- 5,805
- 3,839
- 113
Nasıl Oluyor be Nasıl oluyor ... 114 sayı son saniye 2 sayıyı Nasıl alamıyorsunuz
Cemil cümlemizi korusun Allahım İnşallahkumarı kötüleyip madde hafife alınmışta arkadaşlar meth falan hiç içtiniz mi siz? 1 kere içtim pişmanlıktan bütün hayatımı değiştirdim işten ayrıldım. kesinlikle kumar bağımlılığı onun yanında hiçbir şey.ki arkadaş koreks içiyormuş çok daha fena.allah yardımcısı olsun ama kumarı değil ilk maddeyi bırak. ben 2,5-3 ay kumar hiç oynamadım o dönem meth ile tanışmıştım. bad tribini atlatmak için kumara bastım full... oynadıkça beynin dopamin seviyesi düzeldi.
Allaha kalsak yara hepten yedik zaten niye korusun biziCemil cümlemizi korusun Allahım İnşallah
30 yaşımdayım. Büyüdüğüm semtteki çoğu akranım ya madde kullanmaktan öldü ya hapse girdi hayatı kaydı. Adam olup kendini kurtarabilen az var. Çok küçük yaşımda o pislikleri gördüm yaşadım o yüzden ağzıma alkol, sigara bile sürmedim bu yaşıma kadar kokusundan dahi tiksinirim. Madde kullanmak bir kenara, sigara içmek gerizekalı işidir. Bir insan Allahın verdiği vücudu ne diye zehirler kendine eziyet eder. Çevremde yıkıklar var üstüne başına almaz giymez yemez içmez ağlanır açım diye alkole sigaraya ayda verir 10k para yazık günah. Her eden kendine eder Allah herkese irade akıl vermiş üstün kılmış diğer canlılardan. Kimse bir şeyleri bahane edip sarılmasın alkole sigaraya maddeye.İnan senin yaşadıklarının 20 katını yaşadım. Beterin beteri vardır ancak durumu kabullenmek gerek.
Kabullenerek savaşman gerekiyor.
Bende 13 seneden fazla madde bağımlısıydım. Şuan sadece sigara içiyorum oda denk gelirse.
Daha sonra daha da ilersine de geçtim anlarsın belki.
Ordan gelen yüksek sıcak paralarla oynamaya başladım her gün minimum 5k - 10k kaybediyordum. Yeri geliyordu günde 100k kaybettiğim oluyordu.
Bende çok eşyalarımı sattım, çok borçlar aldım veremedim, 4-5 tefeciye borcum var.. Bu kumar işlerinin dibini boylarsan yaşayacağın şeyler zaten benzer şeyler herkes yaşıyor bunları.
Bağımlılık derecesine göre ve kendi hırs derecene göre şekillenebiliyor yaşadıkların.
Tavsiyem antidepresan al mutlaka.
Gece içeceğin bir uyku ilacı (Serequel,gyrex yada Cedrina)
Sabah içeçeceğin enerji veren ve senin duygu durumunu eşitleyecek bir ilaç (Wellbutrin XL,Lityum gibi)
Doktora gitsen yazar zaten.
Bilerek evli seçiyorlar seç konusunda deneyimi olduğuna kesin kanıt olduğu için. Acemi biriyle yapmak yerine hamile kalmamak için tecrübeye başvuruyorlar
O eskidendi şimdi paraya bakıyorlar ama bu kardeş hangi muskayı yaptıysa tutmuş