http://www.bilimselyuzme.com/
Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

⚽️Futbol Trabzonspor Kulübü'nün Kuruluşunun 58'inci Yıl Dönümü Kutlanıyor

Daimon

Moderator
Yönetici
Moderatör
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
111,481
84,194
113
1754038119817.png

Bordo-mavili ekip, 2 Ağustos 1967'de İdmanocağı, İdmangücü, Martıspor ve Karadenizgücü'nün birleşmesiyle kuruldu.
Bordo-mavi renkleri seçen Trabzonspor, Türk futbolunda önemli başarılar sağlayarak "dört büyük" kulüpten biri oldu.

Karadeniz ekibi, 58 yıllık sürede 7 Süper Lig ile 9 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. Bu sürede 3 Süper Kupa,
7 Cumhurbaşkanlığı, 5 Başbakanlık Kupası'nı da müzesine taşıma başarısını gösterdi.

Trabzon'da futbolun geçmişi ve kulübün kuruluşuna ait belgeler Trabzonspor Müzesi'nde sergileniyor.

Müzede, bordo-mavili takımın en üst organizasyonlarda aldığı kupaların yanı sıra Kıbrıs barış kupası, 2500 adet kupa madalya ve ödüller bulunuyor.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzonspor'un kurucu takımlarından İdman Grubu Cemiyeti'nin
fahri başkanlık teklifini kabul ettiğine dair belge de müzede sergilenen önemli eserler arasında yer alıyor.

Bordo-mavililerin gol krallarının formaları ve ödülleri, seremonilerde takımların birbirine hediye ettiği flamalar,
Süleyman Rıza Kuğu tarafından yazılan ve futbolun oyun kurallarını anlatan "Asosyeşın Futbol" isimli kitap gibi yüzlerce eser de müzeyi ziyaret eden taraftarların ilgisini çekiyor.​

agasar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,553
1,596
113
Ne alaka tarihi bir gerçeklikten bahsettim .o bölgenin ismi bu.Aç tarih oku.ayrica pontus Ermenilerle ilgisi yok cahilligin hayret verici.
Bir bilgin olmayan şeylere ancak Trabzon'a Türk'e düşman laf eder.tarihi gerçekliğe gelince Balkanlar dahil akıncılar fethetmiş tır, akıncılar da Çepni türküdur.iftira atan senin gibi Ermeni tohumlaridir

Curcuna

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,979
2,805
113
Bir bilgin olmayan şeylere ancak Trabzon'a Türk'e düşman laf eder.tarihi gerçekliğe gelince Balkanlar dahil akıncılar fethetmiş tır, akıncılar da Çepni türküdur.iftira atan senin gibi Ermeni tohumlaridir
Trabzon ve bölge insanının hepsi rum kökenlı ben Rum,Yunan değilim demekle olmuyor.o bölgede koskoca devlet vardı.ac haritayı Trabzon tarihini incele.bilmeyenler hamaset yapmasın.

Curcuna

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,979
2,805
113
Mesela Trabzonlular Fenerbahçe'yi sevmez çünkü Fenerbahce Atatürkçüdür.Galatasarayi severler çünkü GS rumcudur.

Curcuna

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,979
2,805
113
Şu kitabı oku kardeş

Ekli dosyalar

Curcuna

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,979
2,805
113
SENİ TRABZONLULAR MI DÜRTTÜ ?
Yok ben kimseye sataşmak için yazmıyorum Trabzon ve tarihi konusunda çok araştırma yaptım .bir trabzonludan daha çok bilgiye sahibim.Biraz açıp kitap okuyun kökeninizi hiç mi merak etmiyorsunuz ilginç

Curcuna

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,979
2,805
113
SENİ TRABZONLULAR MI DÜRTTÜ ?
Hamaset yapmayın arkadaşlar Rum,Yunan kökenli olmanız bence sorun değil.Bu kadar hakaret kabul etmeyin .Dedelerinize saygısızlık yapmayın.Ne var yani soyunuz böyleyse sizin suçumuz yok.

ihsanemir61

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
3,250
1,335
113
Hamaset yapmayın arkadaşlar Rum,Yunan kökenli olmanız bence sorun değil.Bu kadar hakaret kabul etmeyin .Dedelerinize saygısızlık yapmayın.Ne var yani soyunuz böyleyse sizin suçumuz yok.
araştırma yapsaydın bizim kafkas kökenli olduğumuzu da bilirdin bahsettiğin rumlar ayrı bir kesin zaten tiplerinden belli oluyor, ki kalmadılar artık bizim memlekette,
muhtemelen kürtsün allah sana başka dert vermesin(eğer öyleyse)

Curcuna

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,979
2,805
113
araştırma yapsaydın bizim kafkas kökenli olduğumuzu da bilirdin bahsettiğin rumlar ayrı bir kesin zaten tiplerinden belli oluyor, ki kalmadılar artık bizim memlekette,
Yoo Türküm .ayrıca artık kalmadılar ne demek evlenmiş kız alıp vermiş kanında tasiyosun o genleri farkında değilsin.

Curcuna

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,979
2,805
113
Sen Trabzonlular neden sarışın renkli gözlü uzun çeneli uzun burunlu bunu bı araştır kardeş.

Curcuna

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,979
2,805
113
Siz neden tarihinizi inkar edip hakaret kabul ediyorsunuz onu anlamaya çalışıyorum size hakaret etmiyorum ki.yunan olmak suç mu sen secemiyorsun ki nerede dogacağını.sizi biz öyle kabullendik merak etmeyin yani

Curcuna

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,979
2,805
113

Vikipedia okuyun biraz genel kültür yapalım.ben hakaret ve satasmada bulunmuyorum.Tarihe merakım var sadece.257 yıllık bir devlet var o bölgede.genetik olarak soy karismis bu normal

Curcuna

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,979
2,805
113
buradaki kullanıcı adım instgramdada aynı bak bakalım öyle miyim
sende memleketini söyle seninle ilgili de yorum yapalım
Ben akdenizdeyim benim olduğum bölgede de Ermeniler ve Fransızlar varmıs eskiden ama devlet kurmamislar çok uzun kalmamislar.

Curcuna

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,979
2,805
113
sen küçük beyninle kuyruk acını bastırmaya çalışıyorsun ben hakikatten çok iyi anlıyorum bu yorumları okuyan arkadaşlar da iyi anlarlar..
Bak hala sacmaliyorsun kardeş benim sataştığımı sanıyorsun .ben tarihi açıdan bakıyorum olaya.Trabzonsporun tarihini anlatmıs paylaşım bende Trabzon'un tarihinden bahsediyorum.Sümela manastırını falan merak ediyorum mesela senin dedeler orada ayın yapıyordur sen hiç mi bunları düsünmüyorsun .kimler geldi geçti bu topraklardan demiyor musun?