyor şimdi ben bununla ilgili ihtarname çeksem direk tazminat alma hakkım olurmu yada nasıl bir yol izlemem gerekiyor yada direk arabulucuya.gitsem benim süreç uzamadan daha başka haklı sebepleri gösterip tazminatımı almam lazım.

özel sektör böyle maalesef hakkıyla mesai yatıran bir elin parmağını geçmiyor ramazan bayramında arefe dahil full çalıştım 8000 lira mesai yazması lazımken 5.000 yazmış gidip sorduğumda da biz o mesaileri özel yazıyoruz dediler

23:00 de işe gittiğini başladığını kanıtlarsan istediğini alabilirsin diye biliyorum

dalgur

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,305
1,097
113

Alırsın ıyı bı avukat var İstanbulda istiyorsan yonlendırıyım ona

Bjksamet74

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
518
256
63
özel sektör böyle maalesef hakkıyla mesai yatıran bir elin parmağını geçmiyor ramazan bayramında arefe dahil full çalıştım 8000 lira mesai yazması lazımken 5.000 yazmış gidip sorduğumda da biz o mesaileri özel yazıyoruz dediler

23:00 de işe gittiğini başladığını kanıtlarsan istediğini alabilirsin diye biliyorum
Kanıtlamak mesele değil imza kamera nöbet listesi herşey var zaten o kolay iş ben bu süreçte nasıl yol izlemem lazım mahkeme olmadan ihtar çekip arabulucu ile en hızlı şekilde sonuç almak için kafama takılan bunlar

Redkit1990

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
21,071
13,759
113

Tek sorum var sigorta girişin ve prim gün sayın nedir

yilmaz1111

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,012
855
113
Kanıtlamak mesele değil imza kamera nöbet listesi herşey var zaten o kolay iş ben bu süreçte nasıl yol izlemem lazım mahkeme olmadan ihtar çekip arabulucu ile en hızlı şekilde sonuç almak için kafama takılan bunlar
senin işten çıkıp tazminat alasın varsa bu konuyu öne sürüp kavga etmeden ama çıkmayı isteyebilirsin belki mahkeme vs istemezler verirler tazminatı çıkarsın

yilmaz1111

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,012
855
113
ben de yeni konu açmadan buradan yazayım babam emekli çalışan 25 ocak 2019 yılından beri bir şirkette işçi kendisi işten çıkmak istese tazminat hakkı var mı

hümor01

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
313
161
43
Bende çalışıyorum 4 yıldır 1 yılı sigortasız hatta... Herseyleri ofsayt kameralarda sabah akşam izliyorlar o niye oturdu bu niye kalktı diye soyunma odasında bile kamera var dus aldığımız yerde bile kamera var... Resmi tatillerde geliyorum ne fark alıyoruz ne bişe bunun bir yolu varsa banada soyleyin

Bjksamet74

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
518
256
63
senin işten çıkıp tazminat alasın varsa bu konuyu öne sürüp kavga etmeden ama çıkmayı isteyebilirsin belki mahkeme vs istemezler verirler tazminatı çıkarsın
Aslında iş yerinde sorunum yok 8 yildirda sorun çıkaran biri olmadım rahatımda sevilip sayılırım ama borclarım boyumu aştı ödeyemiyorum tazminat talebim oldu durumumu anlatdim icralık olucam edicem gibisinden pek vermek istemediler yönetimle görüşürüz felan dediler hala bir ses cikmadı

jakadal5252

Ah ulan rıza
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
12,760
6,056
113
ben de yeni konu açmadan buradan yazayım babam emekli çalışan 25 ocak 2019 yılından beri bir şirkette işçi kendisi işten çıkmak istese tazminat hakkı var mı
Babam 2015 de emekli oldu 30 senelık ısuerınden tazmınatını aldı. 2015 den 2020 ye kadar aynı yerde devam etti kendi cıktı 5 senelık daha aldı. Ama işyerinin insiyatifindemi bılmiyorum

Bjksamet74

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
518
256
63
Babam 2015 de emekli oldu 30 senelık ısuerınden tazmınatını aldı. 2015 den 2020 ye kadar aynı yerde devam etti kendi cıktı 5 senelık daha aldı. Ama işyerinin insiyatifindemi bılmiyorum
Emekliliği gösterip alır isyeri vermek zorunda bu tamamen farklı bir sebep

yilmaz1111

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,012
855
113
Mahkemeye gitsem zaten kesin alırım eskilerden almayan yok işe iadeleri bile kazandılar ben hızlı bir süreç istiyorum arabulucu olayi nasıl oluyor yaşayan eden varmı diye yazdim
arabulucu seninle işveren arasında köprü oluyor teklif yapıyor bu mesai olayını söyleyebilir