- 1,769
- 1,555
- 113
İlk sırada 1 ve 2. Kutucukları topla renkleri ters çevir 3. Kutucuk olusuyor
Aynısını 2. Sıraya uygula
Cevap da cİlk sırada 1 ve 2. Kutucukları topla renkleri ters çevir 3. Kutucuk olusuyor
Bilsem sınav sorusu bu.mantık sorusu da ilkokul için saçma, herhangi bir kazanımı yok
Bu tür sorularda genellikle satır veya sütunlardaki iki şeklin birleşimi → üçüncü şekli oluşturur.Chatgpt nereye duruyor kral artık ondan yardım alma zamanı 🤣
Yaw yeter bu konuyu kapatın yapay zeka da çözemiyor biri c diyor biri b diyor Allah'tan e şıkkı yok 🤣🤣Bu tür sorularda genellikle satır veya sütunlardaki iki şeklin birleşimi → üçüncü şekli oluşturur.
Görüntüde üst satırdaki iki şeklin turuncu kareleri toplanarak (yani her iki şekilden hangisinde turuncu varsa, sonuçta o kare turuncu oluyor) sağdaki şekli oluşturduğu görülüyor.
Aynı mantık alt satırda da var:
Soldaki şekil + ortadaki şekil = sağdaki (soru işaretli) şekil.
Alt sıradaki iki şekli bu mantıkla topladığımızda oluşan sonuç seçenek B ile birebir uyuşuyor.
✔ Bu nedenle doğru cevap gerçekten B’dir.
C şıkkı ilk 2 karedekileri tek kareye birleştir arta kalan 3. Kare oluyor işteDostlar bu sorunun mantığını çözen varmı
Ekli dosyayı görüntüle 896676
İhtiyaç yok zaten sen tüpçü de ki soruları çöz 🤣Benim matematik sıfır cevap vermiyorum
Boşta kalan yeri dolduruyorsun işte yapboz gibi ilkokul sorusuDostlar bu sorunun mantığını çözen varmı
Cevap CDostlar bu sorunun mantığını çözen varmı
@Golcümetin hala anasınıfı okuyor 🤣Boşta kalan yeri dolduruyorsun işte yapboz gibi ilkokul sorusu
Cevap Cizre en baştakinde karalanan yerler sonuç olarak boş birakilip diğerleri karalanmis aynı mantıkla gidersen cevap c cikiyorDostlar bu sorunun mantığını çözen varmı
Denge sorusu bu doğru cevabımız c şıkkıDostlar bu sorunun mantığını çözen varmı
Cevap B cahil cuhelalar toplanmis yineDostlar bu sorunun mantığını çözen varmı