Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Yasalar Hakkında Bilgisi Olan

Cikcik

🤘cCc Var Olsun Turan Eller cCc 🤘
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
564
442
63
Arkadaşlar selamün aleyküm ruhsatsız silah yakalatmaktan şu cezayı aldım ,

7258 sayılı kanuna muhalefet " suçundan hükmedilen 10 ay hapis cezasına yönelik ilamında tekerrür hükümlerinin uygulanması nedeniyle 2. defa mükerrir olduğundan, TCK’nın 58/6. maddesi gereğince İKİNCİ KEZ MÜKERRİRLERE ÖZGÜ İNFAZ REJİMİNE GÖRE ÇEKTİRİLMESİNE, mükerrir olan sanık hakkında cezanın infazından sonra denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasına,Neticeten sanığın 1 YIL HAPİS ve 600,00 TL ADLİ PARA CEZASIYLA CEZALANDIRILMASINA

Bunu istinafa yolladıydım ordanda bu karar çıkmış ,

1000058341.jpg

bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim , yakalanmam şuan cikmişmidir veya istinafin onayladigi cezayada tebligat yapılıyor mu şu tarihte git teslim ol felan diye

30.06.2025 tarihinde istinafta onaylamiş cezayi bu yeni yasa bana vuruyormu suç tarihim 13.12.2023 birde bunun yatari nedir hepsi kapalimidir felan filan

Ortaköy

Ayrıcalıklı Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,652
4,525
113

7258 sayılı kanuna muhalefet " suçundan hükmedilen 10 ay hapis cezasına yönelik ilamında tekerrür hükümlerinin uygulanması nedeniyle 2. defa mükerrir olduğundan, TCK’nın 58/6. maddesi gereğince İKİNCİ KEZ MÜKERRİRLERE ÖZGÜ İNFAZ REJİMİNE GÖRE ÇEKTİRİLMESİNE, mükerrir olan sanık hakkında cezanın infazından sonra denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasına,Neticeten sanığın 1 YIL HAPİS ve 600,00 TL ADLİ PARA CEZASIYLA CEZALANDIRILMASINA

Ekli dosyayı görüntüle 812559

bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim , yakalanmam şuan cikmişmidir veya istinafin onayladigi cezayada tebligat yapılıyor mu şu tarihte git teslim ol felan diye

30.06.2025 tarihinde istinafta onaylamiş cezayi bu yeni yasa bana vuruyormu suç tarihim 13.12.2023 birde bunun yatari nedir hepsi kapalimidir felan filan
Tamamı kapalı da yatacaksın dörtte dört ama yeni yasa ile 4/3 çekildi 9 ay yatarın var denetim hakkı da olduğu için 5 gün yatar çıkarsın

Cikcik

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
564
442
63
Tamamı kapalı da yatacaksın dörtte dört ama yeni yasa ile 4/3 çekildi 9 ay yatarın var denetim hakkı da olduğu için 5 gün yatar çıkarsın
Dostum yeni yasa benim suç tarihine vuruyormu ben baktım Ağustos 2023 öncesi cezalar diyor birde 10/1 i yatacak yazıyor yeni kanunda

Ortaköy

Ayrıcalıklı Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,652
4,525
113
Dostum yeni yasa benim suç tarihine vuruyormu ben baktım Ağustos 2023 öncesi cezalar diyor birde 10/1 i yatacak yazıyor yeni kanunda
10/1 evet ama denetimin var normalde girdi çıktı yapacaktın fakat artık girdi çıktı olmadığı için en fazla 10 gün yatarsın

mertu99

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,968
956
113

Ekli dosyayı görüntüle 812559

7.5 ay yatarım vsr

2. Kez mükerrire denetim hakkı verildiği için 1 hafta girdi çıktı yapıp çıkarsın

Müslüm75

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
7,267
4,155
113
Ruhsatsız silah tan ceza almaman lazım silahı bi yerde falan mı kullandın başka bişey var bu işte arkaşta yakalattı para cezası aldı sadece

mertu99

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,968
956
113
Bir kaç güne açığa teslim ol kağıdı gelir

Cikcik

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
564
442
63
Ruhsatsız silah tan ceza almaman lazım silahı bi yerde falan mı kullandın başka bişey var bu işte arkaşta yakalattı para cezası aldı sadece
Pandemide çıkmıştım Ağustos'ta dostum arkasına 4 ay sonra suç isleyince mükerrer oldum yani ne suç işlesem hepsinin yatari varmış

Cikcik

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
564
442
63
Bir kaç güne açığa teslim ol kağıdı gelir
12 ay cezanın yatarı 7.5 aya mı düşüyor dostum 4/3 e çekilince , tek kafamı kurcalayan suç tarihimin yeni yasayı kurtarmamasaydi

mertu99

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,968
956
113
12 ay cezanın yatarı 7.5 aya mı düşüyor dostum 4/3 e çekilince , tek kafamı kurcalayan suç tarihimin yeni yasayı kurtarmamasaydi
Ceza infazında lehe hüküm geriye yürür aleyhe hüküm geriye yürümez.

Artık 4/4 olayı kalktı 3/4 yatıyorsun

12/4*3=9 ay .

1 yıl denetimli serbestliğe düşüyor norrmalde yatarı yok ama çift mükerrir olduğu için 1 hafta 10 gün yatarı var açıkta.

O 7.5 ayı 10 ay üzerinden yanlış hesapladım

biber88

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
209
52
28
sana mahkumıyet kararı kagıdı gelıcek teslım ol 10gun ııcnde dıye 3 yıl uzerı ceza alanlara bu belge gelmıyor dırek yakalama cıkıyor

Cikcik

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
564
442
63
Sağolun dostlar içim rahatladı daha öncede girdik ettik cahildik ama şuan hepsi kapalı deyince sıkıntıya girdiydim

Taiffa

Ehl-i Keyf
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,538
4,119
113
Geçmiş olsun benimde ilk kapalıya girmem 6136 nolu yasaya muhalefettendi hey gidi günler hey