- 106
- 30
- 28
Dostum benden sana tavsiye kendini keşfedip beynine dopamin salgılatacak şeyler bul diğerleri hep nurcu zırvası onlardan bir fayda göremezsin
Evet mantıklı geliyor değil mi düşününce? Peki sen bu kainatın boşver kâinatı herşeyi biz insanların yoktan var olmasına doğmasına başka sebep başka neden buluyorsan zaten hiç muhatabım olma lütfenAllah sizleride biraz ıslah etsede keşke düşünmekten sorgulamaktan bu kadar korkmasanız
Buluyorum diyelim ki gidipte İslamı niye seçelim bu politikaya sahip bin bir türlü din varEvet mantıklı geliyor değil mi düşününce? Peki sen bu kainatın boşver kâinatı herşeyi biz insanların yoktan var olmasına doğmasına başka sebep başka neden buluyorsan zaten hiç muhatabım olma lütfen
Dostum o konu çok uzun. Gökyüzü üzerinize düşmesin diye biz onu görünmez direklerle tutuyoruz diye de yazıyor ama bu ayetleri hep evirip çevirip kelimelerin manalarını çağa uydurup yeni yeni manalar çıkartıyorlar.Dostum kuranda bir ayet var mesela diyor ki tatlı suyu ve tuzlu suyu salıverdik aralarında engel vardır karışmazlar Ancak bilim karışır diyor o zaman kuran nasıl Allahın sözü oluyor kendiniz körü körüne inanmışsınız bari başkalarından beklemeyinbuni nurcular da Saidi nursi moda olmuş benim şimdi bir kolum yok diyelim hangi dua hangi inanç bana bir kol verebilir ?
Tmm sen seçme dinimizde zorlama yok Allah yar ve yardımcın olsunBuluyorum diyelim ki gidipte İslamı niye seçelim bu politikaya sahip bin bir türlü din var
Hem maddi sorun var hem sağlık sen öyleysen ben ölemHerkese merhaba. İçine düştüğüm psikolojik durumu paylaşmak istedim. Niye paylaştığımı da bilmiyorum.
Epey süredir yaşayan zombi gibiyim. Hayatta hiçbir maddi ve sağlık sorunum yok. Lakin birşeyler için çabalama azmim de hiç yok. Hayat çok anlamsız geliyor. İnsanları pek sevmiyorum. Bazen kendimi bile sevmiyorum.
İnsanlara uzaktan baktığım zaman milyonlarca köleden başka birşey göremiyorum. Hayata köle olmak için gelmiş milyonlara insan seli
23 yaşımdan sonra dinden de koptum. Yaşım 31. Burada kimseyle tartışmak istemiyorum fakat dinlerin insan icadı ve insanların avuntuları olduklarını düşünüyorum. Kimsenin inancına ters laf söylemek istemem ama düşüncem bu şekilde. Dolayısıyla dinden kopunca benim için hayatın ve çabalamanın da bir anlamı kalmadı
Çok büyük bosluktayım. Hiçbir maddi ve sağlık sorunum olmadığı halde. Hiçbir derdim olmadığı halde
Belki benim gibi insanlar da vardır diye paylaşmak istedim
Seni anladığım kadarıyla boşluğa düşüren şey eskiden kuvvetli bir inanca sahip olman gibi geldi banaDostum o konu çok uzun. Gökyüzü üzerinize düşmesin diye biz onu görünmez direklerle tutuyoruz diye de yazıyor ama bu ayetleri hep evirip çevirip kelimelerin manalarını çağa uydurup yeni yeni manalar çıkartıyorlar.
Enfal 65'te Uhud savaşında 1'e 10'luk bir ölçü koyuluyor mesela. Fakat savaş kaybedilince de hemen bir sonraki ayette Allah sizin imanınızı denedi o yüzden böyle söyledi. Sizler 1'e 2'ye bedelsiniz diyor.
Bunları çok tartıştım ben zamanında. Artık tartışmaya bıktum. Çünkü bir şeyi nasıl görmek istersen öyle görüyorsun. Ayrıca insanları dinsiz yapma derdinde de değilim. Sadece bizi bu kadar boş insan olarak görmesinler istediğim için tartıştım. İnanmama sebeplerimi anlattım
Sağol senindeTmm sen seçme dinimizde zorlama yok Allah yar ve yardımcın olsun
Şaheser bir vucutsa niye sünnet oluyoruz dini söylemlere bakarak.penisin zevk veren koruyucu kılıfını neden alıyoruz.niye gözü koruyan göz kapağını almıyoruz da orayı kestiriyoruz.vucud muhteşemse omurgamiz neden eğri sürekli bel sıkıntıları siz sıkıntıları boyun ağrıları yaşıyoruz.Din kuruntu değil dost ilk önce onu aklından çıkar kendi hücrelerine bile bakarsan şaheser bir vücudunun olduğunu göreceksin ve bunu da elbet yaratan vardır hiç bisey sebepsiz olmaz sen dinine geri dön en büyük mutluluk dinledir manevi huzuru bulursun rahatlarsın paran pulun da var hiç girme bu işlere
Şu yorumları okuyan bir uzuvları problemli bir kişi ne düşünüyordur acaba inançlıysa muhtemelen imtihanda olduğunu düşünüyordur sanırımŞaheser bir vucutsa niye sünnet oluyoruz dini söylemlere bakarak.penisin zevk veren koruyucu kılıfını neden alıyoruz.niye gözü koruyan göz kapağını almıyoruz da orayı kestiriyoruz.vucud muhteşemse omurgamiz neden eğri sürekli bel sıkıntıları siz sıkıntıları boyun ağrıları yaşıyoruz.
Hayatta binbir türlü bok yemiş bir adam, dinden kopunca oh be ahiret günü hesabı falan da yok zaten diye kendini rahatlatabilir ve mutlu bile olabilir.Onu bunu bilmem ama din konusunda asla katılmıyorum o şekilde yaşamak hoşunuza veyahut hoşlarına gittiği için bir nevi avuntu, teselli ama Allah hepimizi ıslah eylesin
İnançsızlık, insanın hayvana olan hasreti cinsel açlık ve kötü baba sendromudundan kaynaklıdır.Beyler gereksiz yere dini tartışmaya girmeyin. Bu konular sadece gerginlik yaratacak başka bir şey değil. Ne sen o adamın görüşünü değiştirebilirsin ne de o senin. Nasıl ki o kişinin inancı senin için yanlışsa seninki de onun için yanlış. O sizi kendi tarafına çekmeye çalışmıyorsa sizin de bunu yapmanıza gerek yok gibi.
İnancım yok, babamla da aramda hiçbir sorun yok. Bu yazdığın şeyi ya da benzerini ben inandığın için sana yazmış olsam tonla küfür yerim şurada. Önce saygı duyun.İnançsızlık, insanın hayvana olan hasreti cinsel açlık ve kötü baba sendromudundan kaynaklıdır.
22-23 yaşlarımda hayatında bir kere bile kuran okumamış ama kendini müslüman olarak adleden bir insandım. Hayatın anlamı konusunda düşünmeye başlayınca namaz kılmaya başladım. Daha doğrusu kılmaya çalışmaya başladım çünkü ezberim yoktu. Youtube'dan o vaktin namazını açıp, çaprazıma koyup göz ucuyla bakarak namaz kılmaya çalışırdım. Daha sonrasında kuranı ilk açıp okumaya başlayınca gözüme bazı şeyler takıldı ve dinden soğudum.Seni anladığım kadarıyla boşluğa düşüren şey eskiden kuvvetli bir inanca sahip olman gibi geldi bana
Gerçekten yok. Yani lüks bir hayatım yok ama maddi gücüm var. Sorunum psikolojik. Yani dinden kopuşla ilgiliHem maddi sorun var hem sağlık sen öyleysen ben ölem
Kendine bir hobi bul ben gitarla uğraşıyorum mesela tutundum adeta gitarın tellerineGerçekten yok. Yani lüks bir hayatım yok ama maddi gücüm var. Sorunum psikolojik. Yani dinden kopuşla ilgili
Hayatımda tanıdığım en iyi babaya sahibim güldüm sana sadeceİnançsızlık, insanın hayvana olan hasreti cinsel açlık ve kötü baba sendromudundan kaynaklıdır.