Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Yurtdışından Türkiye'ye kargo

Ciko1453

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
210
75
28
Arkadaşlar bilgisi olan varsa acil lütfen dönüş bekliyorum. Londradan bir arkadaşım bugün uçak yoluyla uluslararsı hızlı teslimat kargo şirketi Upsim ile bana kargo çıkarttı ve bunlar elektronik ürünler bir kaç parçada hediye kendisi kargo şirketine 3000 dolar odeme yaptı ve benim de kargo teslimatı gerçekleştirirken 800 dolar bir ödeme yapmam gerektiğini bunu ödemek istediğini ama Türkiye gümrük vergisi olduğundan sebeb ödeyemediği ni benim ödemem gerektiğini söyledi. Ben kendisini kaç kez uyarmama rağmen kargoyu çıkardı her ne kadar uçak ile acenteyle yollamış olsa bile elektronik cihazlar olduğu için kargoya takılır mı ve 800 dolar vergi çıkması mumkunmu ?

Ciko1453

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
210
75
28
Gümrüğe takılır mı diyecektim yanlış yazmışım

Golcümetin

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
18,497
7,796
113
Arkadaşlar bilgisi olan varsa acil lütfen dönüş bekliyorum. Londradan bir arkadaşım bugün uçak yoluyla uluslararsı hızlı teslimat kargo şirketi Upsim ile bana kargo çıkarttı ve bunlar elektronik ürünler bir kaç parçada hediye kendisi kargo şirketine 3000 dolar odeme yaptı ve benim de kargo teslimatı gerçekleştirirken 800 dolar bir ödeme yapmam gerektiğini bunu ödemek istediğini ama Türkiye gümrük vergisi olduğundan sebeb ödeyemediği ni benim ödemem gerektiğini söyledi. Ben kendisini kaç kez uyarmama rağmen kargoyu çıkardı her ne kadar uçak ile acenteyle yollamış olsa bile elektronik cihazlar olduğu için kargoya takılır mı ve 800 dolar vergi çıkması mumkunmu ?
Takılabilir. Gümrükten çekmek için gümrük farklı kurumlardan belge vs de isteyenebilir. Bir gümrük müşavirliği firmasına sor bence. Olmadı onlara vekalet verirsin senin adına gümrükten çekerler

Calypso13

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
11,532
9,682
113
Cok guvendigin,yuzyuze geldigin tanıdığın biri degilse kesin dolandiriliyorsun. Tanıdığın biri ise 80% dolandiriliyorsun. 3bin dolar tirla mal mi cekiyor da kwrgo sirketine odeme yapiyor

Ciko1453

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
210
75
28
Ben onun neden 3 bin dolar verdiğini biliyorum o ayrı bir mesele ve yüz yüze gelip tanıdığım biri sorun sadece elektronik cihazların gümrüğe takılıp takilmayacagi

Calypso13

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
11,532
9,682
113
Ben onun neden 3 bin dolar verdiğini biliyorum o ayrı bir mesele ve yüz yüze gelip tanıdığım biri sorun sadece elektronik cihazların gümrüğe takılıp takilmayacagi
Sorun buysa cevap vereyim. 100% takilacak

Fterim1905

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
31,261
28,837
113
Bir arkafasim bana bı kıyafet hediye göndermişti zamanında, ona bile vergi vermiştim. Reisim sever elektronik eşyalara vergi koymayı

turker03

Bozkurt-Vatan
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,200
2,521
113
Hayır tabikide ya lütfen dalga geçmeyi bırakın iş ciddi bu kargo bir iki güne elime ulasacak
Dalga geçmeyin demissin kendin ben onun niye 3 bin dolar verdiğim biliyorum demişsin alengirli işlerse ulasirlarsa sana benim kargoyla alakak yok de 800 dolarda kurtarmaz seni

Calypso13

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
11,532
9,682
113
Eleman gidiş dönüş şeklinde bilet alsa hem daha hızlı teslim ederdi hem gümrüğe takılmazdı hem de bı gezmiş olurdu ve tüm bunları muhtemelen 1k dolara halletmiş olurdu
Kesinlikle oyle kanka. Bizim bi abi vardi fasa gezmeye gidip tatil yapiyordu. Dönüşte bi playstation aliyordu getirip satiyordu tatil parasi cikiyordu 😅

Ciko1453

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
210
75
28
Eleman gidiş dönüş şeklinde bilet alsa hem daha hızlı teslim ederdi hem gümrüğe takılmazdı hem de bı gezmiş olurdu ve tüm bunları muhtemelen 1k dolara halletmiş olurdu
Kendisi Londra'da üst düzey bir yönetici ve İngiltere'nin koymuş olduğu bir sorun var işi gereği kullandığı karttan hiç bir şekilde tatil amaçlı bile o iş kartını kullanamıyor yani aldığı maaşını sadece İngiltere'de harcayabiliyor devletin vermiş olduğu bir kart olduğu için ülkemize elbette gelebiliyor ama cebinde örneğin 10 bin dolarla gelmesine izin verilmiyor