Suanda zorunluEskiden mal beyanı zorunluluğu vardı sadece bu bilgi doğru
Hiçbir gelirin malin yoksa mal bildirimi yapmak faydalı.eger alacaklı şikayet ederse tebligata rağmen mal bildirimin olmadığını hakim işte o zaman sorun çıkarabiliyor.ne olur ne olmaz sadece hiçbir gelirim,mal varligim yok yazıp icra mudurlugune imzalayıp verin .her ihtimale karşı.Eskiden mal beyanı zorunluluğu vardı sadece bu bilgi doğru
Böyle bir yasa çıktıysa 40 milyon icra dosyası ayvayı yediİcrada mal beyanında bulunmamanın doğrudan bir adi hapis cezası getirmediğini, ancak tazyik hapsi riski taşıdığını söyleyebiliriz. Tazyik hapsi, borçlunun mal beyanında bulunması için zorlamak için uygulanan, en fazla 3 ay süren bir yaptırımıdır. Borçlu, mal beyanında bulunduğu zaman bu yaptırımdan kurtulur.23 Nis 2025
Nasil anlamadimBöyle bir yasa çıktıysa 40 milyon icra dosyası ayvayı yedi
İcra için eve geldiklerinde ödeyeceğine dair taahhüt imzası istiyorlar onu imzaladığın zaman ödeme yapmazsan hapis cezasına kadar yolu varİmzalamış önceden zaten o yüzden geliyorlar adam anlatmış yapilandirdim diyor.bi şekilde para bulup ödemeye bakacak.
Türkiye de 40 milyon icra dosyası var hepsine tazyik hapis verirse bende dahil hepimiz artı forumun %98 i hapı yutar hükümetin işine gelirmi böyle bir kaosNasil anlamadim
Dost 1 kere veriyor hakim 9da mal beyani vermezsen okadar verdigin an cikiyon simdi ver rahatla ya mal beyani hazir satiliyir dilekce kac icra borcun varsa dosya nisunu yazip ayri ayri dilekce verip kurtuluyorsun bukadar basitTürkiye de 40 milyon icra dosyası var hepsine tazyik hapis verirse bende dahil hepimiz artı forumun %98 i hapı yutar hükümetin işine gelirmi böyle bir kaos
Ya ben kimseye mal beyanı vermeyin demedim demiyorum zorunluluk kalktı diyorum ben 10 senedir hiçbirine vermedim veren verirDost 1 kere veriyor hakim 9da mal beyani vermezsen okadar verdigin an cikiyon simdi ver rahatla ya mal beyani hazir satiliyir dilekce kac icra borcun varsa dosya nisunu yazip ayri ayri dilekce verip kurtuluyorsun bukadar basit
Dost ikametgahin sabitmi teblig yapildimi teblig yapildigi takdirde vermezsen hakim taktiri dogrultusunfa veriyorlar hapis senin olmadi diyede herkesin olmuycagi anlamina gelmiyor hakimin takdiri ve tablig alindiysa mal beyani vermek yasal yukumluluktur Nokta.Son yazı 10 senedir 15 icra dosyasından gelen hiç bir tebligata mal beyanında bulunmadım bundan sonrada bulunmayacam eğer en ufak bir imkanları olsa beni öttürürlerdi 10 yıldır nokta
Sürekli tebligat geliyor hepsinde alıyorum demekki benim 15 değişik avukat ve varlık yönetim bunları bilmiyor bana hiç bir şey yapmıyorlar nediyeyim daha yazmak istemiyorum isteyen avukat ve icra memurlarından bilgi alıp gereğini yapsınDost ikametgahin sabitmi teblig yapildimi teblig yapildigi takdirde vermezsen hakim taktiri dogrultusunfa veriyorlar hapis senin olmadi diyede herkesin olmuycagi anlamina gelmiyor hakimin takdiri ve tablig alindiysa mal beyani vermek yasal yukumluluktur Nokta.