http://www.bilimselyuzme.com/
Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Gezen Tavuk İşi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz

tusubana33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,419
1,992
113
Beyler yaşım 30 bekarım babam sana gezen tavuk çiftliği açalım dedi. Köyde tarla var 2 dönüm. 1 dönümü yeter de artar bile. 500 tavukla başlamayı düşünüyorum. Otomatik yem ve fan sistemli. Bana maliyeti 500-600 bin olacak en az. Kredi çekip bu işe girilir mi acaba. Yoksa özelde asgari ücretle fabrika girip hafta 6 günü çalışacam. İnternette araştırdım. Yemi elektriği falan çıktı mı bana ortalama 500 tavukta 55-60 bin para kalıyor bunun 10 bini sgk gitse 45-50 bin bana kalacak. Sizce girsem batar miyim. Onu geçtim özele girsem evlenmeyi düşünüyordum. Ama köye yerleşsem evlenecek köye gelecek kız bulabilir miyim acaba. Su sıkıntısı yok tarlanın yanında su. Birde pazar sorunu var onu hadi saga sola duyurur istihdam sağlarız da yaşım 30 olduğu için sıkıntı ediyorum. Yoksa 25 lerde olsam bir gün düşünmem en kötü batar denedik deriz. Sizin düşünceniz nedir. Askerî ücretle özelde milletin kölesi olmak mı kendi işini yapıp köyde yaşamak mı? Bu arada yazmayı unuttum. Gezen tavukta yumurta işini yapacam kesim değil.

aziz589

𐱅𐰇𐰼𐰰 🇹🇷
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,604
738
113
Beyler yaşım 30 bekarım babam sana gezen tavuk çiftliği açalım dedi. Köyde tarla var 2 dönüm. 1 dönümü yeter de artar bile. 500 tavukla başlamayı düşünüyorum. Otomatik yem ve fan sistemli. Bana maliyeti 500-600 bin olacak en az. Kredi çekip bu işe girilir mi acaba. Yoksa özelde asgari ücretle fabrika girip hafta 6 günü çalışacam. İnternette araştırdım. Yemi elektriği falan çıktı mı bana ortalama 500 tavukta 55-60 bin para kalıyor bunun 10 bini sgk gitse 45-50 bin bana kalacak. Sizce girsem batar miyim. Onu geçtim özele girsem evlenmeyi düşünüyordum. Ama köye yerleşsem evlenecek köye gelecek kız bulabilir miyim acaba. Su sıkıntısı yok tarlanın yanında su. Birde pazar sorunu var onu hadi saga sola duyurur istihdam sağlarız da yaşım 30 olduğu için sıkıntı ediyorum. Yoksa 25 lerde olsam bir gün düşünmem en kötü batar denedik deriz. Sizin düşünceniz nedir. Askerî ücretle özelde milletin kölesi olmak mı kendi işini yapıp köyde yaşamak mı?
Risk almadan ilerleyemezsin hakkında hayırlısı olsun

tarko11

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,735
548
113
Beyler yaşım 30 bekarım babam sana gezen tavuk çiftliği açalım dedi. Köyde tarla var 2 dönüm. 1 dönümü yeter de artar bile. 500 tavukla başlamayı düşünüyorum. Otomatik yem ve fan sistemli. Bana maliyeti 500-600 bin olacak en az. Kredi çekip bu işe girilir mi acaba. Yoksa özelde asgari ücretle fabrika girip hafta 6 günü çalışacam. İnternette araştırdım. Yemi elektriği falan çıktı mı bana ortalama 500 tavukta 55-60 bin para kalıyor bunun 10 bini sgk gitse 45-50 bin bana kalacak. Sizce girsem batar miyim. Onu geçtim özele girsem evlenmeyi düşünüyordum. Ama köye yerleşsem evlenecek köye gelecek kız bulabilir miyim acaba. Su sıkıntısı yok tarlanın yanında su. Birde pazar sorunu var onu hadi saga sola duyurur istihdam sağlarız da yaşım 30 olduğu için sıkıntı ediyorum. Yoksa 25 lerde olsam bir gün düşünmem en kötü batar denedik deriz. Sizin düşünceniz nedir. Askerî ücretle özelde milletin kölesi olmak mı kendi işini yapıp köyde yaşamak mı?
Devlet destekli yap herseyi karsilarlar kosgeb

Hasim5454

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
12,773
6,402
113
1 tane tavuk hastalanırsa 500 tavuğun hepsi mefta. Çok iyi bakacaksın ben yapamam mesela o işi sürekli bakamam.

Coco34

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
144
79
28
Firmalarla anlasip satmazsan pazarda falan satmayla olacak is degil buyuk Firmalar destek veriyor diye biliyorum

Ewoesen

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
518
254
63
Kumar oyna o parayla daha az riskli tavuk işi sakat iş

LordVoldemort

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,358
6,454
113
Güzel iş ama riskleride var.Tavuklara çok iyi bakman gerekiyor.Bir hastalık bulaşırsa tüm sürü telef olur tüm sermayen boşa gider.Başında durup kendimi işe veririm diyorsan güzel iş onun dışında çok uğraşamam bakımını yapamam dersen hiç girme o topa

tusubana33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,419
1,992
113
Devlet destekli yap herseyi karsilarlar kosgeb
Gezen tavukta devlet desteği yok bildiğim kadarıyla. Zaten 999 A kadar hobi olarak geçiyor vergi falanda yok. Yumurta işi düşünüyorum ama işte evlenecek birini falan da bulabilir miyim köye gelecek.

MaximLestienne

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
15,776
14,022
113
Beyler yaşım 30 bekarım babam sana gezen tavuk çiftliği açalım dedi. Köyde tarla var 2 dönüm. 1 dönümü yeter de artar bile. 500 tavukla başlamayı düşünüyorum. Otomatik yem ve fan sistemli. Bana maliyeti 500-600 bin olacak en az. Kredi çekip bu işe girilir mi acaba. Yoksa özelde asgari ücretle fabrika girip hafta 6 günü çalışacam. İnternette araştırdım. Yemi elektriği falan çıktı mı bana ortalama 500 tavukta 55-60 bin para kalıyor bunun 10 bini sgk gitse 45-50 bin bana kalacak. Sizce girsem batar miyim. Onu geçtim özele girsem evlenmeyi düşünüyordum. Ama köye yerleşsem evlenecek köye gelecek kız bulabilir miyim acaba. Su sıkıntısı yok tarlanın yanında su. Birde pazar sorunu var onu hadi saga sola duyurur istihdam sağlarız da yaşım 30 olduğu için sıkıntı ediyorum. Yoksa 25 lerde olsam bir gün düşünmem en kötü batar denedik deriz. Sizin düşünceniz nedir. Askerî ücretle özelde milletin kölesi olmak mı kendi işini yapıp köyde yaşamak mı? Bu arada yazmayı unuttum. Gezen tavukta yumurta işini yapacam kesim değil.
kafadan batar mıyım diye sorguladığın işte batmama şansın yok. ama başarılı olmuş çoğu iş adamı ve girişimci zaten önce batar ama bu değil ki önce bat sonra başarılı ol. devir internet devri aklını kullanırsan ve gerçekten kendini verirsen yapılmayacak iş yok belki de hiç beklemediğin yerlere gelecek mevzu kısacası sende bitiyor iş. evlenme muhabbetini de çok takma sen kendini işine ver sen yerinde dur o seni bulur merak etme.

tusubana33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,419
1,992
113
Güzel iş ama riskleride var.Tavuklara çok iyi bakman gerekiyor.Bir hastalık bulaşırsa tüm sürü telef olur tüm sermayen boşa gider.Başında durup kendimi işe veririm diyorsan güzel iş onun dışında çok uğraşamam bakımını yapamam dersen hiç girme o topa
Sadece tavuklara bakacam. Hastalık işi de asi falan olursa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Sonuçta ben 500 tavuğa bakacam. Kesim için bakılan tavuklar bunun kaç katı ölmüyor. Birde babam şey der gezen hayvan hasta olmaz diye.

SagopaKJ

𝓥𝓸𝓵𝓴𝔂
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,245
3,618
113
Küçük baş hayvancılık işi ile ugrasan birisi olarak söylüyorum, yem ve bakim masraflarının altından kalkamayabilirsin ki sadece sorunlar onunla bitmeyecek ve gezen tavuk işide o masraflari pek kaldirabilecek bir iş degil.
Değmez.

LordVoldemort

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,358
6,454
113
Sadece tavuklara bakacam. Hastalık işi de asi falan olursa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Sonuçta ben 500 tavuğa bakacam. Kesim için bakılan tavuklar bunun kaç katı ölmüyor. Birde babam şey der gezen hayvan hasta olmaz diye.
Baban şey demeyide unutmuş gezen tavuk ayağına bok bulaştırır diye

Murat5599

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,292
402
83
En iyisi baba kur işini bak hayatına çok doğru bir karar

tusubana33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,419
1,992
113
kafadan batar mıyım diye sorguladığın işte batmama şansın yok. ama başarılı olmuş çoğu iş adamı ve girişimci zaten önce batar ama bu değil ki önce bat sonra başarılı ol. devir internet devri aklını kullanırsan ve gerçekten kendini verirsen yapılmayacak iş yok belki de hiç beklemediğin yerlere gelecek mevzu kısacası sende bitiyor iş. evlenme muhabbetini de çok takma sen kendini işine ver sen yerinde dur o seni bulur merak etme.
Öyle birde araba gerekecek zaten. Babam diyor 1 yıl falan ben bakarım diye. Olmadı babamla bakarız bir yıl arabası var sonra araba alacak para birikti mi de araba alır ben devam ettiririm. Valla her şeye geç kaldım ya yaş 25 de başlamam gerekiyordu okumakla kafayı bozdum ondan oldu.

lamineyamal

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,699
1,778
113
Hastalıkları önlemek için önceden İlacı falan alacaksın veterinerden suyuna karıştırıp vereceksin

tusubana33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,419
1,992
113
Baban şey demeyide unutmuş gezen tavuk ayağına bok bulaştırır diye
Ya öyle de nette araştırdım doğru yaparsan ilacı aşısı birşey olmuyor diyor çoğu. Birde dışardan hayvan girdi mi genelde hasta oluyor hayvanlar. Güvercin besleriz yıllardır hep öyle oldu. Özelde askerî alacam belki biraz üstü. Özel güvenlik olarak. Haftanın 6 günü çalış bazen gece bazen gündüz. Enazından bu daha iyi mi olur diye düşünüyorum

tusubana33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,419
1,992
113
Hastalıkları önlemek için önceden İlacı falan alacaksın veterinerden suyuna karıştırıp vereceksin
Zaten yapılan şeyleri yapacam. Saldım çayıra olmayacak. Kararsız kaldım sadece. İlçede yaşıyorum. 350 bin nüfuslu. Satabilir miyim günde 10-14 koli yumurta o var.