Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Herşeyin Anlamsız Gelmesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ogulife05

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
159
79
28
Hayatımda tanıdığım en iyi babaya sahibim güldüm sana sadece :)
Sen onların doğrusunu değiştiremezsin ama onlar sana bunu yapma hadsizliğinde bulunabilir. Sen onlara inandığı için bir şey söylersen islamafobi olur ama onlar sana inanmadığın istedikleri şeyi söyleyebilir. Onlarla aynı görüşte olmayana hakaret etmeyi normal görüyorlar. Hayatımda en iyi anlaştığım kişi babam ama adamın yazdığı şeye bak :d

Kranlkadm

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
491
135
43
Herkese merhaba. İçine düştüğüm psikolojik durumu paylaşmak istedim. Niye paylaştığımı da bilmiyorum.

Epey süredir yaşayan zombi gibiyim. Hayatta hiçbir maddi ve sağlık sorunum yok. Lakin birşeyler için çabalama azmim de hiç yok. Hayat çok anlamsız geliyor. İnsanları pek sevmiyorum. Bazen kendimi bile sevmiyorum.

İnsanlara uzaktan baktığım zaman milyonlarca köleden başka birşey göremiyorum. Hayata köle olmak için gelmiş milyonlara insan seli

23 yaşımdan sonra dinden de koptum. Yaşım 31. Burada kimseyle tartışmak istemiyorum fakat dinlerin insan icadı ve insanların avuntuları olduklarını düşünüyorum. Kimsenin inancına ters laf söylemek istemem ama düşüncem bu şekilde. Dolayısıyla dinden kopunca benim için hayatın ve çabalamanın da bir anlamı kalmadı

Çok büyük bosluktayım. Hiçbir maddi ve sağlık sorunum olmadığı halde. Hiçbir derdim olmadığı halde

Belki benim gibi insanlar da vardır diye paylaşmak istedim
bende okumadım bunun sebebi inaçsızlık dostum

gangplank

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,406
2,176
113
Herkese merhaba. İçine düştüğüm psikolojik durumu paylaşmak istedim. Niye paylaştığımı da bilmiyorum.

Epey süredir yaşayan zombi gibiyim. Hayatta hiçbir maddi ve sağlık sorunum yok. Lakin birşeyler için çabalama azmim de hiç yok. Hayat çok anlamsız geliyor. İnsanları pek sevmiyorum. Bazen kendimi bile sevmiyorum.

İnsanlara uzaktan baktığım zaman milyonlarca köleden başka birşey göremiyorum. Hayata köle olmak için gelmiş milyonlara insan seli

23 yaşımdan sonra dinden de koptum. Yaşım 31. Burada kimseyle tartışmak istemiyorum fakat dinlerin insan icadı ve insanların avuntuları olduklarını düşünüyorum. Kimsenin inancına ters laf söylemek istemem ama düşüncem bu şekilde. Dolayısıyla dinden kopunca benim için hayatın ve çabalamanın da bir anlamı kalmadı

Çok büyük bosluktayım. Hiçbir maddi ve sağlık sorunum olmadığı halde. Hiçbir derdim olmadığı halde

Ömer Hayyam i bilirmisin kardes adam arastira arastira varlığı veya yoklugu bulmaya çalışan bir adamdı sen ise oturduğun yerde hiç birsey yapmadan rahat birsekilde yoktur diyorsun şimdi bole bir akla ne anlatalım dost sen sole
Youtube'dan Evrim ağacını izleyip safsata yapıyorlar sadece.

Kranlkadm

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
491
135
43
Şunu da söylemek isterim. Bazı dinsizler, dinden çıkınca hayatın anlamını buldum artık daha da mutluyum gibi şeyler söylüyor. Bu kesinlikle yalan. Çünkü dinlerin insan ürünü olduğunu düşününce hayatın anlamsızlığı sonucuna varırsın ve hayattan soğursun. Çabalamaya üşenirsin

En azından bende böyle bir etki yaptı. Dünya üzerindeki sayısız dinlerin avuntularıyla mutlu olmak mı yoksa gerçeklerle mutsuz olmak mı gibi bir denklem çıkıyor insanın karşısına ve gerçekten hiç kolay bir denklem değil bu

Dinlerin insan icadı olduğunu düşünen insanların mutlu olabileceğini düşünmüyorum. En azından ben öyleyim
dostum inançlı olan birisi zaten dinlerin insan icadı olduğunu düşünürse inanır mı o kişi buna saçma konuşmayın yani senin bir mantığın yok mantık dediğin şeyden haberinde yok bana göre kendine göre herşeyi anlamış bir kişisin ama bir sk bildiğin yok ben sana ben biliyorum demiyorum ama sana yorum yapan kişilere bakarsan herkes senin iyi olmadığını söylüyor eğer dersen ben haklıyım kimse haklı değil ozaman egolusun ve egonu başka yerde tatmin edebilirsin sana kim ne anlatırsa ikna olmayacaksın gibi duruyor

blackzero

Mutsuzluk pahasına gerçeklerle yaşayanlara selam
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,474
2,635
113
Youtube'dan Evrim ağacını izleyip safsata yapıyorlar sadece.
Yani ben bir yaratıcı yoktur falan demiyorum. Vardır veya yoktur diye net bir şekilde konuşmanın doğru olmadığını, bu konuların insan beynini aşan konular olduğunu düşünüyorum. Fakat dinlerin insan yapımı olduğu kanısındayım. Yani hassas bir konu kimsenin inancına ters laf söylemek istemiyorum. Görüşümü paylaştım

Sansalo

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,435
1,274
113

Kardes hayat sana anlamsiz geliyor cunku anlamsiz hersey bos ama dinden koptum demissin eyvallah Allahtan asla kopma seni yariyolda birakmayacak ve asla terketmeyecek olan sadece yuce Allahtir bende gencligimde ateist dinsiz biriydim cok param vardi istedigimi sikiyor istedigime kursun sikiyordum yuce Allah beni yakaladi simdi Allahtan baska hicbirseye ihtiyacim yok o beni birakmasin yeter geceleri kuran radyo var onu dinlerim zikir cekerim sabah ezanina kadar hicbir dusmanim beni yenemedi parmda cok sukur burasi bodrum herkes sabahlara kadar eglenip sikisirken ben zikir cekerim hepsindende fazla imkanim var istedigim yere girer cikarim ama bana zevk vermiyor benim tek dostum Allah ve onun varligi huzur veriyor sanda tavsiyem Allaha saril herseyin bos oldugunu anladiysan sende birsey var

Kranlkadm

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
491
135
43
inşallah burdaki kumarı bırakmak isteyen herkes bırakır dostlar ben namazı başladığım gün sıgara alkol kumarı bıraktım kumara tekrar başladım bir süre sonra ama öyle garip şeyler oldu ki başlarken tam bir mistik hikaye sıgarayı ve alkolü hala kullanmıyorum kumarıda inşallah bırakıcaz 1.buçuk sene oldu bırakalı da sıgarayı ve alkolu

geberejackson

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
173
45
28
Dine yönel,namaz kılmıyorsan eğer başlamayı dene.Allah gönül ferahlığı verir.İnancına sahip çık psikolojik olarak daha iyi olacağını düşünüyorum.Olumsuz düşüncelerden arındırır bu seni.Allah sana ferahlık versin inşallah.Kısa ömrümüzde kafaya fazla şey takmamak lazım

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,474
2,635
113
dostum inançlı olan birisi zaten dinlerin insan icadı olduğunu düşünürse inanır mı o kişi buna saçma konuşmayın yani senin bir mantığın yok mantık dediğin şeyden haberinde yok bana göre kendine göre herşeyi anlamış bir kişisin ama bir sk bildiğin yok ben sana ben biliyorum demiyorum ama sana yorum yapan kişilere bakarsan herkes senin iyi olmadığını söylüyor eğer dersen ben haklıyım kimse haklı değil ozaman egolusun ve egonu başka yerde tatmin edebilirsin sana kim ne anlatırsa ikna olmayacaksın gibi duruyor
Tamam inanmaz zaten. Yani dinsiz olur. Şunu söylemek istedim kendi açımdan. Dinden kopunca kendimi mutsuz hissediyorum dedim. Çünkü hayatın amacı anlamı kalmıyor bana göre. Dini inancım varken daha mutluydum. Ne yani dinden koptum diye yalan mı söyleyeyim

İnançlı birisi, dinlerin insan icadı olduğunu düşünür ama gene de inanır gibi birşey söylemedim ki. O noktada dinden kopar zaten. Okuduğunu yanlış anladın biraz herhalde

dridvan527

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
394
109
43
İnsanlar manevi boşluğa düşmemek için inanıyor ve insanlık ölümsüzlüğü bulana kadar zaten dinler de yok olmaz. Psikolojik bir durum çünkü
Ölümsüz olmak için ölmek lazım ve bunu dinimiz destekliyor ölümden sonraki ebedi yaşamda ya elem dolu bir hayat yada gayet güzel ve Allah'ın ikramlarıyla dolu bir cennet. Allah'ım dini yalanlayanı gördün mü ayetine cevaben evet dini yalanlayanları görüyorum ya rabbi.

gangplank

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,406
2,176
113
Yani ben bir yaratıcı yoktur falan demiyorum. Vardır veya yoktur diye net bir şekilde konuşmanın doğru olmadığını, bu konuların insan beynini aşan konular olduğunu düşünüyorum. Fakat dinlerin insan yapımı olduğu kanısındayım. Yani hassas bir konu kimsenin inancına ters laf söylemek istemiyorum. Görüşümü paylaştım
Dostum Kolun yaralandığında kan'a kabuk olmasını hücrelere de orayı onarmasını kim öğretti? Bana şu basit olayın tesadüfen olduğunu söyleyemezsin

umut588

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
325
146
43

Alkole yada maddeye felan başla o kafayı dağıt biraz

Kranlkadm

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
491
135
43
Tamam inanmaz zaten. Yani dinsiz olur. Şunu söylemek istedim kendi açımdan. Dinden kopunca kendimi mutsuz hissediyorum dedim. Çünkü hayatın amacı anlamı kalmıyor bana göre. Dini inancım varken daha mutluydum. Ne yani dinden koptum diye yalan mı söyleyeyim

İnançlı birisi, dinlerin insan icadı olduğunu düşünür ama gene de inanır gibi birşey söylemedim ki
tamam o kopma nedir yani onu anlamadım seni düşünceye iten şey ne onu neden çözmeyi denemiyorsun inançsızlık kişinin bilgisizliği ile başlar ve ego ile devam eder öğrenmeye açık olamassın sana egolusun demiyorum ama inançsız kişilerin durumları böyle genelde

aliilter1993

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
106
30
28
tamam o kopma nedir yani onu anlamadım seni düşünceye iten şey ne onu neden çözmeyi denemiyorsun inançsızlık kişinin bilgisizliği ile başlar ve ego ile devam eder öğrenmeye açık olamassın sana egolusun demiyorum ama inançsız kişilerin durumları böyle genelde
Doğru inançlı insanlar bilgi küpü 😁komiksiniz

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,474
2,635
113
Dostum Kolun yaralandığında kan'a kabuk olmasını hücrelere de orayı onarmasını kim öğretti? Bana şu basit olayın tesadüfen olduğunu söyleyemezsin
Tekrar söylüyorum. Yaratıcı vardır veya yokturu tartışmıyorum. Sana deist olduğunu söyleyene gene bu örneklerle mi geliyorsun. Yani bir yaratıcının var olabileceğini düşünmenin, dünya üzerindeki herhangi bir dinin gerçek olduğunu ispatlamaya yeteceğini düşünmüyorum tabi ki

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...