Merhaba..
Ön birkaç bilgi vereyim kendimle ilgili.
Maaş: Net 200k.
Net Borç: 100k civarı. Hepsi kredi kartı borcu. Kredi çıkmıyor artık

Toplam Kayıp: Güncel kurla 5milyona yakındır. Hiç hesaplamadım.
Toplam Oynanan Süre: 15 yıl civarı.
Aslında konu açıp iç dökme fikri yoktu kafamda ama son darbeyi hem kumardan hem kız arkadaşımdan yiyince etrafımda iç dökecek kimse kalmadı. Arkadaşlarla da aram yok pek, çok borç aldım hepsini geri ödedim ama bu sebepten borç alınınca bir daha aynı samimiyet de olmuyor. Bir de borçları geciktirip ödüyorsun adın çıkıyor vs.
15 yıldır aktif olarak sürekli oynuyorum. Oynarken sıkılacak kadar çok oynuyorum. Bazen sırf paramı bitireyim de uyuyayım diye özellikle kaybediyorum. Yani amacım para kazanmaktan çok oynamak oluyor ama bu artık bağımlılığın çok üst bir seviyesi haline geldi. Sanki kazandığım para benim alın terimle kazandığım para değil de o parayı kumara sokup çıkardığımdaki para gerçekten hakettiğim paraymış gibi geliyor. Asla kendi kazandığım paradan harcayamaz hale geldim, sadece kumara sokup çıkardığım parayı harcayabiliyorum (kalırsa

).
Çok psikologa gittim fakat bunun tedavisi ve bağımlılığın ortaya çıkışı çok yanlış teşhislerle oluyor. Genel bir kanı var hep masa kazanır diye. Bu çok yanlış anlaşılıyor. Masa kendi açısından hep kazanır. Masa kişilere bakmaz. Asıl bağımlılık kaybettiğini kazanmakta değil de kazandığını görmekle başlıyor. Yukarda belirttim 5 milyona yakın kaybettim diye. Bu süreçte tüm borçlarımı tüm kaybettiklerimi geri alacak kadar kazandığım olmadı mı? Çok oldu. İşte tam bu noktada bağımlılık devreye giriyor. Çünkü kazandığını görüyorsun.
Bu süreçte çok kız arkadaşı eskittim. Haklı olarak hepsi teker teker gitti. Ailemle aramı bozdum haklılardı. Sanki içimde bir challenge var ya da kendimi cezalandırır gibi sürekli bu oyunu oynuyorum. Sonuçları ne olursa olsun bu riski her zaman göze alabiliyorum.
Evet yine aynı riski göze aldım ve son kuruşumla gittim oynadım. Sonuç: çoğunuzun çoğumuzun yaşadığı sonuç. Ayın 19unda kıbrısa tatile gideceğim(gidecektim) mesela uçak biletlerimi aldım ama oteli hemen almayayım demiştim ve otele vereceğim parayı da yedim

Yani biletlerim var kalacak yerim yok. Sadece birkaç gün önce gidip kıbırısın en elit otelinde tatil yapabilecekken şimdi uçak biletlerini mi iptal etsem biraz para bulup kalabildiğim en kötü yerde kalıp dönsem mi diye düşünüyorum.
Nickim bughunterx. Anlamı etik hacker vs. gibi düşünebilirsiniz ilgili arkadaşlar varsa anlar. Hem yazılımcıyım hem de güvenlik araştırmacısıyım. Sırf sabahtan beri para bulabilmek için 6 şirkete güvenlik açığı raporladım

kabul edilirse onlardan para bekleyeceğim vs.
Öyle bir iç dökeyim dedim. Az önce 3 yıllık kız arkadaşımdan da ayrıldım sildim engelledim her yerden. Kimseyi peşimden sürüklemeye niyetim yok daha fazla. Ona yazamadım yine kaybettim diye buraya yazıyorum. Yine kaybettim kaybedeceğimi bilerek. Yine kaybettim kaybedeceğimi ve ayın kalanını sefil gibi geçireceğimi göze alarak.
Siz kaybetmeyin.