Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Tutuklama Kararı

dncncmbz

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
700
394
63
Çok net ve anlaşılır bir şekilde açıklayayım:

Sanığın Aldığı Cezalar:

• 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.
  • 18.320 TL adli para cezası verildi (10 eşit taksite bölündü).

Hükmün Detayları:

• Hapis cezasında erteleme yok.
  • Hapis cezasında hükmün açıklanmasının geri bırakılması (HAGB) yok.
  • Adli para cezası, hapis cezasına ek bir ceza.

Yani:

👉 Evet, bu kişi cezaevine girecek.

Çünkü:

• Mahkeme açıkça CMK 231 (HAGB) ve TCK 50-51 (hapis cezasının ertelenmesi veya seçenek yaptırımlar) uygulanmaz demiş.
  • Yani hapis cezası ne ertelenmiş ne de para cezasına çevrilmiş.
Bildiğim şeyi yapay zekaya sordurdunuz ya bana helal olsun size de. 7 farklı cezaevi görmüş eski bir hükümlü olarak teşekkürler.

ledteknik

нerĸeѕle değιl нaĸ edenle вιrlιĸтe ol
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
704
192
43
Kuzenim yazar mısın hangisi para cezasına çevrilmiş kopyala yapıştır yap bi bakayım ben göremedim diyelim.
Evet arkadaşlar surda gözden kaçırdığım bir durum olmuş kusura bakmayin,arkadaş 4 yıl cezayı para cezası harici almış

Ekli dosyalar

ledteknik

нerĸeѕle değιl нaĸ edenle вιrlιĸтe ol
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
704
192
43
Bildiğim şeyi yapay zekaya sordurdunuz ya bana helal olsun size de. 7 farklı cezaevi görmüş eski bir hükümlü olarak teşekkürler.
Atladığım kismin açıklamasını yaptim ne yapay zekaya ne gerilemeye kırgınlığı gerek yok :) iyi forumlar dilerim.

EnginAres

Sokaktaki Patiler İçin 1 Kap Su 1 Kap Mama 🙏
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,097
2,130
113
Sana kısaca özetleyeyim, 3 yıl 4 ay hapsi cezası + adli para cezası. Karar gayet net, hapsi cezasının haricinde ekstra olarak adli para cezası almışsın. Zaten 3 yıl 4 ay hapis cezası paraya çevrilebilecek üst sınırdan daha fazla

delaciox

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,949
1,241
113
merak ettigim bir şey oldu bu arkadas ne kadar bi meblag icin nitelikli dolandırıcılıktan yargılanmıs bir de karsı tarafın zararını karsılamayı neden denememiş

berny49

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,933
370
83
Kardeşim sen istinafa falan başvur ama çok birşey çıkacağını zannetmiyorum malum sonu uzatirsin yerinde olsam hemen girer yatar çıkarım itiraz falan etmeden en kotu 1 yıla yakın yatarsın içerisi berbat gerçekten dikkat et kendine üzüldüm gerçekten çok üzüldüm...

dalgur

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,305
1,097
113
Gürcistan a kac git, Batuhan Karadeniz ı bul orda. Beraber ıddaaya devam edın

TanerA

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,240
595
113
Kardeşim sen istinafa falan başvur ama çok birşey çıkacağını zannetmiyorum malum sonu uzatirsin yerinde olsam hemen girer yatar çıkarım itiraz falan etmeden en kotu 1 yıla yakın yatarsın içerisi berbat gerçekten dikkat et kendine üzüldüm gerçekten çok üzüldüm...
kral şuan yatsam 7 ay 4 ay sonra da mahkeme ver ordan da aynı sonuç çıkar daha çıkmadan 1.5 sene kesin yatarım olur en azından istinafa başvurup zaman kazanıp zararları karşılasam yatacağım süresi yarısına iner hem bakarsın o zamana kadar af felan da çıkabilir zaman kazanmak daha iyi gibi geldi

TanerA

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,240
595
113
Gürcistan a kac git, Batuhan Karadeniz ı bul orda. Beraber ıddaaya devam edın
hacım valla kaç kişi böyle yazdı ciddiye almadım ama yaptığın saygısızlık ben burda insanlardan fikir almaya çalışıyorum sen konuyu kirletip dalga geçiyorsun yakışıyor mu? sen söyle

mertu99

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,971
959
113
Bro istinafa gönderdiğinde karşı tarafın zararını karşılarsa cezası 1/2 düşüyor .
Yine yatmıyor.

mertu99

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,971
959
113
hacım valla kaç kişi böyle yazdı ciddiye almadım ama yaptığın saygısızlık ben burda insanlardan fikir almaya çalışıyorum sen konuyu kirletip dalga geçiyorsun yakışıyor mu? sen söyle
Sen dediğimi yap kardeşim karşı tarafın mağduriyetini gidermeye bak. Cezan yarı yarıya düşsün sıyrıl.

berny49

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,933
370
83
kral şuan yatsam 7 ay 4 ay sonra da mahkeme ver ordan da aynı sonuç çıkar daha çıkmadan 1.5 sene kesin yatarım olur en azından istinafa başvurup zaman kazanıp zararları karşılasam yatacağım süresi yarısına iner hem bakarsın o zamana kadar af felan da çıkabilir zaman kazanmak daha iyi gibi geldi
Kral üzgünüm ama karara baglanmis mahkeme ödeme yapsanda ceza düşmez o karar verilmeden önce olacaktı:(ha bundan sonra mahkemelerin varsa onlar için yapabilirsin o konuda haklısın ama dedim ya af falan yeni çıktı zaten yine iyisini sen bilirsin.ama benden bı kardes abi(yaş 37)tavsiyesi içeride kimseden sigara çay vs alma sırt üstü uyu ilk günler uyuma gözünü kapa etrafı izle orada her türlüsü var hemen volta atma tesbih falan çekme önce iyice bir ortamı tani her koğuşun bir raconu var çünkü sıkıntı yasama.kimseye dayilanma herşeye eyvallah de çekil kenarda otur ailene söyle sana para yollasin sürekli ama yetecek kadar atıyorum ayda 2000 TL fazlası göze batar hemen koğuşta duyulur seni ketenpereyr getirmeye kalkarlar.goze batacak şeyler isteme kantinden sadece ihtiyacın olan şeyleri iste bu şekilde yaparsan rahat yatarsın belli sure sonra açığa geçersen daha rahat edersin en azından çalışırsın vakit geçer iznin olur çıkarsın varsa başka mahkeme hemen ödeme yap cezayı düşür hepsi birleşirse çok yatarım olur içerde senin gibi Kader mahkumu çok girince ne yaptım dersin ama malesef geç olacak.gecmis olsun.

kartal060606

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
2,256
1,053
113
Kral üzgünüm ama karara baglanmis mahkeme ödeme yapsanda ceza düşmez o karar verilmeden önce olacaktı:(ha bundan sonra mahkemelerin varsa onlar için yapabilirsin o konuda haklısın ama dedim ya af falan yeni çıktı zaten yine iyisini sen bilirsin.ama benden bı kardes abi(yaş 37)tavsiyesi içeride kimseden sigara çay vs alma sırt üstü uyu ilk günler uyuma gözünü kapa etrafı izle orada her türlüsü var hemen volta atma tesbih falan çekme önce iyice bir ortamı tani her koğuşun bir raconu var çünkü sıkıntı yasama.kimseye dayilanma herşeye eyvallah de çekil kenarda otur ailene söyle sana para yollasin sürekli ama yetecek kadar atıyorum ayda 2000 TL fazlası göze batar hemen koğuşta duyulur seni ketenpereyr getirmeye kalkarlar.goze batacak şeyler isteme kantinden sadece ihtiyacın olan şeyleri iste bu şekilde yaparsan rahat yatarsın belli sure sonra açığa geçersen daha rahat edersin en azından çalışırsın vakit geçer iznin olur çıkarsın varsa başka mahkeme hemen ödeme yap cezayı düşür hepsi birleşirse çok yatarım olur içerde senin gibi Kader mahkumu çok girince ne yaptım dersin ama malesef geç olacak.gecmis olsun.
O ortamı 1 ayda olsa deneyimlemek isterdim. Askeriye gibi bir yer herhalde cezaevi. Telefon yok, sosyallik yok, kısıtlı alan vs aynı askeriye.

bekircantas

Cursed
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,409
1,012
113
istinafa gideceksin kabul edilirse 6 ay 2 yil arasi o surer yuzde 99 diger dosyalarından da ayni karar çıkacak savci ve hakimler kopyala yapistir yapiyor artik. kart ve dolandiriciliksa 4 yil basıyo 1/6 dan 3 yil 4 aya düşüyor. Her dosyadan ayrı ceza alıyosun. zarar gidermek istersen yariya düşüyordu cezan. ve şu an için kurtuluşu yok. 3 4 dosyayla kurtulduğuna şükretmeliyiz. 15 20 kişinin parasi hesabina gelen ve her birinden ayrı dosyası olan, avukat mahkeme masrafları milyonları bulan ve 30 40 seneye baglanmislar dolu cezaevleri. istinaf dilekceni kaliteli avukatla hazirla. hafifletici sebepler vardır mutlaka. dolandırıcılık eğer kast varsa dolandırıcılıktır. bunun üzerinden hazırlayın dilekçeyi.

tekergokhann

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
628
236
43
Arkadaşın ne yaptı ? Tüm milleti mi dolandırdı bu nasıl bir cezadır
Bu arkadaşın hesabini kullanan kişi direk dolandırıcı öyle düşün birinden 10bin diğerinden 50bin dolandırsa farketmiyor meblağ bu arkadaşın hesabına bu para girişi olduğu için devlete göre dolandırıcı konuyu açan kişi