Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Herşeyin Anlamsız Gelmesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

stalleno

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,748
1,111
113
Hayat anlamlı sadece farkına varmiyorsun . Elindekilerini Sagligını kaybetdigin an hayatın anlamli oldugunu anlayacaksın. Hayatın anlami olduğunu birşeyler kaybederek farkına varacaksin

vayarkadas

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
467
182
43
Zaten temelde insan üremek ve hayatta kalmak için yaşar. Ama zamanla insan beyni çok karmaşık hale geldi. Artık bunlar için yaşamak bile anlamsız gelmeye başlıyor. Yani neslim devam etse veya yok olsa bile sonsuzluğun karşısında ne anlamı var ki

İnsanların inançlarına gerçekten birşey demek istemiyorum. Sığınılacak bir liman gibi veya kışın üstüne örttüğün sıcak bir battaniye gibi. Fakat insanların manevi boşluğa düşmemek için inandıklarını yani mutlu olabilmek için kendilerini avuttuklarını düşünüyorum. Yani evrenin karmaşıklığından çıkabilmenin en basit cevabı gibi geliyor
Sana tavsiyem sonsuzluk fikrinden uzaklaşman.
Ben de düşünüyorum bazen ensemden ağrı bir sıcaklık basıyor.😂
Bu arada sonsuzluk konusunda haklısın.
Ama makine bunu düşünmek için çok zayıf yaratılmış. Anladığım kadarıyla tam olarak problemin bu. Bu fikirden uzaklaşmazsan bir uğraş bulsan bile bu fikir seni çürütür.

Hala tavsiyem evlenmen,👍

tarko11

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,506
454
83
Herkese merhaba. İçine düştüğüm psikolojik durumu paylaşmak istedim. Niye paylaştığımı da bilmiyorum.

Epey süredir yaşayan zombi gibiyim. Hayatta hiçbir maddi ve sağlık sorunum yok. Lakin birşeyler için çabalama azmim de hiç yok. Hayat çok anlamsız geliyor. İnsanları pek sevmiyorum. Bazen kendimi bile sevmiyorum.

İnsanlara uzaktan baktığım zaman milyonlarca köleden başka birşey göremiyorum. Hayata köle olmak için gelmiş milyonlara insan seli

23 yaşımdan sonra dinden de koptum. Yaşım 31. Burada kimseyle tartışmak istemiyorum fakat dinlerin insan icadı ve insanların avuntuları olduklarını düşünüyorum. Kimsenin inancına ters laf söylemek istemem ama düşüncem bu şekilde. Dolayısıyla dinden kopunca benim için hayatın ve çabalamanın da bir anlamı kalmadı

Çok büyük bosluktayım. Hiçbir maddi ve sağlık sorunum olmadığı halde. Hiçbir derdim olmadığı halde

Belki benim gibi insanlar da vardır diye paylaşmak istedim
Allah kalbine sıkıntı vermiş sen daha Co böyle yaşarsın Allah a inanmayan adammi olur kafanın kopmadigina dua et
Şunu da söylemek isterim. Bazı dinsizler, dinden çıkınca hayatın anlamını buldum artık daha da mutluyum gibi şeyler söylüyor. Bu kesinlikle yalan. Çünkü dinlerin insan ürünü olduğunu düşününce hayatın anlamsızlığı sonucuna varırsın ve hayattan soğursun. Çabalamaya üşenirsin

En azından bende böyle bir etki yaptı. Dünya üzerindeki sayısız dinlerin avuntularıyla mutlu olmak mı yoksa gerçeklerle mutsuz olmak mı gibi bir denklem çıkıyor insanın karşısına ve gerçekten hiç kolay bir denklem değil bu
Sen Allah a inanmıyorsun öyleyse bunlar daha iyi günlerin değilse inancliysan dua okuda kendine gel

blackzero

Mutsuzluk pahasına gerçeklerle yaşayanlara selam
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,470
2,633
113
Ömer Hayyam i bilirmisin kardes adam arastira arastira varlığı veya yoklugu bulmaya çalışan bir adamdı sen ise oturduğun yerde hiç birsey yapmadım rahat birsekilde yoktur diyorsun şimdi bole bir akla ne anlatalım dost sen sole
Dostum tekrar ifade edeyim. Tanrı, yaratıcı vardır veya yoktur demiyorum. Bence bunlar insan beynini aşar. Söylediğim tek şey dünyada ne kadar din varsa insanların avuntuları olduklarını düşündüğümü ifade etmem.

Bir tanrı inancı olup dinlere inanmayanlar da var. Bu kesime deist diyoruz zaten

tarko11

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,506
454
83
Sana tavsiyem sonsuzluk fikrinden uzaklaşman.
Ben de düşünüyorum bazen ensemden ağrı bir sıcaklık basıyor.😂
Bu arada sonsuzluk konusunda haklısın.
Ama makine bunu düşünmek için çok zayıf yaratılmış. Anladığım kadarıyla tam olarak problemin bu. Bu fikirden uzaklaşmazsan bir uğraş bulsan bile bu fikir seni çürütür.

Hala tavsiyem evlenmen,👍
Bı seansta biz gelelim müsait olunca

Erhan2121

Kaybediyoruz..
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
23,063
21,556
113
Dostum tekrar ifade edeyim. Tanrı, yaratıcı vardır veya yoktur demiyorum. Bence bunlar insan beynini aşar. Söylediğim tek şey dünyada ne kadar din varsa insanların avuntuları olduklarını düşündüğümü ifade etmem.

Bir tanrı inancı olup dinlere inanmayanlar da var. Bu kesime deist diyoruz zaten
Git kıbirisa Lefkoşa da çok güzel bi kumarhane var gir oraya sen bi bak nasil kendinden geçiyorsun zevk alıyorsun gez dolaş aklınlan tek başına kalma o zman eger kendinlen tek kalmaya devam edersen mazallah sonun az çok belli dost o yzuuden kafanı dağıtacak isler bul kendine

tarko11

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,506
454
83

Dine inanmayan dinsiz imansızdır o nasıl bişey dininmiz İslam tamnolarak yasayamasakta dini Allah a tanri demeyiz Allah'ın 1001 ismi varbtanri diye bı ismi yok senin sıkıntin kendin söylüyorsun işte Allah sıkmış seni o kadar şey düşün bunu dusuneme

blackzero

Mutsuzluk pahasına gerçeklerle yaşayanlara selam
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,470
2,633
113
Dine inanmayan dinsiz imkansızdır o nasıl bişey dininmiz İslam tamnolarak yasayamasakta dini Allah a tanri demeyiz Allah'ın 1001 ismi varbtanri diye bı ismi yok senin sıkıntin kendin söylüyorsun işte Allah sıkmış seni o kadar şey düşün bunu dusuneme
Bunun sonu yok ki dostum. Başka dinin mensubu da dinimiz tam olarak yaşanmamakta diyor. Dine inanmayan fakat yaratıcıya inanan insan olabilir. Neden olmasın. 1400 küsür sene önce İslam vardı ama çok daha öncesinde de dinler, tanrı inancı vardı. Tanrı inancının kökü çok eskilere dayanır. Hepsi de birbirinden birşeyler almıştır

Geçmişin dinleri bugünün mitolojileri ve bu döngü böyle devam ediyor zaten

worexpro

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,451
479
83
Ben 17 yaşında okumaktan araştırmaktan kafayı sıyırıyordum şu var bu yok diyemem ve demem ben 1000 w yakın kitap okuyarak işin içinden çıkamadım kimseylede tartışmam MHP'li Namık Kemal Zeybek namaz yok dedi kimsenin gıkı bile çıkmadı başkası söylese linç ederlerdi bunun gibi yüzlerce örnek var fazla kurcalama kafa herkese lazım

tarko11

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,506
454
83
Bunun sonu yok ki dostum. Başka dinin mensubu da dinimiz tam olarak yaşanmamakta diyor. Dine inanmayan fakat yaratıcıya inanan insan olabilir. Neden olmasın. 1400 küsür sene önce İslam vardı ama çok daha öncesinde de dinler, tanrı inancı vardı. Tanrı inancının kökü çok eskilere dayanır. Hepsi de birbirinden birşeyler almıştır
Sen şimdi müslümanmisin muslumansan ac Ayetel Kürsi oku gece abdest al sabah bak bakalim sıkıntı kaliyormu inançlıysan tabi eğer değilsen Allah iman nasip etsin yoksa senin dünyanın en iyi hekimleri iyilestiremez

Ceo1907

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,443
832
113
Herkese merhaba. İçine düştüğüm psikolojik durumu paylaşmak istedim. Niye paylaştığımı da bilmiyorum.

Epey süredir yaşayan zombi gibiyim. Hayatta hiçbir maddi ve sağlık sorunum yok. Lakin birşeyler için çabalama azmim de hiç yok. Hayat çok anlamsız geliyor. İnsanları pek sevmiyorum. Bazen kendimi bile sevmiyorum.

İnsanlara uzaktan baktığım zaman milyonlarca köleden başka birşey göremiyorum. Hayata köle olmak için gelmiş milyonlara insan seli

23 yaşımdan sonra dinden de koptum. Yaşım 31. Burada kimseyle tartışmak istemiyorum fakat dinlerin insan icadı ve insanların avuntuları olduklarını düşünüyorum. Kimsenin inancına ters laf söylemek istemem ama düşüncem bu şekilde. Dolayısıyla dinden kopunca benim için hayatın ve çabalamanın da bir anlamı kalmadı

Çok büyük bosluktayım. Hiçbir maddi ve sağlık sorunum olmadığı halde. Hiçbir derdim olmadığı halde

Sana rahatlık batmış kardeş... Borcun olsun sağlığını kaybett sonra kendine gelirsin.İlk diyeceğinde o zaman Allah olacak.

nocomment

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,427
666
113
Tatil zamanın gelmiş ortam hava değişimi görmediğin yada özlediğin bir yere gitmek iyi gelir

aliilter1993

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
105
30
28
Bizim din tatlıdır sen yoğurdu bosver şimdi sen insansın asli vazifen neyse onu yap günün gelince zaten yolcusun sende bu dünyadan göçüp gideceksin onun için sıkıldım insanları anlamıyorum cümlelerinden uzak dur çocuk değsin herhalde erkek adamın dip dik sağlam şekilde ayak ta kalmayı becer önce ondan sonra senlen dinlerden de bahsederiz ama önce sen bu bos kuruntu kafamdan kurtul amaçsız insan yasamayaz bir amacın olsun bu hayatta
Dostum kuranda bir ayet var mesela diyor ki tatlı suyu ve tuzlu suyu salıverdik aralarında engel vardır karışmazlar Ancak bilim karışır diyor o zaman kuran nasıl Allahın sözü oluyor kendiniz körü körüne inanmışsınız bari başkalarından beklemeyin :) buni nurcular da Saidi nursi moda olmuş benim şimdi bir kolum yok diyelim hangi dua hangi inanç bana bir kol verebilir ?

Erhan2121

Kaybediyoruz..
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
23,063
21,556
113
Dostum kuranda bir ayet var mesela diyor ki tatlı suyu ve tuzlu suyu salıverdik aralarında engel vardır karışmazlar Ancak bilim karışır diyor o zaman kuran nasıl Allahın sözü oluyor kendiniz körü körüne inanmışsınız bari başkalarından beklemeyin :) buni nurcular da Saidi nursi moda olmuş benim şimdi bir kolum yok diyelim hangi dua hangi inanç bana bir kol verebilir ?
Senin iki kolun da yok kardeş olsa bunları yazmazdın alıntı yapma bir daha beni

Gokhandgnc35

Kırmızısı Yoktur Aşkın Ya Sarıdır Ya Lacivert 💛💙
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
13,956
13,085
113
Dini falan takma sen kafana acil psikolojik tedavi alman gerekli biopolar ve şizofrenik belirtiler bunlar yakinlarimdan biliyorum tedavi edilemez sonuclari oluyor hicbirseyden mutlu olmazsin saatlerce uyursun ama bilincin acik olur vs vs ne desem bos acil bi doktora görün

Yaykinli09

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,597
727
113

Onu bunu bilmem ama din konusunda asla katılmıyorum o şekilde yaşamak hoşunuza veyahut hoşlarına gittiği için bir nevi avuntu, teselli ama Allah hepimizi ıslah eylesin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...