Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Herşeyin Anlamsız Gelmesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

turker03

Bozkurt-Vatan
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,196
2,520
113
Kalbinizi temiz tutun yeter dostlar kalp leş olduktan sonra ne yaparsanız yapın hiç biseyin önemi yok

lakelos

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,503
5,096
113
Çok farklı ayet mealleri var dostum. Senin okuman yazman var diyorsun. Hırsızın kolunu kesin ayetini bile mecaz olarak değerlendiren mealciler var. Hırsızlık yapmasının önünü kesin manasında söylüyor diyor adam. Anlatabildim mi. İşin içinden çıkamazsın. Bir tanesi de de salat kelimesinin bir manası da yardımlaşmaktır. Tek manası namaz değildir. İnsanlar malından vermek istemediklerinden namaza çevirmişlerdir diyor

Bunun sonu yok :) İşin içinden çıkılamadığı için birsürü farklı mezhepler var zaten
Valla bu kadar düzenin bi sebebi vardır şuan en gelişmiş ulke bile skımsonık ınsana benzer robot yapmaya çalışıyo ınsanla uzak yakın alakası yok onu bırak karınca yapamıyolar daha ne diyim

Redkit1990

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
21,061
13,758
113
Herkes istediği dine inanabilir veya inanmayabilir ama konuşmasını bilecek önce benim değer verdiğim zat a alay eder gibi konuşmayacak

gangplank

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,406
2,176
113
Valla bu kadar düzenin bi sebebi vardır şuan en gelişmiş ulke bile skımsonık ınsana benzer robot yapmaya çalışıyo ınsanla uzak yakın alakası yok onu bırak karınca yapamıyolar daha ne diyim
Onlarca insan oturup çalışsa küçücük arının çıkardığı bal'ı üretemezler

dridvan527

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
394
109
43
Dostum o konu çok uzun. Gökyüzü üzerinize düşmesin diye biz onu görünmez direklerle tutuyoruz diye de yazıyor ama bu ayetleri hep evirip çevirip kelimelerin manalarını çağa uydurup yeni yeni manalar çıkartıyorlar.

Enfal 65'te Uhud savaşında 1'e 10'luk bir ölçü koyuluyor mesela. Fakat savaş kaybedilince de hemen bir sonraki ayette Allah sizin imanınızı denedi o yüzden böyle söyledi. Sizler 1'e 2'ye bedelsiniz diyor.

Bunları çok tartıştım ben zamanında. Artık tartışmaya bıktum. Çünkü bir şeyi nasıl görmek istersen öyle görüyorsun. Ayrıca insanları dinsiz yapma derdinde de değilim. Sadece bizi bu kadar boş insan olarak görmesinler istediğim için tartıştım. İnanmama sebeplerimi anlattım
Buluyorum diyelim ki gidipte İslamı niye seçelim bu politikaya sahip bin bir türlü din var
O inandığın Allah'ın kitabında, Allah'ımız Allah katında tek din islamdır dediği için

blackzero

Mutsuzluk pahasına gerçeklerle yaşayanlara selam
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,470
2,633
113
Bunu nereden biliyorsun dostum bende onu soruyorum işte bu böyle oldu tamam mı diyelim delil yok bir şey yok
Bunu neredeyse tüm fıkıhçılar da biliyorlar dostum ama bu şekilde lanse etmek işlerine geldiğinden susuyorlar. İlahiyatçı ne diyecek sana. Evet oradaki genişlik kelimesi önceden farklı manada kullanılıyordu ama biz onu evrenin genişlediğini söylüyor manasında çevirdiğimiz zaman daha sihirli gözüküyor kitap mı diyecekti sana

O insanların ekmek teknesi zaten din. O yüzden dini din adamından değil, dinsizden öğrenirsin. Çünkü dinsizin ekmek teknesi din değil

dridvan527

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
394
109
43
Ölümsüzlükten bahsediyorlar sen ilk önce şuuru olmayan arının ürettiği bal'ı üret ölümsüzlüğü sonra düşünürsün vücut ölmeye mahkumdur.
Bunlar anlamıyor kardeşim bunlar dinden çıkmış. Allah Kuran'da diyor Allah'ın saptırdığını kimse doğruya ulaştıramaz diye bizde bunlara hakikati söyledikçe sapkınlıkları artıyor yeter bu kadar daha fazla ilerlersek bunlar cahilce bir hareketle girebileceğimiz büyük bir günaha sebep olacaklar bırakalım bu sapkınları.

blackzero

Mutsuzluk pahasına gerçeklerle yaşayanlara selam
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,470
2,633
113
Bir şey varsa oluşturan vardır. sen hiç diyor musun bu kalem kendiliğinden oluşmuştur
Arkadaş sen beni özellikle söylemediğim bir şeyi söylemişim gibi oraya itmeye çalışıyorsun. Ben burada bir yaratıcının varlığını veya yokuğunu tartışmadım diyorum ne kalemi

Dinlerin gerçek olduğuna inanmıyorum diyorum kalem malem diyorsun

Sen benim inandığım krem peyniri dinine inanmıyor musun. Peki madem inanmıyorsun o zaman kalem tesadüfen mi oluştu demem gibi birşey bu

gangplank

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,406
2,176
113
Bunu neredeyse tüm fıkıhçılar da biliyorlar dostum ama bu şekilde lanse etmek işlerine geldiğinden susuyorlar. İlahiyatçı ne diyecek sana. Evet oradaki genişlik kelimesi önceden farklı manada kullanılıyordu ama biz onu evrenin genişlediğini söylüyor manasında çevirdiğimiz zaman daha sihirli gözüküyor kitap mı diyecekti sana

O insanların ekmek teknesi zaten din. O yüzden dini din adamında değil, dinsizden öğrenirsin. Çünkü dinsizin ekmek teknesi din değil
Dinsizden hiç bir şey öğrenemezsin pardon öğrenebilirsin Şükretmeyi bazı şeyler var ki Allah şahittir sadece bu benim için de senin için de siz her ne kadar inkar etseniz de tüm Mülkün sahibi O dur. Sen yoktun seni var etti.

gangplank

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,406
2,176
113
Arkadaş sen beni özellikle söylemediğim bir şeyi söylemişim gibi oraya itmeye çalışıyorsun. Ben burada bir yaratıcının varlığını veya yokuğunu tartışmadım diyorum ne kalemi

Dinlerin gerçek olduğuna inanmıyorum diyorum kalem malem diyorsun

Sen benim inandığım krem peyniri dinine inanmıyor musun. Peki madem inanmıyorsun o zaman kalem tesadüfen mi oluştu demem gibi birşey bu
Sen tümünü reddediyorsun inanmamak reddetmektir zaten Dinlerin bir amaçları var ne için varlar ilk önce onu araştır

dridvan527

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
394
109
43
Dinlerin tamamen kolpa olduğunun kesin kanıtı işte budur. Hiçbir dindar benim soracağım sorulara somut deliller ile cevap veremez, dalgaya alıp geçiştirmeye çalışırlar 😆
Allah sani onların cevabından haberdar edince senin için çok geç olabilir tabi bilinmez belkide Allah senide ve ya aramızdan bir çoğunu hidayete erdirirbilinmez. Ama şunu bil Allah zalimler topluluğunu asla hidayete erdirmez. Zalimlerden olma dini yalanlayandan daha zalim kimse yoktur.

sinansrml63

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
42,478
11,678
113
Dini inancı olmayan bir insan olarak katılıyorum. Hatta birçok nonteist bunu reddeder ama aslında boşluktadır
Yani hersey bos gelir yok olma korkusu var ayriyetten sevdiklerin olunce bi daha kavusamama dusuncesi yani zindanda olursun tanriya inan dinlere inanmak zorunda degilsin ama tanriya inan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...