Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Ticari Fikirleri

TheMachine

Tanınmış üye
Aktif Üye
TC Onaylı
14,974
11,321
113
Kral ben müdür cavus vb bana emir veren yer oldumun gelemiyorum ben fabrika mağaza vb yerlerde yapamam çok defa denedim ondan bu işi yapıyorum yoksa yapılacak iş değil
Aynen valla emir veren yerlerden bende kaçıyorum inşaatta takıldım bi aralar şimdide tanıdık sayesinde şokta çalışıyorum güzel maaşı var rahat iş ama insanlar bunaltıyor bu seferde kimsenin emir falan verdiği yok ama müşteri derdi çekilmiyor anlayacağın her işin zorluğu var yapacak birşey yok resmen kölelik bu sadece adını değiştirip çalışmak yapmışlar

Baronizm

Biat Etmez
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
9,795
6,604
113
Aynen valla emir veren yerlerden bende kaçıyorum inşaatta takıldım bi aralar şimdide tanıdık sayesinde şokta çalışıyorum güzel maaşı var rahat iş ama insanlar bunaltıyor bu seferde kimsenin emir falan verdiği yok ama müşteri derdi çekilmiyor anlayacağın her işin zorluğu var yapacak birşey yok resmen kölelik bu sadece adını değiştirip çalışmak yapmışlar
Ben marketlerden çok çalıştım kuryelik daha iyi bana göre

FURY MAN

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,342
2,755
113
2 3 yil önceydi o iş şimdi kazanma şansın yok denecek kadar az trendyola çalışmış olursun bi nevi adam senin ürünü bulucak o kadar ürün icinden sipariş vericek senin ürünleri öne cikarmak icin trendyol sürekli para istiyo cok güçlü sermayen olucak o iş için ufak yatirimcilarin hepsi çekildi vergi falan artti sattiginda gene trendyola komisyon ödüyorsun boş iş oldu artik o iş

BORDOMAVİ

TRABZONSPOR
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,181
8,171
113
Haftalık ama günlük nakit ödeme veren müşteriler oluyor senin haftalığından kesiyorlar
Günlük ödeme almak ticarete girmenden daha riskli bence kumar oynuyon sonucta günlük alan 10 kişiden 9 u boşa çalışır aldığını aynı gün kumarda yer zaten o yüzden sordum. Yaşın şuan kaç bilmiyorum ama az bişey kafam çalışıyor diyorsan en kötüsünden bile olsa bir yerden basla 60k kazanıp başkasının işini yapmaktan bir iki yıl dişini sıkıp 20 30 k kazanmak bile daha iyidir

Baronizm

Biat Etmez
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
9,795
6,604
113
Günlük ödeme almak ticarete girmenden daha riskli bence kumar oynuyon sonucta günlük alan 10 kişiden 9 u boşa çalışır aldığını aynı gün kumarda yer zaten o yüzden sordum. Yaşın şuan kaç bilmiyorum ama az bişey kafam çalışıyor diyorsan en kötüsünden bile olsa bir yerden basla 60k kazanıp başkasının işini yapmaktan bir iki yıl dişini sıkıp 20 30 k kazanmak bile daha iyidir
Sen ne iş yapıyorsun

sanarslantas

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,049
319
83
Çok doğru dedin kral 👌

Yaykinli09

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,597
727
113
1 Yıldır Esnaf Kuryeyim Yemeksepeti Şükür Aylık Kazancı Diğer Özel Sektörlere Göre iyi Riskleri Çok Tabi Ama Bu İş Uzun Yıllar Yapılacak Bir İş Değil

Kuryelik Yaparken Paket Götürdüğüm Bir Toptancı Var Yani Aklınıza Ne Gelirse Var Ülkenin Her Yerine Toptan Mal Veriyor

Biriktirdiğim Paralar İle Mal Alıp Trendyol Hepsiburada Vb Platformlarda Satmak İstiyorum Daha Önce Bu İşi Yapan Oldumu Oluru Varmi Bayadır Araştırıyorum Ama Çoğu Bu İşi Yapan Kazanç Yok Diyor Bazılarıda Onlara Bakma Pay Bölünmesin Diye Öyle Söylüyorlar Dediler

Sizin Görüşünüz Nedir Olurmu Oluru Varmi Risk Almaya Değermi
Aç bı pide lahmacun kebap salonu bak dalgana pide ustasıyım çok iyi para var

Halilbirdi

Kafamda stres bastı be baba ...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,145
309
83
Yaşın genç ise genç girişimci veya kosgep kredileri var onları araştır tabi kosgepte ne yapacağını planını projeni belirlemen lazım.

Yok ben kendi param ile yol Alacam dersen basamakları tek tek çıkmakta fayda var küçükten başla büyüğe git.
E-ticaretten para kazanırsın ama bunda da ne satacağını iyi bilip satış algoritmasını takip etken lazım ki neyi ne kadar zamanda yüzde kaç kâr marjı ile satabilirsin

atabinen65

🤍❤️
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,072
470
83
Ticarette para var ama nasıl var hangi mallarda var önemli olan o. Her ürünün de satışı yapılmıyor karın düşükse bi iadede 2 3 malın karı komple gidebiliyor

maynox

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,084
394
83
Ticarette para var ama nasıl var hangi mallarda var önemli olan o. Her ürünün de satışı yapılmıyor karın düşükse bi iadede 2 3 malın karı komple gidebiliyor
Reis batarim diye ticarete girersen batarsın Türk halkı olarak herkes çok meraklı bo.k koysan tezgaha merak edip gelip alan olur

Estebtc

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,735
1,228
113
1 Yıldır Esnaf Kuryeyim Yemeksepeti Şükür Aylık Kazancı Diğer Özel Sektörlere Göre iyi Riskleri Çok Tabi Ama Bu İş Uzun Yıllar Yapılacak Bir İş Değil

Kuryelik Yaparken Paket Götürdüğüm Bir Toptancı Var Yani Aklınıza Ne Gelirse Var Ülkenin Her Yerine Toptan Mal Veriyor

Biriktirdiğim Paralar İle Mal Alıp Trendyol Hepsiburada Vb Platformlarda Satmak İstiyorum Daha Önce Bu İşi Yapan Oldumu Oluru Varmi Bayadır Araştırıyorum Ama Çoğu Bu İşi Yapan Kazanç Yok Diyor Bazılarıda Onlara Bakma Pay Bölünmesin Diye Öyle Söylüyorlar Dediler

Ben 2014 ve 2020 yılları arasında çok güzel para kazandım e ticaretten ama o dönemler bu kadar satıcı bu kadar rekabet yoktu sonra bir sürü çakal girdi piyasaya benim bi konteyner aldığım malı adam benden daha ucuza listeliyor araştırdım ibneler aslında malı çek le vade ile almış zararına nakite çeviriyor borcu da ödemeyecek zaten bin bir türlü dolap dönüyor. Ancak piyasada olmayan sadece senin sattığın bir ürün bulabilirsen para kazanabilirsin diğer türlü para kazanamazsın

domenico

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
393
194
43

e ticarette para yok çünkü bütün büyük toptancıların gizli gizli açtığı trendyol hepsiburada hesapları var adam malı alıyor şimdi 10 tl ye stok ile 4-5 ay bekliyor herkesin elinde ki mal bitiyor kalanıda o adamda sonra çıkıyor çatır çatır kar ile satıyor. 1.5 2 Sene e ticaret yaptım 1m ciro yaptığım ay zarar ettiğim oldu rekabet yüzünden trendyol hepsiburada gibi platformlarda eğer kendi markan yoksa ya da büyük bir toptancı değilsen para kazanmak hayal sadece trendyol ve hepsiburada ya para kazandırırsın o kadar

domenico

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
393
194
43
para kazanmak istiyorsan mal kapatacaksın örnek veriyorum ithalat ile gelen bir malı tutacağına inanıyorsan komple her yerden toplayacaksın. Sonra türkiye de ki firmalar o ürünü üretmeye başlamadan elindekileri kar ile satacaksın ama bunun içinde çok çok ciddi sermaye gerekiyor o yüzden platformlar üzerinden e ticaret yapmak ufak paralar ile mümkün değil. arkadaşın dediği gibi ürünü satan kişi sadece sen olursan kazanırsın kendi markan kendi üretiminde olan bir ürün vs vs

9aboubakar14

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,366
805
113
trendyolda satıcıyım
komisyon
komisyon vergisi
kdv
gelir vergisi
kargo
kargo vergisi
stopaj
hizmet bedeli
muhasebe
iadeler

cart curt derken 40 tlye aldığın ürünü 250 tlye satarsan 15-25 tl gibi komik bir rakam kalıyor

rekabet çok fazla olduğu için piyasayı öldüren denyolar var sen 200 tane x ürünü 40 liraya alıyorsun adam 2000 tanesini 23-24 liraya alıyor satışı daha ucuz olduğu için müşteri kaybediyorsun

ben şahsen ek gelir için yapıyorum

yapacaksan ikas gibi sağlayıcılarla görüşüp direkt olarak kendi siteni oluşturmanı tavsiye ederim ama niş bir site açmalısın yoksa tutmaz

sadece site açma masrafı da yok, açtığın sitenin de iş yapması içij dijital pazarlama ajanslarıyla anlaşıp reklam çıkman lazım

ikas senelik ücreti 35.000 civarındaydı telefonla görüşüp indirim talep edebilirsin dijital pazarlama ajanslarıyla da marka stratejine göre anlaşıp ödemeler yapabilirsin.

trendyol hepsiburada da satış yap kar ettiğin parayla kendi sitene reklam çık, kargolara kendi sitenin tanıtımını yapan kartlar bas niş bir alan seçip siteyi tutturabilirsen günde 150-200 paket çıkarsan kılçıksız 100-150 kalır aylık