http://www.bilimselyuzme.com/
Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Tenis Zeynep Sönmez: Toprakta Daha Başarılı Olabilirim

Daimon

Moderator
Yönetici
Moderatör
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
112,733
84,884
113
1762591189491.png

Zeynep, hem Türk tenisi hem de kariyeri için ilklere imza attığı bir sezonu geride bıraktı. 23 yaşındaki Zeynep,
Wimbledon'daki performansıyla açık dönemdeki bir grand slam turnuvasında teklerde 3. tura yükselen ilk Türk tenisçi oldu.

Bir sezonda 4 büyük turnuvada da ana tabloda yer alan ilk Türk kadın tenisçi ünvanını alan Zeynep,
dünya sıralamasında da kariyerinin en iyi derecesi olan 69'unculuğa kadar yükseldi.

Zeynep, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni şeyler tecrübe ettiği ve dersler çıkardığı bir yıl olarak tarif ettiği 2025'te kendisi adına en unutulmaz anın,
Wimbledon Turnuvası'nda 3. tur oynaması olduğunu belirtti.

Önceki yıla göre oyununda en göze çarpan değişiklik ve geliştirmek istediği alanlar sorulan Zeynep, "Bence en büyük değişiklik servisimde oldu.
Bu yeni çalışmaya başladığım bir şey değildi ama tabii çok zaman alıyor böyle detayların gelişmesi, değişmesi.
Servis yüzdem ve servisimden puan çıkarma yüzdem yükseldi.
Agresif ve defansif oyunu biraz daha iyi harmanlamak istiyorum.
İki yönümü de aynı anda kortta kullanabilecek şekilde bir oyun tasarlamak istiyorum." dedi.

Zeynep Sönmez, hızlı ayaklara sahip olmasının avantajını toprak zeminde daha iyi kullanmak istediğini dile getirerek
"Toprak, bence çok fazla beceri gerektiren bir kort.
Çünkü gerçekten yavaş, sürekli top için hazırlanman gerekiyor. Sert kortta özellikle top sana geliyor ama toprakta öyle olmuyor.
Bence toprakta daha başarılı olabilirim. Önümüzdeki sene öyle olacağını düşünüyorum.
Bu sene çok fazla toprağa hazırlanacak vaktim olmadı ve bazı sağlık sorunları yaşadım.
Umarım önümüzdeki yıl toprak sezonu daha iyi olur benim için." ifadelerini kullandı.

montaigne

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
233
73
28
Fena kız değil ama seviye atlaması için biraz daha emek koymalı

akin1996

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,728
1,239
113
Servislerini geliştirebilirse daha üst seviyelerde rahatlikla görürüz

fb2929

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,007
280
83
Ekli dosyayı görüntüle 877729

Zeynep, hem Türk tenisi hem de kariyeri için ilklere imza attığı bir sezonu geride bıraktı. 23 yaşındaki Zeynep,
Wimbledon'daki performansıyla açık dönemdeki bir grand slam turnuvasında teklerde 3. tura yükselen ilk Türk tenisçi oldu.

Bir sezonda 4 büyük turnuvada da ana tabloda yer alan ilk Türk kadın tenisçi ünvanını alan Zeynep,
dünya sıralamasında da kariyerinin en iyi derecesi olan 69'unculuğa kadar yükseldi.

Zeynep, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni şeyler tecrübe ettiği ve dersler çıkardığı bir yıl olarak tarif ettiği 2025'te kendisi adına en unutulmaz anın,
Wimbledon Turnuvası'nda 3. tur oynaması olduğunu belirtti.

Önceki yıla göre oyununda en göze çarpan değişiklik ve geliştirmek istediği alanlar sorulan Zeynep, "Bence en büyük değişiklik servisimde oldu.
Bu yeni çalışmaya başladığım bir şey değildi ama tabii çok zaman alıyor böyle detayların gelişmesi, değişmesi.
Servis yüzdem ve servisimden puan çıkarma yüzdem yükseldi.
Agresif ve defansif oyunu biraz daha iyi harmanlamak istiyorum.
İki yönümü de aynı anda kortta kullanabilecek şekilde bir oyun tasarlamak istiyorum." dedi.

Zeynep Sönmez, hızlı ayaklara sahip olmasının avantajını toprak zeminde daha iyi kullanmak istediğini dile getirerek
"Toprak, bence çok fazla beceri gerektiren bir kort.
Çünkü gerçekten yavaş, sürekli top için hazırlanman gerekiyor. Sert kortta özellikle top sana geliyor ama toprakta öyle olmuyor.
Bence toprakta daha başarılı olabilirim. Önümüzdeki sene öyle olacağını düşünüyorum.
Bu sene çok fazla toprağa hazırlanacak vaktim olmadı ve bazı sağlık sorunları yaşadım.
Umarım önümüzdeki yıl toprak sezonu daha iyi olur benim için." ifadelerini kullandı.
👏👏

Tufan1071

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,643
1,063
113
Senin yorumuna karsilik ironi yapiyorum, 85 milyonluk ulkenin en buyuk teniscisi bu kiz baska bir kizi daha yok bu seviyede malesef. Abartiliyo diyip asagi cekmek yerine desteklemek gerekiyo.
Sorunu görüp sadece yeteri kadar performansı olmayana destek çıkmak ne kadar mantıklı yeniler yetişemez mi

mrmaster

Üye
Yeni Üye
46
13
8
Servisleri çok kötü, hele 2.ci servise düşünce puan kazanma oranı çok düşük, çift hata olasılığı çok yüksek, tekniği zayıf, güçsüz ve bu nedenle vuruşlarında rakibi zorlayamıyor aldığı puanlar genellikle rakiplerinin basit hatalarından kaynaklanıyor, aslında hızı iyi ve ayakları çabuk ama güç, teknik olmayınca olmuyor.

semihx11

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
496
225
43
arka arkaya basit hata yapmaya başlayınca hemen mental down oluyor yoksa kaliteli oyuncu her maçını izlerim zeynebin ama ciddi mental sıkıntıları var

errayn

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,221
482
83
kadın tenisinde iyi servise sahip olmak çok ayrıştırıcı bi özelik ayrıca sayılarını kısa tutmaya odaklanmalı servis vole gibi

palas38

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,067
49
48
Bu kadının maçında para kazanmak imkansıza yakın .tam dümen .seti alır desen veriyor verir desen alıyo alt desen üst üst desen alt bitiriyo.öyle bi Lanet oyuncu