Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Tazminat

MaximLestienne

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
15,160
13,020
113
Arkadaşlar asgari ücrete çalışıp 1 ay kadar sonra işten ayrılan birisi işyerinden tazminat alabilir mi. İş yeri tarafından işten çıkarılıyorsun kendi isteğinle değil.
Blgisi olan var mı
tazminattan kastın ne tam olarak kıdem tazminatı ise kastettiğin o öyle bişey değil adı üstünde kıdem lazım

biber88

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
209
52
28
Oldu herkes 1 ay calıssın cıksın tazminat alsın birilernin kumarı tutmuş anlasılan tazminat falan almazsın onlar cıkartsın yada cıkartmasın 1 ay genel olarak denemedir öyle sayılır unut sen onu

stavi0233

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
339
233
43
dostum avukatla uğraşırım param var ben hakkım olanı alacam diyorsan ihbar tazminatını alırsın burda köle gibi çalışmaya işvereni ne derse ona inanan insanlara aldırış etme 1 2 ay deneme diye birşey yok

haylan06

Eylül bu, illa ki yaprak dökecek. 🍂
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,319
6,596
113
22 bin para alırsın işten çıkartma sebeplerinde sen haklı isen.
Şirketin kurallarına uygun çıkarıldıysan tabi.
Telefonla konuşma , verilen işi yapmama , verilen görevleri yerine getirmeme vb gibi durumlardan çıkardı iseler alamazsın ama.
Herhangi bir gerekçe sunmadan istemiyoruz veya çalışmaya uygun değildir diye çıkardı iseler anca alırsın

haylan06

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,319
6,596
113
Oldu herkes 1 ay calıssın cıksın tazminat alsın birilernin kumarı tutmuş anlasılan tazminat falan almazsın onlar cıkartsın yada cıkartmasın 1 ay genel olarak denemedir öyle sayılır unut sen onu
2002 den gelme bir abi

Wiskas

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,544
2,030
113
tazminattan kastın ne tam olarak kıdem tazminatı ise kastettiğin o öyle bişey değil adı üstünde kıdem lazım
Demek istediğim işten çıkarıldığınd herhangi bir ödeme alabiliyor msn iş yerinden. Kıdem tazminatı olmasa da. Mağdur etme gibi oluyor ya

stavi0233

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
339
233
43
yazılanı okuyamıyormusun dostum adam çıkmamış çıkarılmış işveren çalışanını haksız sebebten çıkarırsa tazminat vermek zorunda

mustafakerim

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,440
784
113
İlk 2 ay deneme süresi,patron sebepsiz yere cıkartabilir. 6 aydan sonra 1 hafta senelik iznin oluyor. Onun icin ücret/tatil talep edebilirsin.

mustafakerim

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,440
784
113
Demek istediğim işten çıkarıldığınd herhangi bir ödeme alabiliyor msn iş yerinden. Kıdem tazminatı olmasa da. Mağdur etme gibi oluyor ya
Berat albayrak ekonomi bakanıyken tazminat fonu gibi birsey yapma fikri vardı, bir ay bile calissan kıdem tazminatinın fonda birikicekti(tabii ki 30 gunden degil 15 gunden hesaplanacakti) ama yapılmadı.

Wiskas

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,544
2,030
113
Cahil kafası budur işte. Olayı kumara nasıl bağladın zekana hayranım 😂😂

haylan06

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,319
6,596
113
İlk 2 ay deneme süresi,patron sebepsiz yere cıkartabilir. 6 aydan sonra 1 hafta senelik iznin oluyor. Onun icin ücret/tatil talep edebilirsin.
Bana bu deneme süresinin 2 ay olmasının resmi olarak bir kanun yada bir belgesini sunabilir mısın bu şey , hani betco oyunlar açılıyor millete güncelleme diyip havuzlar boşalana kadar güncelleme devam ediyor diyip boşalınca oyunları açıp milleti soyuyor ya onun gibi birşey somut hiç bir resmiyeti yok

MaximLestienne

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
15,160
13,020
113
dostum avukatla uğraşırım param var ben hakkım olanı alacam diyorsan ihbar tazminatını alırsın burda köle gibi çalışmaya işvereni ne derse ona inanan insanlara aldırış etme 1 2 ay deneme diye birşey yok
deneme süresi iş kanununda 2 ay dostum ne demek yok mabaddan sallama lütfen. ayrıca işyerinde hakarete uğramadı ise 1 aylık çalışan adam neyine dava açacak allasen

mustafakerim

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,440
784
113
Bana bu deneme süresinin 2 ay olmasının resmi olarak bir kanun yada bir belgesini sunabilir mısın bu şey , hani betco oyunlar açılıyor millete güncelleme diyip havuzlar boşalana kadar güncelleme devam ediyor diyip boşalınca oyunları açıp milleti soyuyor ya onun gibi birşey somut hiç bir resmiyeti yok
4857 sayılı İş Yasasının 15. maddesine göre; “Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir. Miş. Hic mi işe girip calismadın IK sartları sayarken hep soyler

haylan06

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,319
6,596
113
Alırsın kardeş deneme süreside olsa alırsın , haklarını verir biz yapamıyoruz der bu kadar basit sen burada alamazsın diyenlere itibar etme yüz kızartıcı yada yukarıda belirttiğim nedenlerden birisi yoksa alırsın

Wiskas

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,544
2,030
113
deneme süresi iş kanununda 2 ay dostum ne demek yok mabaddan sallama lütfen. ayrıca işyerinde hakarete uğramadı ise 1 aylık çalışan adam neyine dava açacak allasen
Ya aww kimsenin bişey bildiği yok herkes uyduruyor. Bilgisi olan dedik herkes bişey yazdı. Farketiysen çelişkili ifadeler var yorumlarda 😁

haylan06

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,319
6,596
113
4857 sayılı İş Yasasının 15. maddesine göre; “Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir. Miş. Hic mi işe girip calismadın IK sartları sayarken hep soyler
Senin yaşın kadar iş hayatım var bunlar resmiyette geçerli değil Google da gördüğün her şeye zıplama.
Google a başım ağrıyor yaz kanser belirtisi der neyse ya

slkbu123

Ayrıcalıksız Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,246
695
113
boyle seylerı chatgpt sorsanızya

MaximLestienne

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
15,160
13,020
113
çıkarabilir bro seni deneme süresi olsun olmasın çıkarır ama kıdem tazminatı için 1 seneyi aşkın çalışman lazım yani yıllık izin alma süreni doldurmuş olman lazım onun dışında sigortanı ve maaşını verir çıkarır.