Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Bedelli Askerlik Sizce Doğrumu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

turker03

Bozkurt-Vatan
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,209
2,533
113
Askerliğin temelli kaldirmalari lazım devlete külliyen zarar

haylan06

Eylül bu, illa ki yaprak dökecek. 🍂
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,375
6,648
113
Askerliğin temelli kaldirmalari lazım devlete külliyen zarar
Askerlik kalkarsa yüz binlerce memur yüz binlerce rütbeli kışla , alay , karakol , tabur buraların işlerini kim yapacak ? 3 öğün yemek ve kalacak yere seni bedavaya hizmetçi olarak alıyorlar yani askerleri askerlik kalktı diyelim bu işlere eleman alsalar sigortası yemesi içmesi kişi başı 100 bine yakın aylık masrafı var garip askerin ise askeriyeye maliyeti aylık toplasan 10 bin bile değil.

İlterisKağan

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
794
518
93
Profesyonel ordu parasiyla yaptıracak devlet askere ne yaptiriyorlar vatan mibkorutuyor nerde bktan iş var onları yaptırıyorlar
profesyonel orduya para ödemeyecek mi devlet? Birileri maaş almayacak mı? Bir normal erin devlete maliyeti aylık en fazla 10 bin tl olsa, sözleşmeliye bile yanlış bilmiyorsam 35-50 arası bi para veriyo. Hangisi daha maliyetli olur?

Sen barış zamanında tabii ki korumuyosun ama caydırıcı bir güç olarak bekliyorsun. Senin nöbet yerlerinde sınırlarında birileri beklemese düşmanın girmesi 1 saat sürmez.

Bktan iş yaptırdıkları ne? Temizlik yapmak bir şeyler taşımak. Bunlar tabi ki yapılacak. Kim yapacak? Ayrıca binlerce erkeği oyalayacak bir şeyler bulmazsan kavga dövüş eksik olmaz.

Bernardo1

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,677
1,922
113
İnsan yaşlanınca geriye sadece hatıralar kalacak. Askerlik her türlü anı tadacagin bir yer. Çıplak elle kar da kuredik, terhise 1 ay kala komutanin hakemliginde halısahada maç da yaptık.
6 aylık askerliği bedelli yapmak cok saçma.
Batıci ideolojinin hakim olduğu zamandayiz
Zora gelmek insanları kudurtuyor
Erkek erkege pompa çağdaşlık zannediliyor
İnsanlarin beyinleri işgal edilmiş
Bu insanlara bedelli askerlik saçmalık dersen zaten anlamayacaktir

MaximLestienne

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
15,178
13,036
113
olm bu ülkede herhangi düzgün işleyen bir sektör yada olay var mı ki bedelli askerlik sorguluyorsun. askerliğe gelene kadar daha 5 yaşında başlıyor bu mevzular. durumu iyi oln özel ana okullarına gönderiyor olmayan göndermiyor. okullarda serbest kıyafet meselesini çıkardılar zamanında dünyanın en saçma şeyi. o yaşlarda herkesin kendisini eşit görmesi gerekirken tek tip kıyafet olması gerekirken orada başlattılar ayrımcılığı. bu ülkenin her alanda her insana eşit davranmasını düzeltmek imkansız ötesi artık. 20 senedir gelinen noktada hangi yamuk yeri düzelteceksin. sağlıktan eğitime ekonomiden sınavsistemine kadar her şeyin çürüdü dayı senin askerliğe gelene kadar daha çok şey var. oraları düzeltirsen oraya da sıra gelir. askerlik önceden daha zormuş tabi ki aylarca orada insanlar bi terbiye ediliyormuş ama artık gereksiz buluyorum. çünkü artık ne cephe savaşı kaldı ne başka bişey adam ebesinin örekesinden tuşa bi basıyor onlarca füze fırlatıyor geçiyor. profesyone ordu kavramına geçilmeli. sadece gerçekten bu işi yapmak isteyenler parasını kazanarak yapmalı. ha bunu akp tabi ki yapmaz çünkü akp sadece para almayı düşünür bedelliyi devamlı hale getirmeleri sadece para geldiği için en çok da vatan millet ayağını kendileri yapar tıpkı her türlü yolsuzlugu yapıp müslümanlık satmaları gibi.

bu forumda siyaset yasak ama şuan ne konuşursak konuşalım konu buraya gelir çünkü akp bu ülkeyi koskoca bir enkaza dönüştürdü maddi manevi.

Asezen01

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
560
265
63
Savaşlar Sadece Topla Silahla Olunmuyor Beyler abd Irak İşgal Ettikten Sonra Bütün Erkekleri Iraklıları Ebu garip Hapishanesine Kitleyip Gözleri Önünde Kiminin Anasına Kiminin Bacısına Tecavüz Ettikler Gözleri Önünde İçimiz de Bu görüntüleri Yaşamak İsteyen Yoktur Herhalde O Yüzden Bosverin Siz Zenginin Bedeli Yapmasını Filan Vatan Bizim Namusumuzdur Askerlik Gurur Duyulacak Bir Şey Dir Örf Adetimizdir Askerlik Yapamayana Kız Bile Vermiyorlar O Zenginler Bedeli Yapanlar Corona Zamanı Neden Başka Ülkelere Gitmediler Çünkü Her Yerde Tüm Dünyada Vardı Corona Yanı Paranın Geçmediği Zamanlarda Var

pokolsa

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
478
222
43
Kral bedelli yapmak istemiş ama pahalı gelio heralde

İlterisKağan

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
794
518
93
Savaşlar Sadece Topla Silahla Olunmuyor Beyler abd Irak İşgal Ettikten Sonra Bütün Erkekleri Iraklıları Ebu garip Hapishanesine Kitleyip Gözleri Önünde Kiminin Anasına Kiminin Bacısına Tecavüz Ettikler Gözleri Önünde İçimiz de Bu görüntüleri Yaşamak İsteyen Yoktur Herhalde O Yüzden Bosverin Siz Zenginin Bedeli Yapmasını Filan Vatan Bizim Namusumuzdur Askerlik Gurur Duyulacak Bir Şey Dir Örf Adetimizdir Askerlik Yapamayana Kız Bile Vermiyorlar O Zenginler Bedeli Yapanlar Corona Zamanı Neden Başka Ülkelere Gitmediler Çünkü Her Yerde Tüm Dünyada Vardı Corona Yanı Paranın Geçmediği Zamanlarda Var
İşte abi bunlar bugüne bakarak konuşuyor. Çünkü şu an savaş halinde değiliz. Barış zamanı saçma geliyor. Halbuki düşünmedikleri şu, sen barış zamanı bir şey yapmıyorsun evet ama bu gece bilmem ne ordusunun karadan ülkemize girmeyeceğine kim garanti veriyor? Birilerinin sevdiklerine düşman piyade tüfeğinin namlusunu dayayınca o zaman derler ki keşke 50 milyon askerimiz olsaydı da ailem şu duruma düşmeseydi.

Bernardo1

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,677
1,922
113
olm bu ülkede herhangi düzgün işleyen bir sektör yada olay var mı ki bedelli askerlik sorguluyorsun. askerliğe gelene kadar daha 5 yaşında başlıyor bu mevzular. durumu iyi oln özel ana okullarına gönderiyor olmayan göndermiyor. okullarda serbest kıyafet meselesini çıkardılar zamanında dünyanın en saçma şeyi. o yaşlarda herkesin kendisini eşit görmesi gerekirken tek tip kıyafet olması gerekirken orada başlattılar ayrımcılığı. bu ülkenin her alanda her insana eşit davranmasını düzeltmek imkansız ötesi artık. 20 senedir gelinen noktada hangi yamuk yeri düzelteceksin. sağlıktan eğitime ekonomiden sınavsistemine kadar her şeyin çürüdü dayı senin askerliğe gelene kadar daha çok şey var. oraları düzeltirsen oraya da sıra gelir. askerlik önceden daha zormuş tabi ki aylarca orada insanlar bi terbiye ediliyormuş ama artık gereksiz buluyorum. çünkü artık ne cephe savaşı kaldı ne başka bişey adam ebesinin örekesinden tuşa bi basıyor onlarca füze fırlatıyor geçiyor. profesyone ordu kavramına geçilmeli. sadece gerçekten bu işi yapmak isteyenler parasını kazanarak yapmalı. ha bunu akp tabi ki yapmaz çünkü akp sadece para almayı düşünür bedelliyi devamlı hale getirmeleri sadece para geldiği için en çok da vatan millet ayağını kendileri yapar tıpkı her türlü yolsuzlugu yapıp müslümanlık satmaları gibi.

bu forumda siyaset yasak ama şuan ne konuşursak konuşalım konu buraya gelir çünkü akp bu ülkeyi koskoca bir enkaza dönüştürdü maddi manevi.
Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra sahtekarlık ve iki yüzlülük her zaman ovuldu. Bu ülkenin ikinci partisi geldiği günden beri sadece hırsızlık yapan adamı önder ilan etti. Dürüst adam olsa dalga gecilirdi. Fatih sultan bile gelse bu toplumu ıslah edemez. 2.cumhuriyetin kurulmasin zamani maalesef geldi.onderim Mustafa Kemal diyenler 6 ay askerlik yapamıyor. Zavallı ve aciz ve tembel bir toplum yaratildi

errayn

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,156
441
83
yıl 2025 olmuş gidip 6 ay boş beleş neden takılayım parası olan her açıdan ayrışıyor devlet kurumlarındaki imkanlar dahil, haliyle 5 ayımı kendime alırım çok daha mantıklı

haylan06

Eylül bu, illa ki yaprak dökecek. 🍂
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,375
6,648
113
YouTube , tiktok kapatılsın fabrikatör bebesi hariç herkes nasıl tıpış tıpış askere gidiyor.. kolay para varken kimse 6 ayını askerde çürütmez çürüten insanlar bizim gibi akşama kadar 200₺ kod kovalayan gariban insanlar..😄

Bernardo1

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,677
1,922
113
yıl 2025 olmuş gidip 6 ay boş beleş neden takılayım parası olan her açıdan ayrışıyor devlet kurumlarındaki imkanlar dahil, haliyle 5 ayımı kendime alırım çok daha mantıklı
6 ay ya 6, nasıl bir hayatiniz var ki 6 ayı mesele ediyorsunuz. Biri yazmış savaşlar uzaktan diye nasıl bir cehalet sarmış ülkeyi. Savaş piyade ile kazanılır sözünü bile bilmiyor.

montaigne

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
198
58
28
Daha çok olmadı geleli dostlar gereksiz yere devlete yük başka bir şey değil

turker03

Bozkurt-Vatan
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,209
2,533
113
Parası olan gitmesin diyecemde 1 ay her türlü o botu siesie giydiriyorlar yapacak bişey yok🤣

Cancan9876

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
785
653
93
Ne yazdılar ne yazmadılar pek okumadım bunun tek mantığı bedelli ödeyeceğin miktarı askere gitmesen çalışma hayatında 6 ayda kazanabiliyor musun mevzu asıl o eğer kazanıyorsan bedelli yap hiç öyle burda edebiyat kesenleri dinleme yok vatan görevi yok bayrak millet alayı hikaye ben 6 aylık gitmiştim ordu komutanlığına 3. Ordu komutanının evi alayın içindeydi evinin önünü temizlerken biri kafasını çevirip eve doğru baktı diye 3 saat aralıksız dümdüz durup direğe selam verdi bu mu vatana hizmet benim gittiğim dönem korona mevzusu patladı tam 45 gün bizi eve göndermediler üstüne aynı dönem almanyada durumlar daha vahim diye gurbetçi gelmeyi isteyenleri ülkeye getirip aynı ülkede vatanın evladı dedikleri biz askerleri evimize göndermediler o 45 gün bana geri kalan 6 aydan çok çok daha uzun gelmişti ayrıca o 45 gün içinde askerliğin uzamasından bağımsız bir arkadaşımız kafasına sıkmıştı ölmemişti tetiği çekerken uzun namlulu silah olduğu için g3 ucu kaymış suratı dağılmıştı hastaneye kaldırıldı ne kadar kendi hatası daha büyük olsa da belki askerlere kıymet verseler o çocuk bunu yaşamayacaktı kim bilir. Bi gün birinin üzerinde telefon yakalandı diye tüm birliği dışarı çıkarıp havanın buz gibi olduğu dönem arama yaptılar onlarca kişi hastalı oldu birimiz hepimiz hepimiz birimiz içinmiş 1 kişi yaparsa herkes ceza çekermiş ben eşşekmiydim tam 7 ay telefon kullanmadım askerde 3 yıllık kız arkadaşım terk etti açıp 1 fotoğrafına bakmak istemedim delikanlı gibi işimi yaptım bir tane sorumluluk bilmez asalak yavşak yüzünden hatasız yapmadan geçirsen bile askerliğini onlarca kez ceza çekeceğinin garantisini veriyorum yerde sürünür ördek yürüyüşü yapar tuvalete bile giderken uygun adımla gidersin. Ayrıca öyle silah tutmayı öğrendiğin fln yok 5 10 el ateş edersin şöyle yapma böyle yapma diye de öğretmediler bize hadi bitirin bu sıcakta sizinle mi uğraşıcam demişti başımızda ki sözde komutan ben çok atış poligonuna gittim silah kullandım öyle öğrendim ama şunun garantisini vereyim olur da bir silahı temizlemen gerikirse harika temizlersin söküp takarsın ceza olsun diye saatlerce yaptırmışlıkları var. Uzun lafın kısası para hesabı dışında yapacağın bir hesap yok sivilde 6 ayda kazanıyorsan verdiğin parayı bedelli yap benden gelecek tavsiyeler bu kadar şimdiden hayırlı teskereler hakkında hayırlısı olsun.

errayn

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,156
441
83
6 ay ya 6, nasıl bir hayatiniz var ki 6 ayı mesele ediyorsunuz. Biri yazmış savaşlar uzaktan diye nasıl bir cehalet sarmış ülkeyi. Savaş piyade ile kazanılır sözünü bile bilmiyor.
lan piyada mi kaldı adamlar israilden füze ile iranın top 50 yi indiriyor hangi piyade bunu yapacak git devir 1600 ler değil mehterde çalsın istersen , 6 ayda pek çok şey değişiyor aq hayatımdan nedne 6 ayı çöpe atayım garantisi mi var hayatımızın uzun olacağının

turker03

Bozkurt-Vatan
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,209
2,533
113
lan piyada mi kaldı adamlar israilden füze ile iranın top 50 yi indiriyor hangi piyade bunu yapacak git devir 1600 ler değil mehterde çalsın istersen , 6 ayda pek çok şey değişiyor aq hayatımdan nedne 6 ayı çöpe atayım garantisi mi var hayatımızın uzun olacağının
Paran varsa gitme kral ben zamanında 1 sene yaptım paramda vardı ozaman bin pişman oldum bedelli yapmadigima herkes nasıl yapıyorsa yapacam dedim pişman oldum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...