Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Bedelli Askerlik Sizce Doğrumu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

duvar01

Mytical91 dolandırıcıdır
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,498
977
113
Kırallar tr de butun standartlar ayrıcalıklar parası olana. Ogrenım hayatında ozel okul zırvalıkları vardı ben meslek okulundan mezunum lıseden. Bızım okulda sabun bıle cogunlukla yoktu arada koyuyolardı tuvalete

Bedellı askerlık ısındede durum aynı. Parası olanın canı kıymetlı fakır gıtsın 6 ay yapsın. Normalde herkezın tam surelı yapması lazım ama baskası parayı koyup 1 hafta yapınca ortada cırkın bı goruntu olusuyo

Bedellı yapanlarda bı laf ogrenmısler oraya gıdıp patezmı soycaz tuvaletmı temızlıcez dıolar yada kurulu duzenımız var ısımız gucumuz var dıyolar lan bı tek sızınmı ozel hayatınız var fakır adam calısmıyomu bakmakla sorumlu oldugu ınsanlar yokmu bı sızınmı canınız var ınsanlarımızı askerden soguttular askerlıgı rezıl bısey olarak goruyolar twıttere gırıom bırısı askerlık yapılması lazım demıs dogru seyler yazmıs sadece 5 begenı var 100 tanede adama yapılmıs yorum var hepsı adama saldırmıs askerlık yapmayı kotu bıseymıs gıbı gosterıolar ınsanlarda kafayı yemıs

Imkanım olsa bedellı yapan herkezın paralarını ıade ettırtır askerlıklerınıde ıptal ettırtıp yenıden askerlıge cagrırdım zorunlu olarak. Devletımız bu bedellı askerlıgı cıkartırken hıc yasanabılcek ayrımcılıgı dusunemedılermı bu bıldıgın haksızlık tmm hadı bedellıyle devlete ek maddı destek oluoda ımkanı olmayan erkeklere dıcek bı cevabınız yokmu bu sey gıbı sen babasın 2 cocugun var bırı tesekkur almıs bırı bısey almamıs sen tesekkur alan evladına cıkolata alıyon dıgerıne almıyon sankı dıgerı senın evladın degıl. Cok zoruma gıdıo kırallar ya 1-2 seneye kalmıcak kıslasız bedellı askerlık cıkcak 1 hafta askerlık bıle yapmadan parayı basıp askerlık yapılmıs sayılcaklar bunun ıcınde calısıyolarmıs cok zoruma gıdıo cok

BJKrussz

Tek 🔫
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
10,750
4,681
113
Uzun süreli çalıştığın bir yer varsa mantıklı yoksa mantıksız

İlterisKağan

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
794
518
93
Askerlik olmalı, şimdi size boş geliyor çünkü barış çağındayız.

Devletler askerleri sadece eğitmek için almazlar, her daim hazır kuvvet olarak bekletmek için alırlar.

5 dakika sonra sınırlarınızdan düşman birliklerinin girmeyeceğini kimse garanti edemez.

Jhornet

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,171
1,355
113
Askerliğin en zor dönemi acemilik dönemidir. Sonrası zaten gırgır şamata. Bedelli de gitsen acemilik yapiyosun.Ayda 4 5 asgari ücret kazanmayan birinin bedelli askerlik yapması kadar da saçma bisey yok. Hele hele 20 22 yaşlarındaysanız kesinlikle 6 ay gidin. Çükünüz düşmez merak etmeyin

Abdu21

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,969
1,703
113
Zorunlu askerlik 21. Yüzyılda anlamsız. Bedelli askerlikte de parasını verenin hiç gitmemesi gerekiyor yanlış olan kısmı o olabilir

kartal060606

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
2,256
1,053
113
bedelli yaptım, bana 120k daha ver 20 günde yapma deseler 120k daha verir yapmazdım. O derece berbat bir yer aga.

İlterisKağan

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
794
518
93
Askerliğin en zor dönemi acemilik dönemidir. Sonrası zaten gırgır şamata. Bedelli de gitsen acemilik yapiyosun.Ayda 4 5 asgari ücret kazanmayan birinin bedelli askerlik yapması kadar da saçma bisey yok. Hele hele 20 22 yaşlarındaysanız kesinlikle 6 ay gidin. Çükünüz düşmez merak etmeyin
Askerlik kadar güzel bir şey mi var ya. Gece nöbetini düşün başka bir şey düşünme, kurallara uy, denileni yap, her şeye atlama ve takıl gez. 6 ay boyunca kafa dinlemek gibi bir şey askerlik.

Garen123

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
796
810
93
Ne boş insan var burada askerliğin amacı savaşa gitmek değil insanların olası bi durumda silah kullanması kendine bakabilmesi askeriye mantığı sabrı öğrenmesi

Jhornet

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,171
1,355
113
Ayrıca aşçı değilsen neden patates soyucan? Çoğu yerde yemek dışarıdan geliyo artık. Koca bölük de işi gücü olan maximum 10 kişi olur (yazıcı kantinci telsizci) kalanlar gırgırına bakar.

Askeriyede en kral iş telsizciliktir. Vardiyalı çalışırsın kimseyle muhattap olmazsın. Başında bi tane uzman olur. O da senden başkasıyla muhattap olmaz. Gül gibi geçinip gidersiniz.

duvar01

Mytical91 dolandırıcıdır
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,498
977
113
Zorunlu askerlik 21. Yüzyılda anlamsız. Bedelli askerlikte de parasını verenin hiç gitmemesi gerekiyor yanlış olan kısmı o olabilir
Kıral erkeklerın askerlıkte pışmesı lazım sımdıkı nesılın hepsı cocuk gıbı takıolar kablosuz kulaklıgı muzık dınlıolar dısarda bıle. Pısırık ezık gıbı hepsı elınden ekmegını alıp kacsak pesımızden kosmaya utanırlar haklarını bıle savunamazlar teknolojı yuzunden asosyallık cıgır actı ıkı laf cumle bıle kuramayan nesıl cıktı olgunlukları kalmadı suc ondada deıl ana babasındada deıl devır degısınce herkez bırden degıstı sacma sapan bısı cıktı ortaya

Azadi6321

Why so...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
11,813
4,837
113
Bence askerlik kalkması lazım artık boş masraf

Jhornet

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,171
1,355
113
bedelli yaptım, bana 120k daha ver 20 günde yapma deseler 120k daha verir yapmazdım. O derece berbat bir yer aga.
Bedelli gidenler hep aynısını diyor çünkü askerliğin zulüm gibi dönemini yapıp geliyorlar. Sağa dön sol dön rap rap rap. Sabah aksam günde 10 iştima. Lanet bi dönem gerçekten. Sonrasi cok rahat

gokhan85

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,101
366
83
Devlet vatandaslari arasında ayrım yapamaz fakat kanunlar parası olanlara calisir böyle 3.sinif ülkelerde.din adamları kodamanlar ve nice elit sınıf milyonlarca fakirin sırtından gecinir

duvar01

Mytical91 dolandırıcıdır
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,498
977
113
Ne boş insan var burada askerliğin amacı savaşa gitmek değil insanların olası bi durumda silah kullanması kendine bakabilmesi askeriye mantığı sabrı öğrenmesi
Butun dunya bunca sene bosuna askerlık yapıyomus 1 hafta sılah kullanmayı ogrenıp evlerıne donsunler o zaman kıral senın mantıkla

duvar01

Mytical91 dolandırıcıdır
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,498
977
113
Devlet vatandaslari arasında ayrım yapamaz fakat kanunlar parası olanlara calisir böyle 3.sinif ülkelerde.din adamları kodamanlar ve nice elit sınıf milyonlarca fakirin sırtından gecinir
Vatandasları arasında ayrım yapamaz kısmında haykırdım kıral baska varmı boyle komık lafların yazda eglenek

haylan06

Eylül bu, illa ki yaprak dökecek. 🍂
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,372
6,647
113
Adam sosyal medyada 6 ayda yiyip içip gezerek 1 milyondan fazla para kazanıyor sence bu adama bedelli ücreti koyar mı gözü kapalı veriyor , biz gariban insanlarda diyoruz ki paranıza yazık değil mi yazık değil nasıl olsa 3 video atıp çıkartıyorlar herkes bizim gibi 25-30 bine çalışmıyor şimdiki nesil hiç

Asezen01

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
560
265
63
Dostum 15 ay Yaptım Sana Yanlış Anlatmışlar Sadece Acemilikte Biraz Zorluklar Çekersin Üst Devre Olunca Rahat Edersin Zaten Zorlaştıran da Bizim Askerler Komutan Konuşmayın İstima Alıp Gönderecek Sanki 40 senedir Birbirlerini Görmemişler Gibi Konuşuyorlar Hayda Bir Düdük Yat Bir Düdük Kalk Vs Vs Emirlere Rivayet Edildiği Sürece Gayet Güzel Halı Saha maçına Bile Gidiyordum Ben KomutanlarLa Yanı Öyle Papates Filan Senin Aşçılık Mutfakla İlgili Tecrüben Yoksa Giremezin Eline Bıçak Verip de Papates Filan Soydurmazlar🙃

wasil

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
14,326
10,218
113
Askerlik kalkması gerek, şahsen bu ülkede bir savaş olursa sağ parti hükümeti olduğu sürece bu ülke için savaşmayacağım
Savaşın sağ veya sol parti ile ne alakası var dostum sen kimse için savaşmayacaksın varsa ailen çocuğun eşin onlar için savaşacaksın onların kılına zarar gelirse içinde varsa tabi saniye düşünmezsin dalarsın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...