Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Tutuklama Kararı

mertotkprn

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,540
742
113
boşuna laf kalabalığı yapıyonuz hertürlü yatacan kuzenim 45 gün yattı çıktı

eyalet32

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
7,750
2,681
113
4. Madde kafalarını karıştırıyor insanın ama bu suç uzlaşmaya tabii olmadığı için nitelikli dolandırıcılık suçlarında hapis cezaları pars cezalarına çevrilemiyor
Her zaman derim arkadaşında olsa hesabına para göndermesine izin vermeyin sitelerden gelenden daha beter.
siteden gelene 20k ceza ödersin bu hapis cezası oluyor.

ledteknik

нerĸeѕle değιl нaĸ edenle вιrlιĸтe ol
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
703
190
43
Sanık Taner Ateş'in, katılana yönelik ''Bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçunu işlediği sübut bulmuş olmakla, CMK'nun 223/5. maddesi gereğince MAHKUMİYETİNE, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 3/1. maddesine göre işlenen fiilin ağırlığıyla orantılı olması bakımından;
2-Sanığın sabit olan bu eylemine uyan 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 158/1-f ve 158/1. maddesinin son fıkrasının 2. cümlesi uyarınca, sanığın kastı, suçun işlendiği zaman ve yeri, suç konusunun önem ve değeri ile suçun işlenmesindeki biçim ve özellikleri dikkate alınarak takdiren 4 YIL HAPİS ve adli para cezasının miktarı suçtan elde edilen menfaatin iki katından az olamayacağından suça konu menfaat miktarı (11.000,00-TL) dikkate alınarak 1.100 TAM GÜN KARŞILIĞI ADLİ PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,
3-Sanığın sosyal ilişkileri, cezasının geleceği üzerindeki olası etkileri lehinde takdiri tahfif sebebi kabul edilerek, verilen cezasından TCK.nun 62. maddesi uyarınca, takdiren 1/6 oranında indirim yapılması sonucu 3 YIL 4 AY HAPİS ve 916 GÜN KARŞILIĞI ADLİ PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,
4-Sanığa verilen adli para cezasına esas 916 tam gün sayısının, TCK.nun 52/2-3. maddesi gereğince, sanığın şahsi, sosyal ve ekonomik halleri göz önünde bulundurularak (suç tarihi itibariyle) beher günü takdiren 20-TL üzerinden yapılan hesabıyla 18.320 TL ADLİ PARA CEZASINA ÇEVRİLMESİNE, sanığın ekonomik ve şahsi halleri göz önünde bulundurularak, TCK.nun 52/4. maddesi gereğince, hakkında doğrudan verilen iş bu adli para cezasının birbirini takip eden aylarda alınmak üzere takdiren 10 EŞİT TAKSİTTE TAHSİLİNE,taksitlerden birinin zamanında ödenmemesi halinde geri kalan kısmının tamamının tahsil edileceğinin ve ödenmeyen adli para cezasının hapse çevrilebileceğinin sanığa ihtarına, (ihtarat yapılmadı)
5-Sanığın işlemiş olduğu müsnet suçtan dolayı hapis cezasına mahkumiyetinin sonucu olarak 5237 Sayılı TCK'nun 53/1. Maddesinde belirtilen haklarından Anayasa Mahkemesi'nin 24/11/2015 tarihinde yürürlüğe giren 08/10/2015 gün ve 2014/140 Esas - 2015/85 Karar sayılı iptal kararı ile 15/04/2020 tarih ve 31100 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak aynı gün yürürlüğe giren 7242 Sayılı Kanunun 10.maddesindeki hususlardoğrultusunda buhaklardan YOKSUN BIRAKILMASINA,
6-Sanığa verilen netice cezanın miktarı itibarıylaCMK'nın 231, TCK'nın 50 ve 51 inci maddelerinin uygulanmasına YER OLMADIĞINA,
C-5320 sayılı yasanın 16.maddesi gereğince karar kesinleştiğinde bir örneğinin soruşturmada görev alan kolluk birimlerine gönderilmesine,
D-Yargılama aşamasında yapılan tebligat gideri 595,00 TL ve 223,00 TL posta gideri olmak üzere toplam 818,00 TL yargılama gideri ile birlikte bu dava için hüküm kesinleşinceye kadar suç üstü ödeneğinden yapılacak olan yargılama giderinin CMK'nın 325/1. maddesi gereğince sanıklardan eşit oranda ayrı ayrı tahsili ile HAZİNEYE İRAD KAYDINA,
Dair; Cumhuriyet Savcısının yüzüne karşı, diğer tarafların yokluğunda, tüm taraflar yönünden gerekçeli kararın tebliğinden itibaren iki hafta içinde mahkememize verilecek veya mahkememize gönderilmek üzere havale ettirilecek dilekçe ile ya da tutanağa geçirilmek ve hakime onaylattırılmak üzere zabıt katibine beyanda bulunmak suretiyle, sanığın ceza evinde bulunması halinde ise; zabıt katibine veya bulunduğu ceza infaz kurumu ve tutukevi müdürüne beyanda bulunmak veya bu hususta bir dilekçe vermek suretiyle, İzmir Bölge Adliye Mahkemesine İSTİNAF yasa yoluaçık olmak üzere (Yasa yoluna başvurulmadığı takdirde karar kesinleşecek ve infaza verilecektir.) mütalaya uygun olarak verilen karar açıkça okunup gerekçesi ana hatları ile anlatıldı
18.300tl para cezasına çarptırılmissin, arti olarak 595 ve 223 tl mahkeme giderlerin hesaplanıp ödenmesi istenmiş,18.300tl yi de 10 eşit taksitte odeme imkanı sunulmuş.odeme yapmaz isen hapis yatarsın bu kadar.

TanerA

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,240
595
113
İstifnaf için avukatla görüşüyorum onı hallettikten sonra direk işe girip karşı tarafın zararını karşılayop en ucuz ceza ile kurtılmaya çalışcam

ledteknik

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
703
190
43
Gecmis olsun kardes, sana yer acmak icin iceriden tecavüzcü/katillerden salarlar onlar disarda sen de içeride olursun bu memlekette boyle durumlar.
Yanlış bilgi salmayalim Rahşan affindan haric şuana kadar bahseetigin suçlardan kimse affedilmedi dostum.

LeylekBaba35

Kaf-sin-kaf
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,923
866
113
Heryerde seni arıyorlarmış. Ev sahibiyle polis peşinde. Az önce beni arayıp sordular , forumda gelin yakalayın dedim. İp adresinden tespit edecekler. Forumdan çık , telefonu bi yere atıp kaç
Kimse ile bu konularda makara yapmayın bir gün gelir sizede bulur kınamayın kimseyi

elliott

Alameda
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,575
1,266
113
Yanlış bilgi salmayalim Rahşan affindan haric şuana kadar bahseetigin suçlardan kimse affedilmedi dostum.
Affedildi denilmedi ki dostum bi sure yatmis olan sozde iyi halden ceza indirimine gidip salarlar, bu gozler neler gordu. Benim bir donem birlikte oldugum kızın sonrasan istismar magduru oldugunu ogrendim, elemani salmislar elini kolunu sallaya sallaya geziyormus ak, bir de kendi kuzenine bile tecavuz etmis lavugun teki.

Acilen idam geri getirilmeli!!.

Hayatlar kararıyor.

Bazi seylerin hapis yatarak bedeli odenemez

mertu99

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,971
959
113
Affedildi denilmedi ki dostum bi sure yatmis olan sozde iyi halden ceza indirimine gidip salarlar, bu gozler neler gordu. Benim bir donem birlikte oldugum kızın sonrasan istismar magduru oldugunu ogrendim, elemani salmislar elini kolunu sallaya sallaya geziyormus ak, bir de kendi kuzenine bile tecavuz etmis lavugun teki.

Hayatlar kararıyor.

Aslında bizim cezalar caydırıcı özellikle mükerrir olayı insanı insanlıktan çıkartıyor ama adaletli uygulanmıyor.

dncncmbz

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
700
394
63
Şaşırmışlar ya adam ceza yatacak hala para cezası diyorlar bi de laf yapıyorlar ben daha TCK 158/1-f alıp cezaevi girmeyen görmedim hem orada hem hapis hem para cezası diyor para cezasını ödese de yatarı var. Herkes hakim savcı olmış.

ledteknik

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
703
190
43

Hayatlar kararıyor.

Gene yanlış bilgiye sahipsin kusura bakma,soz ettiğin gibi bir süre yatıp iyi hale bakıp kimseyi salmiyorlar,Heleki bahsettigin suçlara kesinlikle söz konusu dahi degil,kulaktan duyduğun su söyle olmuş bu boyle yatmış çıkmış kelimelerine inanma,suan ülkedi cezalar gerçekten üst düzey ve Avrupa yasaları işlemekte,anayasa kitabımızı okumanı gözden gecirmeni bilgi eksiklerini bu şekilde tamamlayabilmeni tavsiye ederim.eski bir hükümlü olarak bunları yazdım.

elliott

Alameda
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,575
1,266
113
Gene yanlış bilgiye sahipsin kusura bakma,soz ettiğin gibi bir süre yatıp iyi hale bakıp kimseyi salmiyorlar,Heleki bahsettigin suçlara kesinlikle söz konusu dahi degil,kulaktan duyduğun su söyle olmuş bu boyle yatmış çıkmış kelimelerine inanma,suan ülkedi cezalar gerçekten üst düzey ve Avrupa yasaları işlemekte,anayasa kitabımızı okumanı gözden gecirmeni bilgi eksiklerini bu şekilde tamamlayabilmeni tavsiye ederim.eski bir hükümlü olarak bunları yazdım.
Dogrudur dostum sen daha iyi biliyorsun :)

ledteknik

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
703
190
43
Şaşırmışlar ya adam ceza yatacak hala para cezası diyorlar bi de laf yapıyorlar ben daha TCK 158/1-f alıp cezaevi girmeyen görmedim hem orada hem hapis hem para cezası diyor para cezasını ödese de yatarı var. Herkes hakim savcı olmış.
Şuan aldığı ceza para cezasina çevrilmiş dikkatli oku,eger odemesini yapmaz ise aldigi para cezasina göre hesaplanır günü ne kadar çıkarsa o kadar yatar. Okuyup anlayip ona göre yorum yapalim arkadaslar,kusura bakmayin ama toplum olarak çoğu konuda eksik ve yetersiz bilgiye sahibiz,zaten bu durumdan dolayı cahillik yapıp bilmeden bazen bu tür durumlar altında kalıyoruz genellikle.

ledteknik

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
703
190
43
Aslında bizim cezalar caydırıcı özellikle mükerrir olayı insanı insanlıktan çıkartıyor ama adaletli uygulanmıyor.
Şu konunun altında gördüğüm en mantıklı ve doğru kısa cevap olmuş 👏

dncncmbz

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
700
394
63
Şuan aldığı ceza para cezasina çevrilmiş dikkatli oku,eger odemesini yapmaz ise aldigi para cezasina göre hesaplanır günü ne kadar çıkarsa o kadar yatar. Okuyup anlayip ona göre yorum yapalim arkadaslar,kusura bakmayin ama toplum olarak çoğu konuda eksik ve yetersiz bilgiye sahibiz,zaten bu durumdan dolayı cahillik yapıp bilmeden bazen bu tür durumlar altında kalıyoruz genellikle.
Kuzenim yazar mısın hangisi para cezasına çevrilmiş kopyala yapıştır yap bi bakayım ben göremedim diyelim.

dncncmbz

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
700
394
63
Çok net ve anlaşılır bir şekilde açıklayayım:

Sanığın Aldığı Cezalar:

• 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.
  • 18.320 TL adli para cezası verildi (10 eşit taksite bölündü).

Hükmün Detayları:

• Hapis cezasında erteleme yok.
  • Hapis cezasında hükmün açıklanmasının geri bırakılması (HAGB) yok.
  • Adli para cezası, hapis cezasına ek bir ceza.

Yani:

👉 Evet, bu kişi cezaevine girecek.

Çünkü:

• Mahkeme açıkça CMK 231 (HAGB) ve TCK 50-51 (hapis cezasının ertelenmesi veya seçenek yaptırımlar) uygulanmaz demiş.
  • Yani hapis cezası ne ertelenmiş ne de para cezasına çevrilmiş.