Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Herşeyin Anlamsız Gelmesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gangplank

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,406
2,176
113
Aynı ruh halini yaşıyorum, maalesef bütün dünya insanlığını, kafayı yemiş zerre kadar iyi ve güzel için çabası olmayan, boş beleş, çıkarcı, umarsız, dolayısıyla yaşamasıyla bile bu dünyaya yük oldugunu düşünüyorum.Dinli dinsiz herkes bir köşe başını tutmuş veya tutmaya çalışıyor , asgari insanlık değeri sınırlarının çok altında bir yaşam tarzını benimsemiş topluluklar halindeyiz.Guzel günler için çırpınanlar var ama ya ortadan yok ediliyor, ya da linç yiyorlar.Katiline, tecavuzcusune aşık , yedikçe daha çok isteyen mazoşist bir geyşa gibi insanlık.Su yaşıma kadar insanlara hep vicdani , uzlaşmacı, hoşgörülü ve elimden geldiği kadar yardımsever yaklaştım, ama artık kendimi, duruşumu bozma halindeyim. Şunu kesin olarak biliyorum ki; eğer insanlığın mutluluğu, huzuru için çalışan insanlar varsa demek ki, diğer insanlar aşağılık yaşantılarına ekleyerek devam ediyor, nemalanmaya devam ediyorsa canları cehenneme, böylelerine hiç mi hiç acımıyorum, ilgilenmiyorum, görmezden geliyorum, dikkate almıyorum, önemsemiyorum hatta dalga geçiyor, aşağılıyor, hakir görüyorum.Hakediyorlar.Bizim gibiler için en hayal edilebilir hayat , dağ başında kırlar içinde ahşap bir kulübede sakin, bir hayat yaşamak, kalabalıklar enerjimizi , hayat sevincimizi afedersiniz amiyane konuşmak istemiyorum ama hunharca emiyor, hunharca zikiyor.Artik toplum içinde yasamak , imkansıza doğru gidiyor.Dusuncelerim bu yönde
Siz isyan ederken bile Allah'ı anıyorsunuz zaten yoksa inanmadığınız bir şeyin yarattığı bir cehennemi neden kullanasanız

blackzero

Mutsuzluk pahasına gerçeklerle yaşayanlara selam
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,470
2,633
113
Aynı ruh halini yaşıyorum, maalesef bütün dünya insanlığını, kafayı yemiş zerre kadar iyi ve güzel için çabası olmayan, boş beleş, çıkarcı, umarsız, dolayısıyla yaşamasıyla bile bu dünyaya yük oldugunu düşünüyorum.Dinli dinsiz herkes bir köşe başını tutmuş veya tutmaya çalışıyor , asgari insanlık değeri sınırlarının çok altında bir yaşam tarzını benimsemiş topluluklar halindeyiz.Guzel günler için çırpınanlar var ama ya ortadan yok ediliyor, ya da linç yiyorlar.Katiline, tecavuzcusune aşık , yedikçe daha çok isteyen mazoşist bir geyşa gibi insanlık.Su yaşıma kadar insanlara hep vicdani , uzlaşmacı, hoşgörülü ve elimden geldiği kadar yardımsever yaklaştım, ama artık kendimi, duruşumu bozma halindeyim. Şunu kesin olarak biliyorum ki; eğer insanlığın mutluluğu, huzuru için çalışan insanlar varsa demek ki, diğer insanlar aşağılık yaşantılarına ekleyerek devam ediyor, nemalanmaya devam ediyorsa canları cehenneme, böylelerine hiç mi hiç acımıyorum, ilgilenmiyorum, görmezden geliyorum, dikkate almıyorum, önemsemiyorum hatta dalga geçiyor, aşağılıyor, hakir görüyorum.Hakediyorlar.Bizim gibiler için en hayal edilebilir hayat , dağ başında kırlar içinde ahşap bir kulübede sakin, bir hayat yaşamak, kalabalıklar enerjimizi , hayat sevincimizi afedersiniz amiyane konuşmak istemiyorum ama hunharca emiyor, hunharca zikiyor.Artik toplum içinde yasamak , imkansıza doğru gidiyor.Dusuncelerim bu yönde
Afrikalı çok fakir bir ailenin, Danimarka'dan safari turuna gelen bir aile koruyuculuğunu üstlenmişti. O zamanlarda 3 çocuklu fakir bir aileydi. Yardım gelmeye başladıktan birkaç sene sonra Danimarkalı aile gene oraya gittiğinde ne gördü biliyor musun. 7 çocuklu yoksul fakir bir aile

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,470
2,633
113
Banada herşey anlamsız boş geliyo fakat din konusunda oyle düşünemiyorum Kuranda ne yazıyo dıye merak edip aldıgım gunden beri inanç hariç şuan senle aynı konumdayım kuranıda ınsan yazmış dersen katılmıyorum açıp okudugumda günümüzdeki olaylar yuzume çarpılıyor hatta birebir aynısı ama inan rahat 10 kere okuman lazım yoksa beyin algılamıyo demek ıstedıgı seylerı bu arada sana saygım var benım ınancımada laf soylemessenız sevınırım kardeslerım
Beni en çok, gökyüzü üzerinize düşmesin diye biz onu görünmez direklerle tutuyoruz diyen ayet ve enfal 65-66. ayet negatif anlamda etkiledi. Bunlara çok fazla yorumlar, tesvirler yapıldı ama dürüst olmak gerekirse hepsi de yama yapmaya çalışmak gibi geliyor

Son düzenleme:

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,470
2,633
113
Dostum hadi diyelim ki yaratıcı var ya da yok (haşa) o şuursuz hücrelere bu kadar yük ağır değil mi 1 saniye bile durmaksızın çalışmaya vücüda fayda sağlamaya devam ediyorlar. Biraz mantık oku dostum tek yönden bakıyorsun bu da bakış açını değiştirmene engel oluyor mantığa uymayan şeyler söylüyorsunuz ağzınız da bir tesadüf lafı şu güzelim kainat nasıl tesadüfen oluşabilir. O zaman Allah neden öyle yapmıyor neden böyle yapmıyorlar diyorlar (inanmayanlar) Allah insan aklı, seviyesi ile düşünmez çünkü bize göre O en iyisini bilir. İnsanlar uydurur çıkarır adına din der olaya öyle bakarsak sende insanların çıkardığı bir inanca sahipsin ne kadar inkar etsen de sen olaya mantığın ile gideceksin dinlerin amacı nedir ne istiyorlar ne için varlar bunları araştıracaksın ki görünüşe göre araştırmışsın ve insanların çıkardığı kuruntu olarak görüyorsun
Dostum gene söylüyorum sana. Bunu tartışmıyorum ben. Sen eğer bir yaratıcı varsa dinler de olmalıdır diye düşünüyorsun ama ben öyle düşünmüyorum. Burada anlaşamıyoruz

lakelos

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,503
5,096
113
Beni en çok, gökyüzü üzerinize düşmesin diye biz onu görünmez direklerle tutuyoruz diyen ayet ve enfal 65-66. ayet negatif anlamda etkiledi. Bunlara çok fazla yorumlar, tesvirler var ama dürüst olmak gerekirse hepsi de yama yapmaya çalışmak gibi geliyor
Kuranı tam acıklayacak adam bulamassınkı dost hele gunumuzde ama kıyamete kadar olan bi kitabında bir kaç ayeti insanı ikilemde bırakması normal gibi

bromer

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,007
951
113
Herkese merhaba. İçine düştüğüm psikolojik durumu paylaşmak istedim. Niye paylaştığımı da bilmiyorum.

Epey süredir yaşayan zombi gibiyim. Hayatta hiçbir maddi ve sağlık sorunum yok. Lakin birşeyler için çabalama azmim de hiç yok. Hayat çok anlamsız geliyor. İnsanları pek sevmiyorum. Bazen kendimi bile sevmiyorum.

İnsanlara uzaktan baktığım zaman milyonlarca köleden başka birşey göremiyorum. Hayata köle olmak için gelmiş milyonlara insan seli

23 yaşımdan sonra dinden de koptum. Yaşım 31. Burada kimseyle tartışmak istemiyorum fakat dinlerin insan icadı ve insanların avuntuları olduklarını düşünüyorum. Kimsenin inancına ters laf söylemek istemem ama düşüncem bu şekilde. Dolayısıyla dinden kopunca benim için hayatın ve çabalamanın da bir anlamı kalmadı

Çok büyük bosluktayım. Hiçbir maddi ve sağlık sorunum olmadığı halde. Hiçbir derdim olmadığı halde

Belki benim gibi insanlar da vardır diye paylaşmak istedim
Dost öncelikle bu durumda olan tek sen değilsin bir sürü insan bu durumu yaşıyor. Büyük bir boşluktasın ve bunu kendim doldurmalısın. Ailenle vakit geçir, insanlardan uzak duracaksan yine uzak dur, ama en azından bunaldiginda git bir kafeye çay iç veya yürüyüşe çık. PC varsa farklı oyunlar dene TV izle alkol sigara vs hiçbirisi seni bu durumdan kurtarmaz fayda da sağlamaz bunu da ekleyelim kısaca. Spor yap veya başka güzel bir meşgale bul. İnsan amaçsız değildir bunu öncelikle kabullenmen gerekiyor, mutlaka bir amacın olmalı bunu sen belirleyeceksin, bu ruhsal boşluğu sen dolduracaksın, istediğin psikologa git istersen buradan fikir almaya çalış hiçbiri ise yaramayacak. İnanç konusunda yorum yapmayacağım o senin karanın, inancına geri kavussan bile doldurmaz o boşluğu zaten bu saatten sonra da tekrardan bir inanca sahip olacağını tahmin etmiyorum. Velhasıl kelam otur düşün ve uygula dost. Seni senden daha iyi taniyabilen yok.

gangplank

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,406
2,176
113
Beni en çok, gökyüzü üzerinize düşmesin diye biz onu görünmez direklerle tutuyoruz diyen ayet ve enfal 65-66. ayet negatif anlamda etkiledi. Bunlara çok fazla yorumlar, tesvirler var ama dürüst olmak gerekirse hepsi de yama yapmaya çalışmak gibi geliyor
Bulutların ağırlığını biliyor musun?

Yuce6161

Aktif Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
52
7
8
Herkese merhaba. İçine düştüğüm psikolojik durumu paylaşmak istedim. Niye paylaştığımı da bilmiyorum.

Epey süredir yaşayan zombi gibiyim. Hayatta hiçbir maddi ve sağlık sorunum yok. Lakin birşeyler için çabalama azmim de hiç yok. Hayat çok anlamsız geliyor. İnsanları pek sevmiyorum. Bazen kendimi bile sevmiyorum.

İnsanlara uzaktan baktığım zaman milyonlarca köleden başka birşey göremiyorum. Hayata köle olmak için gelmiş milyonlara insan seli

23 yaşımdan sonra dinden de koptum. Yaşım 31. Burada kimseyle tartışmak istemiyorum fakat dinlerin insan icadı ve insanların avuntuları olduklarını düşünüyorum. Kimsenin inancına ters laf söylemek istemem ama düşüncem bu şekilde. Dolayısıyla dinden kopunca benim için hayatın ve çabalamanın da bir anlamı kalmadı

Çok büyük bosluktayım. Hiçbir maddi ve sağlık sorunum olmadığı halde. Hiçbir derdim olmadığı halde

Belki benim gibi insanlar da vardır diye paylaşmak istedim
Hak din islam dır kardeşim sana tavsiyem ahiret için yaşa dünyanın sonuna geldik büyük alametler başladı bugun iş yaparken gözüme sıcak ter geldi yandı gözüm bi süre göremedim bulanıklasdı sildim geçdi nası moralim bozuldu sağlık kardesim saglıgım yerinde diyorsun bak şöyle düşün ALLAH CC seni kör topal sağar yaratabilirdi seni müslüman bir toplumda yarattı buna şükret nedenini bilemem belkide iyi niyetli birisin kalbinde kötülük beslemiyorsun bilemem ama müslüman yaratıldın ahiret için yaşa 31 yaşıma geldim inan banada herşey anlamsız gelıyor ama namaza devam ediyorum hiç bişe yapmazsan namazlarını kıl inansakda inanmasakda ahiret gerçek cennet cehennem gerçek hesaba çekilcez arkadaslar oyun değil bunlar götü boklu patronlar boxserlarında 100 gram idrarla emir veriyorlar dinliyoruz alemlerin rabbi bize namazı emrediyor kılalım namazlarımızı

darkevenger00

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
926
276
63
Hayatımıza anlam katacak işler yapmıyoruz ondan çok kötü bir hastalık bu kumar farkındayız hâlâ devam ediyoruz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...