http://www.bilimselyuzme.com/
Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Sizce Biz Bir Oyunun İçerisindemiyiz Yoksa Bunlar Tesadüf Mü...

kdr44

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,316
1,846
113
Simpsonlari bilmiyormusun bizle makara yapiyosun bence 10 yaşında yigenim
Çok kötü şeyler olacak fırtına öncesi sessizlik bu Amerika'daki yangının ardından boluda otelin yanmasi kimse farketmiyormu yoksa fazla kurcalamamak lazim bı sonuca varamassin belkide çoktan varmissindir sonuca haberin yoktur olayı cozmussundur farklı yerden baktığın için önündekini goremiyosundur
Simpsonlari biliyorum tabikide ama çizgi filim demek doğru yoksa filmi demek onu bilemedim 🤣🤣

Tufan1071

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,369
935
113
Hocam ben fikrine düşüncene saygı duyuyorum ama buna katılmıyorum. Bence bizler nasiliz biliyormusun Kuzey Kore'de hani insanlara olmayan bir şeyi olmuş gibi gösterim isde biz amerikayi yendik oraları yok ettik dünyanın en güçlü ülkesiyiz diye gösterip millete asiliyolar ya. Bizlerde aslında bu şekilde birileri tarafından yonlendiriliyoruz onların yaptıklarına inandirtiliyoruz.
İşte güzel konuya değindin arkadaşım şimdi anlayacağın dilden anlatayım nsl Kuzey Kore vatandaşlarına olmamış bir şeyi olmuş gibi aşılıyor sa ışıkta bize kendi anlayacagimiz boyutta anlayacağımız kadarını anlatıp gösteriyor ışıksızlığı düşün yada televizyonu düşün oda ışıktan ibaret sadece insanın göstermek istediğini gösteriyor değilmi bizede sadece gösterilmek istenilenler gosteriliyor anlayacağımız boyutta anlayacağımız şekilde nsl televizyonda gösterilmesi gerekenler o gerekliligin dışına çıkmadan gosteriliyorsa biz dede aynısı oluyor

Enişte

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
78,516
85,221
113
Ölüm çok kötü ya yani korkum yk sucda islemedim ama nebilim isteyerek gelmedim dünyaya istemeden gitcem vede ne şekilde bı mezarimiz bile olcakmi oda belli deil
Ölümden kimse korkmaz öleceğini daha küçük yasta kabul etmeye baslıyorsun insanı korkutan nasıl öleceği yatakta uyurken kalbin durdu gittin bundan korkmazsın ama bak millet boluda dumandan boguldu yandı kül oldu böyle ölüm korkutuyor o yüzden genel olarak bi korku var zaten çoğumuz yaşamıyoruz ki yasamak böyle bir şey değil sürekli stres baskı korku yeme içme barınma eş milyonlarca insan böyle böyle yasamak olmaz bu eziyet sadece

tarko11

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,579
488
83
Ben reankarnosyon olayı merak ediyorum acaba böyle bişey varmı
Tobe de b
Hayat frekanstan ibaret enerjiden ibaret zihnini kontrol etmek zor basarırsan iyi seyleri düşünüp olumlu olursan kendini motive edersen olacağına inanırsan bir çok şeyi kendine çekebilirsin yok dua ettim Allah büyük kabul etti falan bunlar hikaye 100 bin tane dua ediyor insan 2 tanesi de denk gelsin bi zahmet sen aynı istekle aynı inançla evrenin sana yardım edeceğini düşün yine aynı sonucu alırsın ama olumsuzluk battıgında zihnini bundan cıkarmak çok zor
Hayat frekanstan ibaret enerjiden ibaret zihnini kontrol etmek zor basarırsan iyi seyleri düşünüp olumlu olursan kendini motive edersen olacağına inanırsan bir çok şeyi kendine çekebilirsin yok dua ettim Allah büyük kabul etti falan bunlar hikaye 100 bin tane dua ediyor insan 2 tanesi de denk gelsin bi zahmet sen aynı istekle aynı inançla evrenin sana yardım edeceğini düşün yine aynı sonucu alırsın ama olumsuzluk battıgında zihnini bundan cıkarmak çok zor
frekansa enerjiye inanıyorsun onun ortaya çıkmasını yaratan Allah a duayimi kucumsuyorsun Allah seni doğru yola iletsin inşallah

Tufan1071

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,369
935
113
Frenkas zaten ışıktan gelir enerji ışıktan gelir bir olay olgu oluşması için ışık gereklidir derinler aslında karanlık değildir insanın zihni karanlıktır sedece

Enişte

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
78,516
85,221
113
Tobe de b
frekansa enerjiye inanıyorsun onun ortaya çıkmasını yaratan Allah a duayimi kucumsuyorsun Allah seni doğru yola iletsin inşallah
Beni kimse dogru yola iletmesin bu kafalar yüzünden canım ülke bu halde şuan Allah diyerek cahilin oyunu aldılar ceremesini herkes çekiyor umarım belasını bulacak hepsi

Malatyali44

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
13,750
8,819
113
Tobe de b
Adam belki inanmıyor belki deist belki ateist belki şaman belki zerdüşt belki başka inancı var niye tövbe et diyorsun. Herkesi kendi inancın ile yorumlama. Genel bakın olaylara biraz.

kdr44

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,316
1,846
113
Beni kimse dogru yola iletmesin bu kafalar yüzünden canım ülke bu halde şuan Allah diyerek cahilin oyunu aldılar ceremesini herkes çekiyor umarım belasını bulacak hepsi
Bunu saygıyla ayakta alkışlıyorum. İslami ayak altına alarak insanları hem somurup hemde onları İslam dininde de uzaklastirtiyolar.

tarko11

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,579
488
83
Simpsonlari biliyorum tabikide ama çizgi filim demek doğru yoksa filmi demek onu bilemedim 🤣🤣
Ordaki subliminal mesajari anlmayan yokkil ne çizgi film bazıı eyaletler onun üzerinden yürütülüyor bazı kirli işler mesela bazı yargiclarin ABD de bir eyalette bunun üzerinden nasıl bı etkileşim saglaladigi brokratlarin bazı ismini unuttum nasıl bir günde yok olduğu iyi polislerin kirletilerek haksız yere hapise atılı p oldurulmeleri hala söylentiler gizli bı takım belgelerin olduğunu amabkimin lehine nerede saklı olduğunu bilinmediği nasanin evrene nebyapmak istediğini bir kavrayabilsen o takildigin konular çok basit gelecek

Malatyali44

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
13,750
8,819
113
Dini konular hassas diyenler her konuya din kavramlarını katıp duruyor sonra birilerine günahkar diyip tövbe et diyorlar. Bu kadar hassas sorgulanamaz ise katmayın dostum dini konuları her konunun içine.

Tufan1071

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,369
935
113
Yapma hocam bu gecmisde gelen bir ahlak bizde 50 yıl öncede böyleydi bu yılda böyle. Sulin Osman vardı o köprü satardı köprüden geçenlerden para alırdı bu ise köprüden gecmeyendende para alıyor yani demem o ki geçmişimizde böyleydi şimdide böyle hiç siyasete girme
Sen konuyu yanlış ele aldın bir toplum nsl yönetiliyorsa odur dedim mesela güzel bir söz var bir bilim adamının olması lazım toplumlar her 50 yılda bir yeniden doğar sen toplumu bir fidan düşün neyle sularsan öyle büyür yani devlet neyse toplumda odur mesela okula gidince çocuklar Türkçe öğreniyor değilmi bir toplumun oluşmasini yönetim belirler onun için adalet mülkün temelidir

Enişte

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
78,516
85,221
113
Adam belki inanmıyor belki deist belki ateist belki şaman belki zerdüşt belki başka inancı var niye tövbe et diyorsun. Herkesi kendi inancın ile yorumlama. Genel bakın olaylara biraz.
Ülkenin çoğu böyle işte bunlardan istifade edilip ülkenin hayatı kaydı sorgulamak hiç yok tartışamaz işte kendi kafasında günaha giriyor o kapasitesi o kadar çünkü kızamazsın

kdr44

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,316
1,846
113
Dini konular hassas diyenler her konuya din kavramlarını katıp duruyor sonra birilerine günahkar diyip tövbe et diyorlar. Bu kadar hassas sorgulanamaz ise katmayın dostum dini konuları her konunun içine.
İslam dininin temeli sorguya dayalıdır.
Şüpheye dayalıdır.
Ama kör cahiller bunu bilmez isde toprağım.
Aman öyle konuşma günah aman bunu deme günah aman bunu yapma günah.

tarko11

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,579
488
83
Öyle demek geldi icimden inanmayan zaten inanmaz kimsenin demesiyle sen avukatimiydin onu sormadim sennniye bu kadar gerildin kötü biseymi dedik adama sanki

Malatyali44

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
13,750
8,819
113
Ülkenin çoğu böyle işte bunlardan istifade edilip ülkenin hayatı kaydı sorgulamak hiç yok tartışamaz işte kendi kafasında günaha giriyor o kapasitesi o kadar çünkü kızamazsın
Öyle Enişte özgür düşünceye gem vurmak tam da budur. Düşünmeyi yönlendirmek sınır cizmektir bu. Bu da soru sormaya engeldir. Sonuç olarak tutarsizliklar mantıksız işler hep ürer.

Enişte

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
78,516
85,221
113
Bunu saygıyla ayakta alkışlıyorum. İslami ayak altına alarak insanları hem somurup hemde onları İslam dininde de uzaklastirtiyolar.
Valla benim düşüncem İslam sadece savas taktiği için geliştirilmiştir yüzlerce yıl önce insanları ancak bu şekilde bir araya getirir bi arada tutarsın savaslarda
bir yokluğa inanıyor herkes ,teknolojiden geri kalındığı anda patlıyor İslam taktiği değişen ne madem o kadar ibadet etti sana inandı insanlar onlara teknolojiyi geliştirecek basirette verseydi Allah
Hepsi faso fiso adamlara assassinler gibi yüklüyorlar cesareti ölümden korkmayan zaten üstün baslıyor ama bi yere kadar

Malatyali44

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
13,750
8,819
113
İslam dininin temeli sorguya dayalıdır.
Şüpheye dayalıdır.
Ama kör cahiller bunu bilmez isde toprağım.
Aman öyle konuşma günah aman bunu deme günah aman bunu yapma günah.
Toprağım mesele şu din bu din değil tarihten bu yana yüzlerce din gelip geçmiştir. Teknolojinin bu kadar gelişmesi dinler ile olmadı. Herşeyi dine göre yorumlamak doğruya da ileriye de götürmez insanı. Doğru düşünce dediğimiz olay Mantık tir. Mantık içinde soru esastır. Herşeye dair soru sorulabilir.