Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet 4 Sene 2 Ay Ceza Aldık

Ferhatd

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,062
1,735
113
S.a arkadaşlar 3 4 sene önce banka hesabini kiraya verdik yeni davalar açıldı 2 mahkemede hakim yapıştırmış cezayı 12.500 tl arti 4 yıl 2 ay istifa yollayacak avukata sorduk ceza onanmış nihayi karar diyo 1 sene yatan diyor tecrübesi olanlar yazarsa
doğru 1 sene 1 ay yatarsın yat allah kurtarsın banka hesabı kiralamazsın bidaha

Ferhatd

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,062
1,735
113
Kardesim gün hesabı yapılır ceza işlerinde 760 gün yapar 3 yıl sartlı tahliye max tıtacakları seni 16 gün
kardeş o devir kapandı denetim 1 seneye düştü hatta yeni kanunla dahada azaltacaklar 31 temmuz 2020 den önceki suçlara 3 yıl denetim

EnginAres

Sokaktaki Patiler İçin 1 Kap Su 1 Kap Mama 🙏
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,097
2,130
113
Ne diyeyim ki bro.
Allah bunlars vicdan versin diyeceğim de işe yaramayacak Allah'ıda zora koşmak istemiyorum
Silivri 1 nolu'nun serbaş'ının Silivri sahilde balık restaurantı var, oraya dostunu yolluyorsun, zarfın içine 50k koyuyorsun mahkumun adını soyadını da yazıyorsun 50 suç kaydın bile olsa kurulda bye bye diyorlar... Kendileri 1 numaralı suçlu aslında her bok dönüyor kurulda. Kapalıda kavga etmiş ve tecrit cezası almış kişiye kurulun takmaması imkansız ama bizde formülü sonradan öğrendik, dışardan bitiriyorlar işi. Kurum savcısına kapalı zarf vermek yasal bir hak olmasına rağmen asla veremezsin üstüne 1 tonda dayak yersin, adliye savcısına dilekçe yazarsın asla yollamazlar işlerine gelmeyen bir yazı ise. Neyse ki Turna sistemi varda dilekçeyi yazıp görüntülü konuşurken resmini çektirip savcıya ilettiriyorduk yakınlarımıza. Ben kurul kararına itiraz etmiştim ama karar tahliye olduktan 7 ay sonra geldi :) lan zaten 3 ay haksız yere taktılar diye itiraz ettim. Mantığın bitti yer gerçekten.

mertu99

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,970
958
113
Silivri 1 nolu'nun serbaş'ının Silivri sahilde balık restaurantı var, oraya dostunu yolluyorsun, zarfın içine 50k koyuyorsun mahkumun adını soyadını da yazıyorsun 50 suç kaydın bile olsa kurulda bye bye diyorlar... Kendileri 1 numaralı suçlu aslında her bok dönüyor kurulda. Kapalıda kavga etmiş ve tecrit cezası almış kişiye kurulun takmaması imkansız ama bizde formülü sonradan öğrendik, dışardan bitiriyorlar işi. Kurum savcısına kapalı zarf vermek yasal bir hak olmasına rağmen asla veremezsin üstüne 1 tonda dayak yersin, adliye savcısına dilekçe yazarsın asla yollamazlar işlerine gelmeyen bir yazı ise. Neyse ki Turna sistemi varda dilekçeyi yazıp görüntülü konuşurken resmini çektirip savcıya ilettiriyorduk yakınlarımıza. Ben kurul kararına itiraz etmiştim ama karar tahliye olduktan 7 ay sonra geldi :) lan zaten 3 ay haksız yere taktılar diye itiraz ettim. Mantığın bitti yer gerçekten.
Benim dosyanı bozmak içinde 170 bin dolar istemişlerdi rüşvetin dönmediği yermi var .

yargı infaz hepsi rüşvet tekelinde o yüzden parası olmayana cezaevi mezar.

Benimde yatmışlığım var az çok biliyorum dümenlerin nasıl döndüğünü ama artık bu işler insanların gözünd soka soka yapılıyor.

Estebtc

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,735
1,228
113
Avukatında bi halt bildiği yok merak etme.
Ne deseler tersi oluyor.
Bu sorunu sadece bu sorunu yaşayan anlar.
Avukat her bir boku biliyor da bilerek seni korkutuyor aman abi birşey yapamaz mısın diye kucağına düş diye para koparmak için abartıyorlar

mertu99

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,970
958
113
Avukat her bir boku biliyor da bilerek seni korkutuyor aman abi birşey yapamaz mısın diye kucağına düş diye para koparmak için abartıyorlar
Bana aynı yargılamada ayrı ayrı 4 kez 2 yıl 6 ay verildi.
Avukat dedi ki bunu içtima yaparlar toplamı 10 yıl .

1. Tekerrürler yatarın 6sene 8 ay.

Dosya infaza verilmeden 3 gün önce voltaya çıktım bir araştırma yaptım gerekçeli kararıma tck 43/2 maddesi ( cezaların birleştirilmesi zincirleme suç hükümleri ) uygulanmadığı için 5275 sayılı infaz kanununun 99. Maddesi ( tüm cezaların toplamı infaz ettirilmesi ) uygulanamıyormuş.

Bu durumda 4 kez 2 yıl 6 ayın ceza başına yatarı ardışık infaz ediliyor buns göre 2yıl 6 ay =30 ay .
2/3ü = 20 ay 12 ayda koşullu salıverilme düş ceza başına yatarım 8 ay toplamı 32 ay yapıyor.

Ama avukata kalsa 6 sene 8 ay yatırıyordu beni.

Ceza toplama için gerekçeli kararda ceza toplama birleştirme hükümleri uygulanması gerekiyor.

Zaten ceza gelmeden öncede en kötü hagb alırsın dedi bu cexayı aldım istinaf bozar istinaf bozmazsa yargıtay bozar dedi yargıtay yolum kapatılarak kesin ibaresiyle istinaf red etti.

O yüzden tüm avukatlar dümenci.

ozangs40

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,978
509
113
Benim 1 sene cezam vardı 3 gün yattım

tarko11

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,506
454
83
S.a arkadaşlar 3 4 sene önce banka hesabini kiraya verdik yeni davalar açıldı 2 mahkemede hakim yapıştırmış cezayı 12.500 tl arti 4 yıl 2 ay istifa yollayacak avukata sorduk ceza onanmış nihayi karar diyo 1 sene yatan diyor tecrübesi olanlar yazarsa
O avukatini deistir sen nasi bir sene yatiyosun denetim kaç yıl oldu haberi yokmu onun

Estebtc

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,735
1,228
113

Dosya infaza verilmeden 3 gün önce voltaya çıktım bir araştırma yaptım gerekçeli kararıma tck 43/2 maddesi ( cezaların birleştirilmesi zincirleme suç hükümleri ) uygulanmadığı için 5275 sayılı infaz kanununun 99. Maddesi ( tüm cezaların toplamı infaz ettirilmesi ) uygulanamıyormuş.

Bu durumda 4 kez 2 yıl 6 ayın ceza başına yatarı ardışık infaz ediliyor buns göre 2yıl 6 ay =30 ay .
2/3ü = 20 ay 12 ayda koşullu salıverilme düş ceza başına yatarım 8 ay toplamı 32 ay yapıyor.

Ceza toplama için gerekçeli kararda ceza toplama birleştirme hükümleri uygulanması gerekiyor.

Zaten ceza gelmeden öncede en kötü hagb alırsın dedi bu cexayı aldım istinaf bozar istinaf bozmazsa yargıtay bozar dedi yargıtay yolum kapatılarak kesin ibaresiyle istinaf red etti.

Dümen tabi sen diycektin aman abi kurtar beni hakkın neyse verelim diycektin alacaktı parayı senden sonra diyecekti ki ben kurtardım seni

tarko11

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,506
454
83
Yatarin falan yok senin deneti

Zincirleme suçta aynı kişiye karşı birden fazla kez suçu islemissin demek o cezan artar 4/1 4/3 e kadar yanlış hatirlamiyorsam

mertu99

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,970
958
113
Dümen tabi sen diycektin aman abi kurtar beni hakkın neyse verelim diycektin alacaktı parayı senden sonra diyecekti ki ben kurtardım seni
Şu işten sıyrılayım ziyaretine gideceğim hala para istiyor utanmadan

mertu99

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,970
958
113
Yatarin falan yok senin deneti
Zincirleme suçta aynı kişiye karşı birden fazla kez suçu islemissin demek o cezan artar 4/1 4/3 e kadar yanlış hatirlamiyorsam
O cezayı artırması için 43/2 uygulaması gerekiyor.
Ama uygulanmadı.
4 yıl verdi suç 3 kişiden fazla kişi ile işlendiği için 6 yıla çıkardı 168/2 etkin pişmanlıktan 3 yıla indirdi duruşmada iyi halden 2 yıl 6 aya indirdi .
Onun harici hiçbir artırım veya indirim uugulanmadı 3 kez 2 yıl 6 ay + 4 adet farklı miktarlarda para cezası

tusubana33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,613
1,599
113
Geçmiş olsun komşu oğlu yatmıştı kiralamadan ne kadar yattı bilmiyorum ama af olmazsa 1 yıl af olursa erken çıkarsın. Dikkat et içerde kestane çizdirme

cberkdogdu

🌟🌟🌟🌟🌟
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
3,108
7,585
113
benim dikkatimi çeken komik olan ne bu kadar emoji atanların sebebi ne ?

tarko11

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,506
454
83
O cezayı artırması için 43/2 uygulaması gerekiyor.
Ama uygulanmadı.
4 yıl verdi suç 3 kişiden fazla kişi ile işlendiği için 6 yıla çıkardı 168/2 etkin pişmanlıktan 3 yıla indirdi duruşmada iyi halden 2 yıl 6 aya indirdi .
Onun harici hiçbir artırım veya indirim uugulanmadı 3 kez 2 yıl 6 ay + 4 adet farklı miktarlarda para cezası
Zincirleme suç dimi eminsin aynı kişiye karşı farklı zamanlarda suçu islemen lazim zincirleme suç o demek bı adamın mesela parasını aldın zorla sonra 3ay sonra zorla saatini aldın kolyesini aldın sonra farklı bı zamanda başka bir malını aldın gibi

tusubana33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,613
1,599
113
Dostum bu arada e devlette falan çıkıyor mu dosya yada hesap kiralatip sonra hemen kapattın mi yoksa uzun süre açık mi bıraktırdin. Bende 2016-2017 de kart çıkarmıştım sonra kart kayboldu ama üstüne düşmedim banka kartı diye şu ana kadar arayan soran olmadı böyle şeyler görünce korkarım

mertu99

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,970
958
113
Zincirleme suç dimi eminsin aynı kişiye karşı farklı zamanlarda suçu islemen lazim zincirleme suç o demek bı adamın mesela parasını aldın zorla sonra 3ay sonra zorla saatini aldın kolyesini aldın sonra farklı bı zamanda başka bir malını aldın gibi
Aynı suçun birden fazla kişiye işlenmesi aynı yargılama.
Udf açabiliyorsan göndereyim gerekçeli kararı oku.

profat

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
274
104
43
Bu ceza affı ve iyi hal indirimi falan uygulandıktan sonra kalan net ceza mı